De wereldwijde defensie-industrie blijft voor veel landen over de hele wereld een groot deel van de nationale economie uitmaken. In het verleden hebben onderzoek en ontwikkeling in de defensie-industrie geleid tot de ontwikkeling van veel nuttige, innovatieve technologieën, waaronder internet en gps.

Tegenwoordig heeft defensietechnologie de mogelijkheid om nog innovatiever te worden met blockchain-technologie. Dus, wat zijn tot nu toe enkele van de grootste blockchain-onderzoeksprojecten voor de defensie-industrie? En hoe kan blockchain de toekomst van militaire technologie hervormen??

Brede adoptie van blockchain verwacht in de defensie-industrie

Volgens “Launchpad to Relevance: Aerospace & Defense Technology Vision 2018, ”een recent onderzoek verslag doen van gepubliceerd door Accenture, zijn zes van de zeven (86%) lucht- en ruimtevaart- / defensiebedrijven van plan om blockchain binnen drie jaar te integreren.

Hoewel deze branche in het verleden behoorlijk innovatief was, zijn er een aantal statistieken gepubliceerd die laten zien hoe geavanceerd de branche van plan is in de toekomst te zijn. 97% van de leidinggevenden in de ruimtevaart en defensie zei bijvoorbeeld dat ze bereid zijn hun bedrijf en industrie digitaal opnieuw uit te vinden.

Bovendien werd van de 18 door Accenture ondervraagde industrieën de lucht- en ruimtevaart- / defensie-industrie gerangschikt als de derde meest geaccepteerde potentiële blockchain-integratie. Een van de grootste redenen voor de defensie-industrie om blockchain te gaan gebruiken (zoals veel andere industrieën) is de behoefte aan betere data.

Het rapport zegt verder: “Onnauwkeurige, gemanipuleerde of bevooroordeelde gegevens kunnen verstrekkende, negatieve gevolgen hebben, zoals corrupte zakelijke inzichten en scheve beslissingen.”

Dit vormt een groot probleem, aangezien 80% van de ondervraagde bedrijven in de onderzochte sector in toenemende mate afhankelijk zijn van gegevens om betere beslissingen te nemen. De waarheidsgetrouwheid en onveranderlijkheid van blockchain-gestuurde technologie zou dit probleem heel goed kunnen oplossen.

verdediging blockchain

Belangrijke ontwikkelingen om op te letten

In de afgelopen jaren hebben we veel innovatie zien komen van het Amerikaanse Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA). Enkele van de grootste vroege innovaties in robottechnologie werden bijvoorbeeld getoond tijdens de DARPA robotica-uitdaging.

Deze wedstrijd duurde 33 maanden, van 2012 tot 2015. Er waren enkele van ‘s werelds beste robotteams aan het werk, die robots maakten die complexe taken konden uitvoeren in gevaarlijke, gedegradeerde, door mensen ontworpen omgevingen..

Nu beginnen we te zien dat DARPA en andere defensieagentschappen werken aan het vergroten van de acceptatie van blockchain. DARPA werkt bijvoorbeeld intern aan de oprichting van een op blockchain gebaseerde versleutelde berichten dienst die is ontworpen om veilig en ondoordringbaar te zijn voor buitenlandse aanvallen.

Het Amerikaanse DoD werkt ook samen met bedrijven met expertise in blockchain-innovatie. In mei 2017 hebben Indiana Technology and Manufacturing Companies (ITAMCO) kreeg een Fase 1-subsidie (voldoende financiering voor ongeveer 10 maanden werk).

Dit was van het Amerikaanse ministerie van Defensie om de cyberbeveiligingsarchitectuur te ontwikkelen voor een op blockchain gebaseerde berichtentoepassing. Hoewel er geen nieuws is om te bevestigen of het project al dan niet het groene licht voor fase 2 heeft gekregen, zou deze goedkeuring betekenen dat ITAMCO een meerjarige financieringsovereenkomst zou krijgen om zijn concept om te zetten in een volledig functioneel prototype.

Goedkeuring van fase 3 zou het project de mogelijkheid geven om de implementatie en commercialisering van de gedecentraliseerde blockchain-berichtenapp in de echte wereld te starten.

Amerikaanse toekomstige blockchain-verdedigingsuitgaven

Hoewel het voorlopig onzeker is hoeveel geld, middelen en personeel zullen worden besteed aan de ontwikkeling van blockchaintoepassingen voor militaire defensie, is het duidelijk dat de algemene acceptatietrend positief is voor blockchain..

In december 2017 gaf president Donald Trump bijvoorbeeld toestemming voor een $ 700 miljard wetsvoorstel voor defensie-uitgaven, waarvan een deel vraagt ​​om een ​​mandaat voor het uitvoeren van een onderzoek naar blockchain-gebaseerde cybersecurity-toepassingen.

Het wetsvoorstel omvat de volgende sectie: “een beoordeling van de inspanningen van buitenlandse mogendheden, extremistische organisaties en criminele netwerken om dergelijke technologieën te gebruiken; … [en] een beoordeling van het gebruik of het geplande gebruik van dergelijke technologieën door de federale overheid en kritieke infrastructuurnetwerken. . “

Wereldwijde vooruitzichten: verdediging en blockchain

Naast de Verenigde Staten proberen verschillende andere landen ook blockchain-technologieën toe te passen in defensieprogramma’s. Bijvoorbeeld, nieuwsbronnen hebben gemeld dat Voentelecom, een telecommunicatiebedrijf dat communicatie- en integratiediensten levert aan federale uitvoerende autoriteiten en het Ministerie van Defensie in Rusland, overweegt mogelijke toepassingen voor blockchain in het Russische leger.

Evenzo een verslag doen van gepubliceerd in een militair tijdschrift uit 2016 stelt voor dat China ook blockchain moet gebruiken vanwege zijn vermogen om snel geld te verdelen en gevoelige gegevens te beschermen (d.w.z. personeelslocaties en levenscyclusstatussen van wapens).

Anno 2018 zijn dat er nog een paar defensie publicaties in China zoals deze met een positieve kijk op de mogelijke toepassingen van blockchain in defensie.

In de meeste gevallen lijkt het erop dat de huidige focus van mogelijke toepassingen van blockchain-technologie in legers over de hele wereld meer defensief van aard is. In wezen lijken gegevensbescherming en nauwkeurigheid bovenaan de defensieve uitgavenagenda’s te staan ​​als het gaat om de ontwikkeling van blockchain.

Potentiële langetermijneffecten van militair defensieonderzoek naar Blockchain-technologie

Momenteel lijkt het erop dat blockchain een steeds prominentere rol gaat spelen in de toekomst van militaire toepassingen. Hoe dan ook, als militair onderzoek en ontwikkeling uiteindelijk een direct voordeel hebben voor defensietoepassingen, zou het grote publiek ook grote voordelen kunnen zien.

Zoals we hebben gezien in enkele eerdere onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s op het gebied van defensie, zijn de voordelen van technologische vooruitgang die door militairen worden geboekt niet beperkt tot alleen de defensie-industrie. Vooruitgang in cryptografie kan uiteindelijk de veiligheid van het toekomstige Web 3.0 ten goede komen door gebruikersgegevens op gedecentraliseerde sociale mediaplatforms te beschermen en een grotere beveiliging van cryptocurrency-betalingen mogelijk te maken.

Hoewel het gemakkelijk is om te denken dat regeringen uiterst geheimzinnig zullen zijn over de technologie achter dergelijke innovaties, heeft de geschiedenis geleerd dat dit niet altijd het geval is. Bijvoorbeeld, SHA-1 en SHA-2, twee van de belangrijkste cryptografische hash-functies in de geschiedenis van gegevensbeveiliging, werden oorspronkelijk ontwikkeld door de Amerikaanse overheid.

Dus niet alleen de defensie-industrie profiteert van blockchain-technologie. Maar met een nieuw tijdperk van blockchain-onderzoek onder ‘s werelds beste militaire machten, zouden we ook de voordelen van veiligere blockchains aan de publieke kant kunnen realiseren..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me