Blockchain-technologie biedt de wereld een veiligere en efficiëntere manier om zaken te doen. De behoefte aan privacy, gegevensbeveiliging en eenvoudig te implementeren systemen is al lang de focus van bedrijven die de interne werking van hun bedrijf privé willen houden. De private sector deelt deze zorgen met het bedrijfsleven.

Deze vraag naar directe privécommunicatie zorgde voor de opkomst van populaire gecodeerde berichten-apps zoals Telegram en Whatsapp. Nu lijkt het erop dat blockchain-technologie de manier waarop we communiceren opnieuw gaat revolutioneren. Blockchain-berichtenapps zijn in opkomst. Dit jaar zijn er meerdere platforms op de markt gekomen, en er staan ​​er de komende maanden meer op het programma. Laten we vandaag eens kijken naar enkele van de meest veelbelovende blockchain-berichtenplatforms.

Stof

De Stof messaging-platform was een van de eerste op blockchain gebaseerde berichten-apps die op de markt kwamen. De in Los Angeles gebaseerde encryptie-app werd gelanceerd op 1 maart 2014. De app kreeg aanzienlijke media-aandacht omdat Mark Cuban was een van de belangrijkste dragers van het platform.

Dust biedt gebruikers een aantal unieke functies. Berichten worden na 24 uur automatisch gewist of afgestoft van de telefoon van zowel de afzender als de ontvanger. U kunt er ook voor kiezen om hun berichten te laten verwijderen na het lezen van de bevestiging.

Cryptviser

Cryptviser is een gedecentraliseerd platform dat de bezorgdheid van man-in-the-middle-aanvallen (MITM) elimineert. De meeste boodschappers slaan uw gegevens op in een gecentraliseerde database. Deze systemen kunnen gemakkelijk worden gecensureerd, geblokkeerd of gecontroleerd door degenen met toegang tot de informatie. Cryptvisor elimineert deze risico’s door gecentraliseerde servers en gebruikersinformatie volledig uit de vergelijking te verwijderen.

Crypvisor Advantanges via Crypvisor Homepage

Crypvisor Voordelen via Crypvisor Homepage

In een interview met App Developer Magazine, de CCO van het bedrijf, Mark Babbitt, legde uit dat de focus van zijn bedrijf ligt op het bieden van dezelfde mate van beveiliging als bedrijven en overheden over de hele wereld. Hij legde verder uit hoe het Internet-of-Things (IoT) de behoefte aan persoonlijke privacy alleen maar zal vergroten.

Echo

De Echo-messenger maakt gebruik van de Graphene Blockchain om u een persoonlijke en veilige berichtenervaring te bieden.Het is in staat om multimediaberichten te verzenden met het voordeel van live codering van alle audio- en videostreams. Het platform is gedecentraliseerd en stelt gebruikers in staat om ook rechtstreeks vanuit de app cryptobetalingen te verzenden.

In een recent interview, De CEO van het bedrijf, Christoph Hering, legde uit dat Echo een speciaal ontworpen protocol gebruikt dat bekend staat als Interplanetary File System (IPFS) om snellere berichten mogelijk te maken. IPFS maakt gebruik van een op inhoud geadresseerd systeem in plaats van het standaard HTTP-protocol. Traditioneel vereisen op blockchain gebaseerde berichten-apps dat de ontvanger en de afzender rechtstreeks toegang hebben tot de blockchain, wat veel middelen kost. Echo elimineert deze behoefte door het gebruik van hun IPFS-client.

e-Chat

De e-Chat messenger-app biedt IPFS-technologie in combinatie met een peer-to-peer-berichtenservice. In tegenstelling tot andere traditionele berichtenplatforms is er geen centraal opslagpunt voor uw gegevens. Deze decentralisatie neemt de zorgen over MITM-aanvallen weg. Het platform stelt gebruikers ook in staat mensen een fooi te geven voor hun inhoud. De functie heet Cryptolike en maakt deel uit van de sectie content creator van het platform, waarin gebruikers abonnementskanalen kunnen maken.

Het e-chatplatform bevat ook een ingebouwd betalingssysteem voor contactloze NFC- en QR-betalingen. Hiermee kunt u geld of cryptocurrencies in privéberichten overboeken. Het platform bestaat ook uit ingebouwde cryptoconversiesoftware waarmee u cryptovaluta rechtstreeks vanuit de portemonnee van hun telefoon kunt uitwisselen. U heeft verschillende manieren om toegang te krijgen tot uw informatie, waaronder een vingerafdrukscanner, gezichtsherkenning en privésleutels voor toegang tot uw portemonnee.

Telegram

De enorm populaire berichten-app Telegram met succes verhoogd meer dan $ 1,7 miljard dit jaar via hun Initial Coin Offering (ICO). Telegram biedt al lang gecodeerde berichtenservices, maar nu moet het bedrijf op volle kracht overstappen op cryptovriendelijke integraties. De eerste van deze integraties is deze maand gestart onder hun nieuwe identificatieverificatie-app, Passport.

Met Passport kunt u met Telegram uw persoonlijke en meest gevoelige documenten opslaan op het gecodeerde blockchain-netwerk van Telegram. Het bedrijf maakt gebruik van end-to-end-codering en bedrijfsfunctionarissen beweren dat ze geen toegang hebben tot uw gegevens.

Toestand

Toestand maakt gebruik van de goed ontwikkelde blockchain van Ethereum om ervoor te zorgen dat de informatie van hun klanten beschermd blijft tegen nieuwsgierige blikken. Het platform biedt end-to-end-encryptie voor alle berichten. Bovendien kunt u door een uitgebreide selectie gedecentraliseerde apps (Dapps) bladeren via de ingebouwde browser van het platform.

Statusfuncties via de startpagina van het bedrijf

Statusfuncties via de startpagina van het bedrijf

Statusgebruikers zijn bekend met vele unieke functies, waaronder een gedecentraliseerde arbeidsmarkt, uitwisseling, voorspellingssysteem en digitale ID-service. Het platform stelt artiesten ook in staat om hun inhoud veilig te promoten en te delen via de Ethereum-blockchain.

Blockchain-berichtenapps om in de toekomst te bekijken

De blockchain-berichtenapp-race blijft opwarmen en er worden wekelijks meer platforms aangekondigd. Meerdere platforms zijn gepland voor release dit jaar. Hieronder staan ​​een aantal blockchain-berichtenapps die nog in ontwikkeling zijn, maar het vermelden waard zijn.

Kakao

De enorm populaire Zuid-Koreaanse berichten-app Kakao praatte krantenkoppen toen ze hun plannen aankondigden om een ​​blockchain-gebaseerde dochteronderneming genaamd Ground X op te richten. Kakao Talk is de grootste berichten-app van Zuid-Korea met momenteel 94 procent van het marktaandeel. Ondanks hun controle over de Zuid-Koreaanse markt, kiezen Ground X-ontwikkelaars Japan als hun thuisbasis omdat de Japanse cryptowetten meer gedefinieerd zijn dan die in Zuid-Korea. Ontwikkelaars hebben geen verdere informatie vrijgegeven over de integratie, maar analisten volgen deze ontwikkelingen nauwlettend.

Vibeo

De Vibeo platform belooft gebruikers een robuustere berichtenservice te bieden dan de concurrentie. Het platform bevat enkele unieke functies, zoals drieweg videogesprekken. Je kunt je scherm en locatie ook delen via de Dapp. Het delen van locaties via gecodeerde apps is een cruciale functie die consumenten gebruiken. Een andere unieke functie die het platform biedt, is de mogelijkheid om notities aan chats toe te voegen.

Blockchain-boodschappers: echte privacy aan de horizon

Blockchain-technologie blijft de toekomst van de berichtenindustrie veranderen. Je hebt nu meerdere opties bij het overwegen van een op blockchain gebaseerde privacy-app. Aangezien grootschalige hacks wereldwijd de krantenkoppen blijven halen, mag u verwachten dat de versleutelingssector de komende jaren zal blijven groeien.