Slimme containers houden de temperatuur goed voor voedsel en farma

Met de overvloed aan blockchain-startups, komt u niet zo vaak gevestigde bedrijven tegen die blockchain gebruiken om hun processen te verbeteren. Maar de eerste toepassing van Smart Containers, SkyCell, verhuurt al meer dan vijf jaar hun temperatuurgecontroleerde containers aan enkele van de grootste namen in de voedings- en farmaceutische industrie. Dus waarom zou je overstappen op blockchain??

Als uw klantenlijst Roche en Novartis bevat, waarom zou u dan overschakelen naar een model dat al werkt? We spraken met de medeoprichter en CEO van Slimme containers Richard Ettl over het belang van blockchain in de logistieke sector en welk probleem het in het bijzonder oplost voor zijn bedrijf.

Gemakkelijk internationale betalingen afhandelen

“Ongeveer 18 maanden geleden begonnen we met blockchain, en ongeveer een jaar geleden begonnen we te werken aan het benutten van de mogelijkheden van de blockchain. Dus onze eerste applicatie was het accepteren van cryptocurrencies, zodat we automatisch facturen kunnen verrekenen via Bitcoin en Ether. We zijn in januari begonnen en waren het eerste containerverhuurbedrijf van een luchtvaartmaatschappij die dat deed. ”

Bovendien kan het in landen met een gesloten economie, zoals India, tot zes tot acht weken duren voordat het bedrijf een betaling ontvangt – en tot $ 150 verdwijnt in de bankwereld. “Met een Ether-betaling hebben we het over seconden, en het is enorm goedkoper”, legt Richard uit.

De mogelijkheid dat India cryptocurrencies op korte termijn verbiedt, kan een “hindernis op korte termijn” veroorzaken, maar Richard gelooft dat regeringen uiteindelijk cryptocurrency zullen omarmen..

“Ik denk dat het over controle gaat en dat regeringen bang zijn de controle over hun valuta te verliezen. Maar op de lange termijn zullen ze het omarmen en zelfs hun eigen cryptocurrencies hebben. Smart Containers is agnostisch voor cryptocurrency en zal zich aanpassen om elke cryptocurrency op de lange termijn te accepteren. “

Meerdere items over de hele wereld volgen

het volgen van containers

Duizenden containers verhuren aan verschillende bedrijven en landen over de hele wereld is niet eenvoudig te volgen. Er zijn veel problemen bij het uitzoeken waar een bepaalde container zich op een bepaald moment bevindt.

“We merkten de uitdagingen bij het volgen van deze middelen”, zegt hij, “dus hebben we ons eigen ERP-systeem gebouwd. Hoe meer activa we hebben, hoe meer een gedecentraliseerde probleemlogistiek eigenlijk is. “

Als u ooit uw koffer bent kwijtgeraakt tijdens het vliegen of een pakket per post bent kwijtgeraakt, weet u dat het niet eenvoudig is om miljoenen items die over de hele wereld circuleren in de gaten te houden. En als u te maken heeft met temperatuurgevoelige producten, ligt de inzet nog hoger.

We horen vaak dat blockchain-technologie duur is om te integreren. Maar in de logistieke sector stelt het bedrijven in staat om de kosten voor hun klanten van zeecontainers over de hele wereld te verlagen.

“Als je een pakket over de hele wereld verzendt, zijn daar ongeveer 200 communicaties van verschillende partijen in de supply chain voor nodig. Dit is een combinatie van telefoontjes, e-mails, enkele geïntegreerde communicatiesystemen. Blockchain is een rode draad in al die communicatie. Je koppelt al die informatie aan die blockchain “

En als je de string hebt bevestigd, heb je niet langer honderden mensen die met elkaar praten, omdat alle informatie al aanwezig is op de blockchain.

Maar heeft blockchain de hoeveelheid personeel die bedrijven nodig hebben verminderd, waardoor banen worden bedreigd?

“Ik denk dat dat een gevolg is,” geeft Richard toe, “maar op een positieve manier. Het najagen van deze zendingen is eigenlijk geen lonende klus, dus ik denk dat het de productiviteit van de verschillende belanghebbenden in de toeleveringsketen drastisch zal verhogen. “

Transparantie, anonimiteit en het verminderen van menselijke fouten

Slimme containers logistiek

Blockchain stelt Smart Containers ook in staat om gegevens efficiënter te beheren. Bepaalde elementen moeten bijvoorbeeld openbaar en voor iedereen beschikbaar zijn – als het een gevaarlijk goed is, waar het van en naar verzendt, enz. Maar andere gegevens moeten privé worden gehouden, zoals de waarde van de apparatuur erin.

“Dat is wat we doen, we combineren de private en publieke elementen voor de logistieke sector door middel van blockchain”, zegt Richard.

Ze verminderen ook menselijke fouten. “Als iemand in verschillende talen met iemand anders praat, is er veel ruimte om informatie verloren te laten gaan bij de vertaling. Door blockchain te gebruiken, wordt het aantal menselijke fouten in de logistiek aanzienlijk verminderd. Ook de zwakke punten van veel gevoelige informatie die uit verschillende bronnen rondvliegt. “

Nieuwe ideeën opdoen

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom een ​​gevestigd bedrijf met bewezen technologie een ICO zou hebben, vooral met de zekere negativiteit rond de term sinds laat. Maar de ICO van Smart Containers is om een ​​paar redenen logisch (naast het verwerven van meer geld).

“De ICO is een imagocampagne”, legt Richard uit, “we lanceren een nieuw type product aan de voedselkant en moderniseren ons imago.” Ze krijgen ook enkele belangrijke ideeën van investeerders zelf. Een daarvan was afkomstig van een Noorse zalmkwekerij die momenteel tot 12 procent van het product per jaar verliest.

Een andere, om de kosten te verlagen van landen met een zwakkere infrastructuur en warmere klimaten die het zich niet kunnen veroorloven om coole vrachtwagens te huren om voedsel te verplaatsen. “Ze kunnen nu een box huren en die is betaalbaarder”, zegt hij.

Food en pharma zijn de belangrijkste aandachtsgebieden van Smart Containers, aangezien dit producten zijn die zeer temperatuurgevoelig zijn. Er zijn echter nog andere mogelijkheden in de toekomst, waaronder de logistiek van orgaandonoren.

“We kunnen een levend hart vervoeren”, zegt Richard enthousiast, “en we ontwikkelden een doos voor het kinderziekenhuis in Zürich om levende huid te vervoeren. Dat moet worden vervoerd op lichaamstemperatuur 37 graden (98,6 Fahrenheit). “We kunnen dus naar ziekenhuizen vervoeren voor gebruik voor slachtoffers van brandwonden of mensen met huidkanker.”

Een andere mogelijke use case voor de toekomst is in Richards woorden “een beetje morbide”. Hij zegt: “Het vervoeren van recent overleden lichamen is een uitdaging, dus dat is misschien iets waar we in kunnen komen … maar misschien hebben we daarvoor een nieuw merk nodig!”

Wat zijn enkele van de successen van Smart Containers tot nu toe??

“Wat de farma betreft, hebben we vandaag de reputatie het veiligste systeem op de markt te zijn. In onze branche wordt dat gemeten aan de hand van het aantal zendingen op 100 dat u niet aan de juiste temperatuur voldoet en dat leidt tot productverlies. Vorig jaar hadden we minder dan 0,1 procent gematigde afwijking en nul verlies. ”

Aan de voedselkant zijn de dingen net begonnen. “We zien een opkomende trend in de consumentenmarkt, direct bij de consument, maar voedsel moet extreem goedkoop zijn om direct bij de consument te zijn.” Zo goedkoop zelfs dat ze in bepaalde omstandigheden containers willen verhuren vanaf slechts $ 1 per dag.

En de uitdagingen van Blockchain?

Richard ziet de technologie van blockchain niet echt als een uitdaging op zich, maar meer over hoe jonge startup-teams hun groei internationaal zullen opschalen.

“Ik denk dat het bouwen van een wereldwijde organisatie zijn uitdagingen met zich meebrengt en dat ook veel blockchain-projecten hiermee te maken zullen krijgen. Hoe u een wereldwijd jong team leidt, hoe u de bedrijfscultuur overal gaande houdt, zelfs als er mensen op afstand voor u werken. De cultuur bij elkaar houden is belangrijk. “

Een uitdaging voor met name Smart Containers is ook het beheer van wegen. “Als je een explosie van de vraag ziet, is het een uitdaging om vooruit te plannen en middelen van tevoren beschikbaar te krijgen. Dit zijn problemen met zachte vaardigheden, mensen leiden, de juiste mensen vinden, zich aanpassen aan veranderingen, snelheid beheren gedurende de levenscyclus van het bedrijf. “

Met een bedrijfsgroeisnelheid die zich sneller verspreidt dan een virus – “historisch gezien verdubbelden we altijd elke zes maanden. Nu hebben we het over factor 19-groei ‘- alleen proberen dat te beheren kan overweldigend zijn. En dit gebeurt met andere blockchain-bedrijven terwijl hun ideeën een vlucht nemen. Dus hoe ga je om met dit soort problemen??

“Ik zou aanraden om een ​​mentor te krijgen, niet iemand die gewend is om een ​​startup te runnen, iemand van een groot bedrijf. Ze hebben de neiging om bestaande problemen te beheren in plaats van groeiende, ze hebben managementervaring. ”

Gedachten sluiten

“Het opbouwen van een geweldig team en ermee werken is waarschijnlijk mijn favoriete onderdeel van het werk”, zegt hij. “Iets creëren uit het niets is voor mij het meest lonend. We zijn begonnen als een idee, nu verzenden we naar 81 landen in de wereld, ik heb het voorrecht om naar veel landen per jaar te reizen, het is echt een lonende ervaring. “

Gevraagd naar de toekomst van blockchain, zegt Richard: “Dit is nog een jonge industrie en we mogen verwachten dat er veel zal veranderen. De projecten zullen aanzienlijk moeten rijpen. Het is aanzienlijk moeilijker om kapitaal aan te trekken dan twee jaar geleden. Meer professionele spelers zullen de industrie betreden, de PwC’s van deze wereld. Veel huidige adviseurs – laten we ze adviseurs noemen – zijn niet goed in het leveren van resultaten, en de old school spelers zullen binnenkomen en hun kennis over hoe ze op tijd en binnen het budget kunnen leveren, ter beschikking stellen. “

Tot slot nog een paar woorden van advies van de CEO van Smart Containers voor andere blockchain-bedrijven:

“Er zullen meer institutionele investeerders binnenstromen, en dat zal leiden tot de opkomst van beveiligingstokens. Institutionele beleggers willen geen utility-token, ze weten niet wat ze ermee moeten doen … In de toekomst zullen security-tokens weer standaard worden. Maar hier is mijn boodschap aan jou: wees niet bang voor het beveiligingstoken, maar zoek een manier om het te omarmen, want ik denk dat dat de toekomst zal zijn. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me