De Bitcoin Halvening (of halvering) is een belangrijk moment in de geschiedenis van Bitcoin. Halvening van Bitcoin is een voorgeprogrammeerde gebeurtenis die Bitcoin beschermt tegen inflatie en helpt om een ​​zekere mate van schaarste voor het digitale activum te verzekeren.

Voordat we in het heetst van de Bitcoin Halvening-discussie ingaan, nemen we twee minuten de tijd om enkele snelle halveringsvragen te bespreken. Dan kunnen we het sappige spul beginnen.

Wat is de Bitcoin Halving?

De Bitcoin Halving is een gebeurtenis die vooraf is bepaald door de programmering van Bitcoin waar mijnbouwbeloningen worden gehalveerd. Kortom, het aantal BTC-mijnwerkers dat kan verdienen als beloning voor het valideren van het volgende Bitcoin-blok, wordt gehalveerd.

In de halvering van 2020 wordt de mijnbouwsubsidie ​​afgesplitst 12.5 BTC tot 6.25 BTC.

Waarom is de halvering van Bitcoin belangrijk??

De vele halveringsgebeurtenissen van Bitcoin zijn bedoeld om het actief een element van ‘schaarste’ te geven om de waarde op lange termijn te beschermen. Bitcoin zou bijna net zo schaars worden als goud.

Deze Bitcoin Halving-gebeurtenis zorgt ervoor dat het inflatiepercentage van het actief daalt tot 1,8%, waardoor het lager wordt dan het inflatiepercentage van de Amerikaanse dollar. Dit is vooral opmerkelijk in 2020, aangezien de Verenigde Staten triljoenen dollars aan economische stimuleringspakketten hebben gedrukt om de economische chaos aan te pakken die wordt veroorzaakt door de COVID-pandemie..

“De halvering is een belangrijke gebeurtenis voor Bitcoin, maar het is slechts één element in de perfecte storm waar BTC momenteel van geniet”, zegt Alex Mashinsky, CEO van Celsius Network. “ Overheden over de hele wereld implementeren ongekende fiscale stimuleringsmaatregelen, die het risico lopen hoge inflatie te veroorzaken in fiat-valuta’s, wat de waardepropositie van Bitcoin als een deflatoir actief versterkt. Als gevolg hiervan komen veel nieuwe particuliere beleggers massaal naar BTC om hun vermogen te beschermen. “

Elke toekomstige halvering zal Bitcoin schaarser maken. Omdat we de waarde van BTC voornamelijk zien als een relatie tot USD, hebben we twee diametraal tegengestelde krachten die wijzen op een hogere Bitcoin-prijs.

Halveringsevenementen gaan meestal gepaard met een stortvloed van speculaties in de industrie, waarbij er meestal vanuit wordt gegaan dat het halveringsevenement een stijging van de prijs van Bitcoin zal veroorzaken..

Hoeveel Bitcoin-halveringen zijn er??

Halveringen vinden elke 210.000 blocks plaats totdat de block mining-subsidie ​​1 satoshi bereikt, de kleinste eenheid van bitcoin (0.00000001 BTC). Zodra het laatste halveringsevenement plaatsvindt, zakt de volgende bloksubsidie ​​naar nul en krijgen mijnwerkers geen blockmining-subsidies meer, maar kunnen ze nog steeds transactiekosten innen.

De laatste halvering van de Bitcoin zal naar verwachting in 2140 plaatsvinden. Lees dan zeker ons artikel erover – vergeet niet!

Hoeveel bitcoins zijn er?

Er zijn momenteel ongeveer 18.355.462 BTC in omloop.

Let op de lichte krommen als gevolg van eerdere bitcoin-halveringen

Let op de lichte krommen als gevolg van eerdere bitcoin-halveringen

Wanneer is de Bext Bitcoin Halving?

Het volgende halveringsevenement van Bitcoin zal naar verwachting plaatsvinden in mei 2020, waarbij verschillende bronnen zich richten op een datumbereik van 12 mei tot 16 mei.

Geschiedenis van Bitcoin Halving Data

Er zijn twee Bitcoin-halveringen geweest – één in 2012 en één in 2016.

Halvering 2012

De eerste halvering vond plaats op 28 november 2012. Het halveringsblok werd gewonnen door SlushPool door een mijnwerker met behulp van een Radeon HD 5800-mijnwerker.

De BTC-blokbeloning daalde van 50 BTC per blok naar 25 BTC per blok.

Bitcoin-prijs op Halveringsdag 2012: $ 12,35

De prijs van Bitcoin Prijs 150 dagen later: $ 127,00

Prijswinst: 928,34%

2016 Halvering

De tweede halvering vond plaats op 9 juli 2016.

De BTC-blokbeloning daalde van 25 BTC per blok naar 12,5 BTC per blok.

Bitcoin’s prijs op Halveringsdag 2016: $ 650,63

Bitcoin’s prijs 150 dagen later: $ 758,81

Prijswinst: 16%

  • 2009 – Blocks 1-210.000 verdienden 50 BTC aan beloningen.
  • 2012 – Blokken 210.001 – 420.000 verdienden 25 BTC aan beloningen.
  • 2016 – Blocks 420.001 – 630.000 verdienden 12,5 BTC aan beloningen.
  • 2020 – Blokken 630.001 – 740.000 verdienen 6,25 BTC aan beloningen.
  • 2024 – Blokken vanaf 740.001 verdienen 3.125 BTC aan beloningen.
  • ~ 2140 – alle 21 miljoen bitcoins zijn gedolven; de beloning is 0.

Het is vermeldenswaard dat alleen al omdat de BTC-beloning lager is, mijnbouw niet minder aantrekkelijk maakt. De prijs van Bitcoin is door de jaren heen gestegen. Het verdienen van de blokbeloning in 2016 was ongeveer waard $ 16.250, terwijl de nieuwe blokbeloning na Halvering 2020 ongeveer waard zou zijn $ 53.125.

Waarom Bitcoin halveren?

Een veelgestelde vraag die velen hebben, is waarom de bitcoin-beloning niet hetzelfde blijft gedurende zijn hele bestaan? Het antwoord brengt ons bij het concept schaarste.

Bitcoin-schaarste: een delicaat evenwicht

Als Bitcoin de beloning consistent zou houden op 50 BTC, zou dat betekenen dat slechts 420.000 blokken de beloning zouden aanbieden totdat de limiet van 21 miljoen BTC is bereikt, wat ergens in 2016 zou zijn gebeurd..

Dit zou buitengewoon nadelig zijn geweest voor de gebruikersacceptatie van Bitcoin, aangezien de technologie nog relatief nieuw was en slechts een kleine minderheid van de bevolking zou de overgrote meerderheid van de Bitcoin bezitten.

In eerste instantie zou een vroege afname van de toegankelijkheid Bitcoin waardevoller kunnen maken, maar uiteindelijk zou dit veel beginnende gebruikers afstoten. Als er minder mensen zijn die het kunnen gebruiken, zou het digitale activum dat wel doen in wezen gevangen zitten in een vergulde kooi met een lage liquiditeit.

Door het spoor van de gebeurtenissen te volgen, zou een lage liquiditeit het risico van het aanhouden van het actief vergroten en de inherente waarde ervan wegnemen.

De vraag en aanbod van de kleine groep Bitcoin-hoarders zouden de prijs bepalen.

De prijs van BTC zou kunstmatig worden verhoogd en het vasthouden (hamsteren van BTC) wordt een spel van hete aardappel. Elke individuele walvis met enorme voorraden zou de prijs op elk moment kunnen tanken, waardoor het volatiliteitsrisico van het actief verder toeneemt.

Een van de belangrijkste drijfveren van de prijs van Bitcoin is de acceptatie door de gebruiker, en door zulke onredelijke hindernissen op te werpen voor nieuwe gebruikers (hoge volatiliteit en hoge kosten om het Bitcoin-ecosysteem binnen te gaan), zouden maar weinig nieuwkomers zich wagen aan een relatief onbekend cryptocurrency-gebied..

Met zoveel vergelijkbare digitale activa zoals Litecoin, zou gebruikersacceptatie niet veel goeds voorspellen voor Bitcoin.

Aan de andere kant van de extremiteiten van schaarste zouden we de limiet van 21 miljoen kunnen verwijderen om de mechanica van Bitcoin te begrijpen.

Als Bitcoin de beloning op 50 BTC zou houden maar de limiet van 21 miljoen zou verwijderen, zou er een theoretische oneindigheid van BTC op de markt beschikbaar zijn gedurende een voldoende lange tijdsbestek. Dit zou de markten op de lange termijn overspoelen en een in wezen waardeloos digitaal bezit creëren. Elk nieuw jaar zou de waarde in theorie lichtjes devalueren. Als je echt bewijs nodig hebt, kijk dan eens naar de cryptocurrency-situatie in Venezuela en waarom zoveel Venezolanen Bitcoin hebben omarmd.

De limiet van 21 miljoen en de periodieke halveringsgebeurtenissen helpen ervoor te zorgen dat Bitcoin gebruikers het beste van zowel waardebehoud als bruikbaarheid biedt.

Hoe zal de halvering de prijs van Bitcoin beïnvloeden??

Als u CoinCentral al een tijdje leest, weet u dat we niet speculeren over activaprijzen. Dat laten we over aan de Twitter-daghandelaren die hun tweetvoorspellingen geluidloos verwijderen als ze verkeerd zijn. Trixy hobbitses.

Er zijn echter een paar logische argumenten die kunnen worden aangevoerd om de prijs van Bitcoin in beide richtingen te laten bewegen. De prijs van Bitcoin is na de eerste twee halveringen gestegen, maar het is moeilijk te zeggen of dit slechts een correlatie of een oorzakelijk verband is.

Zal er een prijsstijging zijn na de halvering van bitcoin in 2020? De tijd zal het leren.

Zal er een prijsstijging zijn na de halvering van bitcoin in 2020? De tijd zal het leren.

Dat gezegd hebbende, veel invloedrijke en respectabele figuren in de ruimte hebben prijsvoorspellingen gedaan, waarvan er vele zijn gebaseerd op het feit dat Bitcoin een schaars goed is..

Miljardair durfkapitalist Tim Draper voorspelde bijvoorbeeld een Bitcoin van $ 250.000 in 2022.

Ex-Goldman Sachs hedgefondsmanager Raoul Pal beweerde onlangs dat de prijs van Bitcoin $ 1 miljoen zou kunnen bereiken voor de volgende halvering in 2024.

Maar neem elke voorspelling op internet met een lepel zout. John McAfee maakte bijvoorbeeld veel lawaai met een voorspelling van $ 1.000.000 bitcoin maar trok zich snel terug eens bewezen door de tand des tijds.

Infographic geleverd door LunarCRUSH.

In een puur vacuüm waar alleen fundamentele marktwerking en wiskunde de overhand hadden, zou de prijs van Bitcoin na een halvering stijgen vanwege schaarste, maar de realiteit is veel gecompliceerder dan dat. In plaats van dat we hier in een konijnenhol springen, kun je ons een e-mail sturen als je wilt dat we in een ander artikel meer in detail treden.

Laatste gedachten

Ongeacht de impact op de prijs, de halvering van de bitcoin is een uniek stukje digitale activageschiedenis. Door pure veerkracht heeft Bitcoin bewezen dat talloze twijfelaars en antagonisten ongelijk hebben. Elke succesvolle mijlpaal van zijn programmering houdt Bitcoin op weg om een ​​veerkrachtig, gedecentraliseerd en wereldwijd middel voor uitwisseling en opslag van waarde te worden.

In 2016 nam ik niet deel aan de halvering en alles bij elkaar genomen was het een kleine gebeurtenis ”, zegt Catherine Coley, CEO van Binance.US. “De echte bijeenkomst vond 18 maanden later plaats. Over het algemeen ben ik optimistisch over Bitcoin op de lange termijn, of deze gebeurtenis de prijzen nu merkbaar verandert of niet. Nu de werkloosheid en stimuleringsfinanciering ons USD-systeem overspoelen, denk ik dat meer mensen op zoek zijn naar een alternatieve blootstelling aan een markt die niets met de USD te maken heeft. “

De halvering vereist niet veel of enige actie van uw kant. Als u het digitale item bezit, is het de moeite waard om een ​​meer intiem begrip te ontwikkelen van hoe het werkt. Door dit te leren, worden de sluisdeuren ontgrendeld voor een beter begrip van het mondiale monetaire beleid in een steeds meer technologie-enabled, een cruciale les gezien de huidige economische omstandigheden.

“ Hoewel we niet weten hoe de aanstaande halvering de prijs van bitcoin zal beïnvloeden, weten we wel dat investeringen de institutionele markt binnenstromen en dat meer individuen dan ooit tevoren in bitcoin investeren ”, zegt Ledger CEO Pascal Gauthier. Ondanks externe druk op de aandelenmarkt hebben we onze beste april ooit gehad. De cryptomarkt blijft stijgen, in een trend die erg lijkt op wat we in 2016 voor de halvering zagen. Er is een langetermijnkans voor nieuwe gebruikers die begint met onderwijs en het belang benadrukt dat bitcoin toegankelijk is voor de mensen, zoals het was ontworpen om te zijn. “

Lees onze Bitcoin-gids of de gids Bitcoin voor dummies om een ​​beter begrip van Bitcoin te krijgen.