U heeft de laatste tijd waarschijnlijk veel gehoord over Bitcoin ETF’s in het nieuws. Maar wat is precies een Bitcoin ETF? Simpel gezegd, het is een nieuwe manier om te handelen in en te investeren in Bitcoin. Dit nieuwe investeringsvehikel kan, wanneer het wordt goedgekeurd, een enorme instroom van institutioneel geld naar de wereldwijde cryptocurrency-markten versnellen. Het kan zelfs zeer aantrekkelijke belastingvoordelen bieden in vergelijking met alleen investeren in Bitcoin.

ETF’s uitgelegd

Het eerste Exchange Traded Fund (ETF) was SPION, die begon met de handel op de AMEX in januari 1993. SPY heeft nu een marktkapitalisatie van $ 259 miljard. Dit is meer dan 1,25 keer meer dan de huidige wereldwijde marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies. Om een ​​nieuwe ETF te creëren, neemt een bank of andere bewaarder geld van beleggers en koopt aandelen in ofwel het onderliggende actief of zijn futurescontracten. Elke ETF-belegger wordt aandeelhouder van het fonds. Ze zijn niet echt eigenaar van de onderliggende activa die de ETF volgt.

De hele dag lang

ETF’s worden normaal gesproken verhandeld tijdens de handelsuren van de detailhandel (9: 30-16: 00 EST). U kunt ze de hele dag door kopen, verkopen en short verkopen. Er zijn kleine beheerkosten, maar deze worden niet rechtstreeks aan beleggers in rekening gebracht. In plaats daarvan wordt de intrinsieke waarde (NAV) van het fonds aangepast om de vergoedingen te compenseren. Sommige ETF-beleggers zijn onderworpen aan dezelfde bezwarende kosten wasverkoop belastingregels die de aandelenhandel regelen. Andere ETF’s worden belast als futurescontracten, en deze krijgen een gunstige fiscale behandeling.

Tegenwoordig zijn duizenden ETF’s genoteerd aan de Amerikaanse en wereldwijde beurzen. Ze bieden beleggers in aandelen, obligaties, forex en grondstoffen een groot aantal handige, veilige en liquide middelen voor financiële speculatie en / of afdekkingsdoeleinden. Sommige ETF’s (zoals SPY) volgen de prestaties van een grote aandelenindex (de S.&P 500 index). Anderen zoals GLD volgen de spotprijs van een specifieke grondstof (goud).

Afwijzing doet pijn

In de afgelopen anderhalf jaar zijn er talloze voorstellen voor Bitcoin ETF’s neergeschoten door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Regelgevers noemden hun bezorgdheid over lage handelsvolumes in Bitcoin-futures en aanzienlijke verschillen in wereldwijde Bitcoin bid / ask-spreads als twee van de belangrijkste redenen voor de afwijzingen. Een andere zorg van de SEC was dat de overgrote meerderheid van Bitcoin-transacties plaatsvindt op niet-Amerikaanse beurzen. De prijs van Bitcoin reageerde slecht met elk nieuw “nee” dat werd uitgesproken door de regelgevende instantie. De weg die naar de ETF-goedkeuring leidde, was beslist een moeilijke weg.

Maar wacht, volg gewoon het geld

Beleggers in cryptocurrency blijven hopen dat een Bitcoin ETF in 2019 of 2020 zal worden goedgekeurd, ondanks de voortdurende afwijzing van de verschillende voorstellen door de SEC. Gezien de astronomische bedragen aan institutioneel geld die wachten om de cryptocurrency-markt te betreden na goedkeuring van een Bitcoin ETF, hoef je alleen maar de punten te verbinden en het geld te volgen om ergens in 2019 een Bitcoin ETF voor te stellen. Misschien met nog veel meer crypto-gebaseerde ETF’s die volgen.

Wat is een Bitcoin ETF?

Een Bitcoin ETF is een passief investeringsvehikel dat de prijs van Bitcoin of Bitcoin-futures volgt om de waarde ervan te bepalen. De ETF-bewaarder zal posities in Bitcoin- en / of Bitcoin-futurescontracten kopen met behulp van beleggersfondsen. U, als belegger, bezit aandelen in het fonds, maar bezit eigenlijk geen Bitcoin.

Als belegger in de ETF kunt u kiezen of u de ETF short wilt kopen, verkopen of verkopen. Als je de juiste richting uitgaat, verdien je geld. Als je het mis hebt, verlies je geld. Ten minste één keer per jaar zullen beheerkosten de NAV van de ETF met een klein bedrag verlagen. Elke 15 april moeten Amerikaanse belastingbetalers hun vermogenswinsten en -verliezen voor het vorige belastingjaar berekenen.

Wordt de NAV berekend op basis van contante (spot) Bitcoin-prijzen of door de prijs van Bitcoin-futurescontracten?

Ervan uitgaande dat de SEC Bitcoin als een grondstof beschouwt, zoals goud, is het zeer waarschijnlijk dat de spot Bitcoin-prijs zal worden gebruikt om de NAV van de Bitcoin ETF te bepalen. Andere ETF’s, zoals VXX, baseren hun NAV echter op het VX-futurescontract op de eerste maand.

Hoe zit het met het risico om gehackt of opgelicht te worden door Wide Bid / Ask Spreads?

Uitgaande van een juiste controle door de SEC, zou de ETF verzekerd zijn tegen diefstal / verlies van hackers. De bewaarder zou ook een geverifieerde, betrouwbare bron van dagelijkse Bitcoin-transactiecijfers moeten gebruiken, waardoor prijstransparantie wordt geboden. Beide vereisten zouden vertrouwen scheppen voor potentiële marktdeelnemers in cryptocurrency.

Wat gebeurt er met de Bitcoin ETF wanneer het slimme geld begint te investeren?

Aangezien institutioneel geld (hedgefondsen, banken, miljardairbeleggers) de ETF binnenstroomt, zou de prijs van Bitcoin zich moeten stabiliseren. Deze enorme instroom van liquiditeit zou marktmanipulatie helpen elimineren en ook helpen om meer voorspelbare resultaten van de handelsstrategie te bevorderen. De prijzen van altcoins kunnen worden beïnvloed als cryptohandelaren / investeerders massaal naar de meer liquide Bitcoin-markt en / of de Bitcoin ETF trekken.

Ik ben bang voor grote nachtelijke bewegingen in Bitcoin en Bitcoin Futures. Zou de Bitcoin ETF een betere keuze zijn??

Een voordeel van speculeren / hedgen met de Bitcoin ETF zou de factor voor beperkte aansprakelijkheid zijn. Stel dat Bitcoin in één dag met 10 procent is gestegen. Als u een shortpositie had in Bitcoin- of Bitcoin-futures op marge (geleend geld), bent u aansprakelijk voor alle verliezen die uw initiële margestorting overschrijden. Die bedragen kunnen aanzienlijk zijn, misschien zelfs het verlies van uw huis, bedrijf, huwelijk, noem maar op. Maar als u in plaats daarvan de Bitcoin ETF zou shorten zonder gebruik te maken van marge, zou u slechts 10 procent lager zijn. Een groot verlies voor u, maar niet per se catastrofaal of permanent.

Hoe wordt de Bitcoin ETF belast??

Een Bitcoin ETF die is gekoppeld aan het Bitcoin-futurescontract zal waarschijnlijk de felbegeerde Sectie 1256 vermogenswinstbelastingstatus ontvangen die SPY, GLD en andere aan futures-markten gekoppelde ETF’s door de IRS worden verleend. Met de status Sectie 1256 bent u vrijgesteld van verkoopbeperkingen voor wasgoed. Sterker nog, 60 procent van uw vermogenswinst wordt belast tegen langetermijnrentes en 40 procent tegen kortetermijnrentes. Bitcoin-investeerders zitten echter vast aan de vervelende IRS-wasverkoopbeperkingen en ze moeten ook regelmatig betalen meerwaarden belastingtarieven (geen belastingvoordeel volgens Sectie 1256). Als de Bitcoin ETF een fiscale behandeling volgens sectie 1256 krijgt, zullen de ETF-investeerders een duidelijk fiscaal voordeel hebben ten opzichte van de gewone Bitcoin-investeerders.

Wat voor soort handels- / investeringsstrategieën werken met Bitcoin ETF’s?

Precies dezelfde strategieën die u al gebruikt. Geen enkel verschil. U kunt de hele dag ETF’s kopen, verkopen en short verkopen (we kunnen dit niet genoeg benadrukken). Als de Bitcoin ETF echter alleen kan handelen van 9:30 tot 16:00 uur EST, kunnen er merkbare prijsverschillen zijn wanneer de ETF de volgende ochtend wordt geopend voor handel..

De reden voor dit: Bitcoin handelt de klok rond, en als de munt een grote nachtelijke beweging maakt, moet de NAV van de ETF hoger / lager worden aangepast bij de opening van de volgende handelssessie. Mogelijk moet u uw handelsstrategieën aanpassen om het hoofd te bieden aan de realiteit van prijsverschillen op de ETF.

Zijn er risico’s bij het speculeren met Bitcoin ETF’s?

Ja. Hoewel de ETF verzekerd zou zijn tegen hackers of diefstal van beleggersgelden door de bewaarder, is het denkbaar dat de ETF-bewaarder op een gegeven moment in financiële problemen kan komen, waardoor het fondsvermogen wordt geliquideerd. Om nog maar te zwijgen van een knipbeurt in het saldo van uw handelsaccount. U moet ook het risico van kleine lettertjes lezen om rekening mee te houden. Eerder in 2018, de razend populaire volatiliteit-ETF, XIV, kelderde bijna 90 procent in één handelsdag. Nog schokkender is dat de crash plaatsvond tijdens de handelssessie buiten kantooruren. Dit betekende dat de overgrote meerderheid van de XIV-houders tot de volgende ochtend machteloos was om uit de handel te stappen.

De meerderheid van degenen die hun geld verloren in XIV, hebben waarschijnlijk het document over de openbaarmaking van risico’s niet gelezen. Het waarschuwde beleggers dat als de ETF op één dag 80 procent of meer van zijn NAV zou verliezen, het fonds zou worden beëindigd. Het handelde op meer dan $ 115 vóór de crash. De uiteindelijke liquidatieprijs was $ 5,99. U moet lees de kleine lettertjes voordat u in een ETF belegt!

Komen alle handelaren en investeerders in aanmerking om Bitcoin ETF’s te kopen en verkopen??

Het is mogelijk dat alleen geaccrediteerd beleggers (met een hoog nettovermogen) zullen daadwerkelijk aandelen in de Bitcoin ETF kunnen kopen. U, beste lezer, zou van deelname kunnen worden uitgesloten. De oudste bestaande ETF, SPY, kent een dergelijke beperking echter niet. Hopelijk maakt de SEC geen inbreuk op het recht van alle investeerders, rijk of niet zo rijk, om deel te nemen aan de Bitcoin ETF..

Is er hoop op een Bitcoin ETF in de nabije toekomst?

Eigenlijk is er. De SEC zal hoogstwaarschijnlijk de ETF goedkeuren, maar op basis van één belangrijke bepaling. Die bepaling is: alleen in de VS gebaseerde Bitcoin-uitwisselingstransactiegegevens zullen worden gebruikt om de realtime prijs te bepalen van Bitcoin-gegevens die voor de Bitcoin ETF moeten worden gebruikt. Uitwisselingen in de VS vallen onder de jurisdictie van de SEC en zullen nauwkeurige en geauditeerde prijsgegevens moeten verstrekken aan de toezichthouder. Niet-naleving door de bewaarder brengt het risico met zich mee dat ze door de SEC zwaar worden beboet of zelfs worden gesloten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me