Als u beter begrijpt wanneer u Bitcoin moet kopen, kunt u uw investeringsstrategie naar een hoger niveau tillen. Het is een interessant jaar geweest voor Bitcoin en de hele cryptocurrency-markt. De cryptomarkt verloor dit jaar het grootste deel van zijn winst in 2017 toen marktcorrecties begonnen. Door deze verliezen moesten veel beleggers moeilijke beslissingen nemen, zoals wanneer ze Bitcoins moeten verkopen, en moet ik nu Bitcoin kopen? Het belangrijkste om te onthouden is dat er niet één bepaalde stijl van beleggen is die bij iedereen past.

Kies uw strategie

Als het gaat om investeren in Bitcoin, zijn er een aantal populaire strategieën die u kunt volgen. Uiteindelijk zult u merken dat een combinatie voor u het beste werkt. Dit is normaal en het vinden van de juiste balans verhoogt uw rendement op investering (ROI) en vermindert uw stressniveaus in tijden van marktcorrecties. Laten we eens kijken naar twee populaire Bitcoin-handelsstrategieën.

Lange termijn: HODL

De Bitcoin HODL-gemeenschap (hold on for thear life) is sterk en waarom zou dat niet zo zijn? Bitcoin is ‘s werelds eerste succesvolle cryptocurrency. Afgezien van het feit dat het de wereld introduceerde met blockchain-technologie, is er ook een sociale en economische vrijheid verbonden aan deze cryptocurrency.

HODLers geloven in de onderliggende zoektocht van Bitcoin om de wereld te bevrijden van een corrupt en snode financieel systeem. Bovendien geloven ze dat Bitcoin op de lange termijn altijd in waarde zal stijgen. Gezien het feit dat er minder dan vier miljoen Bitcoin over is om te ontginnen, valt de schaarste van dit digitale activum niet te ontkennen.

Unmined Bitcoins via Bitcoinblockhalf

Unmined Bitcoins via Bitcoinblockhalf

Dit is verreweg de gemakkelijkste Bitcoin-investeringsstrategie om te volgen. U koopt Bitcoin wanneer de prijs daalt en houdt deze vast. Dat is het. Als u de prijsgeschiedenis van Bitcoin bekijkt, heeft iedereen die deze strategie vóór medio 2017 heeft gevolgd, een groot succes gehad.

Korte termijn: daghandel

Daghandel heeft een actievere benadering van cryptocurrency. Daghandelaren proberen winst te maken op basis van hun marktkennis, in plaats van hun Bitcoin te HODLen. Voor deze investeerders is het essentieel om de beste marktinstrumenten te gebruiken. Geavanceerde marktanalyses en handelsbots zijn twee perfecte voorbeelden van populaire tools voor daghandel die uw ROI kunnen verbeteren.

Versterk uw positie

Daghandelaren verdienen hun winst in tijden van volatiliteit. Een slimme daghandelaar weet hoe hij winst moet maken, zelfs als de markt instort. In een bearmarktscenario zullen deze handelaren hun positie versterken. Deze handelsstrategie vereist dat u uw Bitcoin verkoopt aan het begin van een marktdaling en vervolgens Bitcoin opnieuw koopt tegen een lagere prijs zodra de markt het dieptepunt bereikt. Het resultaat: meer Bitcoin. Deze strategie is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Combo-methode

Veel beleggers gebruiken een combinatie van deze tactieken om hun Bitcoin-bezit te vergroten. Deze investeerders houden hun Bitcoin vast tot grote marktaanpassingen. Als crypto-investeerder is het belangrijk om nieuwe ontwikkelingen in de cryptomarkt te volgen. In theorie is het gemakkelijker om een ​​bearmarkt te voorspellen dan een stijgende markt.

Onthoud dat de cryptomarkt nog steeds nieuw is voor veel beleggers en slechte media FUD (angst, onzekerheid en twijfel) kunnen verspreiden, wat een uitverkoop veroorzaakt bij bezorgde beleggers. Als u bijvoorbeeld morgen wakker wordt en Bitcoin in de nieuwszoekmachine van Google typt en de eerste drie pagina’s met verhalen negatief zijn, is de kans groot dat hierdoor de prijs van Bitcoin zal dalen. Hoe veel? Niemand weet het.

Marktcycli vergelijken

Marktcycli zijn als de getijden van de oceaan. Hoewel niemand precies kan raden hoe krachtig het tij zal zijn, kunnen ze verwijzen naar de voorgaande activiteit van het jaar om een ​​algemeen idee te krijgen van wanneer de marktactiviteit toeneemt of afneemt. Bitcoin is nu 10 jaar oud en er is een decennium aan marktonderzoek dat kan worden geëvalueerd om een ​​beter begrip te krijgen van de marktcycli van Bitcoin..

Bitcoin via CoinMarketCap

Bitcoin via CoinMarketCap

Recente marktstabilisatie

De markt lijkt zich te stabiliseren met een volatiliteit op het laagste niveau in jaren. Betekent dit dat Bitcoin stabiel is? Waarschijnlijk niet. Bitcoin ervaart gewoonlijk volatiliteit na dit soort marktgedrag. In de meeste gevallen ontstaat er een bullmarkt.

De waarheid over de dip

Koop laag, verkoop hoog. Dit is het investeringsaxioma dat wordt herhaald door experts in de crypto-ruimte. Hoewel het gemakkelijk genoeg lijkt, is het op zijn zachtst gezegd lastig te voorspellen wanneer de dip het laagste punt heeft bereikt. Een van de beste strategieën is om de marktgrafieken te bekijken en als de dip in de buurt van weerstandslijnen ligt, koop dan. Weerstandslijnen op een marktgrafiek vertegenwoordigen punten waarop de markt een toename in koopactiviteit liet zien, waardoor de beer werd gestopt.

Walvissen spatten

Het volgen van de handelsactiviteit van walvissen binnen de Bitcoin-ruimte is een andere geweldige manier om uw koopinspanningen te plannen. Bitcoin-walvissen zijn mensen die enorme hoeveelheden Bitcoin bezitten. Een recent Bloomberg-rapport onthulde dat slechts 1.000 mensen meer dan 40 procent van alle bestaande Bitcoin bezitten.

Als een walvis een beweging maakt, reageert de hele markt. EEN verslag doen van gepubliceerd door Investopedia in september 2018 benadrukte dit scenario. Het rapport liet zien hoe één walvis een Bitcoin-uitverkoop van $ 53 miljard veroorzaakte. De moraal van het verhaal, kijk naar de walvissen, want ze kunnen de prijzen dramatisch beïnvloeden.

Politie veilingen

Wetshandhavers voeren hun cryptocurrency-confiscaties op, en als u zwaar in cryptocurrency wilt investeren, zijn deze scenario’s ideaal. Grootschalige cryptoveilingen bieden u de perfecte mogelijkheid om enorme sommen cryptovaluta te krijgen tegen gereduceerde tarieven.

Oude crypto-investeerder Tim Draper kocht op beroemde wijze bijna 30.000 in beslag genomen Bitcoin van autoriteiten na de buste van Silk Road. Terwijl Draper weigerde de specifieke betaalde prijsdetails te geven, een rapport van Fortuin tijdschrift plaatst de gemiddelde prijs die voor Bitcoin wordt betaald rond de $ 334.

Wanneer Bitcoin kopen

Leren wanneer je Bitcoin moet kopen, komt neer op het leren van wat voor soort crypto-investeerder je wilt zijn. Zodra u uw strategie begrijpt, weet u wanneer het zinvol is om meer Bitcoin, HODL te kopen, te verkopen of uw positie te versterken. Met deze concepten in gedachten, bent u nu klaar om te leren hoe u uw cryptocurrency-portfolio als een professional kunt vergroten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me