Wat is Bodhi?

Bodhi is een gedecentraliseerd marktplatform voor voorspellingen dat zich primair richt op de Chinese markt. Bodhi-gebruikers kunnen creëren en handelen op basis van de resultaten van sport, financiën, politiek of andere wereldwijde evenementen. Het wordt mogelijk gemaakt door het Bodhi-token (BOT).

Bodhi wil een autonome, geloofwaardige en schaalbare voorspellingsmarkt bouwen die de toepassing van een functionele voorspellingsmarkt op wereldwijde schaal integreert om de besluitvorming verder te optimaliseren..

Bodhi is ook een van de eerste en grootste gedecentraliseerde applicaties die op de Qtum-blockchain draait.

Dit artikel zal dienen als een fundamentele inleiding tot Bodhi, evenals de potentiële strategische voordelen ervan in het huidige cryptocurrency-landschap. Voor verder onderzoek raad ik aan om het Whitepaper van Bodhi.

Over Bodhi – de basis

Bodhi wil het populairste marktplatform voor voorspellingen worden. De komst en toepassing van blockchain heeft het bereik en de efficiëntie van voorspellingsmarktplatforms aanzienlijk vergroot, evenals de snelheid van innovatie.

Een interessant onderdeel van Bodhi is dat is een van de eerste en grootste DApps (gedecentraliseerde apps) op de Qtum-blockchain.

Waarom Qtum? Het Bodhi-team besloot de Qtum-route te gaan omdat het de Bitcoin Core-infrastructuur combineert met de Ethereum Virtual Machine. Deze combinatie zorgt voor een modulariteit, stabiliteit en interoperabiliteit voor gedecentraliseerde applicaties op het Qtum-platform. Met Qtum kunnen ontwikkelaars ook DApps bouwen die uitvoerbaar op mobiele apparaten, en dat is nog steeds compatibel met andere grote blockchain-ecosystemen.

Bodhi werd de eerste DApp die op 26 december 2018 op het Qtum-testnet draaide en het team is van plan om het product in februari 2018 op het Qtum-mainnet te lanceren..

Bodhi-algoritme

Het Bodhi-algoritme voor voorspellingsgebeurtenissen op het platform.

Een rijzende ster in het voorspellingsmarktuniversum

Voorspellingsmarkten worden gecreëerd om de uitkomst van gebeurtenissen te verhandelen. Het concept ontleent aan het idee van crowdfunding een algemeen gepercipieerde waarschijnlijkheid over bepaalde uitkomsten. Voorspellingsmarkten worden voor alles gebruikt, van sportweddenschappen tot strategische evaluaties.

Voorspellingsmarkten leiden ook tot een fenomeen dat wordt aangeduid als “The Wisdom of Crowds”, waarbij een groep mensen met een breed scala aan ervaringen en meningen een nauwkeurigere voorspelling geeft dan een enkel individu. Deze ‘wijsheid’ is echter ook vatbaar voor groepsdenken, groepsdruk, vooringenomenheid en paniek, wat een aanzienlijke bedreiging kan vormen voor de nauwkeurigheid van de voorspellingsmarkt..

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6k6eEn7SlNY]

Bodhi combineert het concept van een voorspellingsmarkt met blockchain. Op deze manier kan Bodhi de infrastructuur creëren voor mogelijk tienduizenden gebruikers om voorspellingsweddenschappen aan te gaan en te plaatsen, terwijl het zich ook indekt tegen bepaalde risico’s.

Bodhi is echter niet zonder concurrentie.

Augur, gevolgd door Gnosis, leidt momenteel Bodhi in termen van marktkapitalisatie, maar de Bodhi wit papier schetst verschillende voordelen ten opzichte van de twee platforms. Laten we, om de voordelen volledig te begrijpen, Augur en Gnosis eens kort doornemen.

Met Augur kunnen gebruikers een voorspellingsgebeurtenis maken met behulp van slimme Ethereum-contracten. Dit wordt gevolgd door gebruikersvoorspelling en prijsstelling van de waarschijnlijkheid van elke uitkomst met behulp van de native tokens (REP). Wanneer de gebeurtenis eindelijk plaatsvindt, rapporteren specifieke REP-houders het juiste voorspellingsresultaat. Het gehele Augur-systeem is opgebouwd rond REP-houders, waarbij de houders verantwoordelijk zijn voor onderhoud en arbitrage. Dit systeem heeft echter enkele schaalproblemen. REP-houders zijn niet alleen beperkt in aantal (terwijl een veel groter aantal voorspellingsgebeurtenissen kan worden gecreëerd), en hebben ook verschillende soorten domeinervaring. Als kerncomponent van het Augur-netwerk leiden beperkingen van REP-houders tot hogere time-cists en een algemeen lagere efficiëntie vanwege de tijd die het kost om consensus te bereiken wanneer een voorspellingsgebeurtenis eindigt.

Gnosis maakt ook gebruik van slimme Ethereum-contracten, maar in plaats van tokenhouders gebruikt het een gecentraliseerd Oracle om de resultaten te beoordelen. Dit helpt bij het aanpakken van de efficiëntie van het oordeel. Het gebruik van een gecentraliseerd Oracle heeft echter ook zijn beperkingen. Als er bijvoorbeeld een single point of failure zou zijn als gevolg van een kwaadwillende derde partij of serverstoring, zouden alle voorspellingen worden geblokkeerd en zou het Gnosis-platform een ​​deel van zijn geloofwaardigheid verliezen..

Bodhi’s concurrenten zoals Augur en Gnosis verschillen ook van Bodhi omdat ze een verkeerd resultaat niet kunnen herroepen wanneer het gebeurt, terwijl Bodhi het mogelijk maakt om dit te doen door middel van een ‘vervangbaar orakel’-schema. Met deze regeling kan het publiek weddenschapsresultaten van alleenstaanden uitdagen en zelfs intrekken. Dit stelt Bodhi in wezen in staat om een ​​meer autonome en effectieve voorspellingsmarkt te creëren.

Bodhi-voorspellingsmarkt

Bodhi gebruikt Oracle van een derde partij om voorspellingsresultaten te beoordelen en zich in te dekken tegen dezelfde consensusbeperkingen op het Augur-platform. Bodhi stelt BOT-tokenhouders ook in staat om het stemproces over te nemen en het uiteindelijke oordeel te vellen voor het geval het Oracle faalt.

Bodhi handelsgeschiedenis

Bodhi heeft verschillende interessante punten gehad in zijn handelsgeschiedenis.

Bodhi handelsgeschiedenis

Nadat China in september een verbod op ICO’s had uitgevaardigd, betaalde Bodhi $ 12 miljoen aan voorverkooptokens terug aan zijn investeerders. Hoewel dit een aanzienlijke bedreiging vormde voor Bodhi’s bestaan, kan Bodhi zichzelf rekenen als een van de weinige projecten die het verbod hebben overleefd..

Bodhi was in staat om het verbod te omzeilen door een eerste uitwisselingsaanbod (IEO) te doen, dat wordt beschouwd als de eerste in zijn soort. Het team heeft op 20 november 2017 $ 24 miljoen opgehaald door op vijf verschillende beurzen te noteren.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Bodhi heeft aangekondigd dat het van plan is om op 16 februari 4M BOT uit te zenden naar gerichte Qtum-houders.

Bodhi-team en gemeenschap

Bodhi’s team bestaat uit Xiahong Lin, Frank Hu, Li Li, Deric Walintukan en Chris Li. Het huidige team telt in totaal tien leden: vier ingenieurs, twee ontwerpers, drie marketingspecialisten en één operationeel manager.

Oprichter Xiahong Lin werkte eerder voor Edmodo, Twitter, Tencent, met stage-ervaring bij Microsoft en IBM.

Bodhi-team

Bodhi richt zich op de Chinese markt en wordt ondersteund door een vrij levendige Chinese gemeenschap van meer dan 15.000 leden, waarvan het merendeel deel uitmaakt van hun WeChat-groep (Bodhi officiële WeChat account: bodhinetwork​Bodhi WeChat groepstoegangscode: imbodhi​Je kunt hun community ook vinden op Twitter en Telegram.

Bodhi wordt momenteel ondersteund door Danhua hoofdstad, InBlockchain, FBG, en Aware Capital.

Waar kun je Bodhi kopen?

Bodhi is relatief moeilijk te bemachtigen, omdat het niet wordt vermeld op veel populaire beurzen zoals Binance en Bittrex.

De whitepaper begint met een juridisch gedeelte waarin staat dat u door de whitepaper te openen “erkent, begrijpt en ermee instemt dat u niet in aanmerking komt om een ​​BOT te kopen als u een staatsburger, ingezetene of houder van een groene kaart bent van de Verenigde Staten van Amerika of een burger of inwoner van de Volksrepubliek China. “

Is dat niet mooi – twee vaak botsende landen mogen allebei niet deelnemen aan het feest.

Bodhi staat momenteel vermeld op Gate.io, Allcoin, Exx, Lbank en BigOne.

Laatste gedachten

Bodhi presenteert uiteindelijk een levensvatbare kanshebber in de race naar een zeer effectieve en functionele op blockchain gebaseerde voorspellingsmarktplatforms. Hoewel we pas in juni 2018 een Bodhi-voorspellingsmarkt-MVP zullen zien, zullen we waarschijnlijk zien dat Bodhi meer golven begint te maken in de cryptocurrency-gemeenschap.

Bodhi tijdlijnHet zal zeker interessant zijn om Bodhi’s tijdlijn te blijven volgen voor de inzet van zijn voorspellingsmarkt, vooral omdat het een van de vele concurrerende Chinese blockchain-projecten is, evenals een van de weinige die op de Qtum-blockchain draait..

Je kunt Bodhi’s oprichter Xiahong Lin, samen met sprekers als Brad Garlinghouse (Ripple) en Charlie Lee (Litecoin), zien op Blockchain Connect in San Francisco op 16 januari 2018. Ontvang 30% van de prijs met de code ‘coincentral’.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me