Zonne-energie en blockchain-technologie delen een met elkaar verweven lot. Beide technologieën worden snel toegepast en beide zijn veel efficiënter dan hun voorgangers. Zonne-energie geeft miljoenen huizen en bedrijven toegang tot schone, hernieuwbare energie. Waarschijnlijk ken je iemand die zonnepanelen in huis heeft staan, of misschien ben je langs huizen in je buurt gereden waar zonnepanelen op staan. Veel van deze huizen maken een behoorlijke winst door hun ongebruikte elektriciteit terug te verkopen aan het elektriciteitsbedrijf. Deze winst komt er bovenop dat deze woningen hun elektriciteit al uit de panelen halen.

Stel je nu voor dat die persoon je zijn ongebruikte elektriciteit rechtstreeks zou kunnen verkopen. U krijgt waarschijnlijk een betere deal. Zeker als je bedenkt dat je als enige woningeigenaar geen onderhandelingspositie hebt met energieleveranciers. Dit is de nieuwe realiteit dankzij blockchain-gebaseerde platforms zoals Power Ledger, een platform waarmee deelnemers hun ongebruikte elektriciteit direct kunnen delen tussen gebruikers.

De symbolisering van hernieuwbare energie is een grote stap voorwaarts voor beide industrieën. Blockchain-technologie zou de decentralisatie van de energie-economie mogelijk maken. In de zeer nabije toekomst ziet u mogelijk een scenario als dit:

“Goedemorgen Steve, kunnen we je vragen voor een kopje suiker en 20.000 watt om onze AntMinerS9 te laten draaien?”

Gedeelde zonne-energie

Er zijn enkele serieuze voordelen voor grote energieleveranciers die een op blockchain gebaseerd protocol implementeren. Energieleveranciers zouden bijvoorbeeld een blockchain-gebaseerd systeem kunnen gebruiken om het elektriciteitsnet nauwkeuriger te monitoren. Grid Singularity is een bedrijf dat voorloper is op dit gebied. Deze integratie kan ook helpen om grote energieleveranciers naar het zonneveld te duwen.

Energieleveranciers hebben de Energy Web Foundation om blockchain-activiteit in de sector te promoten. De leden van de Foundation zijn afkomstig uit negen landen en omvatten grote energieleveranciers zoals Duke Energy and Electron. In mei 2018 slaagde deze non-profitorganisatie erin $ 2,5 miljoen aan privéfinanciering binnen te halen om hun ondernemingen voort te zetten.

Community Solar Grids

Op blockchain gebaseerde zonnestroomnetwerken voor gemeenschappen worden ook steeds meer gebruikt. Lokale overheden willen op de zonnetrein stappen, en één team in het bijzonder, de Brooklyn Microgrid-project, pioniert in het nieuwe tijdperk van gedeelde stedelijke zonnestroomnettechnologie.

Het in Brooklyn gevestigde project omvat een onderling verbonden zonnestelsel dat energie levert aan vijf gebouwen. Alle ongebruikte energie wordt vervolgens in een directe peer-to-peer-transactie verkocht aan naburige gebouwen. Alles wordt bijgehouden op de blockchain en de resultaten zijn inspirerend. Dit project effent de weg voor de groene economie, en je kunt er zeker van zijn dat andere steden al nadenken over hoe ze hun eigen initiatieven kunnen starten.

Studies hebben aangetoond hoe snel hernieuwbare energie zich verspreidt. Geschat wordt dat de helft van de huizen in de EU zal hebben zonnepanelen geïnstalleerd tegen 2025. De technologie van het communautaire zonnestelsel kan die tijdlijn aanzienlijk versnellen.

Hoewel Power Ledger de krantenkoppen domineert, is het op geen enkele manier de enige in de branche. In oktober 2017 haalde de Zuid-Afrikaanse startup Sun Exchange internationale krantenkoppen toen ze met succes $ 1,6 miljoen ophaalde tijdens hun ICO. Blockchain-gebaseerde zonne-energieplatforms die het bekijken waard zijn, zijn onder meer:

Conjoule

Conjoule, gevestigd in Tokio, werd opgericht op de Innogy’s Innovation Hub in 2015. Dit peer-to-peer zonneplatform slaagde erin $ 5,3 miljoen aan financiering binnen te halen. Investeerders waren onder meer de Tokyo Electric Power Company. Er is een reële behoefte aan deze technologie als je kijkt naar de hoeveelheid niet-hernieuwbare energie die Tokio gebruikt.

Elektriciteitsproductie in Japan

Elektriciteitsproductie buiten zonne-energie in Japan

Raster+

Het Grid + -platform is het geesteskind van de in New York gevestigde blockchain-groep ConsenSys. Grid + voorziet Texas van een schoner en goedkoper energiealternatief. Dit platform maakt gebruik van de Ethereum-blockchain en heeft al $ 29 miljoen aan startkapitaal binnengehaald.

Raster singulariteit

Grid Singularity creëert een op internet gebaseerde gedecentraliseerde energie-uitwisseling die gebruikmaakt van een blockchain-protocol. Dit in Australië gevestigde energiemonitoringplatform is ontworpen om aanbieders en marktprofessionals te helpen slimme contracten te gebruiken om de efficiëntie te verhogen.

Sun Exchange

The Sun Exchange pakt de markt anders aan door een platform te bieden waar mensen kunnen investeren in de aanleg van nieuwe zonnestations. Tot op heden heeft het project veel succes gekend. Ze zijn er al in geslaagd om vier zonnecentrales te bouwen. De Sun Exchange wordt ook goed gefinancierd; ze hebben $ 1,6 miljoen aan startkapitaal opgehaald bij verschillende investeringsgroepen om hun inspanningen voort te zetten.

SolarCoin

Stel je voor dat je in cryptovaluta wordt betaald voor je ongebruikte energie. Dit is precies hoe het SolarCoin-platform werkt. Gebruikers kunnen hun ongebruikte zonne-energie omzetten in SolarCoin. Eén SolarCoin staat gelijk aan 1 MWh aan zonne-energieopwekking.

Mijnbouw op zonne-energie

Mijnwerkers hebben ook gekeken naar de voordelen van gratis hernieuwbare zonne-energie. Zoals u al weet, is het delven van cryptocurrencies een energie-intensieve taak. Volgens een studie BTC-mijnbouw, uitgevoerd in 2017, zorgde voor meer energieverbruik dan heel Nieuw-Zeeland.

Mijnbouwplatforms op zonne-energie zijn geen nieuw concept, en een snelle YouTube-zoekopdracht wel onthullen mijnwerkers pronken al in 2015 met hun zonne-installaties. Dit was lang voordat de crypto-rage BTC in een begrip had veranderd. Tegenwoordig krijgen mijnbouwplatforms op zonne-energie op een belangrijke manier steun. Veel Reddit gebruikers tonen interesse in het creëren van hun eigen mijnbouwinstallaties op zonne-energie.

Reddit-gebruikers bespreken op zonne-energie BTC-mijnbouw

Reddit-gebruikers bespreken zonne-energie BTC-mijnbouw

Kosten voor mijnbouwinstallatie op zonne-energie

De gemiddelde mijnbouwinstallatie op zonne-energie kan duur worden en dit heeft de acceptatie aanzienlijk vertraagd. Momenteel, je kijkt naar ongeveer $ 6000 voor een fatsoenlijke zonne-installatie. Als je eenmaal begint voeg nog eens $ 2.000 – $ 5.000 per mijnbouwinstallatie toe, het wordt gemakkelijk om te zien waar de vertraging in grootschalige adoptie ligt.

Zonne-energie en blockchain-technologie – Peanut Butter n ‘Jelly

De tijd nadert snel dat het grootste deel van uw energie zal worden geleverd door de zon in plaats van door een gecentraliseerde bron. Door de markt te decentraliseren, worden verder onderzoek, innovatie en investeringen gestimuleerd. Blockchain-technologie kan de markt een betere manier van werken bieden en hopelijk zal de markt in de toekomst nieuwe projecten blijven zien ontstaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me