In een vorig artikel hebben we de verschillen tussen testnets en mainnets besproken, evenals hun belang als technische mijlpalen voor elk succesvol cryptocurrency-project. Veel projecten zijn van plan om de komende weken testnets of mainnets te lanceren. Laten we eens kijken naar de 5 belangrijkste mainnets die momenteel gepland staan ​​voor release in Q2 2018.

Al deze projecten hebben veel volgers en staan ​​sinds half mei 2018 in de top 30 van marktkapitalisaties. We zullen de details onderzoeken die we tot nu toe weten en hoe de mainnets de huidige cryptocurrency-markt kunnen beïnvloeden..

Alle marktkapitalisaties op deze lijst zijn berekend op 16 mei 2018.

Tron (TRX)

Mainnet lanceringsdatum: 31 mei

Marktkapitalisatie: $ 4,6 miljard

Tron (TRX) is van plan om op 25 juni 2018, minder dan een maand na de release van het mainnet, te stoppen met het gebruik van de ERC20-tokentechnologie van Ethereum. Bovendien kunnen alle oude Tron-dapps die zijn ontworpen voor het Ethereum-netwerk naadloos overgaan naar gebruik op de nieuwe virtuele machine van Tron., TronVM v.0.1. De Tron Foundation heeft ook aangekondigd dat het een beloningsprogramma voor Tron dapp-ontwikkelaars.

Hoewel Tron consequent tot de top vijf van cryptocurrencies behoort op basis van 24-uurs handelsvolume op veel populaire cryptocurrency-beurzen, waren de prijzen al voor het begin van de bearmarktcyclus die begin mei begon, gedaald. Een succesvolle lancering van het mainnet zou echter veel moeten doen om de positie van Tron als een topcryptocurrency vanuit technologisch perspectief te versterken..

Tron mainnet

EOS (EOS)

Mainnet lanceringsdatum: 2 juni

Marktkapitalisatie: $ 10,5 miljard

EOS is een project dat veel updates heeft gekregen in Q1 en Q2 van 2018. Iets meer dan een maand na de release van Dawn 3.0, vrijgegeven het EOS-projectteam Dawn 4.0 begin mei 2018 met meer dan 40 ontwikkelaars die commits pushen naar de Github-pagina van het project. Al deze updates zijn uitbreidingen van het hoofdevenement: het EOSIO 1.0 mainnet lancering op 2 juni.

Een van de belangrijkste aspecten van dit project is de toegankelijkheid voor ontwikkelaars. In tegenstelling tot Ethereum, waarvoor programmeurs een nieuwe taal moeten leren (Solidity), gebruikt EOS C ++ en biedt zelfs een standaard C ++ -sjabloonbibliotheek.

CTO Daniel Larimer heeft ook geschreven dat het project zou moeten kunnen verwerken gemiddeld 3.000 transacties per seconde in een real-world scenario, waardoor EOS veel meer schaalbaarheid heeft dan de meeste projecten die momenteel op de markt zijn.

EOS mainnet

VeChain Thor (VEN / VET)

Mainnet lanceringsdatum: 30 juni

Marktkapitalisatie: $ 2,4 miljard

VeChain Thor is gemaakt als een platform voor de integratie van IoT en blockchain, in wezen een blockchain-oplossing op bedrijfsniveau voor de wereldwijde toeleveringsketen (verzending, logistiek, detailhandel en meer).

Vertegenwoordigers van VeChain Thor (VEN / VET) hebben de lancering van het mainnet via Twitter in april aangekondigd en hebben het VeChain Thor blockchain-ecosysteem sinds die tijd intern getest. Begin mei kregen 100 zorgvuldig geselecteerde openbare testers toegang tot de originele code en mochten ze de mogelijkheden van het netwerk testen als onderdeel van de openbare alfatest van het project.

Voorlopig zal het netwerk dat doen ondersteunen ten minste twee verschillende tokens: VeChain (VET) en Thor Power (THOR). VET zal THOR genereren, een vergelijkbare netwerkfunctionaliteit als de methode van NEO om GAS te genereren met NEO.

Ontologie (ONT)

Mainnet lanceringsdatum: Juni (exacte datum TBA)

Marktkapitalisatie: $ 822 miljoen

Er is weinig informatie beschikbaar over het Ontology mainnet; We weten echter dat de lancering naar verwachting ergens in juni wordt verwacht (exacte datum TBA). Als dit plan standhoudt, betekent dit dat het project in korte tijd behoorlijk aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt, aangezien de ICO pas eindigde op 8 januari 2018, en zijn testnet gelanceerd op 30 maart 2018.

De lancering van Ontology zal een economisch NEO-GAS-systeem bevatten, waarbij gebruikers de huidige tokens kunnen ruilen met de echte ONT-munten die ONT GAS zullen uitzenden, genaamd ONG. In de ogen van veel potentiële investeerders en mensen in de Ontology-gemeenschap is dit logisch gezien het feit dat Ontologie & NEO heeft een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend en werken samen om een ​​gedeeld slim contractecosysteem te creëren.

Aeternity (AE)

Mainnet lanceringsdatum: Hoogstwaarschijnlijk Q2, exacte datum TBA

Marktkapitalisatie: $ 892 miljoen

Net als Ontology heeft Aeternity nog geen exacte datum voor de lancering van het mainnet; Het huidige plan lijkt echter tegen het einde van Q2 een release te zijn. Hoewel het zou kunnen plaatsvinden in Q3. Eveneens vergelijkbaar met Ontology, is er niet veel informatie beschikbaar over welke functies zullen worden toegevoegd in de mainnet-release.

De initiële testnet release vond plaats in december 2017 en u bent vrij om het eens te proberen. Volgens de Aeternity-blog kun je een groot aantal activiteiten uitvoeren met het testnet, waaronder het uitvoeren van knooppunten, het verzenden van testnet-tokens en mijnbouw. Het team heeft ook gewerkt aan het op creatieve manieren testen van zijn testnet tijdens real-world evenementen zoals 2018 re: publica conferentie in Berlijn.

re: publica

Potentiële impact van aankomende mainnets

Projectteams hopen dat de release van hun mainnets zal resulteren in stijgingen van de waarde van tokenprijzen. Dit hoeft echter niet per se het geval te zijn. Zoals we in een vorig artikel hebben onderzocht, is het vermogen van een mainnet om op korte termijn prijswinsten te realiseren moeilijk direct te correleren. Veel hangt af van de algemene markttrends op dat moment.

Voor de lange termijn zijn mainnets echter essentieel om de basis te leggen voor een brede gebruikersacceptatie. Technische mijlpalen garanderen niet dat een project uiteindelijk als succesvol zal worden beschouwd, maar ze helpen de hele markt voor cryptocurrency door de tokeneconomie steeds dichter bij de nieuwe, reguliere economie te brengen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me