TRON en XRP – een introductie

TRON en XRP laten interessante overeenkomsten en contrasten zien, zowel met elkaar als met andere cryptocurrency- en blockchain-projecten. XRP biedt het tickersymbool voor Ripple en TRX biedt het tickersymbool voor TRON.

Bovendien laat analyse van deze twee projecten zien dat ze verschillende doelen en strategieën weerspiegelen van veel traditionele cryptoprojecten. Betekent dit dat het TRON en XRP is tegen de rest van de cryptowereld? Laten we kijken.

TRON- en XRP-afbeelding

Ripple-startpagina / https://ripple.com/xrp/

TRON en XRP versus Ethereum en Bitcoin

TRON en XRP bieden respectievelijk de antithese van Ethereum en Bitcoin. Terwijl Bitcoin probeert traditionele banken en financiële organisaties te verdringen met zijn gedecentraliseerde en betrouwbare netwerk, wil Ripple’s XRP juist die organisaties dienen als zijn doelmarkt..

XRP versus Bitcoin

Bitcoin profiteert van miners als incentives, maar Ripple’s XRP probeert te profiteren van de klanten die het RippleNet-netwerk gebruiken. En hoewel veel cryptoliefhebbers munten als investeringsvehikels zien, dient Ripple’s XRP als een hulpmiddel voor het RippleNet.

Net zo Ripple CEO Brad Garlinghouse zei ooit: “Ripple is een particulier bedrijf met een positieve cashflow en we hebben geen plannen om extra kapitaal aan te trekken (en dat is geen belediging, maar als we dat zouden doen, zouden we alleen kapitaal ophalen bij institutionele beleggers!).”

TRON versus Ethereum

Aan de andere kant hoopt TRON een gedecentraliseerd platform te bieden voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (DApps). Ethereum heeft dit model gemaakt, dus TRON is van plan rechtstreeks tegen Ethereum te concurreren.

Vitalik Buterin, de maker van Ethereum, kwam voort uit een software-engineering en onderzoeksachtergrond. Maar Justin Sun, maker van TRON, komt uit een achtergrond van bedrijf en ondernemerschap. Bovendien werkte Sun ruim twee jaar bij Ripple. Daarom benaderen TRON en XRP blockchain eerst vanuit een zakelijk perspectief, in plaats van vanuit een technisch perspectief.

Ripple’s XRP: een zakelijke benadering

Ripple werd gelanceerd in 2012 en streeft ernaar een reeks softwareoplossingen te bieden die op de markt worden gebracht voor banken, grote financiële instellingen, grote bedrijven met grote financiële afdelingen en andere soortgelijke organisaties. Met de softwareproducten van Ripple kunnen deze klanten betalingen verzenden, betalingen verwerken en liquiditeit behouden.

Een probleem dat moet worden opgelost en waarvoor moet worden betaald

Momenteel moet bijvoorbeeld een multinational met het hoofdkantoor in New York die geld naar Tokio moet verwerken, door meerdere hoepels springen. Het bedrijf stort geld op een dienst om de overboeking uit te voeren, vergoedingen voor die dienst te betalen, aan relevante wet- en regelgeving te voldoen en om te gaan met wisselkoersen. Het wacht ook geduldig terwijl elke stap van het proces tijd in beslag neemt. Alleen tijdzoneverschillen zorgen voor problemen.

Geld over de grenzen verplaatsen brengt momenteel zoveel uitdagingen met zich mee dat multinationale ondernemingen grote deposito’s in dat land opslaan om de liquiditeit in een bepaald land te behouden. Maar het opslaan van grote sommen is misschien niet het beste gebruik van dat geld.

Cryptocurrency lost problemen op met betrekking tot wisselkoersen, de snelheid van overdracht en kosten. En Ripple is van plan deze problemen specifiek voor grote financiële organisaties op te lossen. Waarom zou u zich in het bijzonder op dit segment richten? Omdat ze veel grote betalingen verwerken en deze problemen constant aanpakken. Cryptocurrency lost hun problemen op, en als klanten betalen ze flink voor gebruiksgemak en efficiëntie.

Vier grote betalingsproviders MoneyGram, MercuryFX, IDT en Cuallix hebben allemaal aangekondigd dat ze proefprogramma’s van de producten van Ripple zullen uitvoeren. Andere gebruikers van Ripple zijn onder meer Santander, UniCredit, UBS en Standard Chartered.

Het team

Voor het bedienen van deze markt is een team vereist dat bekend is met de Fortune 500-cultuur en comfortabel kan communiceren in die omgeving. Hoewel het op zichzelf al succesvol is, wekt de nonchalante verschijning van Vitalik Buterin geen vertrouwen in de directiekamers en C-suites van de zakenwereld. Een schimmig, mysterieus personage als Satoshi Nakamoto faalt evenzo.

golfslag

Het Ripple Leadership Team

Het uitvoerende team van Ripple omvat Brad Garlinghouse, die de functies bekleedt van CEO en lid van de Raad van Bestuur. Hij was President of Consumer Applications bij AOL en bekleedde de functie van Senior Vice President bij Yahoo.

Ron Will dient als Chief Financial Officer en bekleedde voorafgaand aan Ripple de positie van CFO bij TubeMogul, Inc. Adobe heeft TubeMogul overgenomen voor $ 540 miljoen. Andere leidinggevenden bekleedden belangrijke functies bij HSBC, Intuit, Bloomberg, CNBC, MasterCard en Citibank. Het team toont een hoog niveau van ervaring en competentie.

Niet gedecentraliseerd? Wat dan ook!

De vraag of Ripple bestaat als een gecentraliseerd of gedecentraliseerd netwerk, blijft irrelevant tot op het punt dat het bijna belachelijk is. Ripple richt zich op grote financiële instellingen en de financiële afdelingen van grote bedrijven als het gekozen marktsegment. Decentralisatie doet een beroep op cypherpunks, voorstanders van anti-establishment, libertariërs, revolutionairen en technologen.

Decentralisatie is niet aantrekkelijk voor bedrijfsleiders van grote financiële instellingen. Bedrijfsleiders hebben lang en hard gewerkt om succesvolle rentmeesters van grote organisaties te worden. Ze beheren grote hoeveelheden financiële activa. En ze verwachten service voor hun geld te ontvangen, niet het egalitarisme van decentralisatie.

TRON- en XRP-afbeelding

Justin Sun van TRON

TRON – Een ijdelheidsproject?

TRON en XRP hebben verschillende perspectieven. Terwijl Ripple zich richt op het bieden van oplossingen voor zakelijke behoeften, lijkt TRON bijna een ijdelheidsproject voor één man te zijn. Maar Justin Sun, de oprichter van TRON, toonde succes in eerdere ondernemingen, dus hij toont voldoende zakelijke vaardigheden om niet uit de hand te worden gelaten.

Welk probleem wil TRON oplossen??

TRON begon als een gedecentraliseerd platform voor het delen van entertainmentcontent. Maar nu claimt TRON volledige decentralisatie van het web als het huidige doel. En naar citeer de corporate website, “Als een gedecentraliseerd platform in Web 4.0 maken de krachtige mogelijkheden van TRON het aanpasbaar aan een breed scala aan complexe scènes en ondersteunt het ook applicaties met een groot aantal gebruikers.”

(Wat ze bedoelen met “Web 4.0” blijft onduidelijk. Web 1.0 definieerde de eerste statische webpagina’s op internet. Web 2.0 bood rijke gebruikersinterfaces die we tegenwoordig zien. Gedecentraliseerde blockchain wordt vaak Web 3.0 genoemd.)

Het TRON-team?

Terwijl Ripple XRP beschikt over een groot en ervaren directieteam die allemaal krachtige prestaties laten zien, toont een blik op de teampagina op de corporate website voor TRON een egocentrisch grote foto van Justin Sun. Op de site staan ​​geen andere bedrijfsfunctionarissen. Maar het geeft een groepsfoto van een groot aantal anonieme, niet glimlachende jongeren die blijkbaar als programmeurs dienen.

Naar hoeveel muziek kun je echt luisteren van een eenmansband?

TRON- en XRP-afbeelding

TRON-startpagina / https://tron.network/

Deals maken

Zonder innovaties in technologie of een zichtbaar team dat het project leidt, lijkt de toekomst van het TRON-project te liggen in het vermogen van de organisatie om deals te onderhandelen en samen te werken met andere organisaties..

In maart 2018, TRON werkte samen met het BitGuild-gamingplatform. Volgens de overeenkomst biedt BitGuild een unieke set in-game assets in beperkte oplage voor de TRON-community. Later, in mei 2018, kondigde TRON aan een strategisch partnerschap met vSport. vSport gebruikt blockchain-technologie om de voetbalgemeenschap te dienen.

Eindelijk, in juni 2018, TRON heeft BitTorrent overgenomen. BitTorrent heeft een communicatieprotocol gemaakt voor het delen van peer-to-peer-bestanden. Als u niet over de vaardigheden beschikt om technologie te bouwen, koop dan in ieder geval een bedrijf dat uw tekortkomingen compenseert.

TRON en XRP – laatste gedachten

Bitcoin en Ethereum creëerden innovaties in technologie. Als alternatief bestaan ​​TRON en XRP als zakelijke ondernemingen die gebruik maken van huidige concepten in technologie. Ripple’s XRP mist de revolutionaire technologie van Bitcoin; maar geleid door ervaren leidinggevenden, toont Ripple het vermogen om zich te concentreren op een lucratief marktsegment.

Ethereum introduceerde het concept van een gedecentraliseerd platform voor applicatie-ontwikkeling. De Ethereum Foundation blijft innoveren, onderzoek doen en nieuwe blockchain-technologie ontwikkelen. TRON geeft de indruk een mand vol modewoorden te zijn zonder waarneembaar team om een ​​visie te implementeren. Maar misschien gaat dat veranderen. De opmerkelijke kracht van TRON lijkt de toegang tot kapitaal te zijn om te kopen wat het niet kan bouwen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me