De ICO is bijna onafscheidelijk geworden van het idee van een blockchain-startup. Het is nu de aangewezen manier om kapitaal aan te trekken voor ontwikkelingsteams die ervan overtuigd zijn dat ze bezig zijn met het volgende grote ding. Het enorme aantal ICO’s heeft geleid tot een wildgroei aan nieuwe tokens die op de markt komen en, bijna onvermijdelijk, een steeds groter wordende kerkhof van projecten die nu om verschillende redenen dood zijn.

ICO Succes of mislukking – Wat is de geheime saus?

Voor de individuele belegger die nog steeds op zoek is naar crypto als een manier om een ​​behoorlijk rendement te behalen, kan het bijna onmogelijk zijn om erachter te komen of een project waarschijnlijk zal slagen of mislukken. Toegegeven, er zijn veel praktische checklists die potentiële investeerders kunnen helpen navigeren door het mijnenveld van het beoordelen van het langetermijnpotentieel van een whitepaper of een ontwikkelingsteam..

Maar er zijn ook andere indicatoren die aangeven of een blockchain-startup het waarschijnlijk goed zal doen. In plaats van een checklist te vertrouwen, kunnen we ook kijken naar een ander model voor het aantrekken van kapitaal dat ook een aantrekkelijk potentieel kan bieden voor vooruitstrevende investeerders.

Blockchain – en bredere gedistribueerde grootboektechnologieën (DLT’s) – winnen nu aan kracht in veel industriële sectoren, waaronder het bankwezen, de automobielsector, de luchtvaart en FMCG. Bedrijven raken op een aantal manieren betrokken.

Sommigen nemen deel aan industriebrede consortia zoals R3 (financieel) of MOBI (automobiel) om samen te werken aan geïntegreerde oplossingen. Anderen investeren in vertrouwde technologiebedrijven om systemen op maat te bouwen voor een bepaalde oplossing; Zo werkt Walmart samen met IBM aan de ontwikkeling van DLT voor gebruik in de toeleveringsketen.

Digital Asset – DLT-oplossingen voor de financiële sector

Digitale activa is zo’n voorbeeld van een bedrijf dat zichzelf heeft bewezen als een stevige koploper in het spel van het ontwikkelen van DLT’s voor de financiële sector. Het bedrijf heeft nog nooit een ICO uitgevoerd. In plaats daarvan volgde het een meer traditionele financieringsroute en kreeg het met succes financiële steun van onder meer JP Morgan en Citigroup, waardoor meer dan $ 110 miljoen aan durfkapitaal werd opgehaald.

Digital Asset-startpagina

De homepage van Digital Asset

Omdat Digital Asset door durfkapitaal wordt ondersteund en het technische platform niet op een openbare blockchain is gebouwd, werkt het niet binnen een symbolische economie zoals blockchain-startups die een ICO ondergaan. In plaats daarvan heeft Digital Asset zijn eigen gedistribueerde grootboeksysteem gecreëerd, bekend als Digital Asset Platform. Dit platform combineert gedistribueerde, geautoriseerde grootboeken samen met een aangepaste taal voor het ontwikkelen van slimme contracten.

De grootboeken die het platform ondersteunen, zijn gescheiden, wat betekent dat gebruikers alleen hun specifieke gedeelte van het grootboek kunnen bekijken op basis van hun rechten. Dit beschermt gegevens met het niveau van vertrouwelijkheid dat nodig is om het systeem binnen de financiële sector in te zetten. Tegelijkertijd werkt een synchronisatielogboek om de integriteit van gegevens in het hele grootboek te waarborgen.

Digital Asset Modelling Language (DAML) is de domeinspecifieke programmeertaal die door het platform wordt gebruikt. Het is ontworpen om ontwikkelaars in staat te stellen voorspelbaar gedrag te programmeren en elk mogelijk resultaat te analyseren. Dit maakt het mogelijk slimme contracten te creëren die dienen om veel van de complexe wettelijke overeenkomsten en verzoeningsinspanningen in de huidige financiële sector te automatiseren en te standaardiseren..

Hoe verschilt dit van Ethereum?

Een op maat gemaakte DLT zoals die wordt gebruikt door Digital Asset staat in contrast met een openbaar blockchain-ecosysteem zoals Ethereum. De Ethereum-blockchain is open, wat betekent dat node-operators de hele blockchain kunnen zien. Er zijn enkele oplossingen voor het bestaande vertrouwelijkheidselement, maar niet in die mate dat ze zouden voldoen aan de vereisten van bedrijven en bankinstellingen.

Openbare blockchains zoals Ethereum maken de ontwikkeling van apps in algemene smart contract-programmeertalen mogelijk. Algemene talen maken volledige programmeerflexibiliteit mogelijk, wat een breed scala aan eventualiteiten kan genereren uit een enkel smart contract. Dit zorgt voor onvermijdelijke moeilijkheden bij het voorzien en testen van alle mogelijke situaties.

Dus op Ethereum gebaseerde slimme contracten die zijn gecodeerd in algemene programmeertalen, kunnen onderhevig zijn aan onbedoelde gevolgen, die Digital Asset kan vermijden door zijn slimme contracten in DAML te ontwikkelen.

Het nu beruchte geval van de DAO-hack is een goed voorbeeld van onbedoelde gevolgen in een op Ethereum gebaseerd smart contract. Fondsen werden overgeheveld door een kwaadwillende partij die inherente zwakheden in de onderliggende slimme contractprogrammering kon misbruiken. Dit soort hack toont de kwetsbaarheden aan die inherent zijn aan Ethereum.

Waarom voorspelbaarheid belangrijk is

Voorspelbaarheid is belangrijk omdat bedrijven bij de implementatie van nieuwe technologieën rekening moeten houden met risico’s voor aandeelhoudersinvesteringen. Gezien de mogelijke schade aan de aandelenkoers, zijn bedrijven begrijpelijkerwijs terughoudend om dezelfde grootboektechnologie te omarmen die wordt geassocieerd met een hack zoals die van The DAO.

Daarom kan het voorspelbaarheidselement van DAML voor het programmeren van slimme contracten betekenen dat het Digital Asset-aanbod in de toekomst toepassingen kan hebben buiten de financiële wereld en in andere sectoren..

Dit neemt niet weg dat Ethereum en andere openbare blockchains veel voordelen bieden voor zowel blockchain-ontwikkelaars als de crypto-investeringsgemeenschap. Het bedrijfsleven heeft echter veel legitieme zorgen over het gebruik van openbare blockchains in hun huidige staat.

Binnen de financiële wereld is vertrouwelijkheid een van de strengste vereisten, en transactiegegevens op een openbare blockchain zijn per definitie openbaar. Bovendien betekenen de lage transactiesnelheid en de proliferatie van spraakmakende hacks ook dat openbare blockchains niet geschikt zijn voor alle doeleinden, binnen de financiële en andere sectoren..

Banken

Financiële bedrijven zoals banken zijn niet bereid het risico te nemen om openbare blockchains te gebruiken

Het is begrijpelijk dat bedrijven ervoor moeten zorgen dat de implementatie van nieuwe technologie waarde creëert, wat betekent dat het moet helpen om de aandelenkoers te verhogen en daarmee het rendement op investeringen voor aandeelhouders. Elk risico dat er iets misgaat, zal de markten bang maken en het tegenovergestelde effect hebben.

Waarom private investeringen belangrijk zijn voor blockchain

Digital Asset is een privébedrijf, wat betekent dat het voor individuele investeerders niet mogelijk is om mee te doen, tenzij het bedrijf in de toekomst een beursintroductie (IPO) ondergaat.

Dus wat dan? Als u geen aandelen of tokens voor Digital Asset kunt kopen, waarom zou u dan moeite doen? Het punt is dat hier iets van kan worden geleerd in de context van de honderden nieuwe blockchain-startups die elke maand worden gelanceerd en mislukken..

Bedenk dat de financiële sector voor elke stap van zelfs de meest eenvoudige transacties afhankelijk is van tussenpersonen. Makelaars, advocaten en andere tussenpersonen pinnen het systeem aan elkaar met als doel ervoor te zorgen dat bij voldoende betrokken partijen vertrouwen ontstaat. Financiële instellingen zoals degenen die in Digital Asset investeren, begrijpen echter dat dit systeem gecompliceerd is, met veel overdrachten voor elke transactie.

Het systeem is niet zo moeilijk ontworpen; het is geëvolueerd, deels gebaseerd op externe factoren zoals de wereldwijde financiële crisis van 2008. Maar de industrie erkent zelf dat er behoefte is aan ontwikkeling. Het ziet het potentieel van DLT’s op lange termijn om dat te doen. De kern van het oorspronkelijke blockchain-principe was het creëren van een systeem dat dient om twee partijen rechtstreeks met elkaar te verbinden en om de noodzaak voor een tussenpersoon te vervangen om vertrouwen te wekken in transacties waarbij waarde wordt uitgewisseld..

Digital Asset neemt deze kernprincipes over en ontwikkelt ze in een maatwerkoplossing voor de financiële sector. Het is veelbelovend om de handelstijden te versnellen, veel van de juridische overeenkomsten rond de handel te automatiseren en de wettelijke vereiste van vertrouwelijkheid te verzekeren door scheiding van goedgekeurde grootboeken..

Private Ledgers als katalysator voor adoptie

Dit is waar de fundamentele vraag van de acceptatie van blockchain interessant begint te worden. Blockchain-puristen hebben de neiging om te spotten met het idee dat gedecentraliseerde grootboektechnologieën door grote bedrijven worden overgenomen. Door gedecentraliseerde grootboeken privé te maken of met toestemming te verlenen, worden ook de inherente principes van een open consensusnetwerk geschonden die de behoefte aan vertrouwen opheffen. Immers, als het consensusnetwerk gesloten is voor een bepaalde groep, waarom moeten ze dan zelfs decentraliseren??

Welnu, de wereld, zelfs gesloten netwerken tussen financiële instellingen en bedrijven, werkt nog steeds niet op basis van peer-to-peer-vertrouwen. Het draait op die tussenpersonen. En ze brengen kosten in rekening. Verlaging van vergoedingen verlaagt de kosten, waardoor het potentiële rendement op investering voor aandeelhouders toeneemt, wat meer geld en investeringen naar het bedrijf in kwestie trekt.

Private blockchains hebben dus waarde en zouden uiteindelijk de katalysator kunnen zijn voor een brede acceptatie van gedecentraliseerde technologieën, of blockchain-puristen dat nu leuk vinden of niet. Als we deze evolutie vergelijken met die van internet, denkt niemand tegenwoordig iets van bedrijven die gesloten intranetten en privénetwerken gebruiken om zaken voor elkaar te krijgen.

Bedrijven die niet de moeite hadden genomen om op de hoogte te blijven van internettechnologieën, zouden al lang geleden failliet zijn gegaan door de investeringen van aandeelhouders mee te nemen. Desalniettemin heeft de acceptatie van internettechnologieën door bedrijven niets veranderd aan het feit dat het world wide web zelf een open systeem blijft waaraan iedereen kan deelnemen.

Waarom Crypto-investeerders aandacht moeten besteden aan DLT-adoptie

Digital Asset heeft de aandacht en het investeringskapitaal van een deel van de ‘s werelds meest vooraanstaande bankinstellingen. Die instellingen geloven in de kracht van gedistribueerde grootboektechnologie om innovatieve veranderingen in de sector te brengen, anders zouden ze niet hebben geïnvesteerd. Deze overtuiging komt tot stand doordat het gebruik van DLT’s in de financiële sector een echt potentieel biedt dat de industrie op de lange termijn kan veranderen.

Wat Digital Asset goed doet, is de kernfunctionaliteit van DLT’s gebruiken om een ​​bestaand probleem op te lossen. Het is geen oplossing voor een probleem dat niet bestaat, en het bedrijf probeert ook niet snel geld te verdienen met snel rendement.

Het is een lang spel spelen, met als resultaat automatisering en meer vertrouwen tussen partijen. Dit zal op zijn beurt transacties versnellen en de winstgevendheid van spelers in de financiële sector vergroten. Winstgevendheid is uiteindelijk wat het rendement op investeringen voor aandeelhouders verhoogt.

Winstgevendheid is dezelfde reden waarom Walmart en IBM samenwerkten op het initiatief om de digitale volgmogelijkheden van blockchain te gebruiken in de toeleveringsketen van Walmart. Als Walmart verloren product kan verminderen, heeft het meerdere voordelen.

Het bedrijf gelooft dat het de winst uit minder verloren producten kan vergroten en de uitgaven voor het traceren en traceren van producten in de toeleveringsketen kan verminderen. Op blockchain gebaseerde digitale tracking zal ook het risico verminderen dat bedorven producten in de schappen en bij de consument terecht kunnen komen. Een verminderd risico verhoogt ook de aandelenkoersen door de markt het vertrouwen te geven dat het bedrijf een duurzame investering is.

Nieuwe oplossingen, geen nieuwe problemen

Veel blockchain-startups proberen tegenwoordig volledig nieuwe markten te bouwen met blockchain als basis. Dit is een belangrijk deel van de reden waarom zoveel blockchain-startups kunnen en zullen mislukken. Bij het evalueren van kansen om te investeren in de volgende grote ICO, is het logisch om te kijken naar waar het grote geld al naartoe gaat.

De oplossingen die voor DLT’s in grote bedrijven worden ontwikkeld, worden niet geleverd met openbare witboeken en het aanbieden van onmiddellijke rendementen op tokens. Dit betekent echter niet dat ze niet de blauwdruk kunnen worden voor slimme beleggers die aankomende ICO’s en het potentieel voor langetermijnbeloningen evalueren..

Vanuit een breder perspectief zou dit ook een manier kunnen zijn om andere investeringsmogelijkheden op lange termijn te beoordelen. In plaats van geld te steken in het bedrijf dat de blockchain-oplossing aanbiedt, moet u gaan kijken welke bedrijven DLT’s implementeren; is er een kans dat de aandelenkoersen hierdoor stijgen?

Slim investeren

Het aannemen van deze groothoeklens is hoe succesvolle investeerders geld verdienen. Ze jagen niet op snelle retouren op basis van een glanzend wit papier.

Ekster

Ekster houdt van glimmende dingen. Wees geen ekster. (Afbeelding tegoed: BBC)

De slimste investeerders kijken uit naar de wereld, nemen de tijd om te leren wat het verschil maakt voor de markten en gebruiken die kennis om inzichtelijke evaluaties te maken van het toekomstige potentieel voor verandering.

Degenen die met succes door de dotcom-boom zijn gekomen, begrepen dit, en degenen die het meeste profijt zullen halen uit investeringen in blockchain en DLT’s zullen waarschijnlijk niet anders zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me