Sinds begin 2019 leidt Binance Coin (BNB) het cryptocurrency-pakket, met een groei van meer dan 200 procent in drie korte maanden. Het heeft de prestaties van Bitcoin (38,9%), Ethereum (30,7%), Litecoin (187,8%) en bijna elke andere cryptocurrency tot dusver dit jaar vernietigd.

De eigen munt van ‘s werelds grootste crypto-uitwisseling is terug naar het vorige record, terwijl andere met 80 tot 90 procent onder blijven. Het zou dus geen verrassing moeten zijn dat het snel is gestegen om de zevende grootste marktkapitalisatie op de markt te behouden.

Binance-munt in marktkapitalisatie

Binance Coin is gestegen in de ranglijst van marktkapitalisaties en staat op nummer zeven.

Waaraan kunnen we deze snelle groei echter toeschrijven? Marktmanipulatie? Sterke fundamenten? Blind geluk? Zoals altijd is het antwoord niet zo eenvoudig. Hoewel niemand zeker weet waarom Binance Coin zo goed heeft gepresteerd, zijn er een paar factoren die zeker een positieve impact hebben gehad.

Binance verbrandt BNB elk kwartaal

Dat doet het tenminste voor nu. Elk kwartaal verbrandt Binance 20 procent van de BNB die het int aan vergoedingen van het uitwisselingsplatform. Hierdoor worden ze permanent uit de circulatie verwijderd. Binance zal Binance Coins blijven verbranden totdat 100 miljoen munten uit omloop worden genomen.

Het branden van tokens heeft de neiging om een ​​aantal interessante effecten te hebben op de prijs van een munt. Door het circulerende aanbod te verlagen, verschuiven de brandwonden het evenwicht tussen vraag en aanbod. Door het terug te schoppen naar Econ 101, waardoor het aanbod wordt verminderd terwijl de vraag constant blijft, stijgen de prijzen.

Meer magnetisch is echter het psychologische effect dat verbranding van munten op de markt heeft. In een rationele wereld zou elke verbranding van tokens minimale wijzigingen in de prijs van Binance Coin veroorzaken. De uitwisseling haalt slechts één tot twee procent van het aanbod uit de circulatie, maar de prijs verbetert aanzienlijk meer dan vrijwel onmiddellijk na de verbranding. Veranderingen in het aanbod, vooral van zo’n kleine omvang, zouden in een rationele wereld meer tijd nodig hebben om voelbaar te worden.

Binance Coin heeft nu een Werkelijk Nut

Nu, voordat alle BNB-fanboys ons achtervolgen met hun hooivorken, laten we het uitleggen. Binance Coin had technisch gezien al een hulpprogramma. U kunt uw Binance-kosten ermee betalen om korting te krijgen, deze uitgeven als transactionele cryptocurrencies en deze verdienen door middel van beloningen op een aantal verschillende platforms.

Binance Coin is echter niet uniek in zijn vermogen om die activiteiten uit te voeren.

Het eigenlijke nut van Binance Coin kwam met de lancering van de Binance Chain en zal doorgaan met de uiteindelijke release van de bijbehorende gedecentraliseerde centrale (DEX). Het Binance Chain-mainnet ging live op 18 april. En het Binance-team zal BNB van een ERC20-token naar een native token in de nieuwe keten op 23 april overschakelen..

Vervolgens is het vereist “als betaling voor elke overdracht die via het netwerk wordt uitgevoerd”. Afgaande op het huidige volume van Binance, zou deze verandering moeten leiden tot een aanzienlijke toename van de vraag naar BNB.

Maar waarom nu?

De aankondiging van Binance Chain is niets nieuws. Het bedrijf maakte zijn plannen in maart 2018 openbaar.

Maar nu heeft het team iets tastbaars geproduceerd. Eind februari van dit jaar lanceerden ze het Binance Chain-testnet. En nu hebben ze de mainnet-release onder hun riem.

Na nieuws over zowel de lancering van het testnet als de lancering van het mainnet, schoof de BNB-prijs nog een paar benen omhoog.

Binance prijsstijgingen na releases

Binance prijsstijgingen na releases

De reputatie van Binance gaat aan zichzelf vooraf

Misschien wel de meest impactvolle (maar moeilijk te meten) factor is de geweldige reputatie van Binance binnen de cryptogemeenschap. Aangezien speculatie een gezond onderdeel is van beleggen in cryptocurrency, kunnen soms niet-gerelateerde determinanten de prijs van een token veranderen.

Binance is vaak het eerste uitstapje van een belegger naar altcoins. Het is dus logisch dat Binance Coin een van de eerste altcoins zou zijn die ze kopen.

CZ, de CEO van Binance, is een bekende figuur in de crypto-ruimte met een cult-achtige aanhang op Twitter. Velen prijzen hem als een voorbeeld van hoe je op een ethische manier een cryptocurrency-uitwisseling kunt runnen. (Hoewel sommigen denken dat hij misschien niet zo genereus is als hij laat zien.) Hoe dan ook, zijn aanwezigheid blijft Binance Coin in de schijnwerpers zetten.

Fondsen zijn #SAFU. (oorsprong van het woord #SAFUhttps://t.co/Q7rCRspNW5

– CZ Binance (@cz_binance) 11 februari 2019

Hoewel we het niet graag toegeven, wegen reputatie en bekendheid zwaar op de prijs van een munt. Hoe meer investeerders over een token weten, hoe groter de kans dat het in de goede richting slingert.

Ten slotte geeft een positieve ervaring met het gebruik van het platform vertrouwen in het onderliggende token. En de meeste mensen hebben niets dan lovende opmerkingen over de uitwisseling.

De toekomst van Binance Coin

Beschouw dit artikel niet als evangelie. Er zijn veel risico’s bij een BNB-investering. Als het op nut aankomt, is Binance Coin echt een one-trick pony. Het bevat geen slimme contractmogelijkheden, dus op Binance gebaseerde DApps zijn vrijwel een no-go.

Voeg daar de potentiële status van beveiliging aan toe. Het bedrijf achter de beurs is al in een aantal regelgevingsproblemen terechtgekomen, waardoor een verhuizing naar een ander land is afgedwongen. Toekomstige juridische problemen kunnen, als ze ernstig genoeg zijn, tot sterk dalende prijzen leiden.

Zoals bij elke investering, met name cryptocurrency, is het essentieel om je eigen onderzoek te doen en waakzaam te blijven voor nieuwe bevindingen. Hoewel Binance Coin vandaag misschien een smakelijke investeringsmogelijkheid lijkt, kan er morgen van alles gebeuren.