De wereldwijde blockchain

Blockchain-technologie verandert de wereldeconomie op een belangrijke manier. Deze baanbrekende technologie vermindert inefficiënties in de huidige bedrijfssystemen door een veiliger alternatief te bieden voor de status quo. Blockchain-technologie is minder dan 10 jaar oud en al is de vooruitgang die is geboekt inspirerend. Ondanks de voor de hand liggende technische voordelen die blockchain met zich meebrengt op het wereldtoneel, lijkt het er echter op dat het uiteindelijk de politici zullen zijn die de macht hebben om de adoptie van deze revolutionaire technologie vooruit te helpen..

Het is geen mysterie dat politici en blockchain niet altijd goed samenvloeien. Bijgevolg kan een eenvoudige Google-zoekopdracht een overvloed aan slecht geïnformeerde politici onthullen die negatief spreken over blockchain-technologie. In de meeste gevallen is het duidelijk dat ze heel weinig begrip hebben van waar ze het over hebben. Gelukkig zijn niet alle politici anti-crypto en zijn er enkele zeer belangrijke politici die cryptocurrencies te hulp zijn gekomen toen ze die het meest nodig hadden. Hieronder staan ​​10 pro-blockchain-politici die hebben geholpen de acceptatie van cryptovaluta vooruit te helpen.

Kroonprins Sheikh Hamdan bin Mohammed Al Maktoum – Dubai

De Kroonprins Sheikh Hamdan bin Mohammed Al Maktoum is een groot voorstander geweest van blockchain-technologie. Dubai is lange tijd een koploper geweest in de race om blockchain-acceptatie, waarbij overheidsfunctionarissen verklaarden dat ze van plan zijn om tegen 2020 de eerste volledig door blockchain aangedreven regering te zijn. De regering is van plan een systeem om blockchain-technologie te gebruiken voor alle transacties en de ontwikkeling is al aan de gang. Dubai heeft onlangs ook een eigen uitgave uitgebracht cryptovaluta.

Kroonprins Sheikh Hamdan bin Mohammed Al Maktoum

Kroonprins Sheikh Hamdan bin Mohammed Al Maktoum

President Nicolás Maduro – Venezolaans

De Venezolaanse president Nicolas Maduro maakte krantenkoppen eerder dit jaar toen hij aankondigde dat zijn land de eerste zou zijn die een door de overheid gesteunde cryptocurrency zou aanbieden. Nog indrukwekkender was het feit dat het land een ICO organiseerde die $ 735 miljoen ophaalde om de Petro Coin te lanceren. Venezuela wordt de afgelopen vijf jaar geplaagd door economische sancties en verpletterende inflatie. De president hoopt echter dat de nieuwe munt deze zorgen kan wegnemen. Zoals je je kunt voorstellen, is niet iedereen blij met de manoeuvre met de Amerikaanse president Trump verbieden burgers om te investeren in de cryptocurrency.

Nicolas-Maduro-pro-blockchain

Venezolaanse president Nicolas Maduro Foto via India.com

Premier Malcolm Turnbull – Australië

Australië ontwikkelt zich tot een zeer pro-blockchain-land dankzij de steun van politici zoals de Australische premier Malcolm Turnbull. Turnbill heeft onlangs een verzoek aan de Digital Transformation Agency om op 22 mei 2018 een blockchain-onderzoeksfinancieringsinitiatief van $ 530.000 goed te keuren. Het onderzoek zal gericht zijn op het bestuderen van de beste manier om blockchaintechnologie in overheidssystemen te gebruiken. Australië heeft het afgelopen jaar een explosie gezien in blockchain-startups en de premier hoopt te profiteren van de nieuwe markt.

Malcolm-Turnbull-pro-BTC-politicus

Premier – Malcolm Turnbull

Dmitry Golubov – Oekraïne

Vorig jaar deden zich enkele interessante ontwikkelingen voor tussen ambtenaren en toezichthouders met betrekking tot cryptocurrencies. Misschien niet meer dan in Oekraïne, toen drie politici daartoe werden gedwongen onthullen zij hielden meer dan $ 50 miljoen aan BTC-holdings tijdens reguleringsdebatten. Het persbureau, Ria Novosti, onthulde dat Dmitry Golubov alleen al 8.752 BTC bezat. Het incident haalde internationale krantenkoppen, aangezien Oekraïne momenteel in veel delen van het land met slopende armoede kampt. Het werd gebruikt om de groeiende ongelijkheid tussen de rijken en de armen te benadrukken.

Dmitry Golubov via Coin News

Dmitry Golubov via Coin News

George Galloway – Groot-Brittannië

George Galloway is een groot voorstander van blockchain-technologie en in 2015 stelde hij een op blockchain gebaseerd uitgavenvolgsysteem voor om de transparantie bij de overheid te verbeteren. Het project kreeg de naam Mayor’s Chain. De burgemeesterskandidaat sprak herhaaldelijk over hoe blockchaintechnologie de politieke verantwoordelijkheid zou kunnen transformeren en vertrouwen zou kunnen toevoegen aan onze politieke systemen.

George-Galloway-Photo-Via-Daily-Express

George Galloway Foto via Daily Express

Brian Forde – kandidaat voor democratisch congres – VS.

Het komt niet vaak voor dat u een politicus ontdekt waarvan u denkt dat hij een beter begrip heeft van blockchain-technologie dan uzelf, maar in het geval van Brian Forde is dat waarschijnlijk waar. Forde is geen onbekende in de blockchain, zo blijkt dat hij er intensief mee heeft gewerkt tijdens zijn tijd als Director of Digital Currency voor de prestigieuze MIT University. Daarnaast was hij ook de technologieadviseur voor voormalig president Barack Obama. Forde heeft altijd bijgedragen aan meer blockchain-integratie binnen de overheid en hij wordt door veel crypto-investeerders beschouwd als de voorkeurskandidaat.

BrianForde Via MIT News

BrianForde Via MIT News

Jared Polis – Congreslid VS.

Jared Polis is een groot voorstander geweest van blockchain-technologie en in 2014 won hij het vertrouwen van de blockchain-gemeenschap toen hij openlijk bekritiseerd politici die BTC willen verbieden. Hij ging zelfs zo ver dat hij zei: “De dollar is de valuta die moet worden verboden.” Om het helemaal af te maken, zei hij dat hij zich zou scharen tegen elke organisatie die de ontwikkeling van digitale valuta wil belemmeren. Deze man is serieus over zijn blockchain en hij is niet bang om de technologie te verdedigen tegen politici die de voordelen ervan niet begrijpen.

Jared-Polis-via-Denver-post-pro-blockchain-politicus

Foto van Jared Polis via Denver Post

Minister van Wetenschap en IT Yoo Young-min – Zuid-Korea

Zuid-Korea is een van de kernmarkten voor cryptocurrencies en daar is een goede reden voor. De minister van Wetenschap en IT, Yoo Young-min, is een groot voorstander van blockchain. Daarom was het tijdens de Koreaanse crypto-paniek in januari van dit jaar Young-min die geduwd voor verdere ontwikkeling naar blockchain-integratie. Young-min streeft ernaar om cryptocurrencies en blockchain-technologie als afzonderlijke entiteiten te beschouwen voor reguleringsdoeleinden. Dit kan echter een moeilijk argument blijken te zijn, omdat BTC ‘s werelds eerste blockchain-use-case was. Daarom geloven velen dat het niet haalbaar is om de twee te scheiden.

Yoo Young-min -Via Korea News

Yoo Young-min Via Business Korea

Regering Ricardo Rossello – Puerto Rico

Wat doe je als je land wordt verwoest door Vulture-banden en de orkaan van de eeuw? Je wendt je tot de blockchain. De gouverneur van Puerto Rico, Ricardo Rosello, verwelkomt blockchain-startups met open armen. Als blijk van steun sprak de gouverneur onlangs rechtstreeks op de “Puerto Crypto” -conferenties die op het eiland werden gehouden. Hier bedankte hij persoonlijk alle bedrijven die bij het initiatief betrokken waren en bevestigde hij de toewijding van het land aan blockchain-innovatie. Het eiland heeft dringend behoefte aan economische stimulansen en het kan zijn dat blockchaintechnologie de perfecte opsteker is.

Ricardo Rossello via Business Insider

Ricardo Rossello via Business Insider

Vladamir Putin

In januari wist niemand zeker wat Rusland ging doen met cryptocurrencies. Dit was echter voordat Vladimir Poetin optrad en de blockchain-technologie ten volle onderschreef. Op 24 januari van dit jaar, Poetin eiste dat wetgevers de ontwikkeling van deze technologieën niet langer belemmeren. Bovendien sprak hij het belang uit van het worden van een wereldleider op dit gebied. Hij liet zelfs doorschemeren dat Rusland een nationale crypto-roebel creëerde als aanvulling op de fiatvaluta van de provincie.

Vladimir Putin via Washington Times

Vladimir Putin via Washington Times

Blockchain-politici

Dankzij de inspanningen van deze individuen, en nog veel meer, is de blockchain-beweging erin geslaagd om een ​​voortdurende uitbreiding te zien. Blockchain-technologie is er om te blijven en hoe sneller die volledige acceptatie wordt bereikt, hoe beter het zal zijn voor alle betrokken partijen. Of je het nu leuk vindt of niet, blockchain-technologie heeft politici nodig om de acceptatie vooruit te helpen en investeringen te stimuleren. Wie weet, ziet u in de nabije toekomst een ‘Satoshi for President’-poster in de tuin van uw buurman.