Wat is Cindicator?

Cindicator combineert machine learning en marktanalyse voor vermogensbeheer en financiële analyse. Het Cindicator-team noemt dit mens / machine-voorspellende model Hybrid Intelligence, omdat het kunstmatige intelligentie combineert met de meningen van menselijke analisten “voor een efficiënt beheer van het kapitaal van investeerders in traditionele financiële en cryptomarkten.”

Het ecosysteem van Cindicator bestaat uit meer dan 50.000 financiële analisten met expertise die zich uitstrekt over valuta-, aandelen- en cryptocurrency-markten. Aan deze analisten worden vragen gesteld via het platform van het project en hun antwoorden worden gewogen en geëvalueerd met behulp van machine learning. De AI formuleert vervolgens een marktanalyse waarvan leden van de Cindicator-gemeenschap vervolgens kunnen profiteren via een verscheidenheid aan handelsinstrumenten.

Communityleden en voorspellers beheren hun activiteiten met behulp van de app van het platform, en het bedrijf Cindicator beheert asset pooling en fondsen om zijn bijdragers eerlijk te compenseren. Het bedrijf had zijn ICO in september, waardoor Amerikaanse investeerders om wettelijke redenen werden uitgesloten, maar de app is sinds 2015 live.

Momenteel wordt het model van Cindicator alleen gebruikt voor markttrends en voorspellingen, maar als het project wit papier contouren, het heeft theoretische toepassingen voor wetenschappelijke analyse, bedrijfs- en bedrijfsoplossingen en voorspellingen voor politieke gebeurtenissen.

Nu je klaar bent met de kale informatie, laten we wat vlees inpakken.

Hoe het werkt

Zoals we hierboven kort hebben besproken, bestaat het model van Cindicator uit twee hoofdcomponenten: menselijke analyse en kunstmatige intelligentie. Alles bij elkaar verwerkt de kunstmatige intelligentie van Cindicator de voorspellingen van analisten om zijn gebruikers nauwkeurigere voorspellingen van gebeurtenissen te bieden. In wezen probeert zijn hybride intelligentie de intellectuele kracht van de mens te benutten met de rekenkracht van machine learning om nauwkeurigere marktanalyses te leveren.

Daarom kunnen we het ecosysteem van Cindicator beschouwen als een driebladige structuur. Professionele analisten bieden de basis van dit ecosysteem, kunstmatige intelligentie bouwt bovenop dit basiswerk een robuust product en houders van Cindicator-token (de gemeenschap in het algemeen) profiteren van dit werk door het eindproduct te gebruiken.

cindicator ecosysteem

Deel 1: Mancindicator voorspellen

Het platform van Cindicator beschikt over een gedecentraliseerde gemeenschap van ongeveer 52.000 professionele en niet-professionele analisten. Deze analisten vormen de ruggengraat van de anatomie van Cindicator, zonder wie het hele lichaam niet zou kunnen functioneren.

Volgens het systeem van Cindicator verdienen analisten geld met hun intellectuele inspanningen, marktanalyse en financiële voorspellingen door bij te dragen aan het ecosysteem. Het team noemt deze laag van het ecosysteem het Collective Intelligence Platform. Dit platform trekt voorspellingen vanuit verschillende gezichtspunten om subjectieve of bevooroordeelde voorspellingen en generiek groepsdenken te verzachten.

Om reacties te verzamelen, produceert de app van Cindicator een reeks dagelijkse vragen voor zijn analisten. Elke analist krijgt vragen gesteld op basis van zijn interessegebied / expertise. Als u bijvoorbeeld een effectenmakelaar bent en gebruikmaakt van indicator voor professionalsCindicator, ziet u mogelijk vragen als “Wat zal de S&Is de prijs van de P 500 aan het einde van de week? ” of “Zullen de aandelen van Netflix onder de $ 250 vallen voordat ze $ 255 bereiken?”. Als u echter een actieve handelaar in cryptocurrency bent, kunt u vragen krijgen als “Zal de prijs van Ethereum de komende twee dagen met 10% dalen of stijgen?” of “Zal Stellar Lumens tegen het einde van de maand in de top 5 valuta’s komen op basis van marktkapitalisatie?”.

Analisten in het Collective Intelligence-platform worden gestimuleerd om hun meest doordachte, nauwkeurige voorspellingen te doen, omdat correcte antwoorden kunnen worden beloond. Beoordelingen kunnen toenemen of afnemen op basis van de nauwkeurigheid van de voorspelling, en alle beoordelingen worden maandelijks afgerond. Aan het einde van elke maand wordt een geldprijs uit de financieringspool van Cindicator verdeeld tussen de best beoordeelde voorspellers van die maand. De ratings worden vervolgens teruggezet naar de volgende maand om alle analisten op gelijke voet te plaatsen.

Deel 2: Machine

Kunstmatige intelligentie verwerkt voorspellingen van het Collective Intelligence Platform. Machine learning (ML) voert deze onbewerkte gegevens vervolgens samen met algemene marktgegevens uit in duizenden modellen om de bewegingen van financiële markten nauwkeuriger te voorspellen.

Om dit te doen, meet de AI wat het betrouwbaarheidsgewicht van elke analist wordt genoemd. Deze meting is gebaseerd op de collectieve nauwkeurigheid en het trackrecord van de voorspellingen van een analist, de winst- of verliesmarge van elke voorspelde ‘transactie’ en een voorspellend model dat de waarschijnlijkheid van voorspellingen vergelijkt met andere voorspellers. De machine learning van het platform is ook dynamisch en ontwikkelt zijn modellen voortdurend om optimaal gebruik te maken van de onbewerkte gegevens die het verzamelt. Dit omvat het testen van meerdere handelsstrategieën en hypothesen, evenals het voortdurend testen van verschillende modellen om zich aan te passen aan de steeds veranderende markt.

In wezen kunnen de modellen die Cindicators ML en AI produceren, worden onderverdeeld in twee categorieën: supervoorspellende modellen en de wijsheid van het crowd-model.

Met de eerste combineert Cindicator voorspellers en hun voorspellingen tot clusters. Om deze clusters te formuleren, groeperen de AI voorspellers op basis van voorspellende overeenkomsten (bijv. Bullish voorspellingen versus bearish voorspellingen, degenen die fundamentele analyse gebruiken versus degenen die technische analyse gebruiken, enz.). De AI kijkt ook naar gedragspatronen in deze groepen, zoals hoe vaak een analist een fout maakt of hoe hij / zij reageert op een verandering in markttrends..

Voor de wijsheid van het crowd-model bouwt Cindicator verschillende modellen met behulp van de voorspellingen van alle voorspellers. Deze conglomeraatanalyse wordt verwerkt in een realtime analyse van markttrends, en de robuustheid van elk model wordt gevalideerd aan de hand van hun succespercentages om het nauwkeurige van het onnauwkeurige te verwijderen..

Deel 3: de gemeenschap

Nadat de AI van Cindicator de onbewerkte gegevens in zijn machine learning-modellen heeft verwerkt, kunnen houders van Cindicator-token profiteren van de vruchten van het werk van de Hybrid Intelligence.

Afhankelijk van hoeveel Cindicator-tokens een communitylid bezit, heeft hij / zij toegang tot de analytische producten, indicatoren, handelssignalen en het beoordelingssysteem van het platform. Dit omvat waarschijnlijkheidsindicatoren voor marktgebeurtenissen, marktindexen, marktanalyses en handelsbronnen zoals bots en API’s.

Enkele concrete voorbeelden van deze services zijn de Cindicator Bot 1.0 en de Cryptometer Bot 2.0. Deze bots bieden hun gebruikers onder andere realtime handelsindicatoren, tijdgevoelige marktwaarschuwingen en activaclassificatie.

indicator niveaus

Tokenhouders hebben via het CND-token toegang tot complexere diensten op basis van hun aandeel in Cindicator. Tokenhouders betalen een prestatievergoeding in verhouding tot het succes van de voorspellende analyse van Cindicator. Deze vergoedingen worden vervolgens toegewezen aan financieringspools die naar de betaling van de voorspellers van het Collective Intelligence Platform gaan. Bovendien worden deze pools aangevuld vanuit de investeringsportefeuille van het bedrijf op basis van zijn machine learning-modellen en gebruikersbetalingen voor specifieke tradingtools en analyses.

Cindicator Markten

Cindicator, die in september uit zijn ICO kwam, had een relatief tamme marktgeboorte, die voor het grootste deel van het vierde kwartaal van 2017 tussen $ 0,01 en $ 0,02 stuiterde. $ 0,20 op 7 januari.

cndmarket

Het kaatste echter snel terug en het staat op het moment van schrijven op een comfortabele $ 0,23 na het bereiken van een nieuw record van $ 0,33. Deze prijspiek zorgt ervoor dat de activa de top 70 binnendringen nadat ze vorige week in de top 100 zijn doorgebroken.

Waar te koop, waar te bewaren

Cindicator handelt momenteel op Binance, HitBTC en Mercatox voor BTC en ETH, hoewel Binance goed is voor meer dan 96% van het totale handelsvolume (78,13% voor BTC en 18,41% voor ETH).

De munt is een ERC20-token, dus elke ERC20-compatibele portemonnee zou je gedekt moeten hebben, zoals MyEtherWallet, Meta Mask of Parity. Als je een Ledger Nano S of een Trezor hebt, werken die ook, en we raden deze aan als de veiligste opslagoptie.

Laatste gedachten

Over het algemeen is Cindicator tot nu toe een van de weinige unieke projecten in de crypto-sfeer. Er is niet veel op en het Hybrid Intelligence-model is zo nieuw dat het verrassend is dat het niet meer bekendheid heeft gekregen in de gemeenschap.

Bovendien is het project geen vapourware: je kunt het platform vandaag nog gebruiken als je wilt. De app van Cindicator is live sinds 2015, en leden van de community profiteren actief van de marktanalyses en handelsbots.

Het team publiceerde een bijgewerkte roadmap op hun Medium-blog eind december, en 2018 komt met een uitbreiding van de handelsinstrumenten en -producten, samen met een vernieuwde marketingcampagne.

Cindicator probeert een industrie van $ 50 miljard te stroomlijnen op het gebied van marktgegevensdiensten en -analyses. Ze hebben een werkend product en zijn van plan dit product te verbeteren. Terwijl cryptocurrency-handel volwassen wordt, kunt u verwachten dat Cindicator ermee volwassen wordt. Afgezien van financiële beloften is het een innovatief project en het is altijd verfrissend om zoiets interessants te vinden in een ruimte die soms naar overtolligheid kan stinken.

Aanvullende bronnen:

Website

Wit papier

Blog