Wat is ETHLend?

ETHLend is een gedecentraliseerde uitleenapplicatie (DAPP) die draait op het Ethereum-netwerk en die veilige, peer-to-peer-leningen biedt voor slimme contracten. ETHLend streeft ernaar het proces-zware kredietverleningsproces te democratiseren door de macht en controle van traditionele banken en grote financiële instellingen weg te nemen. In tegenstelling tot andere blockchain-leningaanvragen, stelt ETHLend een lener en een geldschieter in staat om essentiële leningsdetails te bepalen zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Dit betekent in wezen dat een geldschieter en koper overal ter wereld een leningscontract kunnen sluiten op hun voorwaarden.

ETHLend-koptekst

Problemen opgelost door gedecentraliseerde kredietverlening

Decentralisatie kan veel van de aangeboren problemen oplossen die verband houden met ons huidige gecentraliseerde leensysteem. Hier zijn de drie belangrijkste redenen waarom de decentralisatie van leningen zinvol is.

  1. Vertrouwen: Decentralisatie maakt het vertrouwen van uw kredietverstrekker en uw tegenpartij volledig overbodig. Het onderpand van leningen wordt vergrendeld en beheerd door slimme contracten die op de openbare blockchain worden uitgezonden.
  2. Transparantie: Het Ethereum-netwerk biedt een transparant grootboek dat openstaat voor inspectie. Elke transactie wordt geregistreerd en kan worden geverifieerd. De transparante boekhouding van Ethereum verwijdert het blinde vertrouwen dat vereist is voor transacties tussen twee bankinstellingen.
  3. Toegang: Door gebruik te maken van het Ethereum-netwerk, kunnen ETHLend-geldschieters en -leners leentransacties overal ter wereld regelen. Leningstransacties vinden plaats van het Ethereum-adres naar het Ethereum-adres waardoor onbeperkte, wereldwijde toegang mogelijk is. Zowel leners als geldschieters hebben onbeperkt toegang tot een veel bredere pool van leningliquiditeit.

Voordelen van gedecentraliseerde kredietverlening

Hoe werkt ETHLend-leningen??

ETHLend vereist dat leners ERC-20-compatibele tokens of Ethereum Name Service (ENS) -domeinen plaatsen als onderpand tegen Ethereum-leningen voor het geval de lener in gebreke blijft. Momenteel kunnen alleen leners leningsverzoeken indienen op ETHLend. Om een ​​leningsverzoek in te dienen, moet een lener gegevens instellen, zoals de lengte van de lening, de rentepremie en het aantal tokens dat nodig is voor onderpand. Als een geldschieter akkoord gaat met deze voorwaarden, wordt een leningsovereenkomst gesloten. Er kunnen slechts twee scenario’s ontstaan ​​bij het creëren van een lening:

  1. De lener betaalt de lening terug. De geldschieter ontvangt dan zijn of haar oorspronkelijke hoofdsom plus rente. Of
  2. De lener betaalt zijn of haar lening niet terug. De geldschieter zou dan het gestorte onderpand van de lener ontvangen

ETHLend-leningproces

De LEND-tokenverkoop en huidige prijs

De symbolische verkoop van LEND door ETHLend eindigde op 30 november 2017. Volgens ICODrops, ETHLend haalde $ 17.860.000 op van zijn doel van $ 17.900.000. Het maximale aanbod van LEND-tokens dat kan worden gemaakt, is 1.299.999.942, terwijl het huidige circulerende aanbod van LEND-tokens 1.032.154.231 is. De prijs van LEND daalde aanzienlijk gedurende een periode van tien dagen die begon op 7 januari. Gedurende deze periode van tien dagen daalde de prijs van Lend helemaal van 40 cent naar 10 cent.

De enorme prijsdaling van Lend kan worden toegeschreven aan de valse geruchten dat de Zuid-Koreaanse regering van plan was om bitcoin- en cryptocurrency-uitwisselingen te verbieden. Dit nieuws leek de hele markt te doen afglijden. Sinds het dieptepunt is de prijs van LEND gestabiliseerd en zijwaarts bewogen in het bereik van 15 tot 20 cent. De markt voor cryptocurrency lijkt de historische trend van inzakken in januari te volgen. Het zou niet verrassend zijn om de markt nog een week of twee zijwaarts te zien bewegen voordat hij terugkeert naar een langzaam bewegende bullmarkt.

baseUrl = “https://widgets.cryptocompare.com/”;

var scripts = document.getElementsByTagName (“script”);

var embedder = scripts [scripts.length – 1];

(functie () {

var appName = encodeURIComponent (window.location.hostname);

if (appName == ””) {appName = ”local”;}

var s = document.createElement (“script”);

s.type = “text / javascript”;

s.async = waar;

var theUrl = baseUrl + ’serve / v3 / coin / chart? fsym = LEND&tsiemen = USD, EUR, BTC ’;

s.src = theUrl + (theUrl.indexOf (“?”) >= 0?​&”:“? ”) +“ App = ”+ appnaam;

embedder.parentNode.appendChild (s);

LEND Token-functies

Het LEND-token van ETHLend is een ERC-20-compatibel token dat werd verkocht in het voorverkoopaanbod en ICO. Het LEND-token heeft verschillende belangrijke functies op de DAPP.

Kortingstoeslagen

Gebruikers van LEND-tokens ontvangen een prijsverlaging van 25% op platformkosten in vergelijking met betalen met Ethereum. Hoewel LEND-tokens kunnen worden gekocht en verkocht op beurzen, is het primaire gebruik van LEND het creëren van een korting bij het betalen voor ETHLend DAPP-implementatiekosten.

Airdrops

Actieve geldschieters en leners zullen worden betaald met driemaandelijkse airdrops. ETHLend is van plan om 20% van zijn gedecentraliseerde aanvraagkosten te gebruiken om LEND van de markt te kopen en de LEND naar alle geldschieters en leners op ETHLend te “airdrop”. Airdrops zullen worden gebruikt om de gebruikersacceptatie te vergroten en ook om meer volume toe te voegen aan uitleenboeken.

Exclusieve functies

Bepaalde services op ETHLend zijn alleen toegankelijk voor aanschaf door LEND. Voorbeelden van deze functies zijn onder meer uitgelichte lijsten met leningen en e-mailmarketingcampagnes.

Verwijzingsbonussen

ETHLend is van plan extra LEND aan te schaffen om kredietverstrekkers en kredietnemers te belonen die nieuwe deelnemers toevoegen aan het gedecentraliseerde uitleenplatform.

Creëren van een gedecentraliseerde kredietrating van kredietnemers

ETHLend is ook van plan om uiteindelijk ongedekte leningen aan zijn gebruikersbestand aan te bieden. Ongedekte leningen, leningen waarbij de lener geen onderpand stelt in geval van wanbetaling, zijn veel risicovoller voor de uitlener. Om geldschieters te helpen bij het aanpakken van de moeilijkheid om het onderliggende risico van ongedekte leningen te evalueren, is ETHLend van plan om een ​​gedecentraliseerde kredietwaardigheid voor al haar gebruikers te creëren. Kortom, Ethlend-leners zullen in de loop van de tijd hun reputatie kunnen opbouwen als ze leningen met succes terugbetalen.

Elke ETHLend-lener krijgt een gedecentraliseerde kredietwaardigheid die is opgesteld op basis van verschillende gegevensbronnen. De primaire gegevensbron voor deze kredietratings zijn Credit Tokens (CRE) die worden uitgegeven door ETHLend zelf. Op reputatie gebaseerde kredietverlening stelt Ethlend in staat om het concept van ongedekte leningen voor gebruikers te introduceren en om meer informatie te verstrekken aan gedekte kredietverstrekkers. Bovendien is ETHLend van plan om gebruikers in staat te stellen hun gedecentraliseerde kredietwaardigheid naar andere blockchains uit te zenden. Leners kunnen dan hun welverdiende kredietscore ook gebruiken voor applicaties op verschillende blockchains.

Krediettokens (CRE)

Credit Tokens zijn een ECR-20 compatibel token dat uitsluitend in ETHLend zal worden gebruikt om de reputatie van een lener te vertegenwoordigen. Deze tokens kunnen niet worden verhandeld of zelfs naar een ander adres worden overgedragen. Hoe meer krediettokens er aan het account van een gebruiker zijn gekoppeld, hoe betrouwbaarder het account van de gebruiker is.

ETHLend zal de reputatie van leners beheren door krediettokens uit te geven aan gebruikers die met succes leningen hebben terugbetaald. Voor elke 1 ETH die een gebruiker met succes terugbetaalt, ontvangt de gebruiker 0,1 CRE. Evenzo is ETHLend van plan om krediettokens te “verbranden” van rekeningen die leningen niet terugbetalen. Een gebruiker met een hoog CRE-bedrag kan leningen krijgen die een andere gebruiker met een laag CRE-bedrag niet kan krijgen. Gebruikers met hogere CRE-bedragen worden beloond met betere rentetarieven en worden verplicht om lagere niveaus van onderpand te storten voor vergelijkbare leningen in vergelijking met gebruikers met minder CRE.

ETHLend-team & Vooruitgang

Het ETHLend team bestaat momenteel uit een grote groep van tweeëntwintig leden en zes adviseurs. ETHLend wordt momenteel geleid door de oprichter en CEO, Stani Kulechov. Andere opmerkelijke leden van het team van ETHLend zijn Jordan Lazaro Gustave, Head of Management, evenals Martin Wichmann, Head of Token Sale, die bijna 100% van het ICO-doel van ETHlend heeft opgehaald. Bovendien heeft het ETHLend-team verschillende leden die zich volledig richten op marketing en mediacorrespondentie. Ten slotte heeft het team meerdere technische en niet-technische adviseurs die vrijwel elk zakelijk probleem behandelen, inclusief beveiligings-, juridische en ontwikkelingskwesties.

ETHLend-team

Voortgang roadmap

Het ETHLend-team is vertrokken ambitieuze doelen voor de komende twee jaar. In de nabije toekomst is ETHLend van plan om zowel Bitcoin als ongedekte leningen toe te voegen aan zijn gedecentraliseerde applicatie. Dit zijn de belangrijkste doelen van het team voor de eerste twee kwartalen van 2018.

Kwartaal 1 doelen

ETHLend Kwartaal 1-doelen

Kwart 2 Doelen

ETHLend doelen voor kwartaal 2

Gevolgtrekking

ETHLend biedt een gedecentraliseerd platform waar beveiligde, peer-to-peer Ethereum-leningen kunnen plaatsvinden tussen twee mensen in de wereld. Door politiek en grenzen uit de vergelijking te verwijderen, hoopt ETHLend een revolutie teweeg te brengen in de kredietsector. ETHLend streeft er uiteindelijk naar om een ​​echt wereldwijde markt te creëren die ten goede zal komen aan alle deelnemers die zowel leningen willen verstrekken als ontvangen.