Waarom Blockchain-technologie essentieel zal zijn voor de vertrouwenseconomie

Blockchain-technologie biedt ons de mogelijkheid om een ​​gedecentraliseerde economische sector te exploiteren die een peer-to-peer-protocol gebruikt dat zowel veiliger als efficiënter is dan de huidige wereldwijde economische structuur. Het onveranderlijke en onveranderlijke karakter van deze revolutionaire technologie maakt het perfect geschikt voor economisch gebruik in deze digitale tijden.

Het economische stadium van de wereld verschuift dramatisch. Mensen zijn de inefficiëntie van het huidige banksysteem beu, dat zo machtig en gecentraliseerd is geworden dat deze organisaties niet langer aan wetten zijn verplicht. Deze organisaties blijven ongecontroleerd en met de zegeningen van de overheid uitbreiden.

Een korte blik op de blockchain

Gelukkig biedt blockchain-technologie een haalbare economische oplossing voor deze problemen. Blockchain-netwerken maken gebruik van een breed scala aan computers om gegevens in redundantie op te slaan. Deze gegevens worden “blokken” genoemd en wanneer ze met elkaar zijn verbonden, vormen ze een “blockchain”. Elk blok heeft een code van het vorige blok om ervoor te zorgen dat alle blokken in hun exacte volgorde staan ​​en dat er geen gegevens op het netwerk kunnen worden gewijzigd totdat een vooraf bepaald aantal knooppunten de transactie als geldig heeft goedgekeurd.

blockchain-netwerk

Een nadere blik op A Block Via Blockgeeks

De vertrouwenseconomie

De toekomst van blockchain-technologie ziet er rooskleurig uit. Industrieën van over de hele wereld beginnen deze innovatieve technologie te gebruiken om hun huidige bedrijfsmodellen vooruit te helpen met indrukwekkende resultaten. Het wegnemen van de noodzaak voor verificatiesystemen van derden is van cruciaal belang om een ​​hoger niveau van efficiëntie in de wereldeconomie te bereiken en alleen blockchain-technologie kan deze oplossing op de markt bieden.

Onveranderlijk en onveranderlijk

De kern van blockchain-technologie zijn de onveranderlijke kenmerken ervan. Niemand kan uw blockchain-records wijzigen zonder tegelijkertijd duizenden computers te hacken. Blockchain-technologie biedt u een onveranderlijk digitaal grootboeksysteem dat zowel sneller als goedkoper is dan de huidige oplossingen.

Deze grootboeken kunnen een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we het eigendom van ons eigendom overdragen. Stelt u zich eens voor dat uw eigendomsrecords op een blockchain zijn opgeslagen en u zich in de toekomst nooit zorgen hoeft te maken over een geschil. Dit lijkt de toekomst, maar het is er al omdat er al meerdere blockchain-vastgoedplatforms bestaan.

Blockchain-technologie is perfect voor het beschermen van zowel fysieke als digitale activa. Stel je bijvoorbeeld voor dat het werk van een artiest of fotograaf wordt opgenomen op een blockchain. Hierdoor kan de eigenaar van de inhoud gemakkelijk bewijzen dat hij inderdaad de echte eigenaar is en dat het item het originele stuk is.

Het 100 jaar oude camerabedrijf Kodak lanceerde hun KodakCoin ICO eerder dit jaar om een ​​platform te creëren dat deze exacte technologie gebruikt om fotografen te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik van hun inhoud. Diefstal van inhoud is een enorm probleem geweest voor fotografen in dit digitale tijdperk en Kodak hoopt met hun project een einde te maken aan het probleem.

Het platform speurt het internet af en plaatst de gegevens bij de inhoud van de gebruiker om ervoor te zorgen dat er geen ongeautoriseerd gebruik van de inhoud heeft plaatsgevonden. Als er een wordt gedetecteerd, zal het platform automatisch de maker van de inhoud op de hoogte stellen van de overtreding en de overtreder een aanbod sturen om rechten op de inhoud te kopen als de maker dat wenst..

Transparantie

Het is veilig om te zeggen dat er weinig tot geen vertrouwen is in de structuur van de huidige economie. Een enkele transactie moet door dertig of meer verificatiesystemen van derden gaan voordat deze wordt verwerkt. Bovendien zijn er grote kredietinstellingen die miljarden verdienen aan het verstrekken van deze informatie aan geïnteresseerde partijen.

Het transparante karakter van Blockchain-technologie zou het mogelijk maken dat deze instellingen terzijde worden geschoven voor een transparanter en opener bedrijfsmodel waarin iedereen zijn kredietwaardigheid kan bewijzen zonder zich zorgen te hoeven maken over het betalen van belachelijke vergoedingen..

Gezien de gecentraliseerde rol die deze kredietmaatschappijen op de markt hebben aangenomen, zou het een enorme upgrade van het huidige economische systeem zijn om deze verkwistende organisaties te elimineren en een geautomatiseerd blockchain-gebaseerd systeem op te zetten..

Supply Chain-blockchains

De dag nadert snel dat u de ontwikkelingsfasen van uw product kunt zien om de kwaliteit te waarborgen. Stel je voor dat je een enkele sinaasappel zou kunnen scannen en informatie zou krijgen zoals de dag waarop hij werd geplant, geoogst, wat hij kreeg en hoe lang hij werd verzonden. Dit alles kan eenvoudig worden gecodeerd in een supply chain-blockchain.

Supply chain blockchains zijn essentieel om hoogwaardige producten te laten schitteren op de markt. Het vermogen om de authenticiteit en het vakmanschap van een product te bewijzen is belangrijk en alleen blockchain-technologie stelt ons in staat dit op een efficiënte en geautomatiseerde manier te doen.

Slimme contracten

Slimme contracten zijn een van de grootste toevoegingen aan blockchain-technologie die tot stand komen. Fabian Vogelsteller wordt gecrediteerd voor zowel het ontwikkelen van de technologie als het bedenken van de uitdrukking “Smart Contracts”. Met deze handige protocollen kunt u actiespecifieke parameters in de blockchain insluiten, wat essentieel is voor een bloeiende vertrouwenseconomie.

slim contract

Slimme contracten bieden ongeëvenaarde efficiëntie

Slimme contracten stellen meerdere individuen in staat om met vertrouwen in één actief te investeren. Een slim contract kan worden geprogrammeerd om de investering te bewaken totdat een bepaalde actie is voltooid. Zodra de triggeractie is geactiveerd, vervult het contract automatisch zijn voorgeprogrammeerde taken, inclusief het berekenen en verdelen van fondsen aan alle investeringspartijen.

Slimme contracten worden nog slimmer en er wordt dagelijks meer functionaliteit ontwikkeld. Met de huidige slimme contracten van de derde generatie kunnen zeer complexe procedures worden voltooid. Deze flexibiliteit stimuleert de groei van de gedecentraliseerde economie verder en is essentieel om vertrouwen in deze technologie op te bouwen.

De vertrouwenseconomie draait op blockchain

De technologie bestaat vandaag om een ​​economie te ontwikkelen die zowel veiliger als efficiënter is dan zijn voorganger. Blockchain-technologie wordt snel de slimme keuze voor de belangrijkste taken in onze economische sectoren en naarmate de integratie vordert, lijdt het geen twijfel dat deze verbazingwekkende technologie zeker verder op de markt zal worden geïmplementeerd..

wat denken jullie? Zie je de vertrouwenseconomie op een dag rivaliseren met onze huidige systemen? Laat het ons weten Twitter en zorg ervoor dat u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de belangrijkste updates op de cryptomarkt.