Wat is Blocknet?

Blocknet (ook wel Block genoemd) is een gedecentraliseerd, platform-as-a-service protocol dat de knooppunten van verschillende blockchains met elkaar verbindt. Zoals u waarschijnlijk weet, zijn er momenteel honderden, zo niet duizenden blockchains, en dit aantal vertoont geen tekenen van vertraging van de groei op korte termijn. Veel van deze ketens zijn echter niet in staat om met elkaar te communiceren en met elkaar in wisselwerking te staan, waardoor kleine groepen van verzuilde ecosystemen ontstaan. En het onvermogen van deze groepen om samen te werken, houdt de hele blockchain-industrie tegen.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Om dit probleem op te lossen, werkt Blocknet eraan om blockchains interoperabel, mobiel en modulair te maken. Hierdoor kunnen verschillende ketens elkaar microservices bieden op een peer-to-peer-manier met hogere beveiliging, hogere snelheden en efficiëntere schaalbaarheid dan de huidige opties van vandaag.

In deze Blocknet-beginnershandleiding bespreken we:

Hoe werkt Blocknet?

Blocknet streeft ernaar het “Internet of Blockchains” via inter-blockchain connectieve diensten. Simpel gezegd, Blocknet stelt je in staat om te ontwikkelen op één blockchain, Ethereum bijvoorbeeld, maar toegang te krijgen tot de functionaliteit van andere ketens, zoals NEO. Het team bouwt de infrastructuur met behulp van drie kerncomponenten die samenwerken om drie primaire services te bieden voor deze inter-chain gedecentraliseerde applicaties (DApps).

De onderdelen

De XBridge, een blockchain-router, is de ruggengraat van het Blocknet-platform. Het is het eerste peer-to-peer-protocol dat knooppunten op verschillende blockchains met elkaar verbindt, zodat ze met elkaar kunnen communiceren. Met behulp van de XBridge kunt u niet alleen atomaire swaps tussen ketens uitvoeren, maar kunt u ook aanvullende gegevens overdragen en slimme contracten over ketens heen uitvoeren.

Om cross-chain swaps uit te voeren, gebruikt Blocknet een protocol voor het uitwisselen van munten. Met dit protocol zijn uw uitwisselingen tussen munten direct en is er geen tussenpersoon van een derde partij nodig.

Blocknet’s datatransport tussen ketens is het laatste onderdeel van zijn interoperabiliteit. Door nog een stap verder te gaan in de ketencommunicatie, zorgt het datatransport voor slimme contractuitvoering en het delen van functies tussen ketens.

De diensten

De eerste service op de roadmap van Blocknet is een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) met een bètaversie op 1 maart. De DEX heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditionele, gecentraliseerde uitwisselingen:

  • Handelsparen. Gecentraliseerde beurzen hebben meestal beperkte handelsparen, vaak alleen met Bitcoin of Ethereum. De Blocknet DEX biedt handel van elke ondersteunde munt naar elke andere ondersteunde munt.
  • Anonimiteit. U hoeft geen KYC- of persoonlijke gegevens in te voeren.
  • Controle. U heeft de volledige controle over uw geld. Uw munten blijven in een portemonnee buiten het bereik van een centrale entiteit die uw account kan blokkeren.
  • Veiligheid. Uw transacties vinden volledig on-chain plaats, dus er is weinig tot geen risico dat een hacker uw geld steelt.

blocknet dex

Blocknet’s inter-blockchain dienstverlening gebruikt de XBridge om het serviceaanbod van verschillende blockchains te verbinden. Dit betekent dat u DApps kunt bouwen door uw favoriete functies van afzonderlijke projecten te combineren, allemaal in één keten.

Daarmee omvat Blocknet ook service inkomsten genereren functies waarin knooppunten van de ene blockchain de andere knooppunten op het netwerk kunnen opladen voor het gebruik van hun services. Een hele nieuwe groep klanten die voorheen niet beschikbaar waren, wordt nu toegankelijk voor blockchain-projecten. Nog beter, de knooppunten die de service gebruiken, betalen in hun eigen munt, en vanwege het muntuitwisselingsprotocol ontvangt de dienstverlener betaling in, je raadt het al, hun eigen munt..

Blocknet-token (BLOCK)

Om het Blocknet-token (BLOCK) te dekken, is het belangrijk dat we het besturingsmechanisme van het platform uitleggen.

Proof-of-Stake

Blocknet gebruikt een Proof-of-Stake consensus-algoritme met drie soorten knooppunten om het netwerk te onderhouden.

Serviceknooppunten verzamel en distribueer handelskosten op het platform en voorkom spam en DDoS-aanvallen. Om een ​​serviceknooppunt te draaien, moet u minimaal 5.000 BLOCK hebben en uw knooppuntcomputer te allen tijde laten draaien. Het Blocknet-team raadt aan dat, als u van plan bent een serviceknooppunt te draaien, u ook meerdere volledige knooppuntportefeuilles moet uitvoeren van de munten die u wilt ondersteunen. Dit maximaliseert de handelskosten die u ontvangt.

Als u een serviceknooppunt gebruikt, ontvangt u ~ 18% jaarlijks rendement van blokbeloningen plus uw aandeel in handelskosten.

Knooppunten uitzetten bevestig netwerktransacties. Als u een uitzetknooppunt gebruikt, ontvangt u 9-14% jaarlijks rendement van blokbeloningen en een deel van de handelskosten. Er is geen minimum BLOCK-bedrag dat u in uw portemonnee moet houden om deze te ontvangen, maar u moet de portemonnee te allen tijde actief houden.

U moet een handelsknooppunt om de DEX te gebruiken. Dit vereist alleen dat u de portemonnee synchroniseert van elke valuta waarin u wilt handelen.

Superblokken

EEN superblok komt elke 43.200 blokken voor. Op dit moment voeren knooppunten voorstellen in en stemmen serviceknooppunten over welke voorstellen een deel van de nieuw gegenereerde fondsen ontvangen. Er zijn maximaal 4.320 BLOK-tokens die worden gegenereerd met elk superblok. Met dit gedecentraliseerde bestuursmodel heeft Blocknet geen ICO nodig en zijn er geen extra handelskosten.

De enige handelskosten die u betaalt, zijn de netwerkkosten die zijn gekoppeld aan de munten die u verhandelt en een kleine vergoeding die de knooppunten ontvangen. De node-vergoeding wordt in BLOCK genomen, maar als je geen BLOCK hebt, converteert het netwerk automatisch je originele token naar BLOCK om de nodes te betalen. Er zijn momenteel iets meer dan 5 miljoen BLOKKEN in omloop.

Blocknet-team & vooruitgang

Er is beperkte informatie beschikbaar over het Blocknet-team. Dan Metcalf en Arlyn Culwick hebben Blocknet in 2014 opgericht als een afsplitsing van PIVX. Volgens zijn LinkedIn-pagina, Metcalf was 5 jaar Bitcoin-ontwikkelaar en Senior DevOps Engineer bij Philips. Buiten Blocknet is Culwick ook de PR en Media Liaison voor XCurrency.

Blocknet lanceerde de serviceknooppunten op hun hoofdnet in september 2017 en op 1 maart 2018 brengt het team de bètaversie van de DEX uit. Het project werkt ook samen met het 0x-protocol om ERC20-tokenondersteuning op het platform toe te voegen. Bovendien integreert Blocknet met Ethfinex, Poloniex ‘nieuwe gedecentraliseerde centrale.

blocknet roadmap

Als gedecentraliseerde centrale heeft Blocknet geen tekort aan concurrenten. De Komodo BarterDEX, BitShares en Ether Delta werken allemaal in dezelfde ruimte. Het meest vergelijkbare project is echter ARK. ARK’s Smart Bridges zijn vergelijkbaar met Blocknet’s XBridge doordat ze verschillende blockchains verbinden en de communicatie tussen hen vergemakkelijken. De eerste focus van ARK ligt echter op eenvoudige blockchain-implementatie terwijl Blocknet op hun DEX staat.

Handel

De Blocknet-prijs lag tot april 2017 inactief (exclusief een kleine hobbel in september 2016). Vanaf april steeg de prijs gestaag, om eind augustus enorm te stijgen tot een lokaal hoogtepunt van $ 32,28 (~ 0,00683 BTC). De prijs leek het oude gezegde van ‘koop het gerucht, verkoop het nieuws’ te volgen, aangezien de piek zich voordeed in de dagen voorafgaand aan de lancering van de productie-blockchain en kort daarna daalde..

Meest recentelijk zag de prijs een positieve beweging met de release van het nieuwe DEX-ontwerp en steeg het met de rest van de markt naar een recordhoogte van $ 56,22 (~ 0,00332 BTC) begin januari 2018. Sindsdien is de prijs gestegen met de rest van de markt. prijs schommelde enorm en zit momenteel rond de $ 36.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = BLOCK&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

De DEX-bètaversie op 1 maart zal waarschijnlijk enig effect hebben op de prijs. Of dit positief of negatief is, hangt af van hoe de gemeenschap over het product denkt. De release van de whitepaper op 15 maart en de bijgewerkte wallet op 15 juni zou een positieve invloed moeten hebben op de prijs.

Waar te koop BLOCK

BLOCK is alleen beschikbaar op drie beurzen: Bittrex, Upbit en CryptoBridge. U kunt Bitcoin op alle drie inwisselen voor BLOCK. Als u geen Bitcoin bezit, kunt u er een aantal kopen met USD op Gemini of GDAX.

Waar BLOCK

U moet uw BLOCK opslaan in de officiële downloadbare Blocknet-portemonnee hier. Het is beschikbaar op Windows-, Mac- en Linux-systemen. Zorg ervoor dat u uw portemonnee open houdt als u uw munten wilt inzetten en meer BLOCK wilt verdienen.

Gevolgtrekking

Blocknet verbindt de geïsoleerde blockchain-systemen die momenteel bestaan ​​om één samenhangend ecosysteem te creëren. Via de XBridge van het platform bouwt het team een ​​blockchain-internet waarin u DApps kunt bouwen die functies uit verschillende ketens gebruiken.

Beginnend met een DEX, heeft het project veel op de routekaart, waaronder een serviceleveringssysteem voor blockchains om betaling te leveren en te ontvangen voor het leveren van functionaliteit aan andere ketens. Dit is een complex project, maar Blocknet heeft al de partnerschappen (0x, Poloniex) om het tot het einde te brengen.

Aanvullende Blocknet-bronnen

Onenigheid

Twitter

Telegram

Reddit

Medium

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me