Uitwisselingsvergelijking: Kraken versus Bitstamp

Kraken en Bitstamp zijn beide vertrouwde cryptocurrency-uitwisselingen die sinds 2011 actief zijn en een aanzienlijke basis van crypto-investeerders bedienen die over de hele wereld zijn verspreid.

Het kiezen van de juiste exchange hangt in de eerste plaats af van uw ervaring met beleggen in cryptovaluta en het type cryptocurrencies waarin u wilt investeren.

In deze Kraken versus Bitstamp-uitwisselingsvergelijking zullen we de voor- en nadelen van handelen op elk bespreken.

Kraken vs Bitstamp: belangrijke informatie

Kraken & Bitstamp – Functies en instellingen

Het belangrijkste dat u over Kraken moet weten, is dat het meer functies en opties biedt dan vrijwel elke uitwisseling. Wanneer u uw eerste bestelling gaat plaatsen, lijkt het misschien niet dat dit het geval is met ‘Eenvoudig’ handelen ingeschakeld:

Voer gewoon de cryptocurrency en de prijs in en selecteer een markt- of limietorder. Simpel toch? Maar schakel over naar Advanced trading en je begint te zien waartoe Kraken echt in staat is:

Start- en vervaltijden van bestellingen, hefboomwerking tot 5x, voorwaardelijke sluitingen – noem maar op en Kraken kan het voor u verhandelen. Wees voorzichtig met wat je wenst; zelfs ervaren handelaren kunnen zich laten verbranden als ze proberen schattig te worden met complexe transacties en een hoge hefboomwerking. Voor beginnende beleggers kan een transactie met een hoge hefboomwerking hun crypto-bezit binnen enkele minuten wegvagen.

Een belangrijk probleem met Kraken is de website loopt vaak achter. U kunt een limietorder plaatsen, maar er verschijnt gedurende enkele minuten niets op uw Orderpagina. Als je een 2e bestelling gaat plaatsen, loop je het risico dat beide tegelijkertijd in werking treden en uiteindelijk tweemaal het bedrag kopen of verkopen dat je had bedoeld! Dit klinkt als een klein probleem, maar de eerste keer dat het u een aanzienlijk bedrag kost, gaat u laggy-bestellingen serieus nemen.

Verificatie bij Kraken is vrij eenvoudig in vergelijking met andere cryptocurrency-uitwisselingen. U kunt handelen in cryptocurrencies door uw naam, geboortedatum, land en telefoonnummer op te geven. Storting / opname van $ 2.000 per dag of $ 10.000 per maand is beschikbaar na het toevoegen van een geverifieerd adres. U hoeft alleen een overheidsidentificatie op te geven als u een serieuze belegger bent die op zoek is naar limieten van $ 25.000 per dag en $ 200.000 per maand.

De gebruikersinterface van Bitstamp lijkt in eerste instantie niet erg gebruiksvriendelijk, maar het kan gemakkelijker zijn om te navigeren dan Kraken, simpelweg omdat het niet zoveel exotische handelsopties heeft. Het bevat een aantal technische handelshulpmiddelen, dus het is niet strikt een crypto-uitwisseling voor beginners.

In vergelijking met Kraken is de verificatie bij Bitstamp lastig. Ze zullen u vragen om een ​​foto op de voor- en achterkant van uw door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs (paspoort of rijbewijs) en een bankverklaring om te ruilen. Dit kan vervelend zijn als u gewoon uw eerste kleine transactie wilt aangaan, en voor veel beleggers is het verstrekken van al deze ID-documenten om te beginnen in strijd met het ethos van cryptocurrency. Dat gezegd hebbende, Bitstamp is een bekende uitwisseling, dus u geeft uw persoonlijke gegevens niet door aan een of andere fly-by-night-organisatie.

Het Hof van Publieke Opinie

De reputatie van Kraken is niet de beste onder crypto-uitwisselingen. De meest voorkomende klacht betreft de handelsengine van Kraken, die vaak achterblijft, waardoor handelaren transacties missen en bestellingen dupliceren. De kritiek komt zo vaak voor dat veel gebruikers zijn gaan geloven dat de uitwisseling dat wel is beraadslagen van de kant van het Kraken-team, gebruikt als een manier om transacties te starten.

Bitstamp heeft sindsdien een veel betere reputatie onder liefhebbers van cryptocurrency werd de eerste nationaal gelicentieerde crypto-uitwisseling ter wereld. De uitwisseling kreeg ook veel geloofwaardigheid vanwege de klantgerichte benadering die nodig was voor een grote portemonnee-hack, zodat klanten niets van hun gestorte geld verloren..

Klantenservice

De klantenservice van Kraken heeft veel kritiek gekregen van de cryptocommunity, grotendeels vanwege de hierboven genoemde problemen. Ze nemen behoorlijk wat tijd in beslag antwoorden op gebruikers, hoewel posten op sociale media dat wel doet de aandacht trekken van ondersteunend personeel.

Bitstamp heeft een redelijk goede staat van dienst op het gebied van klantenondersteuning en vaak beantwoordt klachten van klanten direct op sociale mediakanalen zoals Reddit. Veel gebruikersklachten gingen over het sluiten van accounts na ongewoon grote stortingen, wat zou kunnen worden betoogd dat Bitstamp een beetje overijverig is als het gaat om het bestrijden van fraude – nauwelijks het ergste waarvan u kunt worden beschuldigd!

Bedrijfsgeschiedenis en naleving van regelgeving

Kraken is in 2011 opgericht door Jesse Powell en telt als investeerder SBI Holdings, een toonaangevend Japans financieel conglomeraat. Het is gevestigd in San Francisco en beweert te voldoen aan alle relevante voorschriften, hoewel hun website weinig details van die naleving bevat. Kraken beweert ook te ondergaan jaarlijkse audits, waarvan er tenminste één werd ingevuld door Stefan Thomas, CTO bij Ripple Labs.

Bitstamp werd ook opgericht in 2011 en wordt ondersteund door Pantera Capital, een groot investeringsfonds voor cryptocurrency. Bitstamp is elk jaar gecontroleerd door een ‘Big Four’-accountantskantoor, hoewel het niet precies duidelijk is welke dat is.

Veilig

Kraken-uitwisselingsportefeuilles zijn nog nooit gehackt, wat indrukwekkend is, aangezien de uitwisseling al meer dan 6 jaar actief is. Maar er zijn handelsproblemen geweest die grote klantenverliezen veroorzaakten. Bij een spraakmakend incident in mei viel een enorme verkooporder voor ETH samen met een DDoS-aanval op de Kraken-servers. Het eindresultaat was dat honderden handelaren met lange posities met hefboomwerking hun posities met enorme verliezen hadden gesloten, terwijl deze gebruikers tegelijkertijd geen toegang hadden tot Kraken om ETH terug te kopen, aangezien het binnen enkele minuten crashte van $ 90 naar $ 26.. Kraken eerde alle transacties en weigerde eventuele verliezen terug te draaien veroorzaakt door de gebeurtenissen, bewerend dat ze niet verantwoordelijk waren voor verliezen veroorzaakt door legitieme verkooporders en dat de timing van de DDoS-aanval toeval was.

Bitstamp heeft een grote hack in zijn geschiedenis ondergaan: In januari 2015 werden 19.000 BTC gestolen, een verlies van meer dan $ 5 miljoen op dat moment. Dat was misschien genoeg om veel uitwisselingen af ​​te ronden, maar Bitstamp was al een gevestigde beurs en koos ervoor om alle klantenrekeningen te garanderen en de verliezen uit de bedrijfswinsten te betalen. Dat toonde karakter van het management en Bitstamp blijft vandaag een sterke reputatie dragen.

Vergoedingen

De vergoedingen van Kraken behoren tot de laagste in de branche. Er zijn geen stortingskosten voor transacties met cryptocurrencies en fiat-stortingen zijn ofwel gratis (EUR SEPA, CAD-overschrijving, JPY binnenlandse storting) of goedkoop ($ 5 voor USD-overschrijving). De opnamekosten zijn ook laag; $ 5 voor opnames in Amerikaanse dollars, 0,09 euro voor opnames via SEPA in de EU, 300 yen naar Japan of $ 10 Canadese dollars. Helaas zijn er ook opnamekosten voor cryptocurrency, die nog hoger kunnen zijn. 0,001 BTC of 0,005 ETH klinkt niet veel, maar die zijn momenteel gelijk aan $ 7,30 en $ 1,50.

Voor handelskosten, Kraken biedt aanzienlijke kortingen als u aan de ‘maker’-kant van de transactie zit, waardoor handelaren worden beloond die het orderboek invullen en de liquiditeit van de beurs vergroten.

Bitstamp-kosten zijn ook vrij goedkoop als u een inwoner van de EU bent. SEPA-stortingen zijn weer gratis en u betaalt slechts 0,90 euro aan opnames. Bankoverschrijvingen kosten 0,05% bij aanbetaling en nog eens 0,09% bij opname. Er zijn geen kosten verbonden aan stortingen of opnames met cryptocurrency. De enige kosten die u niet wilt betalen, zijn voor creditcardstortingen, die variëren tussen 5% en 8% van uw totale aanbetaling.

De handelskosten bij Bitstamp zijn hoger dan bij Kraken, en het grootste probleem is dat er geen korting is voor ‘makers’. Dit betekent minder liquiditeit bij Bitstamp (al het andere is gelijk), dus u betaalt verborgen kosten doordat de bied / laat-spreads groter zijn dan bij Kraken.

Beschikbare cryptocurrencies

Kraken schittert zeker in deze categorie; de volledige lijst met aangeboden cryptocurrencies omvat Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Dash, EOS, Ethereum Classic, Iconomi, Augur, Stellar Lumens, Monero, Ripple, Zcash, Gnosis, Dogecoin, Melonport en Tether. Het onderscheidt zich ook door BTC- en ETH-handelsparen aan te bieden uit een verscheidenheid aan fiat-valuta’s, waaronder de Amerikaanse dollar, het Britse pond, de Canadese dollar, de euro en de Japanse yen..

Bitstamp biedt een beperkter scala aan cryptocurrencies met handelsparen voor de belangrijkste cryptocurrencies BTC, ETH, LTC en XRP. Alles behalve BTC zijn toegevoegd in 2017, dus het lijkt erop dat de uitwisseling in beweging is om meer altcoins toe te voegen. Bitstamp kondigde ook aan dat het zo was het vergemakkelijken van opnames van Bitcoin Cash, maar de handel is voorlopig vertraagd.

Kraken vs Bitstamp: Final Thoughts

Kraken en Bitstamp trekken veel van dezelfde klantenkring aan in cryptohandel omdat ze beide fiat-valuta’s zoals USD en EUR accepteren. Als u een ervaren handelaar bent die altcoins wil verhandelen en hefboomwerking wil gebruiken, is de keuze duidelijk en wilt u Kraken gebruiken.

Kraken moet de lopende problemen met traaghandel en slechte klantenondersteuning echter nog oplossen, dus als u een minder ervaren handelaar bent en gewoon af en toe wilt handelen in een grote cryptocurrency, kunt u beter bij Bitstamp blijven..

(Bekijk onze volledige lijsten met aanbevolen Bitcoin-uitwisselingen en Ethereum-uitwisselingen)