Proxeus CEO Antoine Verdon over het toegankelijk maken van blockchain voor iedereen

Antoine Verdon is de mede-oprichter en CEO van Proxeus, een bedrijf dat zich inzet om blockchain compatibel te maken met traditionele bedrijven en bestaande bedrijfsinfrastructuur. Proxeus werd opgericht in 2015 en wil “WordPress voor de blockchain,”Waardoor het voor organisaties van elke omvang gemakkelijk wordt om hun bedrijf op de blockchain te runnen.

Het Proxeus-team heeft al enkele zeer indrukwekkende resultaten laten zien met hun drielaags technologiemodel – van het versnellen van het registratieproces voor nieuwe bedrijven tot het mogelijk maken van de Universiteit van Basel om blockchain te gebruiken om academische referenties te verstrekken die beveiligd zijn tegen fraude.

Als serieondernemer en fintech-pionier werd Antoine door de tijdschriften L’Hebdo en Bilan (2010 en 2013) tot de 100 beste Zwitserse persoonlijkheden gerekend. Hij stichtte Legal Technology Zwitserland werken aan het leveren van meer toegankelijke juridische diensten via digitale kanalen. Hij is ook een strategisch adviseur voor Zwitserse banken over fintech-onderwerpen.

Er zijn veel theoretische use-cases voor blockchain, maar in het volgende interview ontdekken we hoe de technologie al wordt toegepast – en hoe deze kan worden uitgerold naar alle bedrijven.

Je hebt een juridische achtergrond en je staat bekend om je gepassioneerde houding ten opzichte van de politiek. Dus, hoe ben je in de blockchain-ruimte terechtgekomen??

Ik heb eigenlijk nooit rechten uitgeoefend. Tijdens mijn laatste jaar rechten ben ik medeoprichter van Sandbox, een wereldwijd netwerk van jonge ondernemers. Later stapte ik over naar durfkapitaal en leidde ik een fintech-fonds in Zürich. In 2012 begonnen we blockchain te zien als een technologie die het bankwezen diepgaand zou kunnen ontwrichten. Later investeerden we in een Amerikaanse bitcoin-uitwisseling en ik observeerde de Ethereum ICO met grote interesse – dat was het punt waarop ik dat begreep blockchain zou niet alleen het bankwezen veranderen, maar ook de werkprocessen en bedrijfsmodellen van elke branche herdefiniëren.

Waar gaat Proxeus over en welk probleem probeert u op te lossen? Hoe werkt het XES-token?

Ons doel is om blockchain-technologie toegankelijker te maken. We willen het voor iedereen mogelijk maken om hun blockchaintoepassingen te maken zonder specifieke technische kennis. Het XES-token verbindt onze gebruikers in een gedecentraliseerd ecosysteem, zonder dat we midden in elke transactie hoeven te staan.

Je noemt jezelf “WordPress voor de blockchain”, – wat bedoel je hiermee??

20 jaar geleden moest elke website handmatig in HTML worden gecodeerd. WordPress heeft dat veranderd door iedereen in staat te stellen met een paar klikken een websitestructuur te programmeren. We doen hetzelfde voor blockchain-applicaties: in slechts een paar uur kunt u het skelet van een blockchaintoepassing voor uw project of partner makeny.

Proxeus beweert blockchain-agnostisch te zijn, hoe kun je dit beheren en waarom is dit belangrijk?

In de blockchain-ontwikkelingsstack positioneren we onszelf als middleware, die verbinding kan maken met elke blockchain. Wanneer u een e-mail verstuurt met Outlook weet u niet of het gebruikte protocol smtp of pop3 is. Hetzelfde zal gelden voor blockchains in de toekomst.

Kunt u ons iets vertellen over uw drielaags technologiemodel? Voor wie is Proxeus bedoeld? Wie zijn de soorten mensen die met uw product zullen communiceren??

Net als WordPress hebben we een kernplatform, aangevuld met een reeks modules, die in combinatie met een lettertype-einde de creatie van gedecentraliseerde applicaties mogelijk maken. Iedereen die geïnteresseerd is om een ​​prototype te maken en uiteindelijk een blockchain-applicatie te bouwen, zal Proxeus kunnen gebruiken om het framework te creëren.

Waarom is het belangrijk om externe ontwikkelaars toe te staan ​​DApps te maken?

DApps vertegenwoordigen een nieuwe manier om applicaties te bouwen. In een traditionele opstelling moeten ontwikkelaars grote en complexe applicaties beheren met meerdere machtigingslagen. In een DApp-opstelling heeft iedereen zijn eigen kleine DApp, verbonden door de blockchain. De ontwikkel- en administratiekosten kunnen aanzienlijk worden verlaagd.

In uw whitepaper vergelijkt u de crypto-ruimte met de tijd waarin bedrijven zich moesten aanpassen aan computers in de jaren 70, internet in de jaren 90, cloud in de jaren 2000 en mobiel in 2010. Is dit echt de volgende grote verandering?

Blockchain zal een geheel nieuwe golf van efficiëntie en vertrouwen brengen. Het zal traditionele bedrijfsmodellen transformeren op dezelfde manier als internet handel en communicatie heeft veranderd.

Hoe kunnen bedrijven blockchain sneller omarmen, vooral kleine tot middelgrote bedrijven met lagere budgetten? Wat er met bedrijven zal gebeuren, past zich traag aan?

Kleine bedrijven zijn misschien niet in staat om op blockchain gebaseerde processen onmiddellijk te implementeren, maar degenen die vroeg aan hun leercurve begonnen, hebben een duidelijk voordeel en de achterblijvers zullen uiteindelijk verdwijnen. Het doel van Proxeus is om een ​​sandbox te bieden waar iedereen kan komen testen hoe hun bedrijf kan worden gerund in een blockchain-context.

Hoe lang denk je dat het zal duren voordat we massale acceptatie van blockchain-technologie zien en wat zijn de belemmeringen om dat te laten gebeuren?

We verwachten dat de eerste live-applicaties dit jaar van start gaan, maar er is nog een nodig 3-5 jaar voordat blockchain-technologie door de massa wordt aangenomen.

U heeft onlangs uw product gedemonstreerd met een aantal verbluffende resultaten, waardoor u de Universiteit van Basel heeft geholpen om de eerste in Zwitserland te worden die blockchain gebruikt om cursuscertificaten uit te geven en academische referenties te beveiligen tegen fraude. Kunt u ons vertellen hoe u dat deed??

We hebben het cursuscertificaat digitaal geprogrammeerd zodat de verantwoordelijke gegevens kan invoeren en het document automatisch kan laten aanmaken. Het document is gehasht en de hash wordt geregistreerd op de blockchain, waardoor toekomstige werkgevers de authenticiteit van de diploma’s die ze ontvangen kunnen verifiëren met behulp van een eenvoudige interface voor slepen en neerzetten.

Wat zijn de gevolgen hiervan voor het hoger onderwijs?

Het zal in eerste instantie de interactie tussen werkgevers en universiteiten vereenvoudigen, maar het zal ook een breder ecosysteem creëren van vertrouwen rond academische referenties – het zou me niet verbazen als op een bepaald moment in Linkedin, zou u uw crypto-identiteit kunnen koppelen om “geverifieerde diploma’s” op uw profiel weer te geven.

Het zal ook het administratieve werk voor universiteiten aanzienlijk verminderen. Uiteindelijk is een masterdiploma niet het resultaat van een som van voorwaarden die in een smart contract kunnen worden geprogrammeerd?

U hebt ook de Proxeus-technologie gebruikt om een ​​bedrijf legaal te registreren, van begin tot eind, in minder dan 3 uur (in plaats van de 4 – 6 weken die normaal gesproken duurt) bij de DigitalSwitzerland-challenge. Hoe was dit mogelijk??

Momenteel duurt het in Zwitserland ongeveer 10 dagen om een ​​bedrijf op te richten. Dit komt door het feit dat de actoren (ondernemer, advocaat, bank, notaris, ondernemingsregister) achtereenvolgens werken. Met een slim contract op de Hyperledger-blockchain kunnen we dat veranderen en een bedrijf legaal registreren van begin tot eind in slechts 1 uur en 37 minuten.

Op welke andere belangrijke use-cases ziet u Proxeus worden toegepast??

Elk bedrijf zal zijn processen kunnen automatiseren en deze kunnen verbinden met slimme contracten om naar de volgende fase van digitalisering te gaan.

Waar heeft Proxeus zijn naam vandaan??

Proxeus is de Griekse god van volmachten, een brug slaan tussen de traditionele en de blockchain-wereld.

Hoe ziet een typische dag eruit voor jou? Heb je überhaupt vrije tijd??

Ik neem ‘s ochtends meestal wat tijd om te lezen en wanneer ik kan, kook ik’ s avonds. Maar die tijden worden helaas zeldzamer omdat we nu in de uitvoeringsfase van het project zitten – de avonden en weekenden zijn druk en ik heb een zwaar reisschema voor de boeg.

Niet veel mensen weten dit, maar je was een sabelkampioen in Zwitserland, mag je überhaupt nog oefenen?

Helaas heb ik de laatste tijd niet kunnen oefenen! Ik woon dicht bij het meer in Zürich, waar ik ga joggen en soms zwemmen.

Je noemt jezelf een serieel ondernemer. Dus, wat zijn de volgende stappen voor Proxeus en de volgende stappen voor Antoine?

Voor nu ben ik all-in op de huidige projecten – Proxeus en blockchain meer in het algemeen zullen me nog een paar jaar bezighouden!

Dank je!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me