Ja. Dit is een ander bericht over hoe blockchain een industrie revolutionair zal veranderen. Maar als u het lezen over hypothesen verveelt, blijf dan op deze pagina. We gaan kijken hoe blockchain in de agribusiness al een positieve impact heeft met echte, live use cases en bedrijven die nu kosten besparen en de efficiëntie verbeteren.

Blockchain in de agribusiness

De generieke aard van blockchain-technologie is een van de belangrijkste redenen waarom elke industrie opgewonden of nerveus wordt, afhankelijk van hun standpunt. Voor de allereerste keer kunnen we profiteren van een transparant en onveranderlijk grootboek dat verantwoording afdwingt en menselijke fouten (of geknoei) uitroeit.

Dus, afgezien van het verzenden van Bitcoin van de ene persoon naar de andere, zijn de implicaties echt behoorlijk groot. Deze gigantische en universele spreadsheet die niet kan worden gecensureerd of gewijzigd, betekent dat elke branche die gegevens moet bijhouden, kan transformeren met behulp van deze technologie.

En als het gaat om blockchain in de agribusiness, zijn er tal van manieren waarop het kan en wordt al toegepast. Bekijk de top drie.

1. Het volgen van producten over de hele wereld

Volgens de CEO van Smart Containers, Richard Ettl, vereist het verzenden van een pakket over de hele wereld honderden mededelingen tussen partijen in de supply chain. Je hoeft geen raketwetenschapper te zijn om erachter te komen hoe inefficiënt dat is. Hoe meer mensen bij een actie betrokken zijn, hoe meer kans op menselijke fouten, wat vertragingen, misverstanden en hogere kosten betekent.

het volgen van containers

Producten over de hele wereld volgen: Pixabay cegoh / 563 afbeeldingen

Voeg nu extra complexiteitslagen toe, zoals verschillende wetgeving, taal, valuta en cultuur. “Je hebt veel ruimte om informatie verloren te laten gaan bij de vertaling”, zegt Ettl. Met blockchain-technologie heeft iedereen één plek voor informatie die geverifieerd, nauwkeurig en constant beschikbaar is.

U vraagt ​​zich misschien af ​​of het transparantiegedeelte van blockchain in de agribusiness een probleem kan zijn. En je zou gelijk hebben. Het zou kunnen. Bepaalde informatie mag alleen beschikbaar zijn voor bepaalde partijen. Dit is waar bedrijven zoals Smart Containers geautoriseerde blockchains gebruiken om ervoor te zorgen dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben.

Het resultaat? Snellere, goedkopere logistiek en meer controle over de gehele supply chain. Dit is vooral belangrijk in de landbouw, aangezien vertragingen kunnen leiden tot beschadigde of verspilde goederen.

Grote bedrijven zoals Walmart en Kroger zien ook de waarde in van het gebruik van blockchain-technologie voor traceerbaarheid en voedselveiligheid. Door deel te nemen aan het IBM-blockchain initiatief, volgden ze met succes bepaalde voedingsmiddelen, met name Chinees varkensvlees en Mexicaanse mango’s over de hele wereld, met uitstekende resultaten.

2. Controle van de oorsprong van goederen

Veel mensen geven om waar hun eten vandaan komt. Hierdoor kopen mensen vaak lokaal in, zodat ze zeker kunnen zijn van de herkomst. Maar, afhankelijk van waar u woont, kan dat uw keuzes aanzienlijk beperken.

Momenteel weten we echter nog niet of het brood of de groenten die we kopen of de koffie die we drinken is geoogst met kinderarbeid, geteeld volgens veganistische normen, of de ingrediënten bevatten waarvan ze zeggen dat ze dat doen. Dit kan een probleem zijn. Niet alleen voor mensen die ervoor kiezen om op een bepaalde manier te leven, maar ook voor mensen met ernstige allergieën of reacties.

Bedrijven zoals VeganCoin, Ripe.io, en origintrail werken aan het gebruik van blockchain in de agribusiness vanwege de transparantie ervan om de oorsprong, reis en ingrediënten in voedingsmiddelen te verifiëren. Dit betekent dat mensen met principes mogelijk niet langer beperkt zijn tot lokaal kopen. Ze kunnen zeker zijn van de kwaliteit en authenticiteit van hun eten. Ze kunnen het zelfs in elke fase van de reis volgen als ze dat willen.

3. Transactiekosten verlagen en de winstgevendheid verhogen

De behoefte aan minder partijen in de agrarische keten leidt tot kostenbesparing. Wanneer producten door meerdere kanalen moeten gaan voordat ze hun bestemming bereiken, wordt elk product geleverd met een opmaak. En die prijs wordt vertaald naar de eindklant.

Bovendien wordt ongeveer een derde van alle landbouwproducten verspild. Dit is een cijfer dat de voedingsindustrie ongeveer $ 1 biljoen dollar per jaar kost. Een van de vele doelen van de IBM Blockchain is het verlagen van de kosten voor klanten, het elimineren van fraude en het vergroten van het vertrouwen.

In feite kan het Walmart-experiment op het gebied van voedselveiligheid de detailhandelsreus miljoenen dollars per jaar besparen en tegelijkertijd voedsel veiliger en goedkoper maken voor klanten. Hoe? Stel je dit scenario eens voor: er is een uitbraak van voedselvergiftiging en vraagtekens bij een bepaald voedsel dat bij Walmart wordt opgeslagen. Zonder te weten welke partij voedsel het probleem veroorzaakte, moet het bedrijf de volledige voorraad uit al zijn winkels terughalen.

Walmart

Walmart: het terugroepen van voedsel bedreigt de winst

Volgens een verslag doen van uit Food Safety Magazine is het terugroepen van producten de grootste bedreiging voor de winstgevendheid, en de gemiddelde kosten van een terugroepactie voor voedsel bedragen ongeveer $ 10 miljoen. En dat is nog niet de potentiële schade aan de merknaam of bepaalde verkoopverliezen achteraf.

Als de terugroepactie buitengewoon ernstig is, zoals de uitbraak van pinda-salmonella in 2009, kunnen de kosten oplopen tot miljarden dollars. Dat kan meer betekenen dan een deuk in de merkreputatie. Een terugroepactie van die omvang zou zelfs de grootste voedingsdistributeur failliet kunnen laten gaan.

Momenteel zijn er bepaalde systemen die voedsel proberen te controleren, zoals UPC-codes. Maar deze informatie leeft vaak in datasilo’s. Door te vertrouwen op een op blockchain gebaseerd volgsysteem zou onmiddellijke toegang en verantwoording mogelijk zijn, waardoor de kosten van terugroepacties worden verlaagd en zelfs helemaal worden vermeden.

Inpakken

Er zijn nog veel meer manieren waarop blockchain wordt (of zal worden) toegepast op de landbouw en de toeleveringsketen in het algemeen. Blockchain in de agribusiness bevindt zich, net als op andere gebieden, nog grotendeels in de experimentele fase en de mogelijkheden zijn enorm.

Van het verzenden van grenzeloze, probleemloze betalingen tot het bewaken van de voedseltemperatuur, blockchain kan de sleutels bevatten. En het is bemoedigend om te zien dat er al oplossingen bestaan ​​om de kosten te verlagen en tegelijkertijd de kwaliteit en veiligheid voor iedereen te verbeteren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me