Wat is Bitcoin Cash? BCH versus Bitcoin

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is ontstaan ​​als een alternatief voor Bitcoin en staat momenteel tussen de derde en tweede meest waardevolle cryptocurrency ter wereld qua marktkapitalisatie, na Bitcoin en Ethereum. De oprichters van Bitcoin Cash creëerden de alternatieve cryptocurrency op 1 augustus 2017 om de stijgende wachttijden en vergoedingen voor transacties op het oorspronkelijke Bitcoin-netwerk tegen te gaan. Bitcoin Cash verhoogt het aantal transacties dat per blok kan worden verwerkt.

In deze ‘Wat is Bitcoin Cash’-gids bespreken we de geschiedenis van Bitcoin Cash, de huidige situatie en hoe het zich verhoudt tot de originele Bitcoin.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Het probleem: waarom Bitcoin Cash creëren?

Het is geen geheim dat Bitcoin een schaalbaarheid probleem.

Aangezien de valuta in populariteit is gegroeid, neemt ook het aantal transacties op het netwerk plaats, en Bitcoin verlegt momenteel de grenzen van zijn software.

Het grootste probleem is dat Bitcoin een harde limiet oplegt aan de grootte van een blok, de plaats waar transactie-informatie wordt opgeslagen. Momenteel zijn blokken op de Bitcoin-blockchain beperkt tot 1 MB groot.

Transacties op Bitcoin in de loop van de tijd

Transacties op Bitcoin in de loop van de tijd

Waarom zou Bitcoin het aantal transacties beperken dat het netwerk kan verwerken??

Aangezien Bitcoin een gedistribueerd grootboek gebruikt, moet elke gebruiker op het netwerk een kopie van de volledige transactiegeschiedenis van Bitcoin downloaden en bewaren. Door onbeperkte transacties toe te staan, zou het grootboek enorm groot worden en zouden gewone gebruikers niet de computeropslag of bandbreedte hebben om het netwerk te gebruiken.

Als onbeperkte transacties waren toegestaan, Bitcoin zou het domein worden van een paar gecentraliseerde organisaties met voldoende rekenkracht om tienduizenden nieuwe transacties per seconde te verwerken.

Omdat Bitcoin is gemaakt om gecentraliseerde instellingen te vermijden, is dit geen aantrekkelijke optie.

De limiet van 1 MB voor de blokgrootte die momenteel van kracht is, betekent dat het transactiegrootboek niet te snel te groot wordt. Nieuwe gebruikers kunnen eenvoudig de transactiegeschiedenis downloaden en lid worden van Bitcoin. Deze bloklimiet betekent echter ook dat er meer vraag is naar transacties dan dat er ruimte is in het blok om ze allemaal in te passen.

Als gevolg hiervan rekenen Bitcoin-mijnwerkers kosten aan om uw transacties voorrang te geven en sneller te laten opnemen. Als u besluit de kosten niet te betalen, kost uw transactie vanaf november 2017 gemiddeld een iets meer dan 2 uur om bevestigd te worden.

Deze vergoedingen en bevestigingstijden lijken ook in strijd met de missie van Bitcoin om betalingen te democratiseren. Bij fiat-overboekingen betaalt u kosten aan een bank. Voor Bitcoin lijkt het betalen van vergoedingen aan mijnwerkers niet veel anders, hoewel de vergoedingen variabel zijn en meestal minder dan bij een bankoverschrijving.

De oprichters en community van Bitcoin Cash zijn van mening dat de blokgrootte wel een limiet nodig heeft, maar de limiet van 1 MB is willekeurig. In plaats daarvan stelden ze een systeem voor met een blokgrootte van 8 MB, nog redelijk voor nieuwe gebruikers om te downloaden, maar groot genoeg om het nieuwe systeem vele malen het aantal transacties per seconde te laten verwerken als de originele Bitcoin-blockchain.!

Hard Fork: Bitcoin-alternatieven en een verdeelde community

Voordat ze besloten om een ​​nieuwe valuta te creëren, deden de mensen achter Bitcoin Cash een beroep op de oorspronkelijke Bitcoin-gemeenschap voor een vergroting van de blokgrootte. Degenen die voor de verhoging waren, noemden een grotere toegankelijkheid en ruimte om te groeien voor het snelgroeiende Bitcoin-gebruikersbestand.

Er waren echter velen die tegen de toename waren, waaronder mijnwerkers die de vergoedingen voor transacties zouden missen, wat zou leiden tot een afname van de algehele mijnbouw op de blockchain en als gevolg daarvan een lagere beveiliging. Tegenstanders waren ook van mening dat een dergelijke toename van de netwerkcapaciteit nog steeds zou leiden tot opslag-, bandbreedte- en computervereisten buiten het bereik van de gewone gebruiker..

Terwijl de twee kampen wel een klein compromis bereikten in de vorm van BIP 91 en Gescheiden getuige, upgrades gericht op het verminderen van de hoeveelheid informatie die nodig is in het blok, het argument over grotere blokgrootte sleepte zich voort voor meer dan twee jaar.

Uiteindelijk besloten de twee kampen uit elkaar te gaan in de vorm van een harde vork op het Bitcoin-netwerk.

De originele Bitcoin zou blijven bestaan ​​met zijn bloklimiet van 1 MB. Bovendien zou er een nieuw Bitcoin-alternatief, ook bekend als Bitcoin Cash, worden gecreëerd met een bloklimiet van 8 MB. Een hard fork betekent dat Bitcoin Cash dezelfde transactiegeschiedenis bijhoudt als Bitcoin tot het moment van de fork. Als u Bitcoin bezat vóór de hard fork, bleef u die Bitcoin bezitten, maar u ontving nu een gelijkwaardig aantal Bitcoin Cash-tokens op de nieuwe fork.

Hoewel technisch bijna identiek, zijn de twee netwerken niet uitwisselbaar.

De nieuwe Bitcoin Cash implementeerde herhalingsbeveiliging en andere maatregelen om een ​​harde muur te creëren tussen de Bitcoin Cash-vork en Bitcoin, wat betekent dat transacties alleen binnen de vork konden worden uitgevoerd en niet via netwerken. De twee valuta’s delen een gemeenschappelijke geschiedenis tot 1 augustus 2017, maar daarna zijn ze volledig gescheiden.

Als gevolg hiervan heeft Bitcoin Cash een andere wisselkoers dan Bitcoin, en niet alle wallets en exchanges ondersteunden Bitcoin Cash bij de lancering. Toch was Bitcoin Cash tegen het einde van de dag op 1 augustus de derde meest waardevolle cryptocurrency in de wereld, in termen van marktkapitalisatie, en het blijft die positie behouden vanaf 13 november 2017 (hoewel het kort Ethereum passeerde als de op één na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie).

Bitcoin contant

Voor het begin van zijn leven ontleende Bitcoin Cash zijn waarde grotendeels aan de speculatie dat het de troon als koning van de crypto zal erven als en wanneer de schaalbaarheidscrisis van Bitcoin ervoor zorgt dat de valuta niet langer haalbaar is. De meest die-hard voorstanders van Bitcoin Cash geloven dat het simpelweg ‘Bitcoin’ zal worden en dat de originele Bitcoin zal vervagen als Bitcoin Legacy.

De tegenstanders van Bitcoin Cash zien het project daarentegen als een onnodige splitsing van de gemeenschap, waarbij een toch al kleine kerngroep van mensen die houden van blockchain-technologie en deze begrijpen in facties wordt opgedeeld..

De mijnwerkers: wiens mening er echt toe doet

Aan het eind van de dag zijn discussies op forums en sociale media over de toekomst van Bitcoin en Bitcoin Cash minder belangrijk voor het succes van het project dan de beslissingen die mijnwerkers nemen over de nieuwe valuta..

Omdat Bitcoin Cash bijna identiek is aan Bitcoin, zouden de twee vorken, afgezien van de blokgrootte, nu strijden om mijnkracht.

Mijnwerkers hadden een keuze: een kans wagen op een nieuwe, mogelijk lucratieve onderneming met een groter risico of vasthouden aan het beproefde model op het oorspronkelijke Bitcoin-mijnnetwerk.

In het begin had Bitcoin Cash problemen omdat de moeilijkheidsgraad nog steeds was gekalibreerd naar de mijnkracht van het oorspronkelijke Bitcoin-netwerk. Met de plotselinge afname van de rekenkracht voor mijnbouw, duurde het tot 10 uur voordat Bitcoin Cash-blokken al vroeg werden gewonnen.

De software van Bitcoin (en dus ook die van Bitcoin Cash) is geschreven om de moeilijkheidsgraad van het minen van elke 2016 blokken aan te passen. Als er meer miners zich bij het netwerk hebben aangesloten, neemt de moeilijkheidsgraad toe zodat de bloktijd ongeveer hetzelfde blijft (~ 10 minuten voor Bitcoin en Bitcoin Cash). Als er minder miners op het netwerk zijn, neemt de moeilijkheidsgraad af.

Het probleem was dat Bitcoin Cash geen tijd had om te wachten tot 2.016 blokken voorbij waren voordat de moeilijkheidsgraad werd aangepast. In plaats daarvan implementeerden ze een Emergency Difficulty Adjustment (EDA) die automatisch de moeilijkheidsgraad veranderde als de mining-hashrate (hashrate is de rekenkracht van alle mining-computers op het netwerk) een klein percentage is van wat werd verwacht..

In de eerste paar weken van Bitcoin Cash daalde de moeilijkheidsgraad snel dankzij EDA. Als gevolg hiervan werd het minen van Bitcoin Cash lucratiever en begonnen miners te migreren van het minen van Bitcoin naar Bitcoin Cash. Sommige van deze miners waren idealisten, toegewijd aan het idee van de schaalbaarheidsoplossing van Bitcoin Cash. Anderen waren echter geïnteresseerd in het verwerven van Bitcoin Cash als investeringsvehikel, waarvan de prijzen naar verwachting zullen stijgen. Ten slotte was Bitcoin Cash voor sommigen een zakelijke kans, en ze zouden schakelen tussen het delven van Bitcoin en Bitcoin Cash, afhankelijk van wat op dat moment het meest winstgevend was..

SegWit2x en de huidige staat van Bitcoin Cash

Na de eerste lancering en het pompen van zijn waarde, stabiliseerde de waarde van Bitcoin Cash rond $ 400 / BCH.

In de afgelopen weken is Bitcoin Cash echter in opkomst en nieuws van 9 november over tegenslagen in de schaalbaarheidsplanning van Bitcoin heeft de vraag naar Bitcoin Cash alleen maar aangewakkerd..

Bitcoin Cash is een antwoord op het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin, maar de Bitcoin-gemeenschap was hard aan het werk om andere manieren te bedenken om de schaalbaarheid te verbeteren. De eerste kwam met de implementatie van Segregated Witness (SegWit), een nieuwe blokstructuur die verificatiehandtekeningen loskoppelde van de transactie-informatie in het blok, waardoor de benodigde ruimte per transactie werd verminderd en het aantal transacties per blok toenam. SegWit is geïmplementeerd als een optionele, gebruikersgestuurde update. Dit betekent dat miners kunnen kiezen of ze traditionele of SegWit-blokken willen minen. Zodra de acceptatie 95% bereikt, wordt SegWit als volledig aangenomen beschouwd. Momenteel is de adoptie van SegWit ongeveer 12%.

Nadat SegWit live ging, was de volgende stap in het verbeteren van de schaalbaarheid van Bitcoin het vergroten van de blokgrootte, niet tot 8 MB zoals Bitcoin Cash, maar tot 2 MB, waardoor de blokgrootte effectief werd verdubbeld. Deze verdubbeling stond bekend als SegWit2x en werd algemeen beschouwd als de weg voorwaarts voor Bitcoin, waarbij gebruikers zich voorbereiden op een harde vork om de technologie in november te introduceren. Een groep bedrijven en mijnbouwbedrijven trok echter de steun voor SegWit2x in, waardoor de hoop op acceptatie van de schaalbaarheidsoplossing in wezen werd beknot..

In het licht van het onvermogen van Bitcoin om een ​​consensus te bereiken over schaalbaarheid, investeerders wendden zich tot Bitcoin Cash, met een prijs die tijdens de recente handel tot meer dan $ 1250 / BCH is gestegen. Als Bitcoin blijft worstelen met zijn schaalbaarheidsproblemen, staat Bitcoin Cash klaar om de mantel over te nemen. Beleggers in Bitcoin Cash zijn van mening dat dit scenario waarschijnlijk is, terwijl tegenstanders geloven dat de dominantie van Bitcoin op de markt zal voortduren. Investeren in en gebruiken van Bitcoin Cash gaat er uiteindelijk om of u denkt dat de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin ernstig zijn en of u denkt dat Bitcoin die problemen kan oplossen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map