Wat is Einsteinium? Een gids voor beginners

Je hebt misschien gemerkt dat een nieuwe munt, Einsteinium, zijn weg naar de top 50 van de markt is geslopen uit de diepten van de lagere ranglijst van CoinMarketCap. Eigenlijk luisterde het nauwkeuriger naar zijn nieuwe plek, springen van ~ $ 0,80 steun naar meer dan $ 2,00 binnen een paar dagen.

Aan de hand van het synthetische element met dezelfde naam, is Einsteinium een ​​cryptocurrency die is ontworpen om wetenschappelijke, technologische en filantropische projecten te financieren. De Einsteinium-munt, passend afgekort EMC2, is de bron van deze financiering en circuleert met behulp van een proof of work-algoritme dat vergelijkbaar is met dat van Bitcoin. In de praktijk functioneert EMC2 dus alsof iemand Bitcoin heeft ingenomen en gecombineerd met een liefdadigheidsfonds.

Dus hoe vervult Einsteinium zijn filantropische missie en wat maakt het zo aantrekkelijk voor investeerders? Laten we eraan beginnen.

Einsteinium: wat het is, hoe het werkt

Einsteinium begon in 2014, maar er was niet veel actie tot het voorjaar van 2017. Op 1 maart werd de Einsteinium Foundation officieel gelanceerd en in april werd het officieel geregistreerd als een non-profit organisatie in Montreal, Canada, en werd het het eerste onderzoek -gerichte NPO in de cryptosfeer.

De Einsteinium Foundation is de organisatorische tegenhanger van de Einsteinium-munt, een knooppunt voor de liefdadigheids- en onderzoeksfondsen van het project. Onder haar proof of work mining-systeem ontvangt de stichting 2,5% van elke blokbeloning. Van deze opbrengst gaat 0,5% naar kranen, marketing en donaties, terwijl de andere 2% naar de financiering van wetenschappelijk onderzoek gaat..

EMC2foundation

U vraagt ​​zich misschien af ​​hoe de Einsteinium Foundation kiest welke projecten worden gefinancierd en hoeveel financiering ze ontvangen. Om dit te begrijpen, moet u weten hoe tijdperken werken binnen de consensus over het bewijs van werk van EMC2.

Dus wat is een tijdperk?

Een tijdperk is de tijd die mijnwerkers nodig hebben om 36.000 blokken te bouwen in het openbare grootboek van Einsteinium, of ongeveer 25 dagen.

Nadat een tijdperk is voltooid, wordt de opbrengst van de blokbeloningen van de Einsteinium Foundation uit dat tijdperk gebruikt om onderzoek of projecten in wetenschappelijke, technologische of blockchain-industrieën te financieren. Leden van de Einsteinium-gemeenschap wordt gevraagd om te stemmen over welk project volgens hen het meeste potentieel vertoont en financiering het meest waard is.

muntspecificaties

Er zullen in totaal 730 tijdperken zijn waarin mijnwerkers blokbeloningen kunnen ontvangen. Onder het model van Einsteinium wordt de opbrengst van blokbeloningen naar beneden geschaald naarmate het netwerk naar elk nieuw tijdperk promoveert, dus naarmate de tijd verstrijkt, zal het aantal munten dat elke beloning biedt afnemen. In de eerste twee tijdperken waren bijvoorbeeld blokbeloningen 1.024 EMC2. Tegen het laatste tijdperk is de blokbeloning slechts één Einsteinium-token.

Je vraagt ​​je misschien af, waarom zou iemand iets ontginnen dat minder beloningen biedt naarmate de blockchain groter wordt?

Twee woorden: wormgatgebeurtenissenemcblockrewards

Het Wormgatevenement is de unieke bijdrage van Einsteinium aan het proof of work-model. Het fenomeen treedt willekeurig op binnen elk tijdperk en duurt 180 blokken, gedurende welke tijd een blokbeloning van 2.973 EMC2 de standaardbeloning van dat tijdperk vervangt. Dit loterijsysteem moet mijnbouw aantrekkelijk houden voor de mijnbouwgemeenschap van de blockchain, en het is ook bedoeld om de afname van blokbeloningen met elk opeenvolgend tijdperk te compenseren..

Het Einsteinium-team gelooft zelfs dat het de mijnbouw in de toekomst nog winstgevender zal maken. Hoe meer de EMC2-munt in waarde stijgt, hoe lucratiever Wormhole-evenementen zullen worden. Aangezien blokbeloningen voor deze evenementen constant zijn, zullen mijnwerkers worden gestimuleerd om alleen voor Wormhole-gebeurtenissen te minen, omdat ze naast de valuta zelf in waarde zullen stijgen.

Einsteinium Handelsgeschiedenis

Totdat de zaken begin 2017 echt op gang kwamen met de Einsteinium Foundation, was het handelsvolume voor EMC2 vrijwel vlak. Van 2014-2017 werd het bijvoorbeeld statisch verhandeld voor minder dan een 10e van een cent tot het gestaag steeg naar $ 0,08.

Onlangs is EMC2 echter parabolisch geworden. Het bracht het grootste deel van november en december door met klimmen naar een gezonde $ 0,80, en in de afgelopen twee dagen brak het door $ 2,00 naar een hoogste punt ooit van $ 2,77..

emcchart

Einsteinium sliep al geruime tijd en, gezien de belofte van het project, moest het een stukje van de schijnwerpers komen te staan. Het is echter zeer waarschijnlijk dat de aankomende harde vork van EMC2 en verwachtte nieuws van 19 december hebben deze golf van beleggersvertrouwen aangewakkerd.

Waar te koop Einsteinium

Als je EMC2 wilt kopen, kun je het beste wat Bitcoin kopen en naar Bittrex, Poloniex of Cryptopia gaan. Het handelt ook voor Litecoin op Cryptopia, maar het volume voor deze handelsparen is de afgelopen 24 uur slechts 0,01% geweest. In de afgelopen 24 uur liep het grootste deel van het Bitcoin-volume via Bittrex met 82,98%, terwijl Poloniex op de tweede plaats komt met 16,52%..

De website van Einsteinium vermeldt Upbit ook als een mogelijke uitwisseling, maar op het moment van schrijven heeft CoinMarketCap geen gegevens van deze uitwisseling.

Waar te bewaren Einsteinium

Einsteinium’s website biedt downloads aan voor een nieuw uitgebrachte portemonnee die bedoeld is voor een aanstaande vork.

De munt heeft een kernportemonnee voor Windows en Mac, en een mobiele portemonnee is beschikbaar via Coinomi voor Android-apparaten. Zoals beschreven in de roadmap van hun project, werkt het EMC2-team aan een web- en mobiele portemonnee.

Behalve Conomi, zijn er geen wallets van derden die EMC2 ondersteunen.

einwallet

Roadmap en wat komen gaat

Einsteinium zal primair worden gebruikt als een fondsenwervingsplatform voor liefdadigheid en wetenschappelijk onderzoek, maar het Einsteinium routekaart onthult een mooie toekomst voor de uitbreiding van de munt en zijn diensten.

Deze omvatten een aantal platforms die zijn gekoppeld aan de EMC2-munt, waaronder een app voor sociale media en een online marktplaats. De app voor sociale media zou een functie voor privéberichten, een openbare berichtfeed en een betalingsmogelijkheid voor gebruikers bevatten om EMC2 naar hun vrienden te sturen, en de marktplaats zou precies dat zijn, een marktplaats om online goederen te kopen en verkopen voor EMC2..

Op het gebied van bedrijfstoepassingen werkt het ontwikkelteam aan Einsteinium SDK, een API waarmee bedrijven het EMC2-model kunnen implementeren.

En net als veel andere cryptoassets werken ze ook aan een betaalpas met EMC2 voor offline betalingen.

Laatste gedachten

Geen enkele andere cryptocurrency doet wat Einsteinium doet. Hun missie is uniek, respectabel en vol overtuiging, en de Einsteinium Foundation heeft het potentieel om echt impact te hebben op het gebied van fondsenwerving voor onderzoek.

Als je gelooft in waar EMC2 voor staat, zou het op zijn minst de moeite waard zijn om te kopen om bij te dragen aan zijn filantropische visie. Als u wat geld wilt verdienen, zal investeren waarschijnlijk lonend zijn naarmate het bedrijf groeit en de aandacht vestigt op de projecten die het financiert. De wormgatevenementen van de munt zullen het in de loop van de tijd ook een aantrekkelijk vooruitzicht op mijnbouw maken.

Over het algemeen kun je echt niet teveel tegen Einsteinium zeggen. We denken dat het gebruik van crypto om wetenschappelijke bezigheden te financieren behoorlijk rad is, en we zijn verheugd te zien welke soorten onderzoek Einsteinium in de toekomst mogelijk zal maken