De beweging om digitale valuta over te nemen is onder particulieren steeds populairder geworden sinds de lancering van Bitcoin tien jaar geleden. Nu beginnen ook meer bedrijven bitcoin-franchises te creëren (bedrijven die crypto op een of meer manieren integreren). Hier zijn enkele van de meest populaire bitcoin-franchisecategorieën en enkele praktijkvoorbeelden van bedrijven in deze ruimte.

Crypto-betalingen accepteren

Een van de gemakkelijkste manieren waarop elk bedrijf een bitcoin-franchise kan worden, is door cryptocurrency als betaalmiddel te gaan gebruiken. Anno 2019 is dit allesbehalve een idee. Veel van ‘s werelds beste ondernemingen (en veel kleine bedrijven) accepteren al crypto. Deze beweging strekt zich uit over verschillende industrieën, van fysieke winkels tot e-commerce winkels.

Shopify geeft winkeleigenaars bijvoorbeeld de mogelijkheid om Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en 300+ andere cryptocurrencies te accepteren. Microsoft, CheapAir en verschillende andere bekende bedrijven accepteren allemaal crypto. Ondanks dit succes hebben we ook enkele gevallen gezien waarin bedrijven zijn gestopt met het accepteren van crypto. De belangrijkste oorzaken hiervoor zijn zaken als bearmarkten en hoge transactiekosten tijdens piekuren van blockchain-gebruik. Met voortdurende technische verbeteringen is de algemene trend echter duidelijk: steeds meer bedrijven willen cryptobetalingen accepteren.

Shopify-logo

Shopify is een van de vele grote bedrijven die cryptobetalingen accepteren.

Mijnbouw Crypto

Het minen van cryptocurrency biedt ook een andere route voor ondernemers. Hoewel het mogelijk is om als hobbyist vanuit iemands eigen huis te beginnen met mijnbouw, hebben sommige mensen enorme ondernemingen gemaakt met bitcoin-mijnbouw. Bitmain, ‘s werelds toonaangevende producent van bitcoin-mijnbouwinstallaties, is zo’n voorbeeld. In de eerste negen maanden van 2018 heeft dit bedrijf $ 500 miljoen verdiend op iets meer dan $ 3 miljard aan inkomsten.

Het maken van mijnbouwplatforms is niet de enige mogelijkheid voor bitcoin-franchise binnen de mijnbouwcategorie. Grote bedrijven hebben geïnvesteerd in infrastructuur (d.w.z. magazijnen) om grootschalige mijnbouwactiviteiten uit te voeren. TMGcore is een voorbeeld. Traditioneel zijn mijnbouwplatforms het meest waarschijnlijk winstgevend op zeer specifieke locaties. Dit omvat meestal locaties met koelere klimaten en toegang tot goedkope elektriciteit.

TMGcore brengt hier echter verandering in door een innovatieve nieuwe mijnbouwfaciliteit. In Oost-Texas maakt het bedrijf naar verluidt gebruik van tweefasige vloeistofkoeling onderdompelingstechnologie. Dit verlaagt de koelingskosten met wel 90 procent. Vermoedelijk zal het bedrijf ergens in 2019 een mijnbouwpool starten met de naam LEGACYII. De mijnbouwpool zal draaien op hernieuwbare energie. Ja, de exacte omvang van deze initiële kapitaalinvesteringen is onbekend. Het is echter normaal dat projecten van deze omvang miljoenen kosten om aan de slag te gaan. Zelfs met hoge initiële kosten, duiken vergelijkbare cryptominingfaciliteiten over de hele wereld op.

In januari 2018 kocht de Russische zakenman Aleksey Kolesnik twee energiecentrales in Perm, Rusland voor naar schatting $ 3 miljoen. De verwerving van deze faciliteiten is bedoeld om een ​​cryptomining en datacenter op te zetten. Er zijn nog meer relevante voorbeelden die hierop lijken. Zo begonnen in april 2018 twee bedrijven in Australië (Hunter Energy en IOT Group) te werken aan een plan om een ​​ontmantelde kolencentrale om te bouwen tot een cryptomijnbouwfaciliteit..

Inkoop / HODLing

De aankoop van cryptocurrency en HODLing heeft de afgelopen jaren geleid tot de oprichting van verschillende bitcoin-miljonairs en bitcoin-miljardairs. Beleggen gebeurt voor het grootste deel traditioneel op individueel niveau. Dit begint echter te veranderen met de opkomst van bitcoin-franchises, zoals bedrijven voor het beheer van digitale activa.

Meer specifiek worden nu veel concepten uit traditionele financiën toegepast in crypto. Zoals eerder uiteengezet, heeft Grayscale Investments een aantal crypto-investeringsfondsen opgericht. Deze financiële producten zijn allemaal geclassificeerd als concessieverleners. Enkele opmerkelijke aanbiedingen zijn producten met één activum (d.w.z. ETC, XRP, ZEC) en gediversifieerde producten (een verzameling van verschillende investeringsfondsen).

In de VS is de status van Bitcoin ETF’s onbepaald (vanaf februari 2019). Dit concept wint echter aan grip. Toekomstige wettelijke goedkeuringen kunnen meer bedrijven in vermogensbeheer en meer institutionele investeringsopties betekenen.

Als alternatief voor de bovenstaande keuzes kunnen sommige bedrijven zelfs besluiten om gewoon een deel van de fiatwinst om te zetten in cryptovaluta en dit te gebruiken als een manier om kapitaalreserves op te slaan..

Crypto-uitwisselingen en Bitcoin-geldautomaten

Er zijn een aantal cryptocurrency-uitwisselingen die een grote impact hebben gehad op de crypto-industrie. Deze bedrijven geven de markt de broodnodige liquiditeit en vereenvoudigen het proces van het verwerven en gebruiken van crypto’s voor P2P-betalingen. Gecentraliseerde beurzen, gedecentraliseerde beurzen, futures-handelsplatforms en zelfs Bitcoin-geldautomaten zijn enkele voorbeelden van dit soort bitcoin-franchise.

Sommige exchanges bieden de mogelijkheid om fiat-naar-crypto om te zetten, en dienen als een belangrijke verbinding die nieuwe mogelijkheden voor crypto-acceptatie opent. Anderen bieden services of protocollen voor het uitwisselen van crypto-naar-crypto, waarmee wordt voorzien in een essentiële behoefte aan toegankelijkheid tot verschillende crypto’s.

Doorgaans rekenen de meeste beurzen standaardkosten aan voor transacties en / of opnames van fondsen. Coinbase, ‘s werelds meest populaire fiat-naar-crypto-uitwisseling, heeft een schatting bereikt $ 1,3 miljard aan inkomsten in 2018 en $ 1 miljard in 2017. Binance, ‘s werelds meest populaire crypt-naar-crypto-uitwisseling, gemaakt $ 446 miljoen winst in 2018.

foto van een Bitcoin-geldautomaat

Bitcoin-geldautomaten worden een populair type bitcoin-franchise.

Ontwikkel technische oplossingen die Blockchain en Crypto integreren

Een ander essentieel onderdeel van het ecosysteem van bitcoin-franchises is de reeks technologieën die gebruikmaken van blockchain- en cryptobetalingen. Gedecentraliseerde applicaties (dapps), blockchain as a service (BaaS) -platforms en een verscheidenheid aan andere oplossingen worden steeds populairder.

Bovendien streven deze technologieën naar meer efficiëntie dan traditionele oplossingen. Op het gebied van salarisadministratie / HR biedt Bitwage een op blockchain gebaseerde, salarisadministratie- en factureringsservice voor zowel particulieren als bedrijven. Financieringsopties voor betalingen omvatten crypto’s (BTC en ETH) en tal van fiat-valuta’s die kunnen worden verwerkt via creditcard, overboeking en ACH.

Naast B2B-services zoals Bitwage, zijn gedecentraliseerde applicaties (dapps) zoals CryptoKitties een populaire optie voor ontwikkelaars die consumentgerichte bedrijven willen creëren rond crypto. Met de lancering van gaming-dapps zoals CryptoKitties, hebben bedrijven de mogelijkheid om rechtstreeks in crypto vergoedingen van gebruikers te innen. Voor gebruikers verbetert de kwaliteit van deze spellen gestaag. Uiteindelijk creëren ze nieuwe ervaringen die voorheen niet mogelijk waren met traditionele web- of mobiele applicaties.

Naarmate deze technologieën in de loop van de tijd verbeteren, hebben gerelateerde BaaS-oplossingen en dapps de mogelijkheid om meer gebruikers te werven en een grotere invloed te hebben in hun marktniches.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me