Of u nu nieuw bent bij crypto of een ervaren belegger bent, u kunt zich nog steeds afvragen: “Wat is een cryptokaart?” In dit artikel beantwoorden we al uw vragen over hen. We kijken ook naar enkele voordelen en uitdagingen voor consumenten en verkopers die cryptokaarten gebruiken. Ten slotte belichten we enkele van de beste cryptokaarten die momenteel op de markt zijn, zodat u de huidige opties voor 2018 en daarna beter kunt begrijpen.

Wat is een cryptokaart?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij simpel. Een cryptokaart is een bankpas of creditcard waarmee u kunt betalen met ten minste één type cryptocurrency. Cryptokaarten bieden u doorgaans ook de mogelijkheid om met fiat-valuta te betalen.

Hoewel u misschien liever betaalt met nieuwere betalingstechnologieën (d.w.z. QR-codescans met een mobiel apparaat), vinden veel mensen het prettig om in plaats daarvan een kaart te gebruiken. De meeste, zo niet alle, cryptokaarten bieden de flexibiliteit om te betalen met plastic kaarten of mobiele applicaties. Beide partijen winnen.

Voordelen voor consumenten

Voor consumenten zijn er een aantal voordelen van het gebruik van een cryptokaart ten opzichte van een gewone overdracht van portemonnee naar portemonnee.

Hoewel sommige gebruikers gewend zijn om P2P-cryptobetalingen te verzenden, zijn veel nieuwere gebruikers dat misschien niet. Door cryptobetalingen te laten plaatsvinden op manieren die vergelijkbaar zijn met de fiat-wereld, zorgen cryptokaarten voor extra gemak en vertrouwdheid. Deze kenmerken zijn de belangrijkste componenten om crypto te helpen de algemene acceptatie te bereiken.

Bovendien vereisen cryptokaarten niet het nauwgezette proces om ervoor te zorgen dat het adres van een ontvanger correct is. Vaak, verzenden naar het verkeerde adres betekent dat de afzender het geld helemaal verliest of een invorderingsvergoeding moet betalen. Door een QR-code te gebruiken of een kaart te vegen, kunnen gebruikers gemakkelijker transactiegegevens verifiëren voordat ze betalingen verzenden.

Kunnen cryptokaarten de brede acceptatie van cryptocurrencies vergemakkelijken?

Kunnen cryptokaarten de wijdverspreide acceptatie van cryptocurrencies vergemakkelijken??

Uitdagingen voor handelaars

Cryptokaarten zijn echter niet allemaal zonneschijn en regenbogen. Handelaren moeten rekening houden met volatiele cryptocurrency-prijzen. Als een handelaar bijvoorbeeld BTC (of de meeste andere cryptovaluta) in december 2017 zou accepteren, zou die handelaar waarschijnlijk een beetje gefrustreerd raken door dalende prijswaarden gedurende 2018. Prijsschommelingen leiden tot het beruchte debat over verkopen versus HODL. Voor handelaren die afhankelijk zijn van consistentie, kan het accepteren van cryptobetalingen risico’s met zich meebrengen.

Bovendien willen verkopers misschien niet de tijd nemen om nieuwe betaalmethoden te accepteren die nog niet massaal zijn geaccepteerd. Veel winkels kunnen ervoor kiezen te wachten tot de vraag van de gebruiker een bepaald niveau bereikt.

Ook al zijn er aanzienlijke belemmeringen voor acceptatie, handelaren moeten ook rekening houden met de voordelen.

Voordelen voor handelaars

Verkopers moeten rekening houden met het feit dat cryptokaarten hebben bewezen het potentieel te hebben om de verwerkingskosten voor betalingen door derden drastisch te verlagen. Crypto’s brengen op zijn minst gunstige concurrentie voor de handel en zouden heel goed de toekomst van elektronische geldsystemen kunnen worden. Dit is grotendeels te danken aan hun missie om transactiekosten en doorlooptijden te verminderen.

Bovendien, in tegenstelling tot veel cryptocurrency-uitwisselingen die hoge handelskosten in rekening brengen, hebben veel cryptokaarten lagere wisselkoersen. Ze vereenvoudigen ook het algehele uitwisselingsproces van crypto-naar-fiat.

Populaire cryptokaarten

Alle onderstaande kaarten bieden zowel virtuele kaarten als plastic kaarten.

Houd er rekening mee dat deze lijst niet alle cryptokaarten op de markt bevat en dat het beleid voor deze kaarten (d.w.z. geografische beperkingen en kosten) kan veranderen in de tijd nadat deze gids is gepubliceerd.

Wirex

Wirex, voorheen bekend als E-coin, is een van de meest populaire cryptokaarten op de markt. Een van de coolste functies van deze kaart is dat deze 0,5% crypto-cashback biedt voor aankopen in de winkel.

Wirex biedt verschillende belangrijke valuta-integraties. U kunt bijvoorbeeld Bitcoin, Litecoin en Dash opslaan in maximaal beveiligde blockchain-portefeuilles. Je kunt Wirex ook gebruiken om meer dan 50 verschillende altcoins in te wisselen. Het belangrijkste is dat de app integraties heeft met enkele van de meest populaire fiat-betalingsprocessors zoals PayPal, Alipay en meer. Dit maakt het voor gebruikers eenvoudig om onderweg crypto te kopen en verkopen.

Voor Amerikaanse investeerders is Wirex momenteel echter niet beschikbaar vanaf augustus 2018.

Wirex beschikt over verschillende belangrijke fiat- en cryptocurrency-betalingsintegraties.

Wirex beschikt over verschillende belangrijke fiat- en cryptocurrency-betalingsintegraties.

Monaco

Hoewel dit project twee jaar vertraging opliep, lijkt het nu goed op weg te zijn naar gebruikersacceptatie. Monaco werkt nu aan een wachtlijst van ongeveer 70.000 bestellingen. In de zomer van 2018 werd Monaco geïntroduceerd in Europa en Singapore. In het vierde kwartaal van 2018 is het naar verwachting beschikbaar in de VS..

In tegenstelling tot andere cryptokaarten op deze lijst, heeft Monaco zijn eigen native cryptocurrency (MCO) die consequent relatief hoog scoort op de ranglijst van marktkapitalisaties. Een ander interessant feit om op te noemen is dat Monaco heeft het domein crypto.com gekocht in 2018 voor een niet nader genoemd bedrag.

Details over toeslagen, kaartopties en meer zijn te vinden in ons artikel over de Monaco Card-beginnershandleiding.

Het projectteam van Monaco heeft de domeinnaam crypto.com kunnen kopen.

In 2018 kon het projectteam van Monaco de domeinnaam crypto.com kopen.

Cryptopay

Cryptopay, opgericht in 2013, is een van de meest gevestigde cryptokaartbedrijven op de markt. Het project werkt regelmatig gebruikersstatistieken bij die precies laten zien hoe populair deze kaart is. Vanaf half augustus 2018 heeft Cryptopay meer dan 121,00 uitgegeven prepaidkaarten. Het heeft ook meer dan 921.000 actieve gebruikers.

Hoewel deze cijfers indrukwekkend zijn als het gaat om cryptokaarten, is het ook belangrijk om te bedenken dat de gemiddelde transacties per maand nog steeds vrij laag zijn. In juli 2018 waren er bijvoorbeeld in totaal minder dan 32.000 Cryptopay-transacties. Deze statistiek is echter waarschijnlijk indicatief voor het gebruik van cryptokaarten in het algemeen. Het is verfrissend om te zien dat Cryptopay deze statistieken openbaar maakt omdat het meer transparantie toevoegt tussen het bedrijf en potentiële gebruikers.

Cryptopay publiceert regelmatig statistieken over de acceptatie door gebruikers van zijn cryptocard.

Cryptopay publiceert regelmatig statistieken over de acceptatie door gebruikers van zijn cryptokaart.

Coinbase Shift Card

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze cryptokaart direct geassocieerd met Coinbase. Gebruikers kunnen hun bestaande Coinbase-portemonnees koppelen aan de Coinbase Shift Card. Helaas is deze kaart vanaf augustus 2018 alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten.

Het goede nieuws is dat u deze kaart kunt gebruiken bij 99% (38 miljoen) van ‘s werelds handelaars. Het bevat ook geen maandelijkse kosten of POS-kosten. De dagelijkse uitgaven zijn echter beperkt tot $ 1.000. Ook is de dagelijkse maximale opname via geldautomaten slechts $ 200.

Ja, de mogelijkheden van deze kaart voor acceptatie in de echte wereld zijn voorlopig beperkt; De connectie met Coinbase geeft het echter zeker het potentieel om in de toekomst een meer haalbare optie te worden. Dit geldt met name als Coinbase besluit om Shift Card-registratie open te stellen voor gebruikers over de hele wereld.

Hoewel Shift Card aanmeldingen beperkt tot Amerikaanse gebruikers, kan het worden gebruikt om online en offline geld uit te geven bij meer dan 38 miljoen verkopers wereldwijd. Het stelt gebruikers ook in staat om hun Coinbase-accounts rechtstreeks te koppelen.

Hoewel Shift Card aanmeldingen beperkt tot Amerikaanse gebruikers, kan het worden gebruikt om online en offline geld uit te geven bij meer dan 38 miljoen verkopers wereldwijd. Het stelt gebruikers ook in staat om hun Coinbase-accounts rechtstreeks te koppelen.

Bitwala

Als het gaat om valuta-integraties, bevindt Bitwala zich op een vergelijkbaar (zo niet hoger) niveau als Wirex. Beschikbare fiat-valuta’s zijn USD, EUR, GBP, JPY, KRW, VND, AUD en enkele Zuid-Amerikaanse valuta’s. Bovendien werkt Bitwala samen met ShapeShift, een populaire cryptocurrency-uitwisseling. Dit betekent dat gebruikers een verscheidenheid aan cryptocurrencies kunnen verzenden en ontvangen, waaronder verschillende opkomende altcoins.

Een van de grootste voordelen is dat gebruikers van niveau 3 tot € 50.000 per maand kunnen uitgeven met één account. Dit vereist alleen een snelle Skype-sessie met een bedrijfsvertegenwoordiger. U kunt deze limiet ook verhogen tot € 100.000. Als zakelijke gebruiker van niveau 4 kunt u tot € 500.000 per maand uitgeven. Dit is aanzienlijk hoger dan de meeste andere cryptokaarten die momenteel op de markt zijn. Een nadeel is echter dat Bitwala vanaf augustus 2018 niet beschikbaar is in de VS..

Bitwala heeft enkele van de hoogste maandelijkse bestedingslimieten van alle cryptocard op de markt.

Bitwala heeft enkele van de hoogste maandelijkse bestedingslimieten van alle cryptokaarten op de markt.

Gevolgtrekking

Anno 2018 zijn er nog een aantal vergoedingen waarmee rekening moet worden gehouden bij het gebruik van cryptokaarten. Velen rekenen bijvoorbeeld wel een vergoeding van 3% voor internationale transacties. Er zijn ook geografische beperkingen waarmee rekening moet worden gehouden. Hoewel u op veel locaties fiat kunt betalen, zijn cryptobetalingen nog steeds afhankelijk van acceptatie door verkopers.

Voorlopig maken cryptokaarten grenzeloze handel nog niet echt een realiteit. Ondanks deze problemen zijn cryptokaarten nog steeds belangrijk omdat ze een link bieden tussen de fiat- en op cryptocurrency gebaseerde economieën. Als gevolg hiervan maakt deze koppeling het mogelijk om een ​​betere basis te creëren voor een verscheidenheid aan cryptocurrencies om algemene acceptatie te krijgen als vormen van P2P-betalingen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me