Wat is DragonChain?

DragonChain is een blockchain-gebaseerd bedrijf en ecosysteem dat oorspronkelijk door Disney is ontwikkeld in 2014. Het project begon als het “Disney Private Blockchain Platform” en werd later uitgebracht als open-source software in 2016.

DragonChain-logo

DragonChain opereert momenteel als een non-profitorganisatie, maar zal starten als een commerciële onderneming (DragonChain Inc.) zodra het platform volledig is uitgerold.

Wat doet DragonChain?

In het algemeen is het doel van DragonChain om bedrijven te helpen blockchain snel en eenvoudig in hun bedrijfstoepassingen te integreren. Veel bedrijven zijn mogelijk geïnteresseerd in het maken van deze overgang vanwege de voordelen die zijn verbonden aan het bedienen van klanten via een blockchain – verhoogde efficiëntie en beveiliging voor transacties, een verlaging van de kosten door het elimineren van potentiële fraude en oplichting, enz..

Meer specifiek levert DragonChain het serverloze ecosysteem waarmee bedrijven blockchain-applicaties op een gemakkelijke, privé en veilige manier kunnen gaan gebruiken. Ze zijn bedoeld om bedrijven een “turn-key” -product te bieden dat compatibel is met de ontwikkelstack die bedrijven momenteel gewend zijn, zoals Java, C ++ en Python. Dit betekent dat bedrijven nu hun eigen slimme contracten (op het DragonChain-platform) kunnen bouwen met behulp van gemeenschappelijke programmeertalen.

Om een ​​volledige lijst met kenmerken voor het DragonChain-ecosysteem te bekijken, verwijzen we naar de DRGN wit papier

 • Serverloos systeem en slimme contracten
 • Vaste taalondersteuning voor slimme contracten (Java, Python, Node, C #, Go, etc.)
 • Schaalbaar – Amazon AWS- en Google-implementaties
 • Veilig – Bescherming van bedrijfsgegevens en operaties
 • Geavanceerde valuta-implementaties
 • Slimme contractbibliotheken
 • Valuta agnostisch

Deze sleuteleigenschappen, die later in meer detail worden besproken, vormen de omgeving waarin bedrijven gemakkelijk hun gedecentraliseerde applicaties kunnen draaien. De eigenschappen werken in combinatie om lagere ontwikkelingskosten, snellere marktintroductie voor bedrijfsprojecten, hogere schaalbaarheid voor die projecten en aanzienlijk hogere beveiligingsniveaus te bieden..

Hoe werkt DragonChain?

Het DRGN-ecosysteem bestaat uit drie hoofdcomponenten:

1) Het DragonChain-platform

De Platform kan worden gezien als het backend-aspect van DragonChain dat gegevens van zakelijke klanten opslaat en beveiligt. Hier kunnen ontwikkelaars Smart Contracts maken en opslaan in veelgebruikte programmeertalen. Ook inbegrepen in het platform is toegang tot Amazon Web Services (een dochteronderneming van Amazon.com die on-demand cloud computing-platforms biedt).

programmeertaal compatibel

2) De DragonChain Crowd-Scaled Incubator

De Menigte Incubator is waar bedrijven gemakkelijk hun blockchain-projecten kunnen ontwikkelen door het gestandaardiseerde proces van DragonChain te volgen.

Het “crowd-scaled” aspect van de incubator is bedoeld als een groot voordeel voor bedrijfsprojecten. Dit betekent dat een bedrijf, nadat een bedrijf zijn blockchain-project in de incubator heeft ontwikkeld, het kan laten beoordelen en opschalen door een menigte bestaande uit mensen / investeerders van over de hele wereld. Als dit lukt, werkt het incubatieproces om de middelen die een klant nodig heeft om zicht te krijgen op een ontwikkelingsproject, drastisch te verminderen.

Wat de resultaten betreft, is de incubator op grote schaal bedoeld om zakelijke projecten veel sneller te laten lanceren en marktwaarde te produceren. Op de website van DragonChain kunt u zien dat ze momenteel aanvragen accepteren van bedrijven die hun commerciële platform en incubatieproces willen starten.

DragonChain-incubatie

DragonChain heeft momenteel 5 projecten in incubatie: Look Lateral – Liquid Art, Seed2You, LifeID, IDPay en ClevX.

Meer informatie over elk van deze projecten is beschikbaar in de DragonChain wit papier.

3) De DragonChain-marktplaats

Ten slotte, de DragonChain Marktplaats is een ondersteuningssysteem voor klantbedrijven. Hier hebben ze toegang tot een pool van geverifieerde Subject Matter Experts over onderwerpen als crypto, marketing en softwareontwikkeling. De Marketplace is ook waar DragonChain-klanten toegang hebben tot de bibliotheek met vooraf ontwikkelde slimme contracten.

Dragonchain-marktplaats

Samen vormen deze 3 componenten (het platform, de incubator en de markt) het DragonChain-ecosysteem. Het ecosysteem wordt gevoed door de Drakenmunt (DRGN), een token met een microlicentie om als krediet voor elk van de servicecomponenten te dienen.

Wat DragonChain onderscheidt?

DragonChain heeft voornamelijk tot doel het probleem op te lossen van bestaande platforms die de creatie van echt veilige en schaalbare blockchain-applicaties beperken in praktijkgevallen in de praktijk..

Ethereum biedt klanten bijvoorbeeld een ecosysteem waarop Dapps en Smart Contracts draaien. DragonChain heeft een soortgelijk doel, maar is ontworpen om veiliger te zijn dan de Bitcoin- en Ethereum-protocollen.

De whitepaper van DragonChain benadrukt het beveiligingsniveau dat wordt voorgesteld door hun blockchain. Inbegrepen in het DRGN-platform is een systeem van vijf gestandaardiseerde consensusniveaus. De beveiliging neemt toe naarmate het verificatieniveau voor een blok toeneemt. Deze vijf niveaus zijn:

 1. Zakelijke (goedkeuring) verificatie
 2. Enterprise (validatie) verificatie
 3. Verificatie van netwerkdiversiteit
 4. Verificatie door externe partner (notaris)
 5. Verificatie van openbare controlepunten

systeem van vijf gestandaardiseerde consensusniveausDeze vorm van gelaagde beveiliging voegt een nieuwe dimensie toe aan het algemene blockchain-model. DragonChain stelt voor om na te denken over hun niveau van consensusmodel als een ‘blockchain van blockchains’.

Op welke bedrijfstakken richt DragonChain zich?

Aangezien de blockchain tot doel heeft traditionele contracten en betalingssystemen te vervangen door een veiliger proces, hebben industrieën die momenteel te maken hebben met fraude / oplichting, een groot potentieel om hiervan te profiteren. Dit betekent dat bedrijven die bijvoorbeeld in onroerend goed of wetgeving handelen, aanzienlijke verliezen als gevolg van fraude zouden kunnen wegnemen via slimme contracten binnen het ecosysteem van DragonChain.. digitale handdruk

Een andere mogelijke use case is te vinden in de game-industrie. FlowPlay, een gamingbedrijf met meer dan 75 miljoen gebruikers, wil DragonChain-tokens gebruiken om gamers in staat te stellen veilig virtuele items te kopen. Dit zal in feite de eerste niet op vertrouwen gebaseerde marktplaats voor virtuele goederen creëren, die legitimiteit garandeert.

Enkele meer intuïtieve gebruiksscenario’s van het platform zijn onder meer auditing, boeking / reserveringen en stemsystemen. Raadpleeg dit voor een volledige lijst bladzijde beschikbaar gesteld door Disney.

Wie zit er in het DragonChain-team?

Het DragonChain-team bestaat uit acht leden met Joe Roets als CEO en Chief Architect. Hij werkte voorheen voor Disney voordat hij vertrok om zich fulltime in te zetten voor de ontwikkeling van het DRGN-platform. Joe Roets staat ook bekend om zijn betrokkenheid bij projecten bij Coinbase en Overstock.

Joe RoetsDe rest van het team bestaat uit vier kernontwikkelaars en drie business / marketingprofessionals. Meer informatie over elk lid en hun betrokkenheid is beschikbaar op de DragonChain website.

Bovendien heeft het team een ​​sterke adviseursraad achter zich. Jeff Garzik is waarschijnlijk hun meest ervaren adviseur op het gebied van blockchain-technologie. Hij fungeert als een gevestigd icoon in het Bitcoin-netwerk en richtte het blockchain-bedrijf Bloq op. Een andere belangrijke adviseur is Ed Fries; VP game publishing bij Microsoft en medeoprichter van Xbox.

Token-distributie

Totaal aanbod: 433.494.437 DRGN

Circulerend aanbod: 238.421.940 DRGN

De DRGN-munt werd op 2 oktober 2017 aangeboden voor 0,0663 USD bij de ICO en overtrof $ 4 in januari 2018.

Openbare tokens vormen 55% van het totale tokens en de resterende 45% wordt dienovereenkomstig verdeeld:

Distributie van Dragonchain-munten

Dragon Slumber-score

DragonChain biedt voordelen voor degenen die hun munt in de vorm van een Dragon Slumber-score. Hoe meer DRGN-munten u bezit en hoe langer u ze vasthoudt, hoe hoger uw sluimerscore zal zijn.

Een hogere sluimerscore beloont u met een groter aantal van de volgende voordelen:

 • Iedereen: bonussen voor ICO’s van bedrijven in de toekomst
 • Bedrijfseigenaren: kortingen op slimme contracten die beschikbaar zijn op de DragonChain-marktplaats, evenals andere vormen van technologie die DragonChain van plan is in de toekomst aan te bieden

Waar kan ik DragonChain kopen?

DRGN kan niet worden ontgonnen, maar u kunt het op de volgende beurzen kopen:

 • KuCoin
 • EtherDelta
 • CoinExchange
 • Gate.io
 • Tidex
 • Bancor-netwerk
 • Token Store

Veel van de beurzen op deze lijst zijn nogal ongebruikelijk, waardoor er ruimte is voor mogelijke prijssprongen als DRGN wordt overgenomen door grotere beurzen zoals Binance. Van de beurzen op deze lijst heeft KuCoin met een grote marge het hoogste handelsvolume voor DRGN. Als u in dit geval KuCoin gebruikt, kunnen uw DRGN-transacties veel sneller worden verwerkt en uitgevoerd.

Waar DragonChain opslaan?

DRGN is een ERC-20-token, dus er zijn verschillende opties om het op te slaan, namelijk in een ERC-20-compatibele portemonnee. Als u uw tokens opslaat in een online ERC-20-portemonnee, raadt DragonChain het gebruik van MyEtherWallet of “MEW” aan.

Als u op zoek bent naar een veiligere en offline methode om DRGN-munten op te slaan, moet u overwegen om een ​​hardware wallet zoals Trezor of de Ledger Nano S te gebruiken. Beide wallets ondersteunen alle ERC-20-tokens, inclusief DRGN..

Laatste gedachten

Het platform van DragonChain vestigt een niche in de cryptowereld met zijn gelaagde beveiligingsfunctie. Het 5-laags beveiligingsmodel voegt grote geloofwaardigheid toe aan hun algemene doel om bedrijfsintegratie in de blockchain te vergemakkelijken.

Bovendien wordt DragonChain gezien als een sterke rivaal van Ethereum vanwege de schaalbaarheid van het platform; een probleem waar Ethereum berucht om is. Vanuit financieel oogpunt, als DragonChain wil wedijveren met Ethereum, dan is er voldoende ruimte voor groei in de DRGN Market Cap. De marktkapitalisatie van Ethereum is momenteel meer dan 120 keer die van DragonChain.

Dragonchain-tijdlijn

Vanaf januari 2018 zamelt het DragonChain-team geld in en rondt de ontwikkeling van het platform af. Hoewel de exacte datum momenteel onaangekondigd is, wordt verwacht dat het DRGN-platform ergens dit jaar volledig zal worden gelanceerd.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me