Wat is Bluzelle? Een beginnershandleiding voor de gedecentraliseerde database van de Blockchain

Wat is Bluzelle?

Bluzelle wil een nieuwe standaard zetten voor dataopslag en -beheer. Aangezien blockchain het metselwerk legt voor een nieuwe online, gedecentraliseerde infrastructuur, zal gecentraliseerde technologie niet voldoende zijn om deze new-age-ervaring te ondersteunen. Bluzelle denkt van wel, en zijn team draagt ​​zijn steentje bij om aan deze toekomst te bouwen.

Ze stellen zich voor dat de gedecentraliseerde database van Bluzelle een nieuwe standaard zal zetten voor het nieuwe internet. Met Bluzelle kunnen ontwikkelaars en consumenten gegevens voor hun applicaties opslaan op hun gedistribueerde netwerk, wat een flexibeler en veiliger model biedt dan de huidige services. Hoewel het doel gegevensopslag is, concurreert het eigenlijk niet met Siacoin of Filecoin, hoewel het op het eerste gezicht gemakkelijk te denken is. In theorie zou Bluzelle samenwerken met programma’s als Sia, Substratum, iExec en Golem om de volgende generatie internet te creëren.Bluzelle tegen Oracle

Hoe werkt Bluzelle?

In de kern verbindt het ecosysteem van Bluzelle consumenten die databaseruimte willen verhuren aan providers met extra computerbronnen om deze opslag aan te bieden. Met behulp van deze gegevensopslag kunnen zowel DApp als applicatie-ontwikkelaars hun producten optimaliseren door indien nodig toegang te krijgen tot betrouwbare gegevens en hun gegevens op een beveiligd platform op te slaan. Providers kunnen op hun beurt BLZ en BNT (de twee tokens op het netwerk van Bluzelle) verdienen als compensatie voor het verstrekken van deze opslag.

bluzelle versus oude gegevens

De structuur van het netwerk, evenals de functionaliteit, is eigenlijk vrij eenvoudig. In feite bestaat het uit zwermen (de netwerkknooppunten), een beoordelings- en beheersysteem om deze zwermen te beheren, en een bi-token betalingssysteem.

Zwermen

Net als traditionele blockchain-knooppunten vormt de zwerm van Bluzelle de ruggengraat van het hele platform. Het zwermprotocol is een netwerk van knooppunten die verantwoordelijk zijn voor het opslaan van gegevens. De singleton metaswarm is een identificatie die wordt gebruikt om het gehele zwermraamwerk aan te duiden, of als het project wit papier legt uit dat het “een symbolische groepering is van alle zwermen.”

De gevirtualiseerde metaswarm, aan de andere kant, is een kolonie van blad zwermen, de individuele zwermen die het collectieve gevirtualiseerde lichaam vormen. Elke bladzwerm slaat een stukje gegevens op dat wordt gedeeld met de gevirtualiseerde metaswarm. Telkens wanneer een consument gegevens aan het netwerk verstrekt, worden die gegevens opgesplitst en opgeslagen in stukjes (scherven) tussen elke bladzwerm. Sharding zorgt ervoor dat gegevens zowel worden gerepliceerd als beschermd, zodat als een knooppunt in de zwerm in het algemeen uitvalt, de gegevens niet verloren gaan. Wanneer een consument zijn / haar gegevens wil ophalen, geeft hij / zij de privésleutel die overeenkomt met de waardehash van die gegevens en retourneert het netwerk de gegevens. Omdat alle informatie op Bluzelle is gecodeerd, heeft niemand – zelfs de zwermen niet – toegang tot gegevens zonder zijn privésleutel.

bluzelle zwerm

Een laatste belangrijke opmerking. In tegenstelling tot traditionele blockchain heeft niet elke zwerm een ​​kopie van elk stukje gegevens op het netwerk. In plaats daarvan bereiken ze een consensus op een gelokaliseerd niveau, waarbij elke gevirtualiseerde zwerm verantwoordelijk is voor zijn eigen consensus en gegevens. Als Molly en Steve bijvoorbeeld allebei gegevens aan het netwerk vastleggen, kan die van Molly worden opgeslagen op zwermen 1, 2 en 3 op gevirtualiseerde zwerm A, terwijl die van Steve op zwermen 4, 5 en 6 op gevirtualiseerde zwerm B worden opgeslagen. , zouden alleen de zwermen in gevirtualiseerde zwerm A verantwoordelijk zijn voor het bereiken van een consensus over Molly’s gegevens, en hetzelfde geldt voor zwermen in gevirtualiseerde zwerm B voor Steve. Dit zorgt ervoor dat het netwerk goed kan schalen om ervoor te zorgen dat gegevens efficiënter kunnen worden verwerkt en geleverd.

Karma en bestuur

Om slechte acteurs onder controle te houden, heeft Bluzelle een Karma-index voor al zijn node-operators. Als een operator zich om wat voor reden dan ook slecht gedraagt, zal zijn / haar Karma-index dalen en dit gedrag weerspiegelen. Degenen met een lager karma zullen straffen, beperkingen of minder verantwoordelijkheden krijgen, en aangezien individuen meer dan één knooppunt mogen gebruiken, is hun karma van toepassing op elk knooppunt dat ze gebruiken.

Node-operators met een hoge karma (in de top 5% van hun gevirtualiseerde zwerm) hebben de mogelijkheid om leiders van hun zwerm te worden. Leiders dienen als het vertegenwoordigende hoofd van de rest van het lichaam, en ze worden gekozen via een democratisch proces waarbij de operators van elke bladzwerm in de gevirtualiseerde zwerm in het algemeen betrokken zijn.

Munten

Bluzelle heeft twee tokens, de ERC20-token BLZ en de netwerktoken BNT. Het lijkt misschien overbodig om er twee te hebben, maar de grondgedachte is redelijk gezond. Het BLZ-token verbindt Bluzelle met het Ethereum-netwerk en overbrugt de twee protocollen. Reden hiervoor is dat het Bluzelle-team geen ERC20-token wilde gebruiken voor betaling op hun netwerk vanwege de congestieproblemen van Ethereum (kijkend naar jou, CryptoKitties). BNT wordt dan gebruikt voor betalingen op het netwerk van Bluzelle en u kunt ze inwisselen voor BLZ met behulp van de Bluzelle Token Gateway.

bluzelle token gateway

Naast de Karma Index moeten providers / node-operators BLZ inzetten in verhouding tot het aantal nodes dat ze op het netwerk draaien. Degenen met een hogere reputatie kunnen meer in rekening brengen voor hun diensten, maar als gevolg daarvan moeten ze ook meer BLZ inzetten. BLZ-staking dient in wezen als onderpand voor de service, waarbij als een operator echt handelt, hij zijn inzet kan verliezen.

Bluzelle Team en wat komen gaat

Het kernteam van Bluzelle wordt compleet geleverd met meer dan 30 jaar gecombineerde technologische en managementervaring. De CEO, Pavel Bains, heeft gewerkt als CFO en GM voor bedrijven zoals Disney, en CTO Neeja Murarka heeft engineering en computersystemen gedaan voor IBM, Google, Hewlett Packard, Lufthansa en Thales Avionics.bluzelle roadmap

Bovendien heeft het team geholpen bij het bouwen van blockchain-oplossingen voor entiteiten als Microsoft, Zag Bank, HSBC en KPMG.

Voor 2018 omvat de meeste routekaart van Bluzelle het in gebruik nemen van kernfuncties, inclusief het uitbreiden van de zwerminfrastructuur en het consensusmechanisme en het opzetten van de Bluzelle-tokengateway. In augustus van dit jaar hoopt het team IDE-plug-ins / -integraties, slimme contracten en mobiele en web-apps te hebben ontwikkeld om de service open te stellen voor gebruikers.

Wedstrijd

Zoals eerder vermeld, lijken bestandsopslagprotocollen zoals Siacoin en Filecoin op het eerste gezicht voor de hand liggende kanshebbers hier, maar ze zijn echt niet – vergelijkbaar concept, ander doelwit. Omdat ze allebei gericht zijn op DApp-gebruikers, denk ik misschien ook aan iExec, maar iExec biedt cloud computing-oplossingen voor DApps, niet noodzakelijkerwijs gegevensopslag.

Er bestaat geen huidige blockchain-concurrent. Het enige programma dat dezelfde prestatie wil bereiken als Bluzelle blijkt te zijn Fluence, maar de symbolische uitverkoop duurt pas in maart. Tot dusverre vormen verouderde protocollen voor gegevensopslag, zoals de industriestandaard Oracle, de enige concurrentie.

Bluzelle handelsgeschiedenis

De symbolische verkoop van Bluzelle eindigde in januari en het is nog steeds vrij vers op de markt. Hoe nieuw het ook is, het is snel gestegen in de gelederen, momenteel gerangschikt op 136 op de Coin Market Cap.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = BLZ&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

Waar Bluzelle kopen

Binance was de eerste beurs die Bluzelle vermeldde, en aangezien het een van ‘s werelds populairste beurzen is, bevat het het grootste deel van zijn handelsvolume. Je kunt het daar kopen voor ETH, BTC of BNB, of je kunt het voor ETH kopen op Gate.io en IDEX.

Waar bewaart u Bluzelle

BLZ is een ERC20-token, dus elke Ethereum-compatibele portemonnee zal het lukken. U kunt MyEtherWallet of MyCrypto gebruiken om BLZ op te slaan, of u kunt het beheren met uw Ledger Nano S of Trezor. Je kunt ook Meta Mask of Parity bekijken.

Laatste gedachten

Bluzelle biedt zichzelf aan als de gedecentraliseerde database om de verouderde gegevensopslag voor de gedecentraliseerde beweging te vervangen en speelt een oud deuntje op een nieuw instrument. Net als andere computer- en opslagplatforms in de blockchain-wereld, wil het het juiste gedecentraliseerde raamwerk bieden voor de opkomst van gedecentraliseerde programma’s en applicaties.

Net als iExec zijn de beoogde doelgroepen DApps en hun ontwikkelaars. Als zodanig hoeft het niet per se verouderde databases te verslaan, het hoeft alleen een norm te stellen voor de blockchain-industrie. En hier hopen we het beste voor Bluzelle in de toekomst, omdat het gedecentraliseerde internet dat het bouwt naast andere projecten iets is waar we allemaal achter kunnen komen.

Aanvullende bronnen

Website

Wit papiertechnisch

Medium

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map