Psychologie van goedkope munten

Er is een mogelijkheid dat Bitcoin in de nabije toekomst een grote rebranding zal ondergaan vanwege de hysterie die vaak rond goedkope munten hangt. In dit artikel zullen we de psychologische aantrekkingskracht van goedkope munten onderzoeken en hoe een geruchtmakende Bitcoin-rebranding zijn marktkapitalisatie met miljarden zou kunnen verhogen.

Wat hebben veel van de munten die momenteel door krankzinnige pompen gaan, gemeen? Tommy Wiseau heeft het misschien het beste gezegd in de volgende clip:

Ze zijn goedkoop goedkoop goedkoop goedkoop. Nou ja, psychologisch tenminste. Het is veel moeilijker om te zeggen of deze munten echt overgewaardeerd of ondergewaardeerd zijn. Er is echter een lange geschiedenis van het psychologische effect van aandelensplitsing en de goedkopere prijs die leidt tot meer investeerders en een hogere marktkapitalisatie.

Volgens UwArticleLibrary, “Naarmate de prijs van een aandeel hoger en hoger wordt, kunnen sommige beleggers het gevoel hebben dat de prijzen te hoog zijn om te kopen, of vinden kleine beleggers dat het onbetaalbaar is. Door het aandeel te splitsen, wordt de aandelenkoers op een aantrekkelijker niveau gebracht. Het effect is dus psychologisch. De werkelijke waarde van het aandeel verandert niets, maar de neerwaartse aandelenkoers kan nieuwe investeerders aantrekken. “

Maken deze nieuwe munten met in omloop zijnde voorraden in de miljarden hiervan gebruik? Sommigen zijn van mening dat er een stijging is opgetreden in de ‘goedkope’ munten. Goedkope betekenis rond de prijs van een dollar of minder. Bekijk de grafieken van deze verschillende goedkope munten van de afgelopen week.

Grafiek van toename van rimpel

Grafiek van Cardano Rise

Grafiek van TRON Rise

Grafiek van RaiBlocks Rise

Grafiek van Stellar Rise

Er zijn talloze voorbeelden van goedkope munten in opkomst. Vergelijk deze grafieken met die van de duurdere munten die in 2017 veel succes kenden, maar de afgelopen week worstelden.

Bitcoin-prijsgrafiek

Litecoin-prijsgrafiek

Bitcoin Cash-prijsgrafiek

Dash Prijsgrafiek

Monero-prijsgrafiek

Er is geen significant nieuws over veel van deze goedkopere munten. Maar ze pompen, en de totale marktkapitalisatie stijgt. In het geval van Cardano hebben ze nog niet eens een werkend product.

Het is redelijk om aan te nemen dat dit een geval is van nieuw geld dat zijn weg vindt naar de altcoin-markt, waarbij het maximale aanbod van munten en marktkapitalisaties wordt genegeerd, en gewoon in de hoop de crypto-manie te verzilveren. Mensen zien psychologisch gezien dat munten van één dollar een groot groeipotentieel hebben en een munt van 200 dollar minder.

“Er zijn aanwijzingen dat investeerders hun referentiepunt niet goed aanpassen” als het gaat om de prijs van deze munten en het totale aanbod. (The Psychology of Investing door John R. Nofsinger)

De realiteit is dat de munt van één dollar enorm overgewaardeerd kan zijn en de munt van 200 dollar volledig ondergewaardeerd. Het zal interessant zijn om te zien of deze recente winsten een veilige haven zoeken en uiteindelijk uitmonden in munten met een meer bewezen staat van dienst. Of misschien zijn we een nieuw tijdperk ingegaan, de opkomst van de goedkope munt.

Tot voor kort was het nog steeds mogelijk voor de gemiddelde persoon die lid werd van Coinbase of een andere beurs om gehele waarden van BTC, ETH en LTC te kopen. Veel mensen snappen nog steeds niet dat je een fractie van een bitcoin kunt kopen.

Fractie van een Bitcoin Google Trends

Maar zelfs als iemand weet dat Bitcoin anders is dan een aandeel, “is het moeilijk om breuken en decimalen te begrijpen, omdat hele getallen het meest voorkomen en vroegst ervaren type nummer​Bedenk ook dat “steeds meer bewijs suggereert dat de wens van consumenten om zaken te doen schone, ronde cijfers​Door de groei van deze munten is het kopen van gehele getallen echter niet langer haalbaar voor de gemiddelde belegger.

In 2017 zag Bitcoin een enorme groei van 1263% en kreeg de meeste persaandacht. In navolging van het psychologische effect van deze goedkope munten, is het geen verrassing dat Litecoin dit jaar beter presteerde dan Bitcoin met een groei van 4978%. Wisten de mensen die Litecoin kochten op de hoogte van Charlie Lee, transactietijden, kosten en gebrek aan constante harde vorken? Het is geen toeval dat Litecoin in 2017 verreweg de goedkoopste munt was om rechtstreeks van fiat te kopen op de meer populaire beurzen in Amerika en China. Mensen waren misschien psychologisch geïntimideerd door de prijs van vier cijfers van Bitcoin, maar met Litecoin voelden ze dat ze kwamen binnen op de begane grond en dat er nog hoop was op 5000% winst.

Nu komen we bij 2018, waar Bitcoin, Ethereum en Litecoin nog steeds de gemakkelijkste munten zijn om te kopen, maar ze verliezen hun dominantie op de markt en worden bedreigd door de opkomende goedkope munten. Het is duidelijk dat er elke dag meer en meer geld op de markt komt, maar voor degenen die beginnen, we zien de cyclus doorgaan, met Litecoin consequent meer dan 200 dollar, begint een zoektocht naar de nieuwe goedkope munt..

Beleggingsgesprekken verlopen tegenwoordig doorgaans als volgt:

Persoon A: Je moet de cryptomarkt betreden, het is nog niet te laat.

Persoon B: Ja, maar alle munten die u bezit, zijn te duur. Ik wil iets goedkoops. Noem me een goedkope munt waarvan mensen hebben gehoord.

Persoon A: Nou, er is Ripple. Het is ongeveer 50 cent, maar het zijn er miljarden, dus de marktkapitalisatie is al behoorlijk hoog.

Persoon B: 50 cent? Ja ik wil dat. Ik wil elke munt die nog steeds goedkoop is. Ik kan er 20.000 bezitten!

Dit gesprek is niet ongebruikelijk en is een indicatie van wat er gaande is in de crypto-ruimte.

Natuurlijk stijgt Ripple kort daarna met 640%. Ripple is de posterboy voor het psychologische voordeel van goedkope munten en heeft misschien de sluizen geopend. Veel mensen raakten oorspronkelijk geïnteresseerd in Bitcoin als een manier om de banken te omzeilen, en nu hebben we Ripple, # 3 in marktkapitalisatie, die rechtstreeks met de banken wil samenwerken. Niet alleen is hun munt gecentraliseerd, gepre-mineerd, waarbij 20% van de rijkdom rechtstreeks naar de makers gaat, maar het token heeft niets te maken met hun poging zaken te doen met de banken. Het heeft zelfs zijn eigen gehad artikelen op CNN onlangs. Is deze munt simpelweg gestegen omdat hij blootstelling heeft en goedkoop is? Het is mogelijk dat de toevallige belegger weinig tijd steekt om het verschil te begrijpen tussen het maximale aanbod van 21 miljoen Bitcoin versus het maximale aanbod van 100 miljard Ripple of de vergelijking van marktkapitalisaties..

Naarmate de gemiddelde houder van cryptocurrency volwassen wordt en de dopamine-rush van de BTC-, ETH- en LTC-manen afneemt, gaat een groter percentage naar de wereld van Binance en Bittrex, op zoek naar die volgende grote pomp. Hier zijn de goedkope munten begonnen te gedijen. Welke goedkope munten nemen in het bijzonder toe? Er is zeker een verband met de blootstelling die ze ontvangen op Reddit en Twitter.

Mogelijke rebranding

Laten we nu eens kijken wat Litecoin al heeft gedaan om de goedkope muntruimte aan te pakken. De Loaf Wallet heeft geprobeerd om weg te gaan van Litecoins en meer te focussen op Lites (waarbij 1 ltc = 1000 lites), met een nieuwe standaardinstelling die het totale aantal Lites in je portemonnee laat zien. Stel je voor dat wanneer je inlogt op Coinbase, de intimiderende 200 dollar Litecoin weg is en in plaats daarvan een mooie 20 cent Lite beschikbaar is.

Ten slotte, en vooral, zijn er recentelijk sterke geruchten dat Coinbase en andere beurzen een gecoördineerde poging zullen doen om het idee van een Bit te brandmerken (waarbij misschien 1 btc = 1000 bits). Er zijn nog steeds veel mensen die deel willen uitmaken van Bitcoin, maar de prijs ontmoedigend vinden. Als deze mensen inloggen en zien dat ze bits kunnen kopen voor 15 dollar, kan dit ertoe leiden dat miljarden naar Bitcoin stromen en elke andere munt die deze strategie met succes kan uitvoeren..

Een psychologische rebranding zou op de lange termijn ook helpen bij de daadwerkelijke besteding van de munt. Hoewel sommige websites het proberen, is het op massamarktniveau gewoon niet haalbaar om de prijzen van goederen in uw winkel op te geven als 0,00300000 BTC. Dat zijn alstublieft 3 bits.