Wat is een Crypto-betaalpas?

Een crypto-betaalpas is elke betaalpas waarmee u met ten minste één type cryptocurrency kunt betalen. Crypto-betaalpassen bieden u doorgaans ook de mogelijkheid om met fiat-valuta te betalen.

Hoewel u misschien liever betaalt met nieuwere betalingstechnologieën (d.w.z. QR-codescans die automatisch debiteren van een app voor mobiel bankieren of crypto-portemonnee), vinden veel mensen het prettig om in plaats daarvan een kaart te gebruiken. De meeste, zo niet alle, cryptokaarten bieden de flexibiliteit om te betalen met plastic kaarten of mobiele applicaties.

Categorieën

Er zijn in 2019 eigenlijk verschillende categorieën crypto-betaalpassen op de markt. Hier zijn er een paar:

Fysieke crypto-betaalpas: Net als bij elke traditionele betaalpas die u in uw portemonnee kunt bewaren. Het belangrijkste verschil is dat je er ook met crypto mee kunt betalen.

Virtueel: Heeft ongeveer hetzelfde doel als een mobiele app voor cryptocurrency-portemonnees, behalve dat deze meestal wordt ondersteund door een betalingsbedrijf en mogelijk wordt geleverd met de optie van een fysieke kaart.

Prepaid-kaarten: Hiermee kunt u cryptocurrency op de kaart laden en uw crypto automatisch omzetten in fiat en vice versa.

Niet-vooruitbetaalde betaalpassen: Deze zijn doorgaans verbonden met uw online crypto-portemonnee en zetten uw crypto om in fiat wanneer u een aankoop doet.

Top Crypto-betaalpasopties in 2019

MCO

De MCO-kaart biedt nogal wat unieke incentives. Het stelt gebruikers van verschillende aankoopniveaus bijvoorbeeld in staat te genieten van beloningsprogramma’s. De beloningen zijn afhankelijk van het aantal MCO-tokens dat u vastzet, wat kan variëren tussen 0 en 50.000 MCO. Zelfs voor gebruikers die geld niet blokkeren, biedt deze kaart één procent contant geld terug. Op Airbnb en Expedia kun je zelfs tot 10 procent korting krijgen op elke boeking, evenals onbeperkte toegang tot de luchthavenlounge en meer. Deze kaart biedt ook voordelen voor streamingdiensten als Netflix en Spotify.

Voor sommige gebruikers zijn de lockup-bedragen misschien te hoog om serieus rekening te houden met MCO. Voor anderen kunnen de verleidelijke prikkels echter voldoende zijn om crypto-betaalpassen eens te proberen. In november 2018 heeft het bedrijf kondigde een partnerschap aan met de in New York gevestigde Metropolitan Commercial Bank om de kaart aan Amerikaanse klanten uit te geven.

vergelijkingstabel van verschillende MCO-kaartopties

MCO biedt een incentiveprogramma dat ongeëvenaard is dankzij zijn grote partnerschappen.

Cryptopay

Cryptopay, opgericht in 2013, is een van de meest gevestigde cryptokaartbedrijven op de markt. De Cryptopay-prepaidkaart werkt online en offline. U kunt deze kaart gebruiken in elke winkel die VISA-betaalpassen accepteert.

Het bedrijf werkt regelmatig gebruikersstatistieken bij, die precies laten zien hoe populair deze kaart is. Vanaf 21 maart 2019 heeft Cryptopay 1.011.514 actieve gebruikers, een stijging van bijna 100.000 sinds we de statistieken in augustus 2018 bekeken. Bovendien voltooit Cryptopay 24.364 transacties per maand. Het bedrijf heeft tot op heden meer dan 121,00 prepaidkaarten uitgegeven.

Hoewel deze cijfers indrukwekkend zijn als het gaat om cryptokaarten, is het ook belangrijk om te bedenken dat de gemiddelde transacties per maand nog steeds vrij laag zijn. Het goede nieuws is dat Cryptopay nu pas zijn operationele territorium begint uit te breiden. Oorspronkelijk beperkte dit bedrijf zijn diensten voornamelijk tot het VK. Nu breidt Cryptopay zijn diensten actief uit in Europa, Rusland, Singapore en andere locaties wereldwijd.

Cryptopay-betaalpas

Ooit uitsluitend gericht op het VK, richt Cryptopay zich nu op nieuwe markten zoals Europa, Rusland en Singapore.

Wirex

De pinpas van Wirex biedt fiat-opties (USD, EUR, GBP) en cryptocurrencies (BTC, ETH, XRP, en LTC). Bovendien kunt u fiat-crypto-conversies voltooien tegen live-tarieven. Kaartbezorging is gratis, maar u moet elke maand $ 1,50 aan beheer betalen.

Momenteel is Wirex alleen beschikbaar voor inwoners van landen binnen Europa. De kosten voor de Wirex-betaalpas zijn inclusief $ 2,50 voor opnames aan geldautomaten binnen Europa en $ 3,50 voor opnames aan geldautomaten buiten Europa. Voor online en offline betalingen voor goederen en diensten zijn geen kosten verbonden.

Bitcoin (BTC) -gebruikers komen in aanmerking om deel te nemen aan het Cryptoback-programma. Deze unieke incentive retourneert 0,5 procent van uw aankoop in BTC elke keer dat u uw pincode intoetst, veegt of contactloos betaalt met de Wirex VISA-betaalpas. Net als andere kaarten op deze lijst, kan de Wirex cryptocurrency-kaart overal worden gebruikt waar VISA wordt geaccepteerd.

Wirex mobiele app

Wirex biedt de mogelijkheid om 0,5 procent in BTC te verdienen elke keer dat u een aankoop in de winkel doet, uw Wirex-betaalkaart doorgeeft of Tap and Go gebruikt.

Uquid

Uquid is een van de beste opties op de markt qua levertijd. Het bedrijf heeft slechts 2-3 dagen nodig om te verzenden naar klanten overal ter wereld. Bovendien wordt Uquid geleverd met onbeperkte opnamelimieten voor geldautomaten en onbeperkte levenslange aankopen.

Vanaf maart 2019 is het alleen beschikbaar voor burgers van Europese landen. Uquid is echter van plan om in de nabije toekomst uit te breiden naar regio’s in Noord-Amerika en Azië. De startprijs voor het kopen van een Uquid-betaalpas voor cryptocurrency is $ 16,99. Dit is vrij hoog in vergelijking met de meeste andere kaarten op deze lijst, met de mogelijke uitzondering van de high-end MCO-kaarten met lockup-vereisten. De maandelijkse beheerkosten zijn vastgesteld op een vast tarief van $ 1,00. Geldopnames zijn vastgesteld op $ 2,50 USD (landen binnen Europa) en $ 3,50 USD (alle andere landen).

Uquid-betaalpas

Uquid biedt snelle verzending en geen limieten voor aankopen.

BitPay

De meeste crypto-betaalpassen op deze lijst zijn alleen beschikbaar voor burgers van Europese landen. Toch zijn er ook enkele opties voor andere locaties. Bijvoorbeeld, BitPay’s cryptocurrency-debetkaart is toegankelijk voor burgers van alle 50 staten in de VS. De Bitpay-kaart kost $ 9,95 en omvat een maandelijkse beheersvergoeding van $ 5,00. Kosten voor opnames aan geldautomaten (binnen de VS) zijn $ 2,00. Opnames van buiten de VS bedragen $ 3,00 USD. Bovendien berekent het bedrijf een vrij hoge conversiekost van 3 procent voor ATM-transacties in vreemde valuta.

BitPay-betaalpas en mobiele app

BitPay is een van de weinige crypto-betaalpasopties voor Amerikaanse burgers.

Toekomstige vooruitzichten voor Crypto-betaalpassen

Crypto-betaalpassen hebben nog een lange weg te gaan voordat ze de reguliere acceptatie kunnen krijgen. Hoewel deze bovenstaande keuzes over het algemeen fatsoenlijke diensten bieden, zijn er veel beperkt in het aantal mensen dat er gebruik van kan maken. Dit komt grotendeels door wetgeving die goedkeuringsprocessen moeilijk en / of langdurig maakt.

Helaas zijn sommige crypto-betaalpasprojecten die veelbelovend leken, mislukt. Een voorbeeld hiervan is Shift Card, dat was de eerste Amerikaanse crypto-betaalpas. Het stelde gebruikers zelfs in staat verbinding te maken met Coinbase en geld uit te geven bij meer dan 38 miljoen handelaren wereldwijd. Onlangs kondigde het aan dat het zijn programma op 11 april 2019 stopzet. Desalniettemin ontstaan ​​er ook nieuwe projecten in deze ruimte. Bijvoorbeeld, 2 samen, een in Spanje gevestigde FinTech-startup, heeft aangekondigd dat het een prepaid crypto-debetkaart zal lanceren die ETH, XRP, BCH, EOS, XLM en LTC ondersteunt.

Voorlopig is het onduidelijk waar de crypto-betaalpas naartoe gaat. Hoewel het momentum dat dit product ooit had, schijnbaar aan het vervagen is, zijn er ook duidelijke tekenen dat bedrijven eraan werken om de functionaliteit te vergroten, nieuwe klanten aan te spreken en diensten uit te breiden naar nieuwe markten..