Top 5 startups in de Blockchain Solar Energy Space

Volgens de Satis Group, 80 procent van de ICO’s blijken oplichting te zijn. Hoewel het waar is, moet je voorzichtig zijn met waar je je Ether naartoe stuurt, maar houd er rekening mee dat de ICO-ruimte nog erg jong is. 9 van de 10 startups blijven ook niet op de afstand, dat is gewoon normaal. Bij het beoordelen van blockchain-startups op het gebied van zonne-energie, ligt de grootste indicator van het succes van een project in de gemeenschap, de geldschieters en echte, levensvatbare praktijkgevallen.

Blockchain-startups voor zonne-energie zijn niet immuun voor marketinghype

Een snelle zoektocht naar blockchain-startups voor zonne-energie heeft de neiging om dezelfde namen op te duiken met beloften om de wereld te veranderen. Hoewel sommige hiervan waar kunnen zijn, net als bij elke ICO, kunnen het ook lege woorden zijn, ondersteund door een scherp pr-team.

Dus onderzoek met blockchain-startups op het gebied van zonne-energie de levensvatbaarheid van het project. Hoe wordt het gebruikt en door wie? Wie zijn de mensen achter het idee en welke ervaring hebben ze? Zijn er echte projecten die u kunt zien of code die u kunt controleren op Github?

Hoe nobel hernieuwbare energie ook mag zijn, die waren er 122 blockchain-startups in de energieruimte vanaf maart 2018, met elke week nieuwe. Blockchain-energie-startups hebben $ 322 miljoen opgehaald tussen Q2 2017 en Q1 2018.Het wordt bekend dat een populair doel en een modewoord-technologie de aandacht van investeerders trekken.

Veel startups met blockchain-zonne-energie gaan misschien een eind. Maar het is nog te vroeg om te zeggen welke de ruimte zal veroveren. Laten we dus eens kijken naar enkele van de belangrijkste blockchain-startups op het gebied van zonne-energie tot nu toe – en waarom ze zich onderscheiden van de rest.

1. SolarCoin

SolarCoin

https://solarcoin.org/

Geen artikel over blockchain-startups voor zonne-energie zou compleet zijn zonder erover te praten SolarCoin eerste. Het idee achter SolarCoin, gelanceerd in 2014, is om een ​​beloningsprogramma te zijn voor het opwekken van zonne-energie. Eén SolarCoin staat gelijk aan één megawattuur productie van zonne-energie.

SolarCoin, zelf uitgeroepen tot de “air-miles” voor de opwekking van zonne-elektriciteit, is specifiek gericht op individuele huishoudens die zonnepanelen op hun daken installeren en op commerciële producenten van zonne-elektriciteit. SolarCoin wil de stimulans bieden die ontbreekt om wereldwijd meer zonne-elektriciteit te produceren.

Het installeren van een zonnepaneel kan kostbaar zijn en SolarCoin helpt om de terugverdientijd te verkorten. SolarCoin is een geaccepteerde en gerespecteerde naam in de branche geworden, helpt banen te creëren in de sector en werkt samen met andere blockchain-startups, waaronder ElectriCChain.

Echter, aangezien veel landen verminderde hun subsidies voor zonne-energie heeft zonne-energie een beetje aan populariteit ingeboet. In januari 2014 ondersteunde SolarCoin transacties van meer dan $ 2,1 miljoen en behoorde het tot de top 50 van cryptocurrencies. Maar nu is het waarde is laag, zweeft rond de 430e positie op CoinmarketCap.

2. Sun Exchange


Sun Exchange

https://thesunexchange.com/

Deze blockchain-startup voor zonne-energie bestaat al een paar jaar en kende al aantoonbaar succes, met vorig jaar $ 1,6 miljoen aan seed-financiering. Sun Exchange spreekt over “geld op zonne-energie” en is, in tegenstelling tot andere startups, geen peer-to-peer handelsplatform voor zonne-energie. In feite verhandelt het bedrijf geen stroom, maar crowdfunds zonne-energieprojecten over de hele wereld.

Ze hebben al verschillende succesvolle projecten afgerond, waaronder het bouwen van zonnepanelen op daken in Afrikaanse scholen en olifantenreservaten. Via Sun Exchange kunt u “zonnecellen” kopen die u kunt toewijzen aan het project van uw keuze op hun website. U kunt ook projecten voorstellen die u gefinancierd wilt zien.

Bijzonder opmerkelijk aan de Sun Exchange is de lijst met succesvolle projecten achter hen, en hun ervaren team en gelieerde ondernemingen. Onder hun partners vind je Barclays, Energy Web Foundation en de VN.

3. Conjoule

Conjoule

https://conjoule.de/en

In Duitsland gevestigd Conjoule ondersteunt peer-to-peer-handel in zonne-energie tussen eigenaren van PV-op daken, maar ook tussen zakelijke kopers en geïnteresseerde leden uit de publieke sector. Met aanzienlijke steun van grote namen en $ 5,3 miljoen van investeerders, waaronder de Tokyo Electric Power Company in juli 2017, had deze blockchain-startup geen ICO.

Japanse bedrijven worden vaak geassocieerd met vooruitstrevend zijn. De Tokyo Electric Power Company is niet anders en neemt een groot belang in dit energiehandelsplatform. Ze zien een groeiende vraag naar peer-to-peer energietransacties in met name Japan, aangezien dit soort stimuleringssystemen betrokkenheid creëert bij lokale productie voor lokaal verbruik..

Conjoule ontwikkelt ook een prototype voor andere soorten duurzame energie, waaronder wind, maar hun focus ligt voorlopig vooral op blockchain zonne-energie..

4. LO3-energie

LO3 Energie

https://lo3energy.com/

New York gevestigd LO3 Energie is een blockchain-startup voor zonne-energie met een verheven doel. Ze willen een revolutie teweegbrengen in de manier waarop energie wordt opgewekt, opgeslagen, verhandeld en verbruikt op lokaal niveau via de blockchain. En ze hebben de aandacht getrokken van techgigant Siemens.

Siemens staat bekend om zijn technische uitmuntendheid en zal LO3 Energy helpen bij het ontwerpen en bouwen van microgrids via blockchain die lokale energiehandel mogelijk maken. LO3 was in feite het eerste project dat zich richtte op energiehandel op lokaal niveau.

Hun pilot-microgrid in Brooklyn is indrukwekkend, waarbij de hele gemeenschap betrokken is, evenals hun Enexa-netwerk in Zuid-Australië en het Allgau Microgrid Project in Duitsland. Het microgrid-systeem kan ook op een zelfstandige manier werken. Dit betekent dat mensen bij een calamiteit toch stroom kunnen krijgen.

5. WePower

WePower

https://wepower.network/

WePower is een ander belangrijk blockchain-gebaseerd handelsplatform voor groene energie. WePower werkt ook met blockchain zonne-energiesystemen en andere vormen van hernieuwbare energie.

Door het toestaan ​​van peer-to-peer-handel in energiekredieten, leende het bedrijf het idee van bestaande stimuleringsmodellen voor zonne-energie. Veel residentiële klanten die zonnepanelen hebben geïnstalleerd, worden al gestimuleerd. Dit is meestal in de vorm van een goedkopere factuur, in een proces dat ‘metering’ wordt genoemd.

Nu kunnen ze hun overschot verkopen voor WPR-tokens. Elk token vertegenwoordigt één kilowattuur vermogen en is verhandelbaar op het platform.

WePower richt zich primair op grotere producenten van hernieuwbare energie, zoals zonne-energie, waterkracht en wind. Het bedrijf beweert al een capaciteit van 1 gigawatt te hebben met drie zonnecentrales in Spanje. Maar het zal ook openstaan ​​voor individuele producenten, waardoor stroom verhandelbaar, goedkoper en voor iedereen toegankelijk wordt.

Gedachten sluiten

Er zijn veel belangrijke blockchain-startups op het gebied van zonne-energie, en veel te veel om in één artikel op te noemen. Maar hoewel blockchain het nieuwe modewoord is geworden voor menig industrie, blijkt het zich in feite bijzonder goed te lenen voor de energiesector..

Vergeet niet om verder te kijken dan de lange woorden en voorstellen uit te werken naar een echt, werkbaar project en een solide protocol erachter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map