Dogecoin is een open source peer-to-peer digitale valuta. Gedeeltelijk meme, deels functioneel token, deels legende in de cryptocurrency-gemeenschap, Dogecoin zorgt voor een interessante case study.

Dogecoin is als de komiek uit de klas die van school werd gezet omdat hij grappen maakte en die uiteindelijk toch miljardair werd.

Hoewel het gemakkelijk is om Dogecoin als een grap af te doen, zijn de ondersteunende gemeenschap en de enorme marktkapitalisatie moeilijk te negeren. De Dogecoin-community bestaat uit meer dan 489.000 abonnees Reddit en heeft bewondering gekregen van mensen als Elon Musk.

Betreed de doge.

Wat is Dogecoin

Dogecoin is een peer-to-peer digitale valuta, net als Bitcoin en Litecoin. Het werd in 2013 opgericht door Jackson Palmer en “Shibetoshi Nakamoto​De site en het project zijn doorspekt met hommages aan zijn mascotte, een Japanse Shiba Inu-hond. Voor degenen die niet bekend zijn met de meme: “doge” is afgeleid van het woord, en de memes draaien vaak om eenvoudige uitdrukkingen van emotie zoals “veel wauw”, “erg crypto” en “zulke maan” in het lettertype Comic Sans.

Dogecoin_logo

Het token is ontworpen om meer dan 100 miljard munten te bevatten, een groot verschil met dat van zijn concurrerende Bitcoin, die in totaal slechts 21 miljoen tokens zal hebben. Dogecoin werkt net als elke andere cryptocurrency; het kan op de meeste beurzen worden gedolven of gekocht.

Elon Musk en Dogecoin

De Tesla-oprichter Elon Musk heeft bij een handvol gelegenheden interesse getoond in Dogecoin.

In juli 2020 ging de tweet van Musk vooraf aan een stijging van 14% in de prijs van Dogecoin.

Het is onvermijdelijk pic.twitter.com/eBKnQm6QyF

– Elon Musk (@elonmusk) 18 juli 2020

In december 2020 tweette Musk “One word: Doge”, wat leidde tot een sprong van 20% in de Dogecoin-prijs.

Op 27 januari 2021 tweette Musk een cover van Dogue, naar verluidt als reactie op de astronomische prijsstijging van Dogecoin met 700% in dezelfde week..

pic.twitter.com/a6kmk0PEgM

– Elon Musk (@elonmusk) 28 januari 2021

Als CoinCentral nieuw voor je is, zijn we geen roddelblad dat verdoezelt wat beroemdheden zeggen over willekeurige projecten. De opmerkingen van Musk zijn echter bijzonder impactvol omdat ze zo nauw verbonden zijn met de prijs van Dogecoin en de onderliggende emotionele volatiliteit in de financiële sector..

Moet ik Dogecoin kopen? Wat is er met de prijs van Dogecoin??

Net als elk ander token is Dogecoin gevoelig voor extreme volatiliteit en speculatie.

Niemand kan de prijs van iets op de markt voorspellen of u adviseren om al dan niet een actief te kopen. De eb en vloed van de markt kunnen Dogecoin in elke richting zwaaien, en u moet bereid zijn om 100% van uw investering in cryptocurrency te verliezen.

Dat gezegd hebbende, zag Dogecoin een aanzienlijke groei in 2017. De marktkapitalisatie brak in januari 2018 $ 2 miljard en het op meme gebaseerde token begon media-aandacht te trekken..

Het meest zichtbare moment was echter op 27 januari 2021. Na een week van door R / Wallstreetbets gevoede pandemoniums die aandelen zoals Gamestop en AMC opkopen om shortposities in hedgefondsen op te blazen, en Robinhood de handel in die aandelen en meer stopte, kreeg Dogecoin zijn sterkste pomp ooit. De marktkapitalisatie bereikte maar liefst $ 9,7 miljard en Dogecoin handelde op een hoogste punt van ongeveer $ 0,076, een stijging van iets minder dan een cent de week ervoor..

Heilige meme-munt.. $ DOGE gaat af

– Troy Osinoff (@yo) 28 januari 2021

Hoewel Dogecoin een gebruikscasus voor peer-to-peer-betalingen en een levendige en actieve gemeenschap heeft, is er voor niemand voldoende informatie om te beweren of u wel of niet in Dogecoin, of welke cryptocurrency dan ook, moet investeren..

Waar kunt u Dogecoin kopen?

Een grote reden waarom Dogecoin in populariteit wist te breken en populair bleef, is vanwege de brede beschikbaarheid op beurzen. De meest populaire uitwisseling voor Dogecoin is Bittrex (bovenste 30%) en Poloniex (20%), evenals kleine uitwisselingen Gate.IO, HitBTC, Cryptopia en CoinExchange, met als meest populaire koppeling BTC-DOGE.

Waar kunt u Dogecoin opslaan?

Aan de slag gaan met Dogecoin is een vrij eenvoudig proces. Nieuwe gebruikers kunnen het MultiDoge-portemonnee van de site en installeer het in minder dan 5 minuten. Als alternatief kunnen gebruikers hun Dogecoin opslaan op hun uitwisselingsportefeuilles of welke andere portefeuilles de Doge ook ondersteunen.

doge1Als u door de site van Dogecoin kijkt, zult u zien hoe eenvoudig het team het onboarding-proces heeft gemaakt.

doge onboarding

De Dogecoin Foundation

De Dogecoin-gemeenschap creëerde een (nu schijnbaar ter ziele gegane) non-profitorganisatie genaamd de Dogecoin Foundation om “het gebruik van Dogecoin te vergemakkelijken door middel van goodwill, promotie en liefdadigheidsinspanningen.”

dogecoin stichting

De Dogecoin Foundation strekt openlijk zijn armen uit naar degenen die “de liefde willen verspreiden met behulp van de magie van doge”.

Deze stichting beweert ook “enorme inspanningen te leveren om mensen te helpen, of ze nu op de maan of op aarde zijn”.

De Dogecoin Foundation heeft een inactief Reddit profiel (laatste bericht meer dan 2 jaar geleden) en Twitter-profiel.

Verder is hier niet veel te zien.

Is Dogecoin Legit?

Dogecoin is in eerste instantie gemaakt als een grap en doet niet alsof het iets anders is in zijn marketingmateriaal. Het digitale bezit zelf is echter veel groter geworden dan de oorspronkelijke oprichters het bedoeld hadden. Dogecoin is een zeer speculatieve activa geworden die op meerdere grote beurzen staat genoteerd en we waarschuwen onze gebruikers zwaar als ze overwegen er hun eigen geld in te steken.

Is Dogecoin de volgende Bitcoin? Waarschijnlijk niet. Dogecoin heeft echter een marktkapitalisatie van $ 9,6 miljard gebroken en heeft op zijn minst de kroon op een van ‘s werelds meest waardevolle memes.

Laatste gedachten

Als er één gouden les is die we uit het Dogecoin-project kunnen halen, is het belang van het opbouwen van een gemeenschap.

Het token is lang afgedaan als een grap door de cryptocurrency-elite, maar Dogecoin is verre van achterhaald dankzij de robuuste gemeenschap van mensen die gewoon willen dat de munt slaagt om te slagen..

Grap of niet, Dogecoin heeft iets kunnen bereiken dat maar weinig tokens kunnen. Het bestaat al bijna 5 jaar, wat enig respect verdient.

Een analyse van Dogecoin voegt ook wat kleur toe aan het huidige cryptocurrency-landschap. Dit eenvoudige token pretendeert niets anders te zijn dan wat het is: een peer-to-peer digitale valuta. Onder de duizenden whitepaper-pagina’s, complexe theorieën en pedante verklaringen van de cryptocurrency-markt is Dogecoin een zeldzaamheid – en de gemeenschap is er dol op.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me