Welkom bij de Thunderdome (handel in cryptocurrency)

Of u nu een crypto-expert bent of gewoon nat wordt met beleggen, er is genoeg om op te letten wanneer u zich een weg baant door de cryptocurrency-industrie. In tegenstelling tot traditionele markten is de handel in cryptocurrency boordevol volatiliteit, snode spelers en irrationele prijsbewegingen.

In dit artikel leren we u over enkele veelvoorkomende fouten bij het handelen in cryptocurrency en hoe u deze kunt vermijden.

Fout # 1: Jagen op pompen oftewel FOMO

Waarschijnlijk de meest voorkomende (en gemakkelijkste) fout die je kunt maken bij het handelen in cryptocurrency, is het kopen van een munt nadat deze al een aanzienlijk bedrag heeft gestegen. Beleggers die Ripple (XRP) en Tron (TRX) kochten op het hoogtepunt van hun runs in 2017, voelden zeker de pijn slechts een paar weken later in 2018. Het kan uw instinct zijn om wat geld in de ring te gooien als u een munt ziet. schiet 30-40% omhoog omdat het “heet” is. Niet.

rimpel fomo-grafiek

Extreme prijsstijgingen gaan bijna altijd gepaard met een soort terugval. Tegen de tijd dat u over een ‘hete’ munt hoort, is het meestal te laat. Tenzij u uw onderzoek heeft gedaan, gelooft u in de fundamenten van de medaille en wilt u deze voor de lange termijn behouden (>1 jaar), wacht tot de terugtrekking om te investeren.

Pomp en stortplaatsen

Pump and dumps (PnD’s) zijn een speciaal soort pompen die u gegarandeerd verbrand achterlaten. Als je een onbekende munt plotseling omhoog ziet schieten, wees dan op je hoede. Het maakt hoogstwaarschijnlijk deel uit van een PnD-regeling. We gaan in dit artikel dieper in op PnD’s, maar het zijn in feite gecoördineerde inspanningen om de prijs van een munt (de pomp) kunstmatig op te drijven voordat ze worden verkocht aan degenen die FOMO hadden (de puinhoop).

Wanneer u een munt als deze tegenkomt, moet u eerst het handelsvolume controleren. CoinMarketCap is hiervoor een geweldige bron. Elk 24-uurs handelsvolume van minder dan $ 1 miljoen zou een rode vlag moeten opwerpen.

Fout # 2: Uw investeringen niet kennen

Volg niet blindelings het advies van een of andere Twitter- of YouTube-‘goeroe ‘voor investeringskeuzes. Vaak worden deze spraakmakende individuen betaald om bepaalde munten te promoten. Zelfs John McAfee, een van de meest bekende figuren in de ruimte, gaf toe dat hij wordt betaald om projecten te promoten. Stel de munten in vraag waarin u wordt verteld om in te investeren.

Je zou op zijn minst een half uur moeten besteden aan het onderzoeken van elk project waarin je van plan bent te investeren. Kijk welk probleem het probeert op te lossen, het team dat eraan werkt en de economische aspecten van de medaille. Heeft het project samengewerkt met iemand van betekenis? Enige opmerkelijke namen als adviseurs? Dit zijn allemaal dingen die u moet weten.

Zelfs een snelle Google-zoekopdracht zou informatie kunnen onthullen die van wat op goud lijkt, in vuilnis verandert. Als u nog een stap verder gaat, zou u idealiter de whitepaper moeten lezen van elk project waarin u investeert.

bitconnect scam google zoeken

Het toetreden tot of het vormen van een investeringsgroep kan daarbij wonderen doen. Het dwingt u om onderzoek te doen, zodat u uw beleggingsredenering aan uw collega’s kunt uitleggen. Het plaatst je ook in een omgeving waarin je je aannames moet uitdagen terwijl anderen je redenering in twijfel trekken.

Fout # 3: verkopen op ongepaste tijden

In tegenstelling tot het jagen op pompen, wordt emotiegedreven verkopen nog steeds uit hetzelfde hout gesneden. Het is moeilijk, maar je moet nuchter blijven tijdens het handelen – houd emoties buiten de deur. Keer op keer zijn munten met dubbele cijfers gedaald voordat ze omhoogschoten naar een winst van 200-300%.

Wanneer een munt die u bezit in waarde begint te dalen, moet u uw positie opnieuw evalueren voordat u deze verkoopt. Als u heeft belegd omdat u in de grondbeginselen van de munt gelooft, zijn er enkele vragen die u uzelf kunt stellen:

  • Zijn de basisprincipes veranderd??
  • Waren er aankondigingen die de prijs zouden hebben beïnvloed??
  • Gelooft u niet meer in de langetermijnvisie van de medaille??

Als je antwoord op al deze vragen “Nee” is, overweeg dan om door te gaan. Deze strategie wordt veel gemakkelijker wanneer u de gouden regel van cryptocurrency-handel volgt: Investeer niet meer geld dan u gemakkelijk kunt verliezen.

Aan de andere kant van deze vergelijking kan het zien van een aantal solide winsten u ook verleiden om te verkopen. Hoewel het verstandig is om winst te nemen, wilt u misschien voorkomen dat u uw hele stapel verkoopt. Afhankelijk van de situatie kan de munt verder stijgen. Een populaire handelsstrategie is om uw initiële investering af te sluiten terwijl u uw inkomsten in de munt houdt nadat u een bepaald percentage hebt behaald. Dit verlaagt uw neerwaartse risico terwijl u nog steeds wordt blootgesteld aan het opwaartse potentieel.

Fout # 4: niet geïnformeerd zijn

In een markt die net zo snel beweegt als cryptocurrency, moet u op de hoogte blijven van nieuws uit de branche. Zonder wekelijks of zelfs dagelijks af te stemmen, kunnen de investeringsgetijden verschuiven zonder dat u het weet.

Het goede nieuws is dat er tal van bronnen zijn die dit gemakkelijk maken. * Schaamteloze plug-waarschuwing * Hier bij CoinCentral bieden we het laatste nieuws en educatieve bronnen om u te helpen. Onze wekelijkse nieuwsbrief *hoesten meld je hieronder aan hoesten* stuurt de grootste nieuwsverhalen en artikelen van de week rechtstreeks naar uw inbox.

Twitter, Reddit en de Telegram-kanalen van projecten zijn ook geweldige bronnen die u kunt gebruiken om op de hoogte te blijven. Vaak delen teams projectupdates en belangrijke aankondigingen op deze platforms voordat ze de reguliere media raken. Door u bij deze gemeenschappen aan te sluiten, krijgt u ook de mogelijkheid om meer betrokken te zijn bij de projecten en soms zelfs invloed te hebben op toekomstige ontwikkeling.

Veel geluk daarbuiten

Zelfs met deze tips zijn er ongetwijfeld fouten die u maakt. Laat dat je niet ontmoedigen – het overkomt iedereen. Een deel van het investeringsproces is om van die fouten te leren en ze niet opnieuw te maken.

Voortdurende verbetering is de naam van het spel. En zolang je dat voor je hebt, ben je in een mum van tijd een handelsfanaat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me