Wat is BitBay (BAY)?​Beginners gids

Wat is BitBay?

BitBay is een gratis, gedecentraliseerde marktplaats voor het kopen en verkopen van goederen en diensten op de blockchain. U kunt rechtstreeks verbinding maken met collega’s en transacties uitvoeren zonder tussenkomst van een tussenpersoon zoals Amazon, eBay of Craigslist. Transacties zijn veilig en anoniem. Ze zijn ook gegarandeerd door escrow.

Het project beoogt de nieuwe standaard voor e-commerce te zijn, waardoor individuen één-op-één op grote schaal kunnen handelen. Als gevolg hiervan beweert BitBay dat het een revolutie teweeg zal brengen in de wereldhandel. Het lijkt ook een geweldige oplossing voor andere nichetoepassingen, waar groepen mensen niet worden bediend door bestaande marktplaatsen.

In het begin kende BitBay een moeilijke start. In 2014 haalden de oorspronkelijke oprichters te kwader trouw kapitaal op en verlieten ze het project snel na fondsenwerving, waardoor de hoofdontwikkelaar de tas vasthield. Het leek alsof BitBay klaar was, maar de ontwikkelaar bleef aan het project werken uit plichtsbesef jegens de oorspronkelijke investeerders, zonder toegang tot het kapitaal dat tijdens de fondsenwervingsronde was opgehaald.

Sinds die vroege, onzekere dagen heeft de ontwikkeling een lange weg afgelegd. Het platform is officieel gelanceerd in 2015 en heeft de afgelopen jaren actieve updates gekregen. Gebruikers hebben met succes transacties uitgevoerd in verschillende branches, waaronder één gebruiker die verkocht vijf hectare land op BitBay.

eBay op de Blockchain

BitBay’s naam is een samenvoeging van Bitcoin en eBay. In zekere zin is dat een handige manier om na te denken over wat het platform doet. Het is een marktplaats voor gebruikers om items te koop aan te bieden en over prijzen te onderhandelen. Die prijzen zijn uitgedrukt in BAY, de cryptocurrency van het platform.

Wanneer u tot overeenstemming komt, stelt u een slim contract op dat de levering van het benoemde artikel met escrow verzekert. Hierdoor ontstaan ​​betrouwbare transacties tussen partijen. Hoe meer u handelt, hoe meer reputatie u verdient en hoe meer toekomstige verkopers / kopers bereid zullen zijn om zaken met u te doen.

bitbay-functies 1

Gecentraliseerde marktplaatsen (zoals eBay of Amazon) beperken soms het aantal items dat een verkoper kan aanbieden. Of ze vereisen het gebruik van bepaalde betalingsplatforms die een percentage van de transacties opnemen. Bovendien zijn ze geografisch beperkt, waardoor het aantal en het type potentiële kopers voor het item wordt beperkt. Ten slotte slaan gecentraliseerde marktplaatsen klantgegevens op op gecentraliseerde servers die kunnen worden aangetast.

BitBay garandeert onbeperkte toegang tot zijn platform. Maak een lijst van zoveel items als u wilt, zonder geografische beperking. Transacties in BAY-tokens zijn gratis. In feite zijn er helemaal geen kosten om het platform te gebruiken.

Dubbele borgsom

Dubbele borgsom is BitBay’s manier om ervoor te zorgen dat items worden verzonden en geschillen op een gedecentraliseerde manier worden opgelost. Op een typisch gecentraliseerd platform, zoals eBay, wordt het platform betrokken bij het oplossen van geschillen. Meestal kiezen ze altijd de kant van de koper. Dit kan voor de verkoper oneerlijk zijn. Wat nog belangrijker is, het voegt veel overhead toe aan de exploitatiekosten van de markt als u geschillen moet oplossen.

BitBay pakt dit aan door ervoor te zorgen dat alle partijen een aandeel hebben in het succes van de transactie. Vóór de transactie storten beide partijen een escrow-bedrag als onderpand tegen de transactie. Als het product in goede staat aankomt en de koper volledig heeft betaald, signaleren beide partijen een succesvolle transactie en wordt de dubbele borg teruggegeven aan de partijen.

dubbele borg bitbay

In het geval van een geschil wordt de dubbele borgsom pas vrijgegeven als beide partijen tevreden zijn. Dit dwingt de partijen om een ​​redelijke oplossing voor hun geschil te bedingen om de borgsom terug te krijgen. Oplichters en andere slechte acteurs kunnen onder een dergelijk systeem geen winst maken, omdat hun escrow niet aan hen wordt terugbetaald.

Bovendien helpt het reputatiesysteem van BitBay kopers en verkopers te weten hoeveel ze de andere partij kunnen vertrouwen. Gebruikers met een lage reputatie of zonder transactiegeschiedenis moeten mogelijk meer geld in bewaring geven voordat ze transacties kunnen uitvoeren. Ondertussen zullen gebruikers met een hoge reputatie minder geld in bewaring kunnen geven voor hun transacties.

Dynamische prijspegging

Een van de belangrijkste aspecten van BitBay als marktplaats is dat het token dynamisch is gekoppeld. Dit betekent dat de geldhoeveelheid zodanig fluctueert dat de waarde van BAY relatief vlak blijft. In tegenstelling tot de wilde koersschommelingen die we in andere cryptocurrencies zien, zal BAY een redelijk gelijkmatige, maar dynamische waarde behouden. Dit maakt het aantrekkelijker om als valuta te gebruiken om fysieke goederen te kopen. U weet dat wanneer u BAY koopt, het niet onmiddellijk in waarde zal dalen, en u kunt erop vertrouwen dat het in de toekomst iets waard zal zijn.

De pegs bevriezen en geven munten vrij op bepaalde waarden, waardoor de marktvolatiliteit wordt beperkt en een consistente, bruikbare markt wordt aangemoedigd. BitBay heeft zijn pegging-technologie nog niet vrijgegeven, maar bronnen die ik bij het project heb gesproken, zijn ervan overtuigd dat het dit jaar zal verschijnen.

Privacy & Multisignatuur

BitBay ondersteunt allerlei privacy- en beveiligingsmaatregelen. Het is gemakkelijk om een ​​portemonnee met meerdere handtekeningen te maken voor extra beveiliging. Er zijn integraties voor Tor en andere proxy’s die u helpen uw verbinding met de markt te anonimiseren. Met een toetsenbord op het scherm kunt u een wachtwoord of toets invoeren zonder uw toetsenbord te gebruiken en gevoelig te zijn voor keylogging. Bovendien kunt u afbeeldingen maken met uw ingesloten privésleutel, zodat het voor een hacker moeilijker wordt om een ​​opgeslagen sleutel te vinden.

bitbay-functies 2

Timelocks & Atomic Swaps

De marktplaats heeft ook functionaliteit voor tijdvergrendelingscontracten en het wisselen van valuta. Dit maakt allerlei soorten cross-chain transacties en financiële instrumenten mogelijk. Het tijdslot en andere slimme contractelementen maken het mogelijk om weddenschappen, escrow-, futures- en optiehandel of een willekeurig aantal andere financiële transacties te creëren.

Team & Controverse

BitBay kende een slechte start. De oorspronkelijke oprichters hebben investeerders misleid en waren nooit van plan om het platform te bouwen. Ze hebben David Zimbeck aangesteld als technisch leider om het project legitimiteit te geven. Toen ze kort na de fondsenwervingsrondes verdwenen, samen met het kapitaal dat ze hadden opgehaald, bleef David achter zonder financiering en veel boze investeerders.

Het zou voor David gemakkelijk zijn geweest om op dat moment te folden en het project op te geven, maar dat deed hij niet. De eerste paar jaar van BitBay was hij de enige ontwikkelaar van het project. Hij had het geld niet om andere ontwikkelaars in te huren, en af ​​en toe hielpen vrijwillige ontwikkelaars.

Terugkijkend op de ervaring, had David het volgende te zeggen:

“De diefstal en het wantrouwen die in het begin met de oprichters gebeurden, hebben me emotioneel geraakt, en tot op de dag van vandaag heb ik er nog steeds moeite mee om te geloven dat mensen dat soort dingen doelbewust en zonder enige twijfel andere mensen kunnen aandoen. Ik ben gewoon niet zo opgevoed. Het was een les uit het echte leven en het kostte me veel tijd om er overheen te komen.​

Dit verraad heeft lange tijd invloed gehad op mijn werk en privéleven, maar ik ben verder gegaan en ben vastbeslotener dan ooit om het project te voltooien. BitBay zal als een feniks uit de as herrijzen. Ze kunnen niets doen om het succes van BitBay te voorkomen. “

bitbay-team

BitBay heeft nu vijf leden in het kernteam, met ook ontwikkelaars, ontwerpers en marketeers.

BAY-teken

Het BAY-token is het transactietoken op de markt. Je gebruikt het om te kopen en verkopen, en het kan ook deelnemen aan bevriezingen, escrow, weddenschappen, swaps, enz. Het token zelf werkt als Bitcoin en is beveiligd door het netwerk.

Hoewel u BAY kunt gebruiken voor transacties, hoeft dat niet. U moet echter BAY gebruiken als u wilt deelnemen aan tokenstaking.

De prijs van BAY kraterde nadat de oorspronkelijke oprichters vertrokken en bleef laag tot maart 2017, toen het van start ging. Het heeft verschillende cycli van bull- en bear-runs doorgemaakt, met een maximale prijs van meer dan 30 cent in januari 2018 voordat het zich terugtrok naar zijn huidige waarde.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Waar BitBay (BAY) te kopen

Upbit en Bittrex doen 98% van het handelsvolume voor BAY-tokens, dus u wilt een van deze twee beurzen gebruiken om BAY-tokens te krijgen.

Om dit te doen, moet u BTC kopen, aangezien deze uitwisselingen geen fiat vereisen.

Hoe BitBay (BAY) op te slaan

BitBay heeft een online portemonnee waarmee u eenvoudig adressen kunt aanmaken en transacties kunt verzenden. Als u echter aan de volledige marktplaats wilt deelnemen, moet u de marktplaatsclient downloaden. Er zijn ook andere GUI-portefeuilles voor het vasthouden van BAY. U vindt deze allemaal op de downloadpagina van hun website.

Conclusie

David Zimbeck heeft de afgelopen vier jaar vasthoudendheid en toewijding aan dit project getoond. Het feit dat het met succes veel transacties heeft gecoördineerd, is reden voor hoop en opwinding. Er komt nog veel meer in de ontwikkelingsroadmap van het project, en nu er een toegewijd team is, kun je verwachten dat de markt het komende jaar zal groeien en evolueren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map