Wat is GAS? Een inleiding tot de NeoGas Crypto en wat het doet binnen NEO

Een inleiding tot GAS

GAS is het operationele token dat de slimme contracten en tokens aandrijft die zijn gebouwd op de NEO-blockchain. Als je CoinCentral leest, heb je waarschijnlijk wel eens van Ethereum gehoord. Het is mogelijk dat u ook hebt gehoord van de in China gevestigde concurrent van Ethereum, NEO. Op Ethereum is Ethereum-gas de tol die ontwikkelaars betalen bij het uitvoeren van slimme contracten. Het is betaalbaar in ETH. Op NEO hebben ze een afzonderlijk operationeel token voor ontwikkelaars gemaakt, en ze hebben het GAS genoemd.

Vooral in de afgelopen maanden is de ster van NEO in opkomst. Na een re-brand in 2017 richt het smart contracts-platform zich op het toevoegen van functionaliteit aan smart contracts. De architectuur van NEO maakt slimme contracten eenvoudig te coderen, koppelbaar aan digitale activa en identiteiten, en conform de overheid.

Naarmate NEO is gegroeid, is ook de aandelenkoers in de vorm van de NEO-munt gegroeid. Investeerders die nieuw zijn bij NEO, kunnen ook geloven dat deze NEO-munt het operationele token is dat slimme contracten op het netwerk aanstuurt. Dat is niet het geval. GAS is wat ontwikkelaars gebruiken voor hun slimme contracten op NEO.

De prijs van GAS is de afgelopen maanden enorm gestegen naarmate meer investeerders wijs worden in het gebruik ervan in het NEO-ecosysteem. Zijn populariteit als investeringsvehikel is ook geopend met de introductie op Binance als verhandelbare munt. Op dit moment kunt u alleen handelen GAS op Binance. Als u GAS wilt, moet u het anders verdienen. In dit artikel gaan we kijken naar NEO, GAS, wat het is en hoe je het kunt verdienen.

NEO’s geschiedenis: AntShares & Chinees ondernemerschap

NEO heette oorspronkelijk AntShares. AntShares was het eerste open source blockchain-project in China dat brede bekendheid verwierf. De oprichters van AntShares, Da Hongfei en Erik Zhang wisten dat de blockchain een krachtig hulpmiddel was. Ze stelden zich een economie voor waarin digitale activa konden worden beveiligd en verhandeld op de blockchain. U kunt zelfs identiteitsmaatregelen opnemen om digitale handtekeningen voor echte mensen te creëren. Dezelfde identiteitstechnologie kan ook tracking-maatregelen voor real-life objecten mogelijk maken.

Het idee van AntShares kwam als reactie op de problemen die werden veroorzaakt door de Chinese Digital Signature Act uit 2005, die mensen in staat stelde juridische documenten digitaal te ondertekenen. Het stelde echter hoge eisen aan de manier waarop die handtekeningen moesten worden geverifieerd. Naar Da Hongfei en Eric Zhang, de blockchain bood een ideale oplossing voor deze identiteitsverificatieproblemen. Ze wilden een blockchain bouwen die aan de overheid zou voldoen. Uiteindelijk hoopten ze dat bedrijven AntShares zouden gebruiken om conforme contracten en toeleveringsketens op te bouwen.

neo medeoprichters

AntShares ging door tot 2017, toen ze het bedrijf omgedoopt tot NEO. De nieuwe naam en imago gaven het bedrijf meer geloofwaardigheid. Alle AntShares-tokens werden NEO-tokens. Er waren echter ook AntCoins die het gas leverden voor het uitvoeren van contracten op het AntShares-netwerk. Deze AntCoins werden omgedoopt tot GAS.

Onchain

Geen enkele discussie over NEO en AntShares zou compleet zijn zonder een snel overzicht van Onchain. Onchain is een zusterbedrijf van NEO (voorheen AntShares), opgericht door dezelfde oprichters. Het staat volledig los van NEO, maar de twee bedrijven werken samen.

Onchain ontwerpt en bouwt blockchains voor zakelijk gebruik. Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in de manieren waarop ze private gedistribueerde grootboeken kunnen gebruiken. Onchain’s Gedistribueerde netwerkarchitectuur helpt bedrijven het nut van digitale blockchain-activa in hun huidige bedrijfspraktijken te beoordelen. Onchain heeft uitgebreid samengewerkt met Microsoft China en andere grote bedrijven om blockchain-businesscases te ontwikkelen.

Het begrijpen van Onchain is om twee redenen belangrijk om over GAS te leren. Ten eerste zijn de oprichters van NEO zakelijk gefocust en bouwen ze actief privé-applicaties, naast de openbare NEO. Dit betekent dat ze een dieper begrip hebben van wat bedrijven nodig hebben in een smart contracts-platform. Een enorm voordeel.

Ze plannen ook toekomstige functionaliteit voor NEO, NeoX genaamd (zoals we later in dit artikel zullen zien). NeoX zou cross-blockchain-transacties mogelijk maken. Dit betekent dat grote bedrijven hun privé-blockchains kunnen koppelen aan de NEO-blockchain om het beste van twee werelden te krijgen.

Bedrijven die contracten op NEO uitvoeren, hebben GAS nodig om die transacties mogelijk te maken.

Huidig ​​netwerk

NEO werkt aan een uniek consensusmechanisme. In plaats van proof-of-work of proof-of-stake gebruikt NEO Gedelegeerde Byzantijnse fouttolerantie (dBFT). In dBFT stemmen de stakeholders van NEO voor elk blok op een groep boekhouders. De boekhoudkundige knooppunten creëren blokken en dan moet het netwerk het eens worden over het nieuwe blok. Dit systeem vereist minder middelen dan andere soorten consensus, en het is ook beter in staat.

Met behulp van dit systeem van gestemde boekhouders bereikt NEO 1.000 transacties per seconde en zou het theoretisch 10.000 transacties per seconde kunnen bereiken met de juiste optimalisatie. Vergeleken met de huidige netwerkcapaciteit van Ethereum van 15 transacties per seconde, heeft NEO een duidelijk voordeel. Dit geldt met name voor grootschalig zakelijk gebruik van slimme contracten.

De dBFT combineert ook digitale identiteitstechnologie. Boekhouders kunnen echte mensen en instellingen zijn, bij naam bekend bij het netwerk. Dit is belangrijk omdat NEO aan de overheid wil voldoen. Wetshandhavers, toezichthouders en justitie kunnen zich registreren en controleren conforme financiële activa in het NEO-netwerk. Hoewel dit niet altijd essentieel is voor NEO, is het NEO-netwerk van plan om naleving te ondersteunen wanneer dat nodig is.

NEO gebruikt twee afzonderlijke tokens

Nu we de boekhouders van dBFT en NEO hebben besproken, kunnen we het verschil beginnen te begrijpen tussen de twee tokens achter het NEO-platform: NEO en GAS.

NEO: The Management Token

NEO is geen valuta of activa. Het staat slechts als stemrecht in het bestuur en beheer van NEO’s. Dit betekent dat het bezit van 1 NEO je recht geeft op een stem over wie de boekhouders voor het volgende blok zullen zijn. NEO-belanghebbenden stemmen ook over netwerkveranderingen. Er zijn in totaal 100 miljoen NEO’s, allemaal gemaakt aan het begin van het netwerk. NEO-tokens kunnen niet worden onderverdeeld.

NEO-eigendom is ook hoe GAS wordt gedistribueerd bij elk nieuw blok. Als je NEO bezit wanneer een blok is voltooid (elke 15-25 seconden), ontvang je GAS. Als je 1 NEO bezit, verdien je ongeveer .0003-.0005 GAS per dag.

NeoGas (GAS): The Operational Token

De volledige naam voor GAS is NeoGas, volgens de NEO-whitepaper. Het is het operationele token dat de slimme contracten en tokens voedt die op de NEO-blockchain zijn gebouwd. NEO gebruikt een afzonderlijk token zoals GAS, zodat eigendom / beheer van NEO niet direct gekoppeld is aan het gebruik van het platform.

De aanvoer van GAS groeit met elk blok met 8 (15-25 seconden). Deze 8 GAS zijn verdeeld over alle NEO-houders. Elke twee miljoen blokken neemt de GAS-beloning per blok voor NEO-houders met 1 af. De maximale limiet van GAS is 100 miljoen tokens, maar NEO verwacht dat punt binnen 22 jaar niet te bereiken.

NEO-houders moeten hun NEO in privéportefeuilles houden om hun GAS te claimen. Als u NEO koopt en het achterlaat in een uitwisselingsportefeuille, verzamelt u geen GAS. Diverse Reddit-threads instructies hebben voor het opzetten van uw portemonnee en het claimen van GAS.

NEO’s belangrijkste componenten

Omdat GAS het NEO-ecosysteem aandrijft, is de waarde ervan direct gekoppeld aan het nut van NEO. Het is de moeite waard om te kijken wat NEO kan doen en wat ze van plan zijn in de toekomst te implementeren.

Digitale activa

Sinds de oprichting van AntShares vormen digitale activa de kerncomponent van de ontwikkeling van dit project. Het doel van NEO is om digitale assets te maken die veilig, transparant en moeilijk te kopiëren, vervalsen of piraten zijn. Er zijn twee soorten activa op NEO.

Ten eerste zijn wereldwijde activa degene die iedereen kan identificeren. Ze zijn beschikbaar op de blockchain en kunnen worden gedeeld tussen contracten en projecten. Dit soort activa zijn belangrijk voor transparantie, efficiëntie en standaardisatie. Ze kunnen worden opgeslagen met verschillende toegankelijkheidsniveaus.

Contractactiva blijven daarentegen in de privéopslagruimte van een contract. Wanneer twee partijen vertrouwelijke informatie moeten uitwisselen via een slim contract, zouden ze contractactiva gebruiken. Deze middelen zijn beperkt tot gebruikers met toestemming die is verleend via het contract.

Digitale identiteit

Naast digitale activa is er digitale identiteit. Dit linkt terug naar het probleem van Chinese handtekeningverificatie waarmee AntShares en Onchain oorspronkelijk werden geconfronteerd met behulp van de blockchain. Eenmaal volledig geïmplementeerd, kunt u met digitale identiteit identificatie, gezichtskenmerken, vingerafdrukken, spraakherkenning, sms-authenticatie en andere methoden indienen om persoonlijkheid en identiteit te verifiëren. Blockchain-geverifieerde identiteit kan vervolgens worden ingebouwd in slimme contracten en digitale handtekeningen.

We kunnen ook identiteit geven aan activa wat betekent dat fysieke objecten op fundamentele manieren aan blockchain-gegevens zijn gekoppeld. Dit kan zo simpel zijn als het bijhouden van voorraad met behulp van QR-codes. Het kan ook gaan over complexere methoden voor het verifiëren van goederen of het testen van kwaliteit. Zodra een fysiek object een blockchain-identiteit heeft, wordt het bijna onmogelijk om de records van zijn geschiedenis te manipuleren, waardoor alle soorten vervalsing en corruptie worden voorkomen.

NeoContracts

neocontract

Om activa en identiteiten functioneel bruikbaar te maken, implementeert NEO slimme contracten. Deze NeoContracts verschillen van slimme Ethereum-contracten omdat ze gemakkelijker kunnen worden overgenomen. NeoContracts gebruik C #, Java en andere gangbare programmeertalen in een schaalbare virtuele machine. Dit betekent dat ontwikkelaars geen nieuwe programmeertaal hoeven te leren om een ​​NeoContract te implementeren.

NEO plant ook geavanceerde functies om zijn contracten nuttiger te maken, allemaal aangedreven door GAS.

Geavanceerde functies aangedreven door GAS

NEO heeft drie geavanceerde functies in ontwikkeling:

  1. NeoX –

    Eerder in dit artikel besproken, wil NeoX blockchains doorkruisen. Hoewel de NEO-whitepaper onduidelijk is hoe deze precies zal werken, belooft NeoX interoperabiliteit te bieden tussen meerdere blockchains, inclusief private / publieke blockchain-koppelingen..

  2. NeoFS – Om digitale activa en slimme contracten beter in staat te stellen, implementeert NEO een systeem voor het opslaan en delen van bestanden op de blockchain. Dit zou het gemakkelijk maken om digitale bestanden over te dragen als onderdeel van een contract.
  3. NeoQS –

    Hoewel het niet direct een gebruikersfunctie is, is het NEO-netwerk van plan in de toekomst bestand te zijn tegen aanvallen van kwantumcomputers. Nog steeds een verre bedreiging, wetende dat NEO aan kwantumoplossingen werkt, biedt een beetje gemoedsrust voor langetermijnbeleggers.

Gevolgtrekking

NEO heeft zichzelf gepositioneerd als een sterke concurrent voor Ethereum in slimme contracten. NEO’s focus op activa, identiteit en toekomstige functies onderscheidt het ook van Ethereum. Het is duidelijk dat NEO een van de belangrijkste projecten is die we uit China hebben zien komen. De toekomst als bedrijf ziet er rooskleurig uit.

Het GAS-token is minder een investeringsmogelijkheid en meer een operationeel token. De waarde van GAS zal echter waarschijnlijk toenemen samen met de populariteit van NEO. Een optie voor investeerders die enthousiast zijn over NEO, is om het NEO-token te kopen. Vervolgens verdien je automatisch GAS met elk nieuw voltooid blok, waardoor je dividenden toenemen. Het NEO-token zal ook waarderen naarmate het platform in populariteit toeneemt, waardoor een win-win ontstaat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map