DigitalX is een ICO- en blockchain-adviesdienst, maar dit was niet altijd het geval. Het Australische bedrijf lijkt tijdens zijn leven meer ups en downs te hebben gehad dan de waarde van Bitcoin. Recentelijk haalde DigitalX de krantenkoppen vanwege een juridisch geschil met betrekking tot investeringen in een van zijn ICO-adviesklanten.

Dus wat is de deal met DigitalX??

De ingewikkelde geschiedenis van DigitalX

DigitalX-aandelen worden openbaar verhandeld op de Australian Stock Exchange (ASX). Tegenwoordig biedt het bedrijf ICO- en blockchain-adviesdiensten, die volgens de website putten uit de vier jaar ervaring van het team in de toepassingsruimte van cryptocurrency en blockchain. echter, de ASX website bedrijfsinvoer laat zien dat DigitalX voor het eerst werd geregistreerd in 1989 voordat Bitcoin zelfs maar een twinkeling in de ogen van Satoshi was.

Het in 1989 geregistreerde bedrijf was Macro Energy, een olie- en gasbedrijf. Het bedrijf dat uiteindelijk uitgroeide tot DigitalX werd opgericht in 2013. Destijds was het een in Perth gevestigd bitcoin-handels- en mijnbouwbedrijf genaamd DigitalBTC. De Australische ondernemers Zhenya Tsvetnenko, Alex Karis en William Brindise waren allemaal medeoprichters.

In 2014 zat Macro Energy op de knieën, dus het bedrijf onderging een omgekeerde overname met DigitalBTC. De laatste had meer dan $ 8 miljoen opgehaald om de overname en de daaropvolgende uitbreiding te financieren. Na het eerste handelskwartaal had DigitalBTC boekte een onderliggende winst van $ 600.000. Hoewel deze winst meer dan opgeslokt werd door de verliezen van $ 11,1 miljoen als gevolg van boekhoudkundige en juridische kosten van de omgekeerde overname.

Iets meer dan een jaar later, in oktober 2015, besloot het bedrijf de bitcoin-mijnbouw te staken, zich te concentreren op de ontwikkeling van applicaties en de naam te veranderen in DigitalX. Deze veranderingen kwamen nadat het bedrijf nog eens $ 3,5 miljoen had opgehaald om een ​​peer-to-peer, cross-currency betalingsapp te ontwikkelen, genaamd Luchtzak, te lanceren in Latijns-Amerika.

Medeoprichter Scandal

Gebeurtenissen rond DigitalX mede-oprichter Zhenya Tsvetnenko domineerden het bedrijfsnieuws in 2016. Geboren door Russische biochemici en gestopt met studeren, Tsvetnenko won die van West-Australië “1st Among Equals ”40under40 award in 2011 voor zijn ondernemende inspanningen. Hij was een lokale beroemdheid, samen met zijn vrouw bekend om hun buitensporige bestedingspatroon, nadat ze $ 1 miljoen hadden laten vallen op hun bruiloft in 2008 en voor haar naar Hollywood waren gevlogen.th verjaardag om te zijn gefotografeerd met mensen als Snoop Dogg.

Zhenya Tsvetnenko

Zhenya Tsvetnenko (Afbeelding van Twitter-profiel)

Medio 2016 had het Amerikaanse ministerie van Justitie echter een aanklacht ingediend tegen Tsvetnenko. Hij werd beschuldigd van betrokkenheid bij een fraudeplan, gekoppeld aan een van zijn andere ondernemingen buiten DigitalX. De beschuldigingen zeiden dat hij klanten had misleid of bedrogen door hen automatisch te abonneren op een sms-datingservice. Drie dagen later nam Tsvetnenko ontslag bij DigitalX.

Eind 2016 had DigitalX nog geen winst geboekt en waren de twee overgebleven medeoprichters van DigitalX ook teruggetreden. Leigh Travers stapte over naar de rol van CEO, temidden van een bredere managementshake-up. Travers zit nog steeds in de functie van CEO. Het verscheen in december 2017 dat een New Yorkse jury Tsvetnenko’s zakenpartner Darcy Wedd had veroordeeld wegens de sms-zwendel. Zoals de zaken er nu voorstaan, heeft Tsvetnenko geen uitleveringsprocedure tegen hem ingesteld.

Leigh Travers

DigitalX CEO Leigh Travers (afbeelding van Twitter-profiel)

DigitalX vandaag

Tussen 2016 en 2017 richtte DigitalX zich op een bepaald moment niet meer op app-ontwikkeling. Hoewel de AirPocket-site actief blijft. Tegenwoordig beschrijft de DigitalX-website de bedrijfsfocus als op ICO-advies en blockchain-adviesdiensten.

Aan de ICO-kant biedt DigitalX bedrijfs- en investeringsadvies, technische due diligence en consulting, en marketingdiensten. De klantenlijst bevat een aantal behoorlijk spraakmakende ICO’s zoals SingularityNET en PowerLedger. Op het gebied van blockchain-advies biedt DigitalX een breed scala aan diensten die verband houden met de ontwikkeling van blockchain-oplossingen. DigitalX werkte samen met Bankera bij het bouwen van zijn digitale bankplatform.

In september van dit jaar komt het bedrijf bekendgemaakt dat het werd aangeklaagd door een groep partijen die hadden geïnvesteerd in een ICO waarover DigitalX had geadviseerd. Later, het kwam naar voren dat de klant in kwestie Shivom is, een Indiaas gezondheidszorg / genomics-project. De procederende partijen beweren dat ze de OMX-tokens onder valse voorwendselen hebben gekocht, wat DigitalX krachtig weerlegt. De rechtbanken hebben inmiddels alle partijen opgeroepen tot bemiddeling, maar het geschil is nog niet afgerond.

Investeren in DigitalX

Aangezien DigitalX een door de overheid gefinancierd bedrijf is, kan iedereen zijn aandelen kopen op de Australian Stock Exchange. Vanwege de nauwe banden met de cryptocurrency-wereld, heeft de aandelenkoers de neiging te fluctueren met de waarde van Bitcoin. Maar ook omdat DigitalX gebonden is aan de cryptocurrency-gemeenschap, lijkt het nauwlettend in de gaten te worden gehouden door de ASX, die heeft vroeg het bedrijf meer dan eens om te becommentariëren of extreme prijsstijgingen al dan niet verband houden met handel met voorkennis. DigitalX bevestigt dat dergelijke activiteiten niet hebben plaatsgevonden.

Net als de prijs van Bitcoin is de aandelenkoers van DigitalX in 2018 gedaald. Het juridische geschil over Shivom heeft echter een zware slag toegebracht aan de aandelenkoers, die tussen eind augustus en het moment van schrijven is gehalveerd. Misschien herstelt het zich als de juridische actie mislukt of tot een goed einde wordt gebracht zonder de bedrijfsresultaten aanzienlijk te schaden. Als de juridische actie echter slaagt, zal dit een ernstige reputatieschade zijn. Zeker naar een bedrijf dat de afgelopen vier jaar al twee keer de strategische focus heeft verlegd.

Overzicht

DigitalX heeft een stormachtig verleden en op dit moment blijft het bedrijf op woelige wateren navigeren. Aan de andere kant kan DigitalX opscheppen dat het een beursgenoteerd bedrijf is dat opereert onder het oog van de ASX. Dit is nog steeds zeldzaam in de wereld van crypto. Of u ze al dan niet als een geschikte investeringsmogelijkheid ziet, hangt af van uw risicobereidheid. Zoals bij alle investeringen, crypto of niet, moet u ervoor zorgen dat u uw huiswerk maakt voordat u uw geld erin steekt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me