Ripple versus Bitcoin-vergelijking

Ripple versus Bitcoin: verschillende problemen oplossen

Hoewel Ripple enkele vergelijkbare kenmerken deelt met Bitcoin, is het een heel ander project. Als cryptocurrency gebruikt het cryptografie om transacties te beveiligen, maar het heeft eigenlijk geen openbare blockchain.

In plaats daarvan heeft het een netwerk van knooppunten die transacties valideren, maar dit zijn niet noodzakelijk anonieme P2P-knooppunten, het zijn deelnemende banken en financiële instellingen. De munten van Ripple, simpelweg bekend als Ripple of XRP, werden niet gedolven, ze werden gewoon uitgegeven.

En in tegenstelling tot Bitcoin, dat bestaat dankzij een gedistribueerd netwerk van deelnemers, is Ripple niet alleen de naam van de munt, het is ook de naam van het bedrijf dat het protocol heeft ontwikkeld. In tegenstelling tot de pseudonieme oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, hebben de oprichters van Ripple Ripple in de openbaarheid ontwikkeld, waarbij Ripple zelfs een New York BitLicense heeft aangevraagd en beloond..

Dus vanaf het begin zien we dat dit een vergelijking tussen appels en sinaasappels is.

Dus, wat precies is Ripple?

Ripple wordt als een beetje vreemd beschouwd onder cryptocurrencies omdat het geen eigen openbare blockchain heeft. Intern draait het XRP Ledger-netwerk op een interne blockchain die ze een ‘Enterprise blockchain’-grootboek noemen, het maakt geen gebruik van proof-of-work en er is verder weinig over bekend.

Ripple is oorspronkelijk ontworpen als een systeem voor overdracht van activa, met als doel directe en veilige transacties tussen netwerkdeelnemers te verzenden. Het idee was dat alles van waarde digitaal kon worden afgehandeld, inclusief fiat, cryptocurrencies, grondstoffen, zelfs loyaliteitspunten en mobiele kredieten. Het native Ripple cryptocurrency-token is in een later ontwikkelingsstadium toegevoegd en kan worden gebruikt voor het afwikkelen van transacties op het netwerk.

Ripple deelt zeker niet de cypherpunk-wortels van Bitcoin en andere cryptocurrencies, maar juist daardoor was het direct aantrekkelijker voor banken, financiële tussenpersonen en institutionele beleggers die op zoek waren naar digitale betalingsoplossingen..

Ripple ontving engelenfinanciering om zijn protocol te ontwikkelen. Vroege investeerders zijn onder meer reuzen uit de financiële sector zoals Andreessen Horowitz, Pantera Capital, Google Ventures, IDG Capital Partners en Santander InnoVentures.

Omdat het geen typische blockchain is en wordt beheerd door een bedrijf, heeft het niet echt zin om Ripple te vergelijken met Bitcoin, functie voor functie. Ripple wordt centraal beheerd en met Bitcoin als een gedecentraliseerde blockchain, heeft het niet veel zin om ze als rivalen te beschouwen. Net als bij andere netwerken zoals Counterparty en Omni, kan Ripple worden beschouwd als het eigen onafhankelijke platform dat zelfs een aanvulling kan zijn op de Bitcoin- en andere cryptocurrency-netwerken. U kunt bijvoorbeeld andere valuta op het Ripple-netwerk opslaan, verzenden en ontvangen. Deze saldi worden op rekeningen aangehouden, in tegenstelling tot XRP, de eigen valuta zonder tegenpartijrisico.

Het Ripple-project dateert eigenlijk van vóór de Bitcoin-blockchain, en hun missie vanaf het begin was niet om een ​​alternatief te bieden voor het financiële systeem van de wereld, maar om het te upgraden en het uit de donkere eeuwen te halen..

De belangrijkste specificaties en functies van Ripple

  • Directe betalingen – De wereldwijde betalingsinfrastructuur werd gebouwd voordat het internet commercieel wijdverspreid werd. De belangrijkste betalingen voor interbancaire afwikkeling gebeuren op het internationale SWIFT-netwerk en ook op enkele kleinere nationale netwerken, meer lokaal. Overdrachten en schikkingen kunnen een paar dagen duren, en dit is vreselijk gênant in het digitale tijdperk. Ripple-betalingen kunnen daarentegen vrijwel onmiddellijk over de hele wereld stuiteren.
  • B2B-vriendelijke focus – als bedrijf is Ripple geïnteresseerd in het betrekken van belangrijke spelers in de financiële sector, waaronder banken en financiële dienstverleners. Het netwerk biedt directe grensoverschrijdende overmakingen en betalingen. Alle transacties op het Ripple-netwerk zijn ontworpen om te voldoen aan de risico- en privacyvereisten van de bank. Anti-Money Laundering (AML) en Know Your Customer (KYC) antiterrorisme-naleving is ingebouwd in elke transactie.
  • Volledige end-to-end betalingsservice – Een bank zou het Ripple-netwerk kunnen gebruiken om een ​​grensoverschrijdende betaling rechtstreeks van de bankrekening van de verzendende klant naar de bankrekening van de ontvangende klant aan de andere kant te sturen. Het Ripple-netwerk kan de hele transactie afhandelen, inclusief de valutaconversie. Het Ripple-netwerk kan ook onmiddellijk de transactiekosten tot op de cent berekenen en de beide deelnemende banken een signaal geven wanneer de eindklant zijn aanbetaling heeft ontvangen zodat beide banken de rekeningen van hun klant kunnen bijwerken.

Ripple versus Bitcoin: andere belangrijke verschillen

Datum van publicatie

2012

3 januari 2009

Hash-algoritme

SHA512 (gebaseerd op SHA 2)

SHA 256 (op basis van SHA 2)

Blokgeneratie

nvt

~ 10 minuten

Max munten

100 miljard XRP

21 miljoen BTC

Ripple-betalingen zijn vrijwel onmiddellijk omdat ze worden gevalideerd door Ripple-knooppunten. In tegenstelling tot Bitcoin wordt de Ripple-valuta uitgegeven door Ripple Labs en niet in blokken geslagen. Tot op heden circuleert 38 miljard van de valuta.

Het uiteindelijke aanbod van Ripple zal het totale aantal Bitcoins-munten ver boven de orde van grootte overtreffen. Dit komt tot uiting in de prijs wanneer je de relatieve schaarste van de twee munten vergelijkt, dat wil zeggen de 100 miljard munten van Ripple versus 21 miljoen van Bitcoin. Op het moment van publicatie was de Ripple-valuta slechts een fractie van die van Bitcoin met iets minder dan $ 0,22 cent. Toch heeft Ripple de derde positie in de totale marktkapitalisatie.

Alle 100 miljard XRP zijn gemaakt. Van de 100 miljard behielden de oprichters van Ripple 20 miljard, met de resterende 80 miljard XRP toegewezen aan Ripple Labs. Hiervan zijn tot nu toe slechts 38 miljard XRP vrijgegeven.

Ripple is supersnel vergeleken met Bitcoin en kan 1000 transacties per seconde uitvoeren, vergeleken met Bitcoin’s 3 tx / sec, en het kan een internationale transactie in 3 seconden voltooien, vergeleken met de gemiddelde blokbevestigingstijd van 10 minuten voor Bitcoin..

Gemengde marktgevoelens

Liefhebbers van cryptocurrency hebben vanaf het begin gemengde gevoelens over Ripple.

Ripple heeft een zeer specifieke focus, en dat is dat het door het banksysteem wordt aangenomen voor grensoverschrijdende, interstatelijke en interbancaire betalingen en overmakingen. Uiteindelijk wil Ripple worden gebruikt in plaats van het interbancaire SWIFT-netwerk. Hierdoor wordt de prijs van Ripple sterk beïnvloed door nieuws dat betrekking heeft op bankacceptatie.

Het is een goedkope munt, dus het heeft een enorm opwaarts potentieel. Als het de crypto-keuze van de bank wordt, zal het waarschijnlijk in waarde stijgen. Maar voor Ripple-fans is dit evenement erg te laat en naarmate de tijd verstrijkt, staan ​​ook andere concurrenten in de rij om dezelfde titel te claimen. Ripple bevindt zich al in de live bètafase met 75 banken, en toch is het niet het enige project dat om de aandacht van de bank concurreert, met Digital Asset Holdings gebruik makend van Hyperledger technologie en de R3-consortium zijnde de meest bekende leider van een pakket van ‘zou’ blockchain-voor-banken oplossingsproviders zijn.

Laatste gedachten

Ripple is gestold als een top 5 cryptocurrency en is bijna net zo bekend als Bitcoin. Ongeacht of Ripple de nummer één blockchain-voor-banken wordt of niet, er zijn tal van andere toepassingen voor zijn technologie. In tegenstelling tot Bitcoin is het bedrijfsvriendelijk omdat het voldoet aan de regelgeving. Terwijl Bitcoin afhankelijk is van gebruikersacceptatie, streeft Ripple naar een bredere acceptatie in de dagelijkse handel. Dit maakt het aantrekkelijker voor investeerders die cryptocurrencies zoals Bitcoin als kwetsbaar beschouwen voor toekomstige regelgevende strijd en daarom waarschijnlijk niet zullen worden aangenomen voor algemene handel..

Als Ripple erin slaagt om de lieveling van de banken te worden, zou de bescheiden prijs van 20 cent snel in de dollars kunnen stijgen en de marktkapitalisatie van Bitcoin kunnen overschaduwen. Dus als je op zoek bent naar iets met een potentieel enorm voordeel, dan is Ripple zeker iemand die je goed in de gaten moet houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map