Twee kanten van de medaille: Litecoin Mining versus Bitcoin Mining

De hoogtijdagen van het delven van gevestigde cryptocurrency zijn bijna voorbij. Tegenwoordig moet je serieus weten wat je doet als je wilt concurreren met de grote jongens. Operaties op industriële schaal hebben veel enthousiastelingen ertoe aangezet om te zoeken naar kansen in kleinere munten in de hoop de volgende grote trend te vangen.

We hebben het minen van cryptocurrency eerder uitgebreid besproken op CoinCentral. We dachten echter dat het tijd werd om te zien hoe twee cryptocurrency-zwaargewichten zich opstapelen in de mijnafdeling. Dit is Bitcoin-mijnbouw versus Litecoin-mijnbouw.

Voordat u op de verschillen ingaat, zijn hier enkele belangrijke factoren voor het delven van cryptocurrency waarmee u rekening moet houden als u van plan bent nat te worden:

  • Goedkope en stabiele elektriciteit
  • Geografische locatie
  • Hardware- en softwarekosten
  • Expertise
  • Mijnwerker en transactiekosten

Gespecialiseerde mijnbouwhardware is ontworpen om tot het uiterste te werken en verbruikt daardoor veel elektriciteit. Het is dan ook geen verrassing dat het grootste aantal mijnwerkers wordt gevonden in landen met goedkope elektriciteit. Deze machines werken ook bijzonder heet en het koelen van uw kostbare apparatuur wordt een probleem in warmere klimaten.

Om concurrerend te blijven, heeft u de nieuwste hardware en software nodig. Bovendien heb je de expertise nodig om ervoor te zorgen dat je rig op optimale capaciteit werkt. Investeren in mijnbouwapparatuur betekent ook tijd vrijmaken om uzelf te onderwijzen. Ten slotte is het belangrijk om rekening te houden met alle kosten die gepaard gaan met mijnbouw op de Bitcoin- of Litecoin-blockchain.

Bitcoin-mijnbouw

Laten we het eens goed schudden – tot een consensus komen

Zowel Bitcoin als Litecoin gebruiken proof-of-work om transacties op hun netwerken te valideren en te beveiligen. Bitcoin gebruikt de SHA-256 algoritme om dit te bereiken. De beveiligd hash-algoritme is een functie die vaak wordt gebruikt in blockchains en werd ontwikkeld door Bitcoin.

Bitcoin-mining wordt als complexer beschouwd dan Litecoin-mining vanwege de algoritmeverschillen. In de loop der jaren is er steeds meer rekenkracht ingezet om het Bitcoin-netwerk te beveiligen. Als gevolg hiervan is de moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mijnbouw tot op de dag van vandaag dramatisch toegenomen.

Bitcoin is ontworpen om transacties rond te bevestigen Intervallen van 10 minuten. En om deze tijd stabiel te houden, is de moeilijkheidsgraad toegenomen, zodat meer rekenkracht de voorspelbare transactiesnelheid van het netwerk niet verstoort. Helaas betekent dit ook dat het waarschijnlijk moeilijk zal zijn om winst te maken in deze markt, tenzij u over de nieuwste hardware beschikt..

Scherp uw gereedschap – Hardware

Mijnbouwhardware is geëvolueerd van uw standaard desktopverwerking naar gespecialiseerde chips genaamd ASICs. De Application Specific Integrated Circuit is puur ontworpen voor het minen van cryptocurrency. ASIC’s zijn echter niet goedkoop en een eersteklas bitcoin-mijnbouwplatform kan u een paar duizend dollar kosten.

Bitcoin-mijnbouw versus Litecoin-mijnbouw. Japan's eerste Bitcoin-mijnwerker

De eerste Bitcoin-mijnwerker in Japan. Afbeelding met dank aan Yuji Nakamura


GMO heeft onlangs de eerste Bitcoin-mijnwerker van Japan aangekondigd, de B2, die voor $ 2000 wordt verkocht. GMO daagt Bitcoin-mijnbouwleider BitMain frontaal uit met de B2. CEO Masatoshi Kumagai had onlangs het volgende te zeggen over hun controversiële concurrent:

“Ik respecteer Bitmain, maar we zullen ze overtreffen”

U wilt op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de hardwarerace en ervoor zorgen dat u over de juiste apparatuur beschikt wanneer u deze nodig heeft.

Litecoin Mijnbouw

Een snellere consensus

Ter vergelijking: Litecoin gebruikt de Scrypt algoritme in plaats van SHA-256. Het was aanvankelijk ontworpen om ASIC-resistent te zijn om het soort mijncentralisatie te voorkomen dat we momenteel zien in proof-of-work blockchains. Met toegewijd onderzoek en ontwikkeling zijn gevestigde miners echter in staat geweest om gespecialiseerde hardware te bouwen specifiek voor het minen van Litecoin.

Een groot voordeel dat Litecoin heeft ten opzichte van zijn grotere broer is de 2,5 minuut transactietijd. Met 4x de snelheid van Bitcoin lijkt het erop dat Litecoin meer een kanshebber zou zijn voor acceptatie door verkopers. Beide munten hebben echter waarschijnlijk die voorsprong verloren aan bijna onmiddellijke transacties van nieuwere kanshebbers.

2.5 respectievelijk 10 minuten zijn uitstekende transactietijden voor overschrijvingen, zowel lokale als vooral internationale overschrijvingen. Een traditionele internationale overschrijving via het bestaande banksysteem kan ongeveer 7-10 werkdagen duren om te bevestigen. Houd rekening met dit soort gebruiksscenario’s. Naarmate de acceptatie van cryptocurrency groeit, zullen de beste mining-kansen plaatsvinden waar dit het meest logisch is voor gebruikers.

Litecoin Mijnbouwhardware

De beste Litecoin-mijnbouwinstallatie die er momenteel is, is waarschijnlijk de Antminer L3++ van Bitmain. We bevinden ons momenteel in een lastige markt, aangezien de daling van de cryptocurrency-prijzen mijnbouw onrendabel heeft gemaakt voor veel kleinere mijnwerkers. Elke investering die vandaag wordt gedaan, moet rekening houden met de prijsgrafiek op langere termijn van Litecoin. Uw voorkeuren kunnen verschillen, dus doe altijd uw eigen onderzoek.

Overweeg netwerkbeveiliging

In proof-of-work cryptocurrencies, als een mijnwerker presteert > 50% van de netwerk-hash-snelheid (hoeveelheid rekenkracht die aan het netwerk is toegewezen) hebben ze de mogelijkheid om een ​​aanval van 51% uit te voeren. Hierdoor kan de mijnwerker in feite geld van het netwerk stelen door dubbele uitgaven.

Zo’n aanval zou in eerste instantie zeer winstgevend zijn voor de mijnwerker. Het netwerk zou uiteindelijk echter onbruikbaar worden en munthouders zouden hun geld naar een veiligere blockchain verplaatsen. Een interessante kostenraming om dit soort aanvallen te starten voor verschillende blockchains is te vinden hier.

Centralisatie van mijnbouw blijft een punt van zorg voor Bitcoin, aangezien Bitmain de markt blijft domineren. Als Bitmain ooit meer dan 50% van de hash-snelheid van het netwerk kan vastleggen, verliest alle Bitcoin-mijnbouwapparatuur die u bezit zeer snel waarde.

In termen van Litecoins standpunt over beveiliging, zei Charlie Lee, de oprichter van Litecoin, eerder dit jaar (2018) in een tweet:

Ondanks recente 51% aanvallen en https://t.co/yfy2GcBfQE info, wees gerust dat de Litecoin extreem veilig is en dat mijnbouw erg gezond is. &# 128077;&# 128640;

– Zwembaden zijn goed verdeeld (grootste 22%)

– Hashrate 50x (afgelopen 1 jaar)

– Hoge kapitaalkosten om aan te vallen ($ 322-761 miljoen + ~ $ 38-50k / uur) pic.twitter.com/hD8IrYM8dD

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 30 mei 2018

https://platform.twitter.com/widgets.js

Belemmeringen voor toegang

In het begin kon vrijwel iedereen Bitcoin minen met een standaardcomputer. Toen zagen slimme mijnwerkers de enorme winsten die met mijnbouw konden worden gemaakt. Tegenwoordig hebben bedrijven toegewijde onderzoeks- en ontwikkelingsteams en zetten ze grote budgetten in om op de hoogte te blijven van cryptocurrency-mijntechnologie.

Mijnbouw Pools

Gelukkig is er een oplossing als je een kleinere vis bent in deze vrij grote vijver – mijnbaden. Als je de sprong hebt gemaakt en in redelijke hardware hebt geïnvesteerd, heb je nu de mogelijkheid om je hasjkracht bij te dragen aan een groep miners die bekend staat als een pool. Zowel Bitcoin-mijnpools als Litecoin-mijnpools bieden hun respectieve mijnwerkers een lagere toegangsdrempel tot de mijne. Door de gedeelde kracht van het zwembad kunt u uw beloning ontvangen in verhouding tot uw krachtbijdrage.

Het grote voordeel van deze aanpak is een regelmatige uitbetaling op een voorspelbaar tijdsbestek. Het grootste nadeel is echter dat u het vermogen concentreert op de eigenaar van het zwembad. Dit is het centraliseren van het netwerk, al is het maar voor een fractie. Het mooie is natuurlijk dat u uw hardware naar een ander zwembad kunt verplaatsen als u het niet bevalt waar uw huidige zwembad over gaat.

Bitcoin Hash Rate-distributie:

Bitcoin-mijnbouw versus Litecoin-mijnbouw. Percentage uitsplitsing van Bitcoin-mijnpools

Percentage uitsplitsing van Bitcoin-mijnpools met dank aan Blockchain.com

Litecoin Hash Rate-distributie:

Bitcoin versus Litecoin-mijnbouw. Percentage uitsplitsing van Litecoin-mijnpools met dank aan litecoinpool.org

Percentage uitsplitsing van Litecoin-mijnpools met dank aan litecoinpool.org

Winstgevendheid

En nu naar de sectie waar u ongetwijfeld op hebt gewacht! Dus, wat is winstgevender, Bitcoin- of Litecoin-mijnbouw? Nou, op deze specifieke momentopname was Bitcoin goed aan de leiding. Er zijn echter zoveel factoren waarmee u rekening moet houden bij een dergelijke berekening dat het wordt aanbevolen om dit met een gezonde korrel zout te benaderen.

Coinwarz biedt een interessante real-time vergelijking van de meest winstgevende munten:

Bitcoin-mijnbouw versus Litecoin-mijnbouw. Een gedetailleerd overzicht van de winsten van cryptocurrency-mijnbouw

Een gedetailleerd overzicht van de winsten van cryptocurrency-mijnbouw

Deze berekeningen zijn bijna volledig gericht op hash-tarieven. Andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zijn onder meer wisselkoersschommelingen, poolefficiëntie, vergoedingen, wijzigingen in de code, enzovoort. Ten slotte is het vermeldenswaard dat het controleren van de tabellen hier en op andere sites in de loop van de tijd een betere weergave zou moeten geven. Het monitoren van gegevens voor slechts één dag is niet bijzonder betrouwbaar.

Laatste gedachten: Bitcoin Mining versus Litecoin Mining

De beslissing nemen om in de wereld van cryptocurrency-mijnbouw te springen, is niet gemakkelijk. Dat soort beslissingen betekent in feite concurreren met grootschalige operaties over de hele wereld. Het loont zeker de moeite om vroeg betrokken te raken bij de lancering van een nieuwe munt. De markt is echter snel verzadigd geraakt met zoveel nutteloze cryptocurrencies dat het een stuk moeilijker is geworden om te weten welke zal slagen en bijgevolg waar u uw middelen kunt inzetten.

Bitcoin- en Litecoin-mining is nog steeds haalbaar als u bereid bent om in de juiste hardware en software te investeren en die middelen aan een miningpool te besteden. Met zoveel keuzes en zoveel factoren waarop u geen controle heeft, lijkt het er echter op dat de kans om een ​​goede winst te maken met de dag moeilijker wordt.

Een gezond debat gaat door in de cryptocurrency-gemeenschap. Het algemene gevoel is dat degenen die gepassioneerd zijn door cryptocurrency, de hardware en de technische karbonades om het te laten gebeuren, het prima zullen doen. Degenen met pure beleggingsdoelen zouden het waarschijnlijk beter doen door de munten direct te kopen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map