Wat is Bitcoin Atom?

Bitcoin Atom (BCA) is een SegWit-enabled Bitcoin-vork die werkt aan atomaire swaps op de keten en een hybride consensusmodel. Een van de meest aantrekkelijke componenten van Bitcoin Atom is zijn missie om een ​​gedecentraliseerde uitwisseling van digitale activa te creëren door het gebruik van Hash Time-Locked Contracts (HTLC’s), die een echte peer-to-peer-uitwisseling mogelijk maken minus gecentraliseerde tussenpersonen.

Een hybride consensusmodel:

Hoewel veel cryptocurrencies kiezen tussen een PoW (Proof of Work) en een PoS (Proof of Stake), gebruikt Bitcoin Atom een ​​hybride mix van beide met als doel de netwerkstabiliteit te vergroten en de invloed van miners te verminderen..

Deze hypothetische aanval wordt een 51% -aanval genoemd en is wanneer een enkele groep miners meer dan 50% van de mining-hashrate van het netwerk beheert. Deze mijnwerkers zouden kunnen voorkomen dat nieuwe transacties worden bevestigd, waardoor het netwerk in wezen wordt geïmmobiliseerd. Bovendien zouden ze voltooide transacties kunnen terugdraaien of munten dubbel uitgeven. Zoals je je kunt voorstellen, zou dit slecht zijn voor alle betrokken partijen (behalve de saboteurs).

Lightning Network Swaps

Een centraal punt van het Bitcoin Atom-project, en waar het waarschijnlijk zijn naam aan te danken heeft, is de LN-implementatie die onmiddellijke off-chain atomic swaps mogelijk maakt, ook wel ‘cross-chain atomic swaps’ genoemd..

Als je niet bekend bent met wat een “atoomwissel buiten de keten” is, ben je niet de enige. Een atomaire ruil is gewoon een cryptografisch aangedreven slim contract dat zich richt op het creëren van een betrouwbare en directe uitwisseling.

Een atomic swap maakt het voor twee partijen mogelijk om verschillende tokens uit te wisselen zonder dat er een tussenpersoon van een derde partij nodig is, zoals een exchange, en elimineert ook het risico van wanbetaling.

Bitcoin Atom

“Atomic” dankt zijn naam aan computerprogrammering als verwijzing naar iets dat ondeelbaar is, zoals atomen. In dit geval zijn het de transacties die ondeelbaar zijn. In plaats van een gecentraliseerde exchange of escrow die de transactie beheert, is een atomic swap een eenvoudige, directe transactie.

Als Mike en Ike bijvoorbeeld willen handelen via atomaire ruil, vindt de ruil plaats en zowel Mike als Ike krijgen hun respectievelijke tokens, of de ruil gaat niet door. Er is geen situatie mogelijk waarin een partij de transactie op borgtocht vrijlaat en het geld in het escrow-vagevuur achterlaat.

Cross-chain atomaire swaps, zoals je misschien hebt geredeneerd, zijn swaps tussen twee verschillende cryptocurrencies die op verschillende ketens draaien en die hetzelfde hash-algoritme gebruiken. Deze swaps kunnen worden gedaan zonder tussenpersoon van een derde partij of zonder enige wissel- en transactiekosten.

Bitcoin Atom

In een cryptocurrency-wereld waar wisselvergoedingen rond de 0,1% en 0,25% en transactiekosten schommelen schommelt rond de $ 30 USD voor Bitcoin zijn atomaire swaps een groot probleem.

Indien gepopulariseerd, zou Bitcoin Atom mogelijk veel van de problemen kunnen oplossen, waardoor veel cryptocurrencies niet voor dagelijkse transacties kunnen worden gebruikt.

Atoomuitwisselingen zijn echter niet allemaal zonneschijn en regenbogen. Ze zijn niet de meest gebruiksvriendelijke dingen. Het ontbreken van een derde tussenpersoon brengt kosten met zich mee. Om er een uit te voeren, moet u dit doen via de opdrachtregel en dit vereist enige programmeerkennis.

Zoals u zich kunt voorstellen, vormt dit voor de overgrote meerderheid van de mensen een enorme barrière voor adoptie. Atomic swaps zijn nog steeds een heel nieuwe technologie die wordt verfijnd en getest op zowel fundamenteel niveau als voor reguliere acceptatie.

Voer Bitcoin Atom in

Bitcoin Atom heeft relatief positieve aandacht kunnen trekken als een van de redelijk legitieme potentiële Bitcoin-vorken met een nieuw en praktisch doel. Kijkend naar de vele recente en opkomende Bitcoin-forks, is dit een verademing.

De reden dat velen met optimisme naar Bitcoin Atom kijken, is vanwege het potentieel om een ​​enorm probleem in de cryptocurrency-wereld op te lossen. De implementatie van Lightning Network Swaps zou in wezen de noodzaak van gecentraliseerde uitwisselingen en het risico van uitwisselingshacks elimineren en gebruikers in staat stellen echt gebruik te maken van een gratis peer-to-peer digitale valuta.

Bitcoin Atom is niet het enige project dat werkt aan het gebruik van een of andere vorm van atomaire swaps. Komodo voert bijvoorbeeld atomaire swaps uit in plaats van proxy-tokens binnen zijn ecosysteem.

Bitcoin Atom is van plan om Atomic Swaps te gebruiken via Hashed Timelock Contracts (HTLC) on-chain en het is van plan om Lightning Network (LN) mogelijk off-chain te gebruiken zodra het verder is ontwikkeld.

Het uitwisselen van cryptocurrencies via Atomic Swaps is vrij eenvoudig en snel in vergelijking met gecentraliseerde uitwisselingen:

  1. Plaats uw bestelling in uw node.
  2. Ontvang uw uitwisselingscryptocurrency.

Dat is het. Het proces voert ook snellere transacties uit, elimineert vertragingen, behoudt uw privésleutels, houdt uw identiteit privé en verlaagt handelskosten tot een minimum..

Het Bitcoin Atom-team

Er is momenteel geen openbare informatie beschikbaar over het Bitcoin Atom-team. Als u het Bitcoin Atom-project vertegenwoordigt en informatie heeft waarvan u wilt dat wij deze hier opnemen, stuur dan een e-mail [e-mail beveiligd].

Hier zijn enkele extra kanalen voor de Bitcoin Atom-community:

Waar kan ik Bitcoin Atom krijgen?

Voorafgaand aan de vork is uw beste gok om wat Bitcoin Atom te krijgen, uw Bitcoin op een beurs of portemonnee te hebben die samenwerkt met BCA. De huidige lijst van partnerorganisaties omvat: Okex, YObit.net, Exrates (uitwisselingen) en Coinomi, Atom Wallet en ESR (wallets).

Laatste gedachten

Is Bitcoin Atom de volgende Bitcoin? Waarschijnlijk niet. Het is echter een interessante implementatie van een hybride PoW / PoS-consensusmodel dat mogelijk veel van de potentiële tekortkomingen van Bitcoin zou kunnen oplossen..

Als Bitcoin Atom überhaupt in staat is om een ​​of enkele van de tekortkomingen van Bitcoin aan te pakken, zal het nog steeds een aanzienlijke acceptatie nodig hebben om zijn peer-to-peer-transacties echt wat stoom te geven. Tot die tijd zal het een interessante casestudy zijn over cryptocurrency van een zich ontwikkelende technologie die een grote rol zou kunnen spelen bij het bevorderen van de acceptatie van cryptocurrency op grote schaal..