Wat is een Initial Exchange Offering (IEO)?​De evolutie van een vertragende ICO-markt

Speculatie over initial coin offerings (ICO’s) in Zuid-Korea lijkt op zijn laatste benen te staan. De overvloedige geldstroom in de schatkist van cryptocurrency-ondernemingen van Koreaanse particuliere beleggers en cryptocurrency-fondsen zijn vertraagd tot een druppelen. Veel mensen hebben het vertrouwen in cryptocurrencies verloren en sommigen beweren dat de ICO, als geldinzamelingsmechanisme, dood is. Hoewel dat mogelijk is, is er een nieuwe waanzin voor fondsenwerving gaande. Fondsenwervers en speculanten werden gesteund door de IEO, of eerste ruilaanbod.

De IEO is een mutatie van de ICO. Het initiële beursaanbod is gebaseerd op de ICO, en voor Koreaanse particuliere beleggers is de IEO een veiligere manier om te speculeren, aangezien het aanbod wordt gedaan via lokale beurzen die het reputatierisico dragen als er sprake is van fraude..

Cryptocurrency-fondsenwerving in Zuid-Korea vandaag

Onlangs is de publieke participatie in ICO’s drastisch weggeëbd. Nergens is dit visueel meer merkbaar dan op cryptocurrency-conferenties in de Koreaanse Republiek. De opkomst is gedaald. Het algemeen belang is afgenomen. Hoewel recente conferenties, zoals BUIDL Seoul 2018-conferentie zag een bijna behoorlijke opkomst, het geroezemoes rond cryptocurrency-conferenties is afgenomen in vergelijking met gloeiend hete conferenties, zoals Deconomie, dat vond eerder in het jaar plaats.

Bezoekers van BUIDL Seoul 2018

Bezoekers van BUIDL Seoul 2018 (foto gemaakt om 10.00 uur)

Van een afstand is deze neergang moeilijk in te schatten. Handelsvolume over de beste lokale cryptocurrency-uitwisselingen, zoals Upbit en Bithumb, is geweest gestaag klimmen de hele maand. Het belangrijkste is dat door cryptocurrency gefinancierde startups nog steeds regelmatig pelgrimstochten naar Korea maken.

Dieper graven zal echter onthullen dat de meeste andere lokale centrales, zoals Coinrail, zijn niet zo gelukkig. De handelsvolumes zijn stabiel of nemen af. Om het nog erger te maken voor de gevestigde beurzen, zijn er in 2018 een overvloed aan nieuwe cryptocurrency-beurzen op de markt gekomen in Korea. De situatie is eveneens somber voor lokale ondernemingen die proberen kapitaal aan te trekken via het initiële geldinzamelingsmechanisme..

Als reactie op de toenemende wisselconcurrentie en afnemende eetlust van speculanten voor ICO’s, zijn cryptocurrency-uitwisselingen en door cryptocurrency gefinancierde ondernemingen begonnen samen te werken. Door de samenwerking hopen deze nieuwe ondernemingen hun vermogen om fondsen te werven en uitwisselingen te verbeteren, hopen ze de handelsvolumes te verbeteren en nieuwe klanten aan te trekken..

Wat is een IEO?

Het eerste uitwisselingsaanbod is een inzamelingsevenement dat wordt beheerd door een cryptocurrency-uitwisseling namens een token uitgever. Een token-uitgever is typisch een nieuwe onderneming die een cryptocurrency creëert als een activaklasse om het broodnodige kapitaal aan te trekken. Deze token-uitgever betaalt de cryptocurrency-exchange gewoonlijk een listingvergoeding en een percentage van de tokens die via de IEO op de exchange worden verkocht.

In ruil daarvoor is de cryptocurrency-uitwisseling niet alleen verplicht om de nieuw uitgegeven tokens te verkopen, maar ook om het token op de beurs te vermelden nadat het fondsenwervende evenement is afgelopen. Wat nog belangrijker is, de uitwisseling wordt gestimuleerd om de tokens actief op de markt te brengen, aangezien deze een percentage ontvangt van de tokens die in het aanbod worden verkocht. Dus in een IEO houden zowel de beurs als de token-uitgever zich bezig met tokenmarketing.

IEO-voordelen

Gezien het reputatierisico worden cryptocurrency-uitwisselingen sterk gestimuleerd om de token-uitgever en de kwaliteit van hun aanbod te onderzoeken. Als gevolg hiervan ontwikkelen IEO-beurzen een fiduciaire relatie met tokenkopers, aangezien zij de due diligence uitvoeren waarin institutionele beleggers traditioneel zwaar investeren. Gezien de prevalentie van fraude in de ICO-wereld is dit een enorm voordeel voor tokenkopers die IEO’s kopen van gerenommeerde cryptocurrency-uitwisselingen.

Er zijn ook voordelen aan uitwisselingen die succesvolle IEO’s voltooien. Dit voordeel is toegang tot nieuwe en mogelijk exclusieve markten, afhankelijk van de onderhandelingsmacht van de beurs.

Vroeger, toen cryptocurrency-uitwisselingen nog in de kinderschoenen stonden, en zolang liquiditeit geen probleem was, konden ze effectief concurreren op de gebruikerservaring (UX) en gebruikersinterface (UI). De Upbit-app bijvoorbeeld, die gemakkelijk te downloaden en uit te proberen is, heeft dankzij de gestroomlijnde interface een groot deel van de handelsactiviteiten in de weg gestaan..

Gezien het huidige aantal uitwisselingen in Korea dat uitstekende ervaringen biedt met webapps en op geavanceerde mobiele apparaten, zijn liquiditeit en toegang tot markten echter centraal komen te staan ​​in de concurrentieambities van jonge uitwisselingen.

IEO Nadelen

Helaas is niets gratis. Tokenuitgevers moeten de kosten dragen van de voordelen die worden gewaardeerd door de cryptocurrency-uitwisseling en tokenkopers.

De meest succesvolle IEO-beurs in Zuid-Korea op dit moment brengt bijvoorbeeld tokenuitgevers een noteringsvergoeding van ten minste 20 BTC in rekening. Bovendien verzamelt de uitwisseling 10% van het geld dat via de IEO is opgehaald, uitgevoerd via de uitwisseling.

Uitgevers van tokens dragen ook de dupe van de marketingkosten van token. Deze kosten kunnen gemakkelijk hoger zijn dan $ 100.000 en moeten ongeacht de kwaliteit van de IEO-beursnotering worden gedragen.

Gevolgtrekking

Om herhaaldelijk succes te garanderen, moet de IEO-uitwisseling worden bemand door een multidisciplinair team van slimme ingenieurs, technologen, computerwetenschappers en bedrijfsstrategen. Dit zijn misschien de human resources die het meest geschikt zijn om de technische en zakelijke aspecten van nieuwe ondernemingen te evalueren. Dit is zeker een toetredingsdrempel voor ondernemers die uitwisselingsopbouwen die willen profiteren van de nieuwe rage. In de afgelopen maand zijn bepaalde jonge IEO-uitwisselingen in financiële moeilijkheden geraakt, juist omdat ze te weinig personeel hadden dat de capaciteit had om potentieel succesvolle IEO’s te selecteren.

Sommige institutionele beleggers in Korea zijn van mening dat de IEO slechts een tijdelijke bevlieging is die tokenprijzen opdrijft totdat de wetgeving ter ondersteuning van authentieke beveiligingstokenaanbiedingen (STO’s) voorbij is. Toch zijn er veel Koreaanse ondernemers die zouden willen verschillen. Ze vinden dat er een acuut tekort is aan fondsenwervingsmogelijkheden voor startups in de republiek.

Inderdaad, veel nieuwe ondernemingen zijn bereid om hun kans te wagen door 20 BTC te beschieten en US $ 100K te storten in een effectieve symbolische marketingcampagne. Vanuit hun perspectief is het potentiële rendement op investering hoog. Zelfs als de IEO een tijdelijke rage is, zouden ze graag dobbelstenen gooien, net als veel recente IEO’s, zoals Temco‘S, hebben miljoenen dollars aan investeringen kunnen ophalen van particuliere beleggers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map