Wat is DigixDAO?

DigixDAO is van plan een nieuwe cryptocurrency te creëren die wordt ondersteund door echte goudstaven. DigixDAO is de Digix Decentralized Autonomous Organization, een gedecentraliseerde groep deelnemers die beslissingen neemt over hoe het Digix Global Ecosystem kan groeien. Deelnemers kochten DGD-tokens in de “allereerste crowdsale op de Ethereum Blockchain. ”

De houders van DGD-tokens zullen beslissingen nemen met betrekking tot alle voorstellen die worden ingediend bij DigixDAO. Als beloning voor stemmen en besluitvorming in de groei van Digix, ontvangen DGD-houders beloningen met betrekking tot DGX, een token dat 1 gram goud vertegenwoordigt. Hun tokenisatie van goud is bedoeld om stabiliteit en waardeopslag te bieden in de cryptocurrency-ruimte. Bitcoin wordt vaak digitaal goud genoemd, maar in deze gids bekijken we hoe DigixDAO uw eigendom van echt goud digitaliseert.

DigixDAO-logo

Bewijs van activa

Om DGX-tokens te distribueren die 1 gram goud vertegenwoordigen, gebruikt Digix Proof of Asset (PoA). Het proces omvat het registreren van het bezit van een activum op de Ethereum-blockchain en het creëren van PoA-activakaarten. “De activakaarten zijn gecertificeerd met behulp van opeenvolgende digitale handtekeningen van de entiteiten in de chain of custody, namelijk de Verkoper, bewaarder, accountant, die verder worden gevalideerd met het aankoopbewijs en de certificaten van aandelen die worden verstrekt en geüpload naar het InterPlanetary File System voor permanente registratie. ”

De Verkoper, ValueMax Singapore is een beursgenoteerd bedrijf dat door London Bullion Market Associate gecertificeerde goudstaven verkoopt.

De onafhankelijke Auditor, Bureau Veritas Inspectorate controleert elk kwartaal de kwaliteit en kwantiteit van het goud.

De deelnemende Bewaarder, Het veilige huis, bevindt zich in Singapore. Hun kluis kan tot 30 ton goud opslaan, maar in de toekomst zal Digix proberen meer kluizen over de hele wereld te openen voor redundantie door regelgeving.

Veilig huis

In totaal bevatten de Proof of Asset Cards die zijn opgeslagen op de Ethereum-blockchain:

  • Tijdstempel van het maken van kaarten
  • SKU van de goudstaaf
  • Serienummer van de balk
  • Digitale handtekeningen voor Chain of Custody (verkoper, bewaarder, auditor)
  • Aankoopbon
  • Audit documentatie
  • Certificaat van ontvangst
  • Opslagkosten verschuldigd

DGX-tokens

Nu we weten hoe het goud is beveiligd, is het tijd om de DGX-tokens te maken. DGX-tokens worden gemaakt door een slim contract dat PoA-kaarten ontvangt en DGX-tokens genereert voor elke gram goud. Als bijvoorbeeld een 100g PoA-kaart naar het slimme contract wordt gestuurd, worden 100 DGX-tokens gemaakt en naar een Ethereum-portemonnee gestuurd. Dit betekent dat Digix geen fractionele reserves aangaat. Elk DGX-token vertegenwoordigt altijd 1 gram goud en is deelbaar tot 0,001 gram.

De DGX-tokens worden geleverd met twee sets kosten die zijn gekoppeld aan het opslaan en beveiligen van goud. Er is een overliggeld dat jaarlijks 0,60% bedraagt ​​en ook een transactiekost van 0,13% bij het overboeken van DGX met een Ethereum-portemonnee. Digix zal dat echter wel doen zwaai met de opslagkosten tijdens het eerste jaar van gebruik.

We zullen later bespreken hoe de DGX-vergoedingen worden doorberekend aan DGD-houders.

In plaats van de PoA-kaarten te gebruiken om DGX-tokens te genereren, is het omgekeerde proces ook beschikbaar. DGX-tokens omzetten in PoA-kaarten en vervolgens fysieke goudstaven kost u 1 DGX-token. De goudbaar die u claimt, moet ook een veelvoud van 100 gram zijn en u kunt ervoor kiezen om uw goudbaar persoonlijk op te halen of, afhankelijk van het land, naar u te laten opsturen..

De DGX-tokens vormen de crux van de DigixDAO en zijn bedoeld om twee problemen op te lossen. Ze willen het gemakkelijker en goedkoper maken om goudactiva te bezitten en te liquideren, terwijl ze tegelijkertijd de broodnodige stabiliteit bieden aan cryptocurrencies. Hoewel ze nog niet te koop zijn, zullen de DGX-tokens naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 worden vrijgegeven.

DGX-token

DGD-tokens

Houders van DGD kunnen stemmen over hoe de DigixDAO-fondsen worden toegewezen. Houders van DGD-tokens kunnen ‘actieve managementbeslissingen op alle voorstellen die bij DigixDAO worden ingediend. ”

Er is echter enige verwarring over de beloningen voor DGD-houders die projectvoorstellen onderzoeken en goedkeuren. De Digix Global FAQ zegt “elk token beloont u met een pro rata aandeel van de transactiekosten van DigixDAO op Digix Gold, uitgedrukt in DGX gold tokens. “

Er zijn ook plannen om de “overliggelden als onderdeel van de kortingsstructuur aan DGD-tokenhouders. “

De FAQ zegt ook voor “deelname aan voorstellen, zal er een beloning zijn met DGX-tokens.”

In februari 2018 postte het Digix-team echter op Medium “We willen verder benadrukken dat DGD geen‘ passief inkomen ’, noch‘ dividenden ’,‘ rechten op winst van de commissie van verhandelde DGX ’biedt. ”

Het bericht vermeldt in plaats daarvan dat u Digix-beloningen kunt ontvangen, zoals “DGX-kortingen of -kortingen.”

Het is op dit moment onduidelijk hoeveel de kortingen waard zullen zijn in termen van het verkrijgen van DGX. Wat duidelijk is, ongeacht wat de beloningen zijn, is dat ze niet passief worden ontvangen en driemaandelijks moeten worden geclaimd. Nadat de DGX-tokens zijn gelanceerd, zal er meer informatie zijn over hoe DGD-houders kunnen gaan stemmen in het DGD-bestuur en hun beloningen kunnen ontvangen.

Geschiedenis

Digix werd in december 2014 opgericht in Singapore en de crowdsale van DGD vond plaats op 30 maart 2016. Het was de allereerste crowdsale en grote gedistribueerde autonome organisatie die op het Ethereum-netwerk werd gehost. De verkoop was bedoeld om 30 dagen te duren, maar bereikte de harde limiet van 5,5 miljoen dollar in slechts 12 uur, verkocht 1,7 miljoen DGD-tokens en reserveerde 300.000 voor het Digix-team. Beloften die meer dan 15.000 USD hebben verzonden ter waarde van Ether ontving een speciale badge waarmee ze voorstellen kunnen indienen bij de DigixDAO.

Voor beter of slechter, als je het woord DAO ziet, denk je misschien aan hacken. In juli 2017 waren dat inderdaad meer dan 4000 DGD gestolen vanwege een kwetsbaarheid in het crowdsale smart contract. De bug is uiteindelijk verholpen en de tokens zijn teruggestort op de 35 betrokken adressen.

In 2018 nadert Digix een kritiek moment in zijn geschiedenis met de release van tokenized goud in de vorm van het DGX-token. Er is een race om de meest vertrouwde stabiele munt in cryptocurrency en als een Digix oprichter zei, “als men zou extrapoleren … over een langere periode, is de stabiliteit van goud als afdekking tegen geopolitieke en economische risico’s onomstreden.”

Digix Global Team

De Digix team gevestigd in Singapore wordt geleid door drie oprichters: Kai C. Chng, Anthony Eufemio en Shaun Djie. Kai C. Chng is afgestudeerd aan de NYU School of Business en was een voormalig handelaar voor HSBC. Hij verliet zijn baan met het verhandelen van effecten vanwege zijn sterke geloof in blockchain-technologie. Anthony Eufemio is afgestudeerd aan USC Viterbi en heeft meer dan 18 jaar in softwareontwikkeling gewerkt. Shaun Djie is de “hoofdcoördinator van de grootste Ethereum Meetup-groep in Azië” en levert een bijdrage aan “Smart Nation Research” voor de regering van Singapore.

Digix Global Team

Muntvoorziening en duurzaamheid

Er zijn 2 miljoen DGD-tokens waarvan 15% is toegewezen aan ontwikkelaars. Als de DigixDAO echter meer financiering nodig heeft en de meerderheid van de deelnemers het daarmee eens is, kan er nog een DGD-token crowdsale plaatsvinden.

Het aanbod van DGX-tokens is afhankelijk van de vraag naar goud en de grootte van hun kluizen. De eerste kluis waarmee Digix werkt kan ongeveer 2 miljard USD aan goud bevatten, dus als de nieuwe DGX-goudstandaard populair wordt, zullen ze moeten uitbreiden naar meer kluizen.

Als het DGX-token met succes goud vertegenwoordigt, zijn er plannen om ook meer tokens voor zilver en andere edelmetalen te creëren.

De transactiekosten van 0,13% en een derde van de overliggelden op DGX gaan naar de beloningen voor de DigixDAO. Wat betreft de duurzaamheid van de DAO- en DGX-token, indien ten minste 80% van DGD houders stemmen om te liquideren de DAO, dan worden DGX-houders terugbetaald in goudstaven, fiat of een cryptocurrency.

Toekomstige projecten en routekaart

Het maken van DGX-tokens is nog maar het begin voor Digix Global. Zodra een stabiele munt in cryptocurrency is geïntroduceerd, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Overerving van rijkdom

Digix is ​​van plan om een ​​dodemansknop te bieden zodat rijkdom kan worden doorgegeven aan een Ethereum-adres naar keuze. Als u gedurende een bepaalde periode geen toegang had tot het Digix-netwerk, zou het slimme contract uw DGX automatisch naar de portemonnee van een erfgenaam sturen.

Gamification

In plaats van Warcraft-goud te gebruiken, zou Digix willen dat ontwikkelaars echt goud kunnen gebruiken als hun in-game valuta.

Escrow

“DGX-tokens kunnen een betere en minder vluchtige winkel van waarde voor Escrow services op de blockchain. “

Partnerschappen met stabiele munten

De Dai Stablecoin wordt ondersteund door DGX as onderpand. Dai streeft ernaar “een gedecentraliseerde stabiele munt te creëren die is gekoppeld aan 1 USD en wordt ondersteund door gediversifieerd onderpand aan de ketting.”

Kredietverlening en microfinanciering

De huidige volatiliteit van cryptocurrencies maakt ze minder dan ideaal voor kredietverlening. Digix gelooft echter dat er een nieuwe industrie zou kunnen ontstaan ​​op basis van het uitlenen van een stabieler DGX-token.

Wedstrijd

Digix Global heeft twee grote concurrenten. Er zijn instellingen die al goud verkopen, zoals GoldMoney, de marktleider op het gebied van digitale goudopslag, met 2 miljard dollar aan activa. Ze staan ​​ook op de beurs van Toronto. GoldMoney biedt een soort betaalpas waarmee u uw goud kunt uitgeven. Het in Canada gevestigde bedrijf voert regelmatige en onafhankelijke audits uit van de holdings van klanten, maar gebruikt geen blockchain-technologie om informatie over individuele holdings op te slaan.

De andere grote concurrent is Tether, de meest populaire ‘stabiele’ munt in termen van volume. Met de recente dagvaarding van Tether is er echter ruimte op de markt voor concurrenten.

Handelsgeschiedenis

In januari 2018 crashte de overgrote meerderheid van de cryptocurrency-markt. DGD was de enige munt in de top 100 die in die tijd in waarde steeg. Misschien is dit een vroege indicator dat mensen goud zullen zoeken als een veilige haven in tijden van onzekerheid op de markt. De ICO-prijs van DGD was ongeveer 3 dollar, maar in 2018 bereikte DGD een recordhoogte van meer dan 400 dollar. Wanneer Digix eindelijk de DGX-tokens levert en de beloningen aan DGD-deelnemers beginnen binnen te rollen, kunnen we een nog grotere vraag naar DigixDAO zien.

Waar kun je het kopen??

Het overgrote deel van het DGD-volume vindt plaats op Binance en Huobi. Op Binance heeft de DGD zowel BTC- als ETH-paren. Wanneer DGX live gaat, is het beschikbaar voor aankoop met Ether op de Digix-marktplaats.

Waar kun je het bewaren??

Alle wallets van derden die aangepaste Ethereum-tokens toestaan, kunnen DGD- en DGX ERC20-tokens opslaan. Je zou de imToken mobiele app of MyEtherWallet.

Laatste gedachten

In 1971 verbrak Amerika de link tussen USD en goud volledig. Bijna 50 jaar later is Digix van plan de gouden standaard terug te brengen. Een cryptocurrency van een gouden dollar biedt niet alleen stabiliteit, maar kan ook leiden tot tokenisatie van andere metalen en grondstoffen. Met stabiliteit en opslag van waarde op een blockchain is een heel ecosysteem van applicaties mogelijk. Het valt echter nog te bezien of cryptocurrencies kunnen worden beschouwd als het goud van de toekomst, of zo goud is het goud van de toekomst.

Aanvullende bronnen

Medium

Reddit

Twitter

Github

Telegram

Onenigheid

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me