Waarom Blockchain-technologie het antwoord is op de ellende van het wereldbanksysteem

Het banksysteem is inefficiënt in zijn huidige staat, aangezien het het gebruik van meerdere verificaties van derden en overdrachtsservices vereist om een ​​transactie te voltooien. Blockchain kan de behoefte aan deze organisaties verlichten en de wereld een haalbare oplossing bieden voor de inherente problemen waarmee de bankwereld wordt geconfronteerd. Blockchain verandert de manier waarop we wereldwijd zaken doen door ons de mogelijkheid te bieden om transacties veilig en peer-to-peer uit te voeren zonder tussenkomst van een tussenpersoon..

De huidige toestand van het wereldwijde banksysteem is op zijn best armoedig. We zijn tot nu toe al getuige geweest van meerdere reddingsoperaties door de overheid en het is precies dit soort pompeus gedrag dat negen jaar eerder de geboorte van cryptocurrencies heeft voortgebracht. Satoshi, de onbekende maker van Bitcoin, was zelfs zo vriendelijk om ons te laten weten dat dit zijn motivatie was door een verwijzing achter te laten naar de reddingskoppen van de London Times ingebed in het genesisblok van BTC – The Times 03 / Jan / 2009 Chancellor op de rand van tweede reddingsplan voor banken.

Een korte geschiedenis van hoe banken tot stand kwamen

Om de voordelen van blockchain ten opzichte van het huidige banksysteem te begrijpen, moet u de geschiedenis van het bankwezen begrijpen. Banken zijn ontstaan ​​uit de behoefte om goud veilig op te slaan. De eerste ‘bankier’ was niets meer dan een goudbewaarplaats voor rijke mensen.

Individuen zouden hun goud afgeven en de bankier gaf ze dan een bon die zou kunnen worden gebruikt om items in de stad te kopen. Uiteindelijk realiseerde de bankier zich dat de mensen nooit allemaal tegelijk voor hun goud kwamen en daarom besloot hij het goud van anderen te gaan uitlenen tegen een kleine verhoging of een lage rente..

Blockchain-voordelen van bank

Scrooge Mcduck Disney Ducktales

De mensen werden uiteindelijk wantrouwend over de snel groeiende rijkdom van de bankier en op een avond werd de bankier in het nauw gedreven door een woedende menigte die hem ervan beschuldigde hun goud uit te geven. Ze dwongen de bankier om ze naar zijn kluis te brengen en te laten zien dat hij ieders goud had. Dat deed hij graag, want hij had niet alleen al hun goud, maar hij had nu ook het belang dat hij in winst had gemaakt.

Nadat ze zich realiseerden wat de bankier had gedaan, eisten de rijke individuen de actie op. Daarom moeten banken u nu ook een kleine rente over uw bezit betalen. Sindsdien is er niet veel veranderd met betrekking tot het doel van banken; Het is nog steeds een externe organisatie die winst wil maken met het aanhouden van uw geld.

Een nieuwe dag

Tegenwoordig zijn geen van deze stappen nodig dankzij blockchain-technologie. De technologie is vooruitgegaan en het wordt tijd dat onze banksystemen hetzelfde doen. De wereld kan niet doorgaan met het redden van frauduleuze bankiers of draaien op een op fiat gebaseerd financieel systeem. Laten we even kijken hoe blockchain-technologie de komende jaren veel van deze bankproblemen zou kunnen oplossen.

Peer naar peer

De woorden Peer naar peer heeft geen zin in het huidige centrale banksysteem dat afhankelijk is van een combinatie van verificaties en monitoringplatforms om ervoor te zorgen dat uw geld wordt verzonden. Elke keer dat u uw bankpas haalt, zijn er ongeveer dertig afzonderlijke externe organisaties die moeten coördineren om uw transactie te voltooien.

blockchain peer-to-peer

Peer-to-peer-transactie op de blockchain

Uw bank moet eerst uw saldo controleren, verifiëren dat u het geld daadwerkelijk uitgeeft, de rekening waar het geld naartoe gaat op de hoogte stellen om ervoor te zorgen dat het correct is, communiceren met de betrokken handelaarsverwerkingsbedrijven, communiceren met VISA of MC, en de lijst gaat Aan. Dit is de reden waarom u het geld van uw pinpas snel kunt besteden, maar het kan een week of langer duren voordat restituties zijn verwerkt.

Transparantie

Cryptocurrencies elimineren deze noodzaak voor verificatie door derden. Het transparante karakter van blockchaintechnologie maakt het perfect geschikt voor financiële dienstverlening. Een persoon kan elke portemonnee op de blockchain controleren om er zeker van te zijn dat er geld aanwezig is en zodra ze zijn verzonden, gaan ze rechtstreeks naar de andere persoon die bij de transactie betrokken is.

Stuur elk bedrag onmiddellijk

Heb je ooit geprobeerd om een ​​grote hoeveelheid geld internationaal te verzenden? Het is een nachtmerrie die dagen kan duren, afhankelijk van het bedrag dat u besluit te verzenden. Tijdens deze tussenstop zijn uw fondsen niet toegankelijk voor zowel u als de andere partij die bij de transactie betrokken is. Het is gebruikelijk om meer dan een week te wachten voordat een grote transactie is voltooid.

Blockchain-technologie elimineert de noodzaak om te wachten en ongeacht de hoeveelheid crypto die u verzendt, is de overdrachtstijd hetzelfde. Dit is een enorm voordeel dat crypto heeft ten opzichte van het huidige banksysteem.

Blockchain boven banken

Google-hoofdkantoor

Stel dat u een groot internationaal bedrijf bent dat internationaal miljoenen dollars aan kapitaal moet overmaken. Met blockchain-technologie kunt u deze taak met ongeëvenaarde eenvoud uitvoeren. Er zouden geen extra vertragingen zijn en de fondsen zouden veiliger zijn dan elke andere vorm van geldoverdracht die momenteel beschikbaar is. U vermijdt ook verliezen door het omzetten van uw geld tussen landen.

Record houden

Records die zijn opgeslagen op een blockchain zijn onveranderlijk en gemakkelijk traceerbaar. Niemand kan deze gegevens hacken en het is gemakkelijk om naar één transactie te zoeken. Door een op blockchain gebaseerd systeem te integreren, kunnen banken snel veelvoorkomende problemen oplossen, zoals identiteitsdiefstal of betwiste transacties. Sommige banken beginnen deze optie te verkennen en er kan worden verwacht dat er de komende maanden nog veel meer zullen volgen, aangezien de technologie steeds vaker wordt toegepast.

Bye-Bye Credit Bureaus

Door het transparante karakter van de blockchain zijn er geen kredietbureaus nodig. Een blockchain-gebaseerd systeem zou iedereen in staat stellen om snel hun financiële geschiedenis te zien en daarmee hun vermogen om een ​​schuld terug te betalen te bewijzen.

Blockchain boven banken

Kredietrapport

Momenteel zijn kredietmaatschappijen alleen verplicht om u jaarlijks gratis een enkel kredietrapport te bezorgen. Dit zijn miljardenorganisaties die gedijen op een technologie die niet langer nodig is. Aanzienlijke tijd en kapitaal kunnen worden gerealiseerd door deze verkwistende instellingen uit het banksysteem te verwijderen.

Verhoogde beveiliging

Blockchain-technologie loopt qua veiligheid lichtjaren voor op het huidige banksysteem. Het overtollige karakter van het protocol zorgt ervoor dat uw geld veilig is en stelt u in staat uw geld persoonlijk op te slaan.

Een blockchain-toekomst

De voordelen van blockchain-technologie zijn onmiskenbaar en voor het eerst in de geschiedenis is een mondiale gedecentraliseerde economie een realiteit. Dit is precies waarom het centrale banksysteem zo uitgesproken is over hun verzet tegen cryptocurrencies zoals Bitcoin. Je kunt verwachten dat deze agressieve retoriek doorgaat terwijl het banksysteem door hun identiteitscrisis gaat, maar uiteindelijk zullen de wiskunde en efficiëntie het altijd winnen..

wat denken jullie? Wordt het tijd dat de banken de blockchain serieus nemen? Laat het ons weten in de reacties hieronder en zorg ervoor dat u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van al het laatste crypto-nieuws terwijl het zich ontwikkelt.