In dit artikel zullen we bekijken waarom cryptocurrency de toekomst is van elektronische geldsystemen. Waarom zou het de meest gebruikte vorm van betaling moeten worden – en hoe dit de toekomst van de wereldeconomie zou kunnen beïnvloeden. We zullen ook bespreken waarom de Bitcoin-dip en andere marktfactoren zowel uitdagingen als kansen bieden.

Voordelen voor de consument van cryptocurrency

Sinds het begin van de 21e eeuw is commercie steeds digitaler geworden. Dit heeft nieuwe kansen geboden voor consumenten en bedrijven over de hele wereld om meer verbonden te raken.

Sindsdien is er veel veranderd Het originele witboek van Satoshi Nakamoto in november 2008. We hebben grote vorderingen gezien in de mogelijkheden van blockchain-technologie om een ​​betere toekomst van P2P-betalingen via cryptocurrencies mogelijk te maken (ondanks de Bitcoin-dip).

Als we kijken naar het huidige landschap van digitale geldsystemen, hebben consumenten nogal wat zorgen over het gebruik van fiat-betalingsverwerkingsbedrijven. En hier zijn enkele verbeteringen die cryptocurrencies, zoals de toekomst van elektronisch geld, kunnen bieden.

Verbetering van de privacy van consumenten

Ten eerste gebruiken fiat-betalingsverwerkingsbedrijven van vandaag gecentraliseerde databases om informatie op te slaan met betrekking tot debet- en creditcardaankopen. Het maakt niet uit of een gebruiker online of persoonlijk koopt, deze systemen zijn de geprefereerde betaalmethode geworden boven contant geld. Echter, een aantal grootschalige hacks van gecentraliseerde databases brengt de privacy van de consument in gevaar.

Blockchain heeft de mogelijkheid om dit probleem op te lossen door meer gegevensbeveiliging te creëren, waardoor cryptocurrency-betalingen veiliger worden voor gebruikers. Er zijn al een aantal grote blockchain-projecten die werken aan het oplossen van grote beveiligingsproblemen. De belangrijkste problemen waarmee consumenten momenteel worden geconfronteerd, zijn onder meer de verkoop van persoonlijke gegevens of identiteitsdiefstal. Als cryptocurrency de toekomst van elektronisch contant geld moet zijn, moet het duidelijk veilig zijn.

Meer kapitaalstroom / echt grenzeloze handel

Een van de grootste problemen waarmee consumenten worden geconfronteerd, is dat, hoewel online handel mogelijkheden creëert voor grensoverschrijdende transacties, er meestal hoge kosten zijn voor het omzetten van geld..

In de fiat-wereld zijn valuta’s meestal beperkt tot enkele landen of economische regio’s. Voor sommige consumenten die een thuismarkt hebben die groot genoeg is om uit te kiezen, is dit misschien geen probleem. Voor degenen die over de grens moeten winkelen, leidt het moeten wisselen van verschillende nationale valuta tot hogere kosten voor de verwerking van betalingen.

Daarentegen kunnen cryptocurrencies wereldwijd worden gebruikt door online retailers zonder kosten te hoeven betalen voor het verzenden / ontvangen van geld, simpelweg omdat de andere persoon in een ander land woont. De toekomst van elektronisch geld zal vrijwel zeker grenzeloos zijn.

Minder lopende transacties

Een ander belangrijk probleem waarmee consumenten tegenwoordig worden geconfronteerd met fiatbetalingen, is de onzekerheid wanneer een handelaar een betaling zal verwerken. Voor sommigen kan het op dezelfde dag of de volgende dag plaatsvinden. Voor anderen kan het weken duren. Vaak moeten consumenten gedurende lange tijd ‘in behandeling’ zien. Dit is verre van nuttig voor iedereen die probeert een budget in evenwicht te brengen.

Cryptocurrencies als de toekomst van elektronisch contant geld kunnen dit oplossen door in de meeste gevallen de voltooiing van transacties onmiddellijk te maken. Door het “hangende” probleem op te lossen, zullen afzenders en ontvangers financiële transacties, en handel in het algemeen, veel efficiënter kunnen maken. Het belangrijkste is dat als een cryptocurrency-betaling niet onmiddellijk plaatsvindt, het vrij eenvoudig is om een ​​onbevestigde cryptotransactie te annuleren zonder bang te hoeven zijn geld te verliezen..

kredietkaart

Beveiligingsproblemen zijn een punt van zorg

Hoe cryptocurrency bestaande handelaren en nieuwe bedrijven ondersteunt

Hoge transactiekosten verlagen

Voor bedrijven is het accepteren van fiat-valuta’s die zijn betaald via externe debet- / creditcardverwerkingsbedrijven een kwestie van gemak bieden aan consumenten. Terwijl fysieke winkels contant geld kunnen accepteren, zijn online retailers sterk afhankelijk van derden, die hoge kosten in rekening brengen.

Cryptocurrencies bieden de mogelijkheid om betalingen tegen veel lagere kosten te verwerken. Dit betekent dat verkopers zich geen zorgen hoeven te maken over het verhogen van de prijzen van producten, alleen om de verwerkingskosten voor betalingen te compenseren.

Handelaren kunnen cryptobetalingen gebruiken om meer winst te houden en de tussenpersonen uit te schakelen. Dit is iets dat voorheen moeilijk te realiseren was in het tijdperk van digitale betalingen.

Meer marktalternatieven

Een andere reden waarom handelaren cryptocurrency nodig hebben, is dat het nieuwe concurrentie biedt. De meeste traditionele betalingsverwerkingsbedrijven hoefden de kosten niet te verlagen, omdat verkopers niet veel keuze hebben. In plaats van slechts een handvol haalbare opties te hebben, zijn er duizenden mogelijke nieuwe cryptocurrency-alternatieven.

Dit betekent dat handelaren cryptocurrencies kunnen gaan adopteren en het monopolie van fiat-betalingsverwerkers kunnen verminderen. Dit maakt cryptocurrencies de toekomst van elektronische geldsystemen.

We hebben al gezien dat een aantal bedrijven Bitcoin en andere cryptocurrencies begon te accepteren naast traditionele pin- / creditcardbetalingen. Door dit te doen, hebben handelaars de mogelijkheid om te bepalen welke optie het beste werkt voor henzelf en hun klanten.

handelaren cryptocurrency

We accepteren Bitcoin hier

Verbeteringen nodig, uitdaging geaccepteerd

Kan cryptocurrency worden beschouwd als het go-to elektronische geldsysteem van 2018? Door te kijken naar gebruikersacceptatie, is het antwoord nee. Er is een aantal verbeteringen nodig voordat gebruikersacceptatie op schaal mogelijk wordt. Gelukkig zijn blockchain-projecten van over de hele wereld de uitdaging aangegaan en werken ze aan betere oplossingen voor cryptocurrency-betalingen.

Omgaan met de vraag

Blockchains zullen meer transacties per seconde moeten afhandelen. Zelfs de meest populaire cryptocurrencies zijn beperkt in wat er on-chain kan worden gedaan. Op piekmomenten kunnen de vergoedingen ook aanzienlijk stijgen als gevolg van blockchain-congestie. Met de vooruitgang in schaalbaarheid kunnen blockchains miljoenen of zelfs een oneindig aantal transacties per seconde aan zonder enige verhoging van de kosten.

Prijsvolatiliteit

Afhankelijk van uw perspectief kan prijsvolatiliteit tijdens de Bitcoin-dip als goed of slecht worden beschouwd. Een handelaar kan bijvoorbeeld de ene dag een cryptocurrency accepteren en de prijs kan de volgende dag met 10 procent stijgen.

De omgekeerde situatie kan en zal echter vaak gebeuren, wat leidt tot nettoverliezen. Zowel handelaars als consumenten kunnen in de toekomst fiat blijven gebruiken voor betalingen, simpelweg vanwege de consistente prijsstabiliteit op korte termijn van de belangrijkste nationale valuta’s.

Een evenwichtsprijs voor cryptocurrencies zou de gebruikersacceptatie kunnen bevorderen. Stablecoins zouden ook prijsstabiliteit kunnen bewerkstelligen, waardoor de toekomst van elektronische geldsystemen crypto kan zijn. Er is ook de mogelijkheid dat alle cryptocurrency-prijzen in de loop van de tijd stabiel zullen worden naarmate de markt volwassener wordt.

Veiligheid

Hoewel fiat-betalingsverwerkers en -bedrijven vaak beveiligingsfouten hebben die leiden tot het verlies van gebruikersgelden en andere problemen, worden deze incidenten niet zo vaak benadrukt als grootschalige cryptocurrency-hacks.

Zoals we hebben gezien, zelfs de meest veilige cryptocurrency-portefeuilles kan worden gehackt. Met verbeterde beveiligingsontwerpen in blockchain en educatieve campagnes over hoe gebruikers geld kunnen beschermen, zullen meer mensen vertrouwen krijgen in het gebruik van crypto voor P2P-betalingen.

waarom crypto

Cryptocurrency zou de toekomst van elektronisch geld kunnen zijn

Conclusie – Zal cryptocurrency de toekomst zijn van elektronisch contant geld?

Hoewel de blockchain-technologie nog veel verbetering behoeft boven wat mogelijk is in 2018, is het gemakkelijk in te zien dat het de potentie heeft om cryptocurrency te verheffen tot het niveau dat nodig is om de toekomst van elektronische geldsystemen te worden. Zowel bedrijven als consumenten zullen op hun beurt veel van de voordelen kunnen realiseren die cryptocurrency kan bieden ten opzichte van fiat-opties.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me