Met elk een cyberaanval 39 seconden, je hebt een goede reden om je zorgen te maken over je zuurverdiende geld en investeringen. Als hackers hun aanval voortzetten, verlangt u misschien zelfs naar de dagen van de fysieke in leer gebonden portemonnee. Bitcoin is geweldig – tenzij het wordt gestolen.

Maar je hebt geen pech met beveiligingsopties. Andere cryptoliefhebbers begrepen de potentiële beveiligingskloof al vroeg en ontwikkelden hardwareportefeuilles.

Tegenwoordig gaat het er niet om wanneer de techneut arriveert, maar welke je moet kiezen. TREZOR en Ledger zijn toonaangevende merken op dit gebied. Maar welke hardware wallet is het beste voor jou?

Crypto Hardware-portefeuilles

Crypto-eigenaren hebben een enorme keuze als het gaat om het kiezen van een portemonnee. Er zijn niet alleen webgebaseerde opties, maar er zijn ook desktop-, mobiele, hardware- en zelfs papieren portefeuilles.

Het enige type portemonnee dat ons in dit bericht zorgen baart, is de hardware-portemonnee. Zowel TREZOR als Ledger passen in deze categorie.

TREZOR vs Ledger: deze screencap van de TREZOR-website belicht het belangrijkste doel van elke hardware-portemonnee: beveiliging

TREZOR vs Ledger: deze screencap van de TREZOR-website belicht het belangrijkste doel van elke hardware-portemonnee: beveiliging

Beschouw de hardware wallet als een kluis. In tegenstelling tot zijn softwarepartners, bewaart de hardwareportefeuille uw privésleutels op een USB-stick. Met andere woorden, uw privésleutel wordt offline opgeslagen. Scoor er een voor beveiliging!

De enige keer dat uw geld online is, is wanneer het apparaat is aangesloten en u een transactie uitvoert. En zelfs dan bevatten deze apparaten talloze beveiligingsprotocollen om uw geld veilig te houden.

TREZOR versus Ledger

Dus hoe zit het eigenlijk met deze twee portemonnees? We komen er wel aan. Om TREZOR vs Ledger beter te kunnen evalueren, moeten we naar een paar factoren kijken: welke munten ze ondersteunen, hoe gemakkelijk ze te gebruiken zijn, compatibiliteit, extra functies en wat gebruikers zeggen.

Om een ​​glimp op te vangen van alles wat deze merken te bieden hebben, kijken we naar hun premiumproducten: TREZOR’s Model T en Ledger’s Nano S.

Laten we beginnen met de basis.

Ondersteunde cryptocurrencies op TREZOR en Ledger Nano S

Uw eerste zorg zou moeten zijn of de hardware wallet de door u gekozen munten of tokens ondersteunt. Dit is waarschijnlijk het grootste verschil tussen TREZOR en Ledger.

Beide ondersteunen enkele van de meest populaire crypto-activa: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash en ERC-20-tokens. Maar TREZOR neemt hier duidelijk het voortouw met ondersteuning voor 689 munten en tokens, vergeleken met Ledger’s 41 (op het moment van schrijven). Er zijn echter een paar munten die u niet kunt vinden op TREZOR: Ripple, Stellar en Monero zijn de meest populaire munten die ontbreken.

Kenmerken

Zoals u zich kunt voorstellen, is beveiliging van het grootste belang als het gaat om hardwareportefeuilles. Elk apparaat wordt geleverd met zijn eigen lijst met beveiligingsfuncties voor munten.

Laten we het model T van TREZOR nemen. Deze portemonnee is een apparaat met kleurentouchscreen. Het bevat drie primaire functies voor herstel: een pincode, een wachtwoordzin en het biedt ook apparaatherstel. Bovendien biedt het U2F-authenticatie (2 Factor Authentication), GPG-codering, SSH-codering, een wachtwoordbeheerder en ondersteuning.

De Ledger Nano S heeft zijn eigen set veiligheidsprotocollen en functies. In tegenstelling tot TREZOR’s Model T is de Nano S geen touchscreen-apparaat. U gebruikt eerder knoppen om u aan opdrachten te binden. Om uw crypto te beschermen, verbetert dit apparaat het spel met een beveiligde, met pincode beschermde chip voor uw privésleutels en het gebruik van BOLO’s – individuele schilden rond elke afzonderlijke app op uw apparaat. Volgens de site maakt dit de Nano S fraudebestendig en ongelooflijk veilig.

TREZOR vs Ledger: Screencap van de grootboekwebsite toont hun bestverkopende hardware-portemonnee

Een schermafbeelding van de startpagina van Ledger, met het Nano S-model

Beide apparaten zijn compatibel met softwareportefeuilles, zoals MyEtherWallet en MyCrypto, afhankelijk van de munt of token. Hoewel Ledger aanzienlijk minder munten en tokens vermeldt en verbinding lijkt te maken met minder portefeuilles dan TREZOR, biedt de bijbehorende Google Chrome-app meer functies die mogelijk nuttig zijn.

Het publiek spreekt

Bij twijfel helpt het om na te gaan wat anderen zeggen. Het publieke sentiment is echter over het algemeen positief voor beide platforms en beide apparaten.

Hoewel de Nano S van de Ledger ietwat low-tech lijkt en slechts 2-4 munten tegelijk toestaat, compenseert dit deze problemen met het gebruiksgemak en de installatie.. De TREZOR Model T lijdt grotendeels aan een hogere prijs van $ 170 vergeleken met Ledger’s $ 120 en kan wat meer tijd in beslag nemen om op te zetten.

Als sociaal bewijs echt iets is waar u in geïnteresseerd bent, is TREZOR te zien in belangrijke publicaties, waaronder Forbes, Coindesk en CNN.

TREZOR vs Ledger – Who Takes the Cake?

Het zou fijn zijn om hier één enkele winnaar te hebben, maar dat is niet mogelijk. Beide platforms zijn veilig, compatibel met honderden munten en tokens en bieden geweldige klantenondersteuning.

Uiteindelijk is de vraag niet welke hardware wallet beter is – het is wat het beste voor je is. Controleer nogmaals of uw munten compatibel zijn met beide apparaten en kies vervolgens op basis van prijs of gewenste functies. Hoewel het ‘fraudebestendige’ apparaat van Ledger aantrekkelijk lijkt, vergeet dan niet de coderingslagen en protocollen die zijn verpakt in de TREZOR-modellen.

Als je een diepere duik in beide portemonnees wilt doen, bekijk dan onze TREZOR-beoordelingsgids en Ledger Nano S-beoordelingsgids.

Weet u niet eens zeker of u een hardware wallet wilt? Bekijk de beste bitcoin wallets van 2018 eens?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me