Isaac Phillips is een van de oprichters van Siglo, een op Gibraltar gebaseerd blockchain-protocol voor gedecentraliseerde apps om connectiviteit in opkomende markten te sponsoren.

Siglo wil ecosystemen van gebruikers en gedecentraliseerde apps bouwen in opkomende markten om digitale en financiële inclusie te vergemakkelijken.

Gebruikers in deze ecosystemen kunnen geld verdienen met hun aandacht en betrokkenheid bij retailers door ervoor te kiezen hun geanonimiseerde interacties te delen en deze in te ruilen voor verbeterde mobiele connectiviteit of andere beloningen.

Met meer dan 70% van de mobiele telefoons ter wereld omdat ze prepaid zijn, ondervinden individuen in opkomende markten vaak een gebrek aan consistente connectiviteit vanwege de hoge maandelijkse kosten.

Wat wil Siglo bereiken?

We zijn gericht op het essentieel maken van de inkomsten van internet. Dus je hebt bedrijven, die in feite Google en Facebook zijn en een paar van hun collega’s verzamelen dat, honderd miljard dollar aan inkomsten per jaar, en hun belangrijkste product is onze aandacht en onze betrokkenheid als gebruikers.

En we denken dat dat zou kunnen zijn – als je dat uiteindelijk verdeelt, is de opbrengst van Facebook per gebruiker meer dan twee dollar per persoon wereldwijd. Dat is krankzinnig en hier in de VS is het eigenlijk 13 of 14 dollar per maand die Facebook van ons verdient.

Dus wat als dat kan worden doorgegeven aan de gebruikers en voor een goed doel kan worden gebruikt? Facebook zegt dat het hun belangrijkste doel is om mensen met elkaar in contact te brengen, maar als ze al twee dollar aan connectiviteit geven aan iedereen die Facebook gebruikt, zou het letterlijk de wereld veranderen en miljoenen mensen, miljarden mensen online brengen..

Dus we doen dat en we doen het nu ongeveer drie jaar, officieel twee jaar. We hebben een aantal pilots gedaan en de manier waarop we die winst teruggeven, is via zendtijd. Dus als Facebook iedereen in de Verenigde Staten 12 dollar zou willen geven, al hun gebruikers, hoe zouden ze dat dan doen??

Siglo-protocol

Uit de Siglo-whitepaper.

Er is niet echt een manier of een platform om dat te doen. Het is duidelijk dat de transactiekosten van Bitcoin te hoog zouden zijn, Venmo heeft geen openbare API’s. Ze zouden PayPal kunnen gebruiken, maar wat is de penetratie van PayPal, zelfs in de VS. In Latijns-Amerika en in Azië en in Afrika gebruikt iedereen een prepaid mobiele telefoon, en we kunnen een aanbetaling van 50 cent naar al onze gebruikers sturen. In Mexico kunnen we 82% van de bevolking bereiken met een kleine overschrijving van 50 cent, en het is onmiddellijk. Dus we nemen de inkomsten van marketing en geven deze terug aan onze gebruikers in de vorm van connectiviteit.

En we hebben tot dusver in onze eerste tests ongeveer 600.000 dollar aan connectiviteit uitgegeven, en we werken met merken als Coca-Cola heeft ons enorm geholpen, ze hebben ons zelfs in een van hun innovatieprogramma’s geplaatst, ons naar al hun flessen gestuurd.

Hetzelfde geldt voor de ABM-jongens, waar ze een echte focus hebben op de innoverende en opkomende markten. En voor hen is connectiviteit – ten eerste: het is een grote barrière voor communicatie met hun kiezers. Dus of het nu gaat om communicatie met hun verkopers of om communicatie met hun consumenten.

Ze kunnen hun volledig aanpasbare markt niet bereiken omdat veel van hen geen connectiviteit hebben. En van de gebruikerskant ontdekten we dat het een heel krachtige stimulans is. Dus onze gebruikers, in ruil voor onze connectiviteitsmunt, zullen een foto maken van – werken met – een van onze recente campagnes was: je maakt een foto van een bon met een bepaald item uit een winkel in Mexico, je uploadt dat en dan als je daar wat data-analyse op doet, is het volledig geanonimiseerd.

Maar de merken ontdekken, oh wauw, als mensen wodka kopen, kopen ze het meestal met pinda’s. Of ze hebben de neiging om het te kopen met – afhankelijk van hun verschillende interesses en verschillende demografische gegevens, vind je echt verschillende trends.

Onze gebruikers zijn dus bereid om foto’s van de bonnen te gaan maken, vragen te beantwoorden of prijzen te bekijken in deze specifieke winkel. En dat alles, ze winnen punten voor, die ze kunnen inwisselen voor valuta.

Dus geld verdienen met hun dagelijkse activiteit voor gegevens voor veel van deze grotere merken?

Juist en het zijn allemaal geanonimiseerde gegevens. Voor ons zijn de gegevens van onze gebruikers heilig, vooral hun privégegevens. We denken dat dat beschermd moet worden, maar hoe meer contextuele informatie er kan worden gemonetariseerd en dat winst aan hen kan worden teruggegeven.

Hoe verdient een project in deze ruimte geld voor zichzelf, dat gaat naar marketing, naar onboarding-gebruikers, naar partnerschappen? Wat houdt de lichten aan?

We hebben wat kapitaal opgehaald en dat is natuurlijk nodig om nu een groot consumentenplatform te bouwen. Maar we houden meestal een kleine marge aan. Dus als Coca Cola ons 100.000 dollar betaalt, houden we daar een kleine marge op.

Welnu, op dit moment hebben we … in plaats van dingen te doen waarbij we beginnen met een welsprekend witboek en concept en kapitaal aantrekken, hebben we dingen omgekeerd. Dus we lanceerden een product, gingen samenwerken met klanten en consumenten en deden het aanvankelijk allemaal off-chain. Dus nu leeft het in een app. U kunt onze munten er niet uithalen. Letterlijk, je moet een account hebben en toegang hebben tot onze server om dat te kunnen doen.

Met de transactiedatabase kunnen we dus duizenden en duizenden transacties per dag verwerken. Maar aangezien we dat ecosysteem nu tokeniseren zodat we het kunnen uitbreiden, zal het wrijvingsloos zijn tussen apps. En dat is wat we nodig hebben, op de lange termijn.

Cool, wat zijn de volgende stappen voor jullie?

Welnu, op dit moment zijn we bezig dit te tokeniseren. Dus onze gebruikers die kettingkeuzes hebben gewonnen, zitten meestal bij banken, het zijn jonge mensen. Ze zijn technisch onderlegd, maar meestal niet: ze hebben niet de verfijning van het gebruik van desktopcomputers. Ze hadden nooit desktops; ze zijn eerst mobiel en alleen mobiel.

Dus nu we op weg zijn naar een tokenized platform, zijn we super gefocust op crypto-educatie. Dus hoe leer je iemand die geen bankrekening heeft crypto te gebruiken? Hoe leer je iemand die vorig jaar net zijn eerste Android-telefoon heeft gekregen over openbare en privé-vrede? Het is niet zo gemakkelijk. We zijn dus bezig met de migratie daarnaar, en onze gebruikers zijn erg enthousiast.

Ze zijn enthousiast over het platform en de valuta die ze kunnen inwisselen voor andere cryptovaluta en voor fiat, en dat is onze huidige focus: deze eerste app op het protocol laten draaien en vervolgens andere ontwikkelaars inschakelen. Vrijwel elke ontwikkelaar in opkomende markten, hun markt wordt beperkt door de internetpenetratie. Dus als ze connectiviteit kunnen geven met hun app, dan kunnen ze hun markt verdubbelen.

Zeg je dat de app mensen daadwerkelijk connectiviteit geeft om toegang te krijgen tot internet? Door geld te verdienen met hun apparaten?

Precies.

Hier zijn de gegevens, hier is het fysieke, je hebt nu een maand per keer toegang tot internet, wanneer je dit doet.

Precies.

Heel cool. Ja, dat zou een geweldige manier zijn om de internetpenetratiegraad te verhogen.

Het probleem is dat we dat moeten doen op een manier die onze gebruikers beschermt. In opkomende markten is er – we praten over vertrouwen hier in de VS, maar over het algemeen vertrouw ik Chase Bank. Ik neem aan dat ze me waarschijnlijk niet al deze verschillende vergoedingen in rekening brengen. Over het algemeen vertrouw ik, vergeleken met de regering in Latijns-Amerika, de Amerikaanse regering.

Crypto is hier een leuk experiment en het is erg winstgevend geweest, maar de meeste basisdiensten die door blockchain worden aangeboden, kunnen we hier zonder. In Latijns-Amerika en in opkomende markten hebben mensen het nodig omdat regeringen letterlijk willekeurige beslissingen nemen. Merken – in Mexico kunt u bijvoorbeeld de volledige DMV-database kopen voor ongeveer 500 dollar op een USB-stick op een illegale markt.

Siglo

Telkens wanneer u een account bij Apple aanmaakt, moet u uw bedrijf laten certificeren door D&B [Dun & Bradstreet]. Maar het punt is dat er geen vertrouwen is tussen de consument en de instellingen dat we hun connectiviteit zouden sponsoren.

Dus hoe bescherm je iemands identiteit en persoonlijke informatie, en hoe zorg je ervoor dat de merken dat sponsoren? En ik denk dat we daar echt hebben geïnnoveerd en we hebben een manier bedacht om de identiteit van onze gebruikers te beschermen, geen privégegevens te delen, maar tegelijkertijd merken toegang te geven tot de informatie die ze nodig hebben.

En als je eenmaal dit netwerk van mensen hebt opgezet die onlangs net met internet waren verbonden, kun je nog veel andere dingen doen. Nu, je hebt toegang tot internet, je verdient daar veel meer geld mee, dus jullie zijn net als de partnerschappen in veel organisaties. Een deel van hun bedrijfsmodel is de integratie op banken, mensen die niet op de internet, in hun ecosystemen.

Hier is een heel eenvoudig voorbeeld.

Stel dat u een bank bent in een opkomende markt en dat u veel rekeninghouders heeft die de apps niet gebruiken, omdat a) ze ze niet vertrouwen en 2) het duur is. Dus het eerste is dat ze uiteindelijk bij de bank terechtkomen en – ik haat banken in het algemeen en ik haat het om naar een bank te gaan, maar in een opkomende markt is het veel erger dan hier. Er is dus een lange rij, je wacht 30 minuten, en dan is er soms beveiliging.

Veel banken in opkomende markten, je moet door een metaaldetector gaan en er is zoiets als beperkte toegang, en dan wacht je in de rij en heb je te maken met een loket, en dat kost de bank per transactie, laten we zeggen, 1,50 . Elke keer dat iemand het bankfiliaal binnenkomt, gaat het om het werk van de kassier, de beveiliging, het beton, de huur, het gaat over – nu, als ze een transactie doen op hun mobiele telefoon, is het vrijwel gratis voor de bank.

Dus hoe zorgen ze ervoor dat de mensen die gewend zijn om naar de bank te gaan, hun mobiele app gaan gebruiken? Nou, eerst moet je ze connectiviteit geven. Dus wat als ze 75 cent van internet in een transactie zouden kunnen steken?.

Dus in plaats van naar de bank te gaan om uw elektriciteitsrekening te betalen, doet u het vanuit de app en geven we u een verbindingstoken. Dus dat scheelt ineens de bank geld, de consument is meer verbonden en het stemt de prikkels af. Dat is een specifieke use case, maar het kan hetzelfde zijn voor een luchtvaartmaatschappij of voor een personeelsapp; deze hebben allemaal connectiviteit nodig om hun markt te laten groeien.

Absoluut en blockchain maakt het mogelijk om gegevens samen met geldwaarden in afzonderlijke transacties te communiceren. Wat volgens jou de grootste hindernissen zijn, zijn voor het aanpakken van de gebruikersinterfacecomponent ervan?

Nou, ik bedoel, ik denk dat dat een van de grootste uitdagingen is, want iedereen heeft het deze week over blockchain, maar er zijn eigenlijk geen apps. Ik bedoel, de belangrijkste use-case in blockchain op dit moment is ofwel, de Bitcoin is misschien de app, en dan heb je Ethereum dat werkt voor het aantrekken van kapitaal. Maar wat betreft daadwerkelijke apps voor de eindgebruiker, die bestaat nog niet. Dus wie dat probleem kan oplossen, zal een – zal zeer succesvol zijn.

We zijn gefocust op mobiel, we brengen ook een portemonnee uit voor desktops, maar mobiel zal onze focus zijn. Android zal onze focus zijn. En het creëren van een heel eenvoudige interface, en we gebruiken tekenfilms, letterlijk, om onze gebruikers op te leiden. We gaan over, wat betekent het, wil je je sleutel houden of wil je dat wij je sleutel houden omdat we ze die optie moeten geven, voel ik me. Maar het wordt een uitdaging.

We staan ​​op het punt om over waarschijnlijk zes tot acht weken onze eerste portemonnee uit te brengen. Dus we nemen dat allemaal door en kijken hoe we op een eenvoudige manier kunnen communiceren met iemand die niet zo technisch is.

Ja zeker. Dus wat zijn enkele manieren waarop iemand die dit leest en geïnspireerd is en wil helpen, hoe kunnen ze erbij betrokken raken??

Ze zouden moeten beginnen door lid te worden van ons Telegram-kanaal en we zijn actief op zoek naar ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in opkomende markten. En die geïnteresseerd zijn in financiële en digitale inclusie, dus ik denk dat dat een van de grootste dingen is.

De ontwikkelaarsgemeenschap laten groeien, want op dit moment zijn de meeste ontwikkelaars gefocust op problemen die geen impact hebben op opkomende markten. En we zijn ervan overtuigd dat daar de grootste impact van blockchain is.

Op welke manieren denkt u dat u het argument kunt weerleggen dat opkomende markten niet zo inkomsten genereren voor blockchain-projecten??

Ik denk dat we veel internationale merken zien die er erg enthousiast over zijn. Er wordt in deze markten veel aan merken uitgegeven en het duurt even voordat er een relatie met hen is opgebouwd. Maar als je eenmaal een relatie hebt, duurt deze over het algemeen vrij lang. Dus werken met – de twee bedrijven die ik kan noemen omdat ze publiekelijk hebben bekendgemaakt dat ze met ons samenwerken, zijn Coca Cola en ABM.

Dat zijn twee gigantische, het grootste frisdrankbedrijf ter wereld en het grootste bierbedrijf ter wereld, en ze zijn super enthousiast over blockchain. En ze zien het als een manier om niet alleen consumenten, maar zelfs winkels met elkaar te verbinden.

Dus op dit moment worden in opkomende markten de meeste consumptiegoederen nog steeds verkocht in mama- en popwinkels die meestal niet verbonden zijn. Al deze merken willen verbinding maken met die mama- en popwinkels. Ze willen informatie inventariseren, ze willen promo’s kunnen communiceren.

Ze willen directe communicatie tot stand brengen, maar kunnen pas als ze online zijn. Dus ze kwamen letterlijk naar ons toe en zeiden: hoe kunnen we dit doen? Is er een manier waarop we blockchain kunnen gebruiken om meerdere bedrijven de connectiviteit te laten sponsoren van letterlijk honderdduizenden moeder- en popwinkels in Mexico alleen?.

Dus als je dat vermenigvuldigt in heel Latijns-Amerika, zijn er letterlijk een miljoen moeder- en popwinkels waar merken mee willen verbinden; Blockchain is de manier om dat te doen.

Om meer mensen op internet te krijgen en vooral bedrijven zoals Facebook, maken er een prioriteit van. Hoe meer gebruikers voor hen, hoe meer gebruikers voor het bedrijfsmodel, dus dat hebben ze. Ik weet niet of ze het nog aan de gang hebben.

Facebook, hun totale marktkapitalisatie stijgt ongeveer – historisch gezien ongeveer 100 dollar voor elke gebruiker, ik denk dat dat het aantal is … laat me dat controleren, maar ik denk dat het 100 dollar is. Dus voor hen zijn ze duidelijk erg geïnteresseerd in het verbinden van meer mensen.

Ze hebben een groep genaamd internet.org, een non-profitorganisatie, die geeft – de focus is om mensen te verbinden en ze werken samen met mobiele operators in sommige markten en ze geven gratis internet weg, maar het is beperkt tot Facebook, WhatsApp en Wikipedia.

Hoe zijn jullie begonnen in Mexico??

Mijn ouders waren zendelingen, dus ik woonde daar als kind. Dus toen we aan dit project begonnen, was ik met mijn broer in New York gevestigd en we zeiden: we willen impact hebben op opkomende markten met connectiviteit. En New York is niet de plek om dat te doen, want iedereen is verbonden. We hebben een team van 15 mensen voor het salaris van twee ontwikkelaars in New York, dus het is een goede plek om het uit te proberen.

Mexico is nooit een einddoel geweest, het is meer zoiets als: dit is een plek waar we het kunnen proberen, kijken of het werkt. Toen we daar eenmaal wat grip hadden, hebben we Columbia gelanceerd, nu willen we het symboliseren en willen we uitbreiden naar Latijns-Amerika en andere opkomende markten.

Nou, het is interessant, ik denk dat de twee landen waar waarschijnlijk de meeste blockchain-acceptatie is in Latijns-Amerika, Argentinië en Venezuela zijn. En dat zijn twee landen waar er een echte, reële behoefte is aan blockchain, omdat je hyperinflatie hebt, en regeringen die je niet kunt vertrouwen.

Dus wat er gebeurt, mensen hebben het nodig. Er is momenteel geen manier om kapitaal in en uit Venezuela te krijgen dat bijna net zo efficiënt is als Ethereum en Bitcoin.

Ik denk dat dat is waar je ziet dat de acceptatie met Blockchain moet worden gestimuleerd, in tegenstelling tot, oh wauw, ik kan hierover speculeren en kan in de komende drie maanden mogelijk 100X verdienen.

Dank je!

Voor meer informatie over Siglo, bekijk hun website en wit papier.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me