DDEX: de gedecentraliseerde digitale uitwisseling

DDEX maakt het mogelijk om cryptocurrencies van portemonnee tot portemonnee te verhandelen. Het grote voordeel van de DDEX-uitwisseling is dat u veilig tokens kunt verhandelen zonder een account te hoeven openen en uw naam, adres en andere persoonlijke informatie te delen. Het heeft geen blokkeerperiode of vergoedingen voor stortingen en opnames. Deze gedecentraliseerde uitwisseling helpt niet alleen diefstal te voorkomen, maar bespaart ook tijd en geld.

DDEX-sleuteldetails

Website: https://www.ddex.io/

Uitwisselingsclassificatie: Hybride gedecentraliseerd

Open bestelprotocol: Hyrdo meer dan 0x bestelschema

Tokens verhandeld: ERC20 Ethereum-tokens (momenteel), QTUM (gepland)

MetaMask-ondersteuning: Ja

Ledger-ondersteuning: Ja

Passen bij: Buiten de ketting

Nederzetting: On-Chain

Stortingskosten: Geen

Opnamekosten: Geen

Transactiekosten: 0,1% (+ GAS)

Wat is DDEX?

DDEX is een gedecentraliseerde applicatie. Deze gedecentraliseerde applicatie, of dApp, fungeert als een exchange. Met uitwisselingen kunt u het ene activum voor het andere verhandelen. DDEX is anders dan Coinbase, Bitstamp, en andere cryptocurrency-uitwisselingen waarvan u misschien hebt gehoord, omdat u geen tokens hoeft te storten om een ​​bestelling te kunnen uitvoeren. Daarom wordt er geen persoonlijke informatie verstrekt.

Dus, hoe werkt het??

Technisch gezien is DDEX een relayer. Relayers geven liquiditeitsinformatie door. Relayers maken in wezen een orderboek op basis van cryptografisch ondertekende berichten van marktmakers. Een market maker, of maker, is gewoon iemand die de intentie aangeeft om een ​​bepaalde hoeveelheid van het ene activum voor een andere te verhandelen tegen een specifieke prijs gedurende een bepaalde periode..

De instructies die de maker aan de relayer geeft, worden orders genoemd. Makers worden ook wel liquidity providers genoemd. Makers bieden de liquiditeitsinformatie die relayers doorgeven.

Later stemt een nemer ermee in om het actief te verhandelen tegen de specifieke prijs van de maker. Wanneer dit gebeurt, is de bestelling vervuld. Er wordt een smart contract aangemaakt en de bestelling wordt op de blockchain afgerekend. Dit proces wordt orderafwikkeling genoemd.

Orderafwikkeling voor ERC20-tokens op het Ethereum-netwerk wordt afgehandeld door het 0x-protocol. De uitwisseling streeft ernaar om uiteindelijk blockchain-agnostisch te zijn. In de toekomst zal het ondersteuning voor andere blockchains toevoegen. Volgens het witboek is de volgende ondersteuning voor QTUM-blockchain. Op dat moment ondersteunt DDEX zowel ERC20- als QRC20-tokens.

DDEX-stapel

DDEX-stapel

DDEX geeft, net als andere relayers, liquiditeitsinformatie buiten de keten door en gebruikt 0x op de orderafwikkelingslaag. Hierdoor kan het een snelle off-chain order relay uitvoeren, maar onveranderlijke on-chain order afwikkeling.

Voordelen

DDEX is anders dan andere relayers en gedecentraliseerde centrales zoals EtherDelta. Het maakt gebruik van economische prikkels op de netwerklaag. Deze stimulerende laag coördineert de uitvoering van orders. Het Hydro-protocol “definieert de regels voor het uitvoeren van gedecentraliseerde orders en biedt het mechanisme voor het matchen van orders” op deze incentive-laag.

De incentive-laag verbetert de liquiditeit. Gedecentraliseerde beurzen worden gehinderd door een slechte liquiditeit. De DDEX-incentive-laag richt zich op de geopende / gesloten dualiteit van gedecentraliseerde uitwisselingen die bovenop het 0x-protocol zijn gebouwd.

Omdat iedereen de toestemming heeft om bestellingen te matchen in een open gedecentraliseerde uitwisseling, zijn open gedecentraliseerde uitwisselingen gevoeliger voor orderbotsingen. Orderbotsingen worden soms handelsbotsingen genoemd. Ze treden op wanneer meer dan één adres probeert een openstaande bestelling te matchen.

Gesloten gedecentraliseerde beurzen bestrijden het probleem van de orderbotsing door de beurs alleen toe te staan ​​een open order te matchen. In de gesloten implementatie kunnen meerdere handelaren zich niet aan dezelfde order binden.

Aangezien orders niet worden gedeeld op gesloten gedecentraliseerde beurzen, kan liquiditeit een probleem zijn voor opkomende beurzen die 0x gebruiken voor afwikkeling. De DDEX-incentive-laag maakt gebruik van een protocol dat niet alleen handelsbotsingen elimineert, maar ook meer illiquide beurzen toestaat om hun liquiditeit strategisch te bundelen.

Team

De mensen die het Hydro-protocol hebben gemaakt, hebben de gedecentraliseerde digitale uitwisseling gebouwd als bewijs van implementatie. Dat team bestaat uit Tian Li, Kevin West, David Qin, Bowen Wang, Scott Winges en Shanchuan Yin.

DDEX-team

DDEX kreeg steun van Draper Dragon, Consensus Capital, en meest recent Alexis Ohanian, van de bekendheid van Reddit, op Geïnitialiseerd kapitaal. Lees hier meer over het team, adviseurs zoals Ohanian en het hydro-protocol: https://thehydrofoundation.com/.

Strategische partners van DDEX

Strategische partners van DDEX

Gevolgtrekking

Gezien zijn unieke netwerklaag zou DDEX zich op het gebied van liquiditeit moeten onderscheiden van andere gedecentraliseerde beurzen. Tot dusver is de uitwisseling goed begonnen. Het biedt de mogelijkheid om veel waardevolle munten te verhandelen.

Ook al noemen de oprichters het in de whitepaper als een voorbeeld van wat er bovenop het Hydro-protocol kan worden geïmplementeerd, aangezien het transactiekosten in rekening brengt, is het een inkomstengenererend project. Als zodanig concurreert het met bedrijven als The Ocean, Paradex, Ethfinex en andere relayers die transactiekosten in rekening brengen. Sommige van deze concurrenten, zoals Radar Relay, dat een zeer gelikte interface en betere portemonnee-ondersteuning heeft, fatsoenlijke liquiditeit biedt, een aanzienlijk aantal markten heeft en ook beschikt over indrukwekkende strategische partnerschappen. Het zal interessant zijn om te zien welke allianties er zullen ontstaan ​​in de steeds competitievere gedecentraliseerde ruilwereld.

Aanvullende bronnen

Website

Telegram

Medium

Twitter

Facebook

Reddit