Wat is CRYPTO20?

CRYPTO20 (C20) is ‘s werelds eerste cryptocurrency-tokenized indexfonds, waardoor beleggers de diversificatievoordelen kunnen krijgen van het aanhouden van de twintig beste cryptocurrencies op de markt met het gemak en de eenvoud van het aanhouden van één token.

Minder dan een decennium oud, de markt voor cryptocurrency is nog vroeg in zijn levenscyclus in vergelijking met andere activaklassen. Met een totale marktkapitalisatie van bijna 500 miljard dollar is de cryptocurrency-markt is slechts een fractie van de omvang van ‘s werelds grootste financiële markten en heeft nog voldoende ruimte om te groeien.

C20 biedt investeerders een praktische, goedkope methode om het algemene rendement van de snelgroeiende digitale activamarkt adequaat te volgen.

C20-startpagina

Overzicht van de voordelen van CRYPTO20

CRYPTO20 biedt investeerders meerdere voordelen die ongeëvenaard zijn door andere marktproducten:

 • Diversificatie – Hiermee kunnen beleggers hun blootstelling aan de top 20 cryptocurrencies eenvoudig diversifiëren op basis van marktkapitalisatie. Geeft gebruikers voldoende een haalbare methode om te wedden op de toekomst van de hele cryptocurrency-markt.
 • Lage tarieven – Biedt de meest concurrerende beheertarieven in de branche, aangezien C20 vertrouwt op datawetenschap om de herbalanceringsfuncties van de portefeuille te ondersteunen.
 • Gemak – Biedt consumenten een ongelooflijk gemakkelijke manier om te investeren in meerdere digitale activa zonder dat ze meerdere accounts of portefeuilletypes hoeven aan te maken.
 • Transparantie – Geeft tokenhouders volledige transparantie over fondsactiviteiten, aangezien alle fondsacties worden geregistreerd en geïnspecteerd op de blockchain van Etheruem.
 • Liquiditeit – Gemaakt met een ingebouwde slimme contractoptie voor liquiditeit, hebben C20-tokenhouders de mogelijkheid om hun tokens op elk moment te liquideren.
 • Geen minimale investering – Zonder minimumkapitaalvereiste biedt C20 alle beleggers een methode om het rendement van de cryptocurrency-markt te volgen.

C20 Voordelen

CYRPTO20’s huidige portfolio

Vanaf 14 februari 2018 bestaat de portefeuille van CRYPTO20 uit:

 1. Rimpel – 9,8%
 2. Bitcoin – 9,6%
 3. Ethereum – 9,6%
 4. Bitcoin Cash – 9,5%
 5. Litecoin – 9,1%
 6. Cardano – 7,7%
 7. Stellair – 6,1%
 8. Neo – 5,9%
 9. EOS – 4,7%
 10. Iota – 4,1%
 11. Streepje – 3,9%
 12. NEM- 3,6%
 13. Monero – 3,1%
 14. Lisk – 2,6%
 15. Ethereum Classic – 2,4%
 16. Tron – 2,1%
 17. Qtum – 1,8%
 18. VeChain – 1,7%
 19. Bitcoin Gold – 1,5%
 20. Bevolkte 1,2%

Ga voor belangrijke informatie over het portfolio van de C20 naar het bijbehorende prestatieportaal.

CRYPTO20 Basics

C20, gelanceerd op 16 oktober 2017, volgt de top twintig cryptocurrencies op marktkapitalisatie. De index gebruikt een maximaal componentgewicht van 10% per activum, zodat een enkele deelneming het fonds niet kan domineren.

C20, een closed-end fonds, heeft eenmaal geld ingezameld via een ICO en heeft het totale aantal gecreëerde tokens afgetopt op 40.656.082. Met een circulerend aanbod van 39.335.007 tokens bedraagt ​​de fondswaarde van C20 in totaal $ 86.359.404. C20-tokens zijn niet te minen.

C20 is een passief beheerd fonds; fondsbeheerders doen geen actieve handel, afgezien van de wekelijkse herschikking van activa. CRYPTO20 is van plan machine learning te gebruiken om het fondsbeheer te optimaliseren en de parameters voor toekomstige fondsen te bepalen.

C20 citaat

Beheerskosten

Door tussenpersonen uit te schakelen en wekelijkse rebalancing-mechanismen te automatiseren, kan C20 een van de meest concurrerende beheerskosten in de branche bieden.

C20 heeft een vaste jaarlijkse vaste vergoeding van 0,50%, terwijl concurrerende cryptofondsen beheerkosten hebben van ongeveer 3%. Er zijn geen uitstapkosten, geen makelaarskosten en geen advieskosten.

Kopen en verkopen C20

C20-tokens worden exclusief gekocht en verkocht selecteer cryptocurrency-uitwisselingen.

Waar wordt C20 verhandeld?

C20 is momenteel genoteerd op vier beurzen:

 1. Bibox
 2. HitBTC
 3. IDEX
 4. EtherDelta

C20 wordt momenteel ook geaccepteerd Muntuitwisseling en YoBit.

Opties voor tokenhouder

Een houder van een C20-token heeft twee verschillende opties om een ​​betaling te ontvangen bij het weggooien van een token:

 1. Verkoop C20 op een beurs
 2. Gebruik de ingebouwde liquidatieoptie van C20

Liquidatieoptie

C20 heeft een ingebouwde slimme contractliquidatiefunctie waarmee beleggers Ethereum kunnen opnemen op basis van hun aandeel in de onderliggende activa van het fonds. Er is geen autorisatie of wachttijd nodig om tokens op deze manier te liquideren.

Om uw positie te liquideren, moet u een opnameverzoek indienen bij het slimme contract. Met het slimme contract kunt u vervolgens een Ethereum-bedrag opnemen dat gelijk is aan de marktwaarde van alle tokens van de belegger. Er is een handelsvergoeding van 1% voor het activeren van deze liquidatieoptie.

Als een token wordt geliquideerd, wordt het teruggestuurd naar het CRYPTO20 Management-team, dat het token vervolgens op een beurs zal doorverkopen tegen de huidige marktwaarde van het token. Dit zorgt ervoor dat geliquideerde tokens in omloop blijven en dat het totale tokenaanbod niet afneemt na een liquidatiegebeurtenis.

Prijsstelling

Deze liquidatieoptie creëert een effectieve bodemprijs die ervoor zorgt dat C20-tokens nooit met een korting onder de intrinsieke waarde (NAV) van het token mogen worden verhandeld..

Token NAV = intrinsieke waarde van fonds / circulerend aantal tokens

De symbolische waarde van C20 kan hoger zijn dan de waarde van onderliggende activa (verhandeld tegen een premie), maar kan niet lager zijn dan de waarde van onderliggende activa (verhandeld met korting) vanwege de liquidatieoptie in het slimme contract.

C20 ICO

De openbare ICO van C20 werd gehouden van 16 oktober 2018 tot 30 november 2017. Het fonds haalde in deze periode in totaal $ 38.000.000 op. Er worden geen tokens meer gemaakt na de ICO.

ICO-tokenprijzen

 • Pre-sale prijs voor 1 week ervoor: $ 0,95
 • Pre-sale prijs tot de eerste 48 uur van ICO: $ 1,00
 • Prijs vanaf de eerste 48 uur tot het einde van de 3e week van ICO: $ 1,05
 • Prijs van 4e week tot 6e week van ICO: $ 1,10

ICO-tokenverdeling

 • ICO-deelnemers – 87,0%
 • C20 Team * – 7,5%
 • Marketing en relaties met investeerders – 2,5%
 • Juridisch – 1,0%
 • Systeembeveiligingsteam – 1,0%
 • Premieprogramma – 0,5%
 • Adviserend team – 0,5%

* De teamtokens van C20 worden verworven over een periode van twee jaar om ervoor te zorgen dat de incentives van het team zijn afgestemd op de ICO-deelnemers.

Prestaties van het fonds

Tijdens de ICO van C20 werden tokens verkocht in de prijsklasse van $ 0,95 tot $ 1,10, afhankelijk van wanneer de tokens precies werden verkocht. Vanaf 14 februari 2018 zijn ICO-deelnemers beloond met een rendement van meer dan 100%, ongeacht het punt dat ze tijdens de ICO hebben gekocht. Sinds C20 eind januari genoteerd werd aan beurzen, is de prijs gedaald tot $ 2,43 omdat de waarde van de onderliggende activa is gedaald.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = C20&tsiemen = USD, EUR, CNY, GBP ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

Hoe bewaart u C20

C20 is een standaard ERC-20-token. Daarom moet C20 worden opgeslagen in een ERC-20-compatibele Ethereum-portemonnee. Een populaire keuze voor een softwareportefeuille is MyEtherWallet.

Om beveiligingsrisico’s van derden te elimineren, zouden beleggers moeten overwegen om hun digitale activa op te slaan in een hardware wallet. Enkele vertrouwde ERC-20-hardware zijn Ledger Nano S of Trezor.

Lijst met partners

CRYPTO20 heeft een uitgebreide lijst van meer dan tien partners:

 • Blok512 Blok512 is een platform-agnostisch consortium van experts dat inzichten, advies en versnellingsdiensten biedt voor blockchain-oplossingen met levensvatbare bedrijfsmodellen.
 • Danilov & Konradi LLP – Danilov & Konradi LLP is een internationaal boetiekkantoor gevestigd in Moskou en Texas.
 • De 8760 – De 8760 is een full-stack marketingbureau, gespecialiseerd in diepe fintech, blockchain en ICO’s.
 • HoSho – HoSho is een wereldleider in blockchain-beveiliging. Beveiligingsdiensten omvatten onder meer statische analyse, contractverificatie, soliditeitsontwikkelingen.
 • Extravaganza – Extravaganza is een internationale digitale marketeer en softwareontwikkelingsbureau dat een verscheidenheid aan digitale diensten aanbiedt.
 • Coinhills – Coinhills is een website die marktgegevens van cryptovaluta en nieuws over digitale activa van over het hele internet verzamelt.
 • DataProphet – DataProphet is gespecialiseerd in machine learning en biedt productontwikkelingsdiensten aan een breed scala van industrieën, van financiën tot juridische zaken.
 • KR-token – KR Token biedt een verscheidenheid aan services, waaronder tokenverkoop, OTC-handel voor digitale activa en beheer van cryptocurrency-activa.
 • Effecten – Securrency is een gecombineerd FinTech / RegTech-platform dat de vrije handel in voorheen illiquide activaklassen mogelijk maakt.
 • Metamensie – Metamension Een digitaal marketingbedrijf dat gespecialiseerd is in video- en kunstcreatie voor film en televisie.
 • IdentityMind – IdentityMind bouwt vertrouwde digitale identiteiten om compliance te stroomlijnen en fraudepreventie te verbeteren.

CRYPTO20-team

C20 wordt geleid door zijn oprichter en CEO, Daniel Schwartzkopff. Hij is een serieel ondernemer met een achtergrond in start-up, technologie en ontwikkeling van sociale netwerken. Bovendien is Schwartzkopff de mede-oprichter en directeur van Dataprophet, een advies- en ontwikkelingsbedrijf voor machine learning.

Enkele andere belangrijke teamleden zijn onder meer Raymond Botha en Bobby Jonker. Als medeoprichter en CTO van C20 beheert Botha de systeemtechniek en architectuur voor het project. Botha draagt ​​ook bij aan de blockchain-integratie en het geautomatiseerde handelssysteem van het fonds. Als fondsbeheerder van de C20 voert Jonker de bedrijfsactiviteiten van het fonds uit. Jonker’s financiële ervaring omvat werkervaring bij Intertrust Group, PricewaterhouseCoopers en Ernst & Jong.

C20 Team

Gevolgtrekking

Investeren in individuele crypto-investeringen is inherent riskant en vereist de last van tijdrovend onderzoek; CRYPTO20 biedt investeerders een praktische investeringsstrategie die het algemene investeringsrisico verkleint door een index te creëren die de opkomende markt voor cryptocurrency als geheel volgt in plaats van te proberen de winnaars en verliezers van de markt handmatig te selecteren..

Voor meer informatie, navigeer naar C20’s website of wit papier.