Waarom stoppen meer regeringen Bitcoin-mijnactiviteiten?

Bitcoin-mijnbouw is voor veel mensen in de cryptocurrency-gemeenschap een winstgevende industrie geworden. Ondanks de toenemende populariteit van bitcoin-mijnbouw over de hele wereld, zijn er echter nogal wat plaatsen waar het illegaal is. In een ander recent artikel hebben we gekeken waar bitcoin mining momenteel verboden is. In dit artikel zullen we een paar verschillende gevallen bekijken om een ​​beter beeld te krijgen van precies waarom meer regeringen stoppen deze operaties.

China

In veel landen is het bezit van en / of het verhandelen van cryptocurrency officieel verboden. Deze uitspraken hebben echter niet noodzakelijkerwijs geleid tot het stopzetten van bitcoin-mijnbouw. China is een van de weinige landen die een nationaal verbod heeft opgelegd aan zowel handel als mijnbouw.

Voordat het bitcoin-mijnverbod eerder dit jaar werd aangekondigd, was China verantwoordelijk meer dan 70% van ‘s werelds bitcoin-mijnactiviteiten. Mijnbouwstatistieken zijn niet beschikbaar na de ban, dus het is moeilijk om de algehele impact van het verbod op het moment van schrijven te bepalen. Er zijn een paar gecoördineerde invallen geweest, waaronder een in april 2018 in Tianjin waar 600 mijncomputers en acht krachtige ventilatoren in beslag werden genomen.

Chinese functionarissen formuleren strategieën om mijnbouwactiviteiten stop te zetten. Dit bleek uit gelekte documenten die eerder in 2018 zijn vrijgegeven een artikel gepubliceerd door Vice, “In de documenten, afgegeven aan de lokale kantoren van de toezichthouder op het gebied van internetfinanciering, kregen de autoriteiten de opdracht om mijnactiviteiten stop te zetten met maatregelen die verband houden met elektriciteitsprijzen, landgebruik, belastingen en milieubescherming.”

Omgevingsfactoren zijn belangrijk om te beschouwen als een legitieme reden voor het bitcoin-mijnverbod in China. Terwijl de jaarlijkse groei van de CO2-uitstoot in China groeide slechts met 1,4% (ruim onder de verwachte 2,0%) in 2017, is China nog steeds goed voor in de omgeving van 30% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Gezien het feit dat bitcoin-mijnbouw nu maakt 0,6% uit van het totale energieverbruik van de wereld, en mogelijk meer in de toekomst, is het een echte zorg die de cryptocurrency-gemeenschap moet aanpakken.

Anderen zeggen echter dat de reden voor het mijnbouwverbod simpelweg is gerelateerd aan het doel om een ​​stopzetting van alle cryptocurrencies af te dwingen in het algemeen in heel China. De mogelijkheid om een ​​nieuw financieel systeem op te zetten, kan worden gezien als een bedreiging voor het huidige. Hoewel deze mogelijkheid niet uniek is voor China, is het belangrijk om rekening te houden met de reactie van China op deze veranderingen nu het de grootste economie ter wereld is op basis van het bbp. Als reactie op het verbod hebben sommige bitcoin-mijnwerkers hun mijnactiviteiten naar het buitenland verplaatst naar plaatsen waar zowel bitcoinhandel als mijnbouw legaal zijn..

bitcoin mijnbouw

Fotocredits: Bloomberg

Verenigde Staten (Upstate New York)

Hoewel de federale overheid van de Verenigde Staten geen verbod heeft opgelegd op bitcoin-mijnbouw, hebben sommige lokale overheden hun eigen verbodsbepalingen ingevoerd..

Bijvoorbeeld Plattsburgh, New York, een stad met 20.000 inwoners op ongeveer 20 mijl van de Canadese grens, heeft een surseance van betaling van 18 maanden ingesteld op bitcoin-mijnbouw. In de afgelopen jaren was Plattsburgh een knooppunt geworden voor bitcoin-mijnwerkers vanwege goedkope elektriciteitsprijzen dankzij de productie van waterkracht op de St.Lawrence-rivier.

De introductie van bitcoin mining heeft echter geleid tot hogere elektriciteitskosten voor alle inwoners. Dit kwam doordat de waterkrachtcentrale meer moest produceren dan de normaal toegewezen hoeveelheid energie om mijnbouwactiviteiten te ondersteunen. Bijvoorbeeld, in december 2017 en januari 2018, zelfs enkele bewoners die niet de mijne zag de elektriciteitsrekening met $ 300 stijgen.

Degenen die zouden kunnen overwegen deze nieuwe wet te overtreden, willen misschien nog een keer nadenken – de boete is vastgesteld op $ 1.000 / dag illegale mijnbouw. In de staat Chelan County Public Utility District (PUD) in de staat Washington is er ook een soortgelijk verbod van kracht. Een ongeautoriseerde bitcoin-mijnoperatie met een elektriciteitsverbruik van meer dan 11.000 kWh is stilgelegd. Voordat de autoriteiten de stekker uit het stopcontact trokken, verbruikte deze operatie ongeveer 20x de elektriciteit van gewone huishoudens.

Plattsburgh, NY

Fotokrediet: GoTravelaz

Maleisië

Zoals geschreven in een vorig artikel, heeft Maleisië hard opgetreden tegen illegale residentiële mijnbouwactiviteiten. Bij een gecoördineerde inval werden twee van de bitcoin-mijnbouwbedrijven in het land gesloten. Deze operaties werden als illegaal beschouwd, niet vanwege een algeheel verbod op bitcoin-mijnbouw, maar omdat de personen die verantwoordelijk waren voor deze operaties geen officiële zakelijke vergunningen hadden.

Hoewel het niet duidelijk is hoe gemakkelijk of moeilijk het is om toestemming van de overheid te krijgen om een ​​mijnbouwoperatie in Maleisië uit te voeren, is het duidelijk dat klachten van buren een belangrijke factor waren die tot de sluiting heeft geleid. Buren meldden dat de operaties stroomschommelingen veroorzaakten en dat de huurders luidruchtig en wanordelijk waren.

Maleisië

Zelfs legale Bitcoin-mijnbouw kan leiden tot illegale activiteiten

Veel landen of steden hebben geen wetten die mijnbouw verbieden of zelfs maar een bedrijfsvergunning vereisen, zoals in de hierboven beschreven gevallen; er zijn echter veel individuele activiteiten die zijn stopgezet vanwege een paar verschillende redenen die neerkwamen op illegale mijnbouwactiviteiten.

Een van die incidenten vond plaats in Orenburg, Rusland in april 2018. In dit geval werden twee personen gearresteerd nadat werd ontdekt dat ze een bitcoin-mijnbouwbedrijf hadden opgezet in een verlaten rubberfabriek. Ze werden beschuldigd van materiële schade en een paar andere misdrijven. Ook stalen deze illegale mijnwerkers 8 miljoen kW / h elektriciteit ter waarde van ongeveer 60 miljoen roebel (~ $ 1 miljoen).

Dergelijke incidenten komen vaker voor dan u misschien denkt. In de VS bijvoorbeeld zijn overheidsfunctionarissen in zowel New York als Louisiana onrechtmatig gebruikte overheidsmiddelen om mijnbouwactiviteiten op te zetten.

Werknemers bij een Australisch weerrapportagebureau heeft ook soortgelijke illegale activiteiten gepleegd. In al deze gevallen is het belangrijk op te merken dat bitcoin-mijnbouw zelf niet illegaal was. De manieren waarop mijnbouwactiviteiten plaatsvonden, waren echter illegaal. Als individuen hun eigen tijd, geld en middelen hadden gebruikt om te mijnen, zouden ze hoogstwaarschijnlijk geen juridische problemen ondervinden.

Hoewel er nog heel wat gebieden zijn waar bitcoin mining illegaal is, lijkt het erop dat de trend van het verbod aan het vertragen is. Zolang mijnwerkers te werk gaan op een manier die de levens van de mensen om hen heen niet negatief beïnvloedt, zou het niet verrassend zijn om te zien dat deze regeringen de verboden die ze hebben ingesteld, ongedaan maken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map