Waarom hebben we privacy nodig??

Voordat we ingaan op de kern van Horizen, laten we eerst eens kijken: waarom hebben we privacy nodig?

Dankzij Edward Snowden (een ex-CIA, NSA-inlichtingenofficier en klokkenluider) we kennen nu het ‘verzamel alles’-proces van de NSA om alle vormen van menselijke communicatie op aarde te verzamelen, te controleren en op te slaan.

De Voogd behandelde dit in detail: Talrijk NSA-documenten die we al hebben gepubliceerd laten zien dat het doel van de NSA is om alle telefoon- en internetcommunicatie die binnen de VS en op aarde plaatsvindt, te verzamelen, te controleren en op te slaan. Het verzamelt elke dag al miljarden telefoontjes en e-mails. “

Volgens Snowden gaat privacy niet alleen over het beschermen van onze informatie, het is een fundamenteel mensenrecht.

“Privacy is niet iets dat je kunt verbergen. Privacy gaat over iets dat moet worden beschermd. Dat is wie je bent. Dat is waar je in gelooft, dat is wie je wilt worden. Privacy is het recht op jezelf. Privacy is wat u de mogelijkheid geeft om met de wereld te delen wie u bent, op uw eigen voorwaarden, zodat zij begrijpen wat u probeert te zijn. En om voor jezelf de delen van jezelf te beschermen waar je niet zeker van bent, waar je nog mee experimenteert. Als we geen privacy hebben, verliezen we het vermogen om fouten te maken. We verliezen het vermogen om onszelf te zijn. Privacy is de bron van alle andere rechten. Vrijheid van meningsuiting heeft niet veel betekenis als je geen rustige ruimte kunt hebben. “

~ Edward Snowden, wanneer gevraagd wordt om te reageren op het citaat: “Als je niets verkeerd doet, hoef je je nergens zorgen over te maken.”

Wat is Horizen?

Maak kennis met Horizen, het allereerste TLS end-to-end gecodeerd anoniem geldnetwerk, berichtenservice, contentplatform en gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO)

Het Horizen-team weerspiegelt een soortgelijk gevoel van meer privacy en vrijheid voor gebruikers willen in hun whitepaper: “We leven in een hypergereguleerde en bewaakte wereld waar miljarden individuen de fundamentele mensenrechten worden ontnomen, zoals eigendom van eigendom, privacy, vrije associatie en toegang tot informatie.”

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Specificaties

Algoritme: Equihash

Totale uiteindelijke levering: 21.000.000 miljoen (hetzelfde als Bitcoin)

PoW-blokbeloning: 12.5 ZEN

Huidige circulerende levering: 3.274.188

Verdeling van elk PoW-blok: 3,5% Secure Nodes-beloning, 8,5% ZenCash-teamkas, 88% mijnwerkersbeloning.

Munten per maand: 216000 ZEN’s

Blokkeringstijd: 2,5 minuut

Halveringsperiode beloning: elke ~ 4 jaar, volgens Bitcoin

Muntverdeling

Mijnwerkers: 88%

Beveiligde knooppunten: 3,5%

Kernteam: 8,5%

Over Horizen

Horizen lanceerde 23 mei 2017 als een vork van Zclassic, een vork van Zcash. Alle Zclassic die eigendom waren van vóór blok 110.000 kregen een 1: 1 verhouding van Horizen.

Dit betekent dat als je 100 Zclassic had, je 100 Horizen zou ontvangen. Deze benadering in “airdrop” -stijl behield Zclassic, maar bracht ook gemeenschapsondersteuning voor Horizen.

Zclassic begon Zcash’s 20% Founders Reward voor de eerste vier jaar en de langzame start van de geldhoeveelheid te verwijderen. De reden om uit te breiden naar een nieuwe vork was vanwege de beveiliging. Het breidde ook de functionaliteit uit als een volledig gecodeerd netwerk, samen met innovatieve economische en bestuursmodellen.

De whitepaper gaat verder in op: “We zien Zclassic als een fundamenteel puur open-source, volledig vrijwillig cryptocurrency-project, terwijl Zen zich uitbreidt tot een platform met interne financiering om een ​​bredere reeks communicatie, het delen van bestanden en economische activiteiten mogelijk te maken.”

Hoe Horizen werkt

Zoals besproken in dit Zcash-artikel, stellen afgeschermde en transparante opties gebruikers in staat om hun transacties te beschermen als volledig privé (anoniem ‘z’ adres) of transparant (pseudoniem ‘t’ adres).

Horizen integreert beveiligde berichtenfunctionaliteit binnen afgeschermde transacties die de identiteit van de gebruiker volledig beschermt.

Hierachter zitten 3 hoofdsystemen:

 1. ZenChat – Hoewel Zcash al een berichtfunctie heeft, heeft geen enkele portemonnee tot nu toe van die functie gebruik gemaakt. ZenChat maakt deze functie bruikbaar met een aangepast beveiligd communicatienetwerk
 2. ZenPub – Een anoniem platform voor het publiceren van documenten dat IPFS gebruikt, is in de maak, samen met de ontwikkeling van ZenCash
 3. ZenHide – De mogelijkheid om het blokkeren van crypto-commerce te omzeilen met behulp van domeinfronten.

ZenChat – gecodeerde op tekst gebaseerde berichten via de Blockchain

ZenChat-berichten worden gecodeerd met door de industrie erkende en vertrouwde algoritmen zoals AES-256. Met behulp van het tekstveld van 512 tekens (volgens het originele Zcash-ontwerp) van een transactie kunnen berichten worden toegevoegd en naar gebruikers worden verzonden. Dit vergemakkelijkt veilige handel en communicatie.

ZenPub – Een veilig platform voor het publiceren van inhoud via open distributieprotocollen

ZenPub stelt gebruikers in staat om documenten anoniem naar IPFS te publiceren via het tekstveld van een z-adres. Op basis van testen is IPFS de huidige ondersteunde infrastructuur voor publicatie. Het systeem kan zich echter uitbreiden naar andere gedistribueerde archieven.

ZenHide – Domain fronting beschermt de gebruiker en cryptocurrency-gegevens tegen vijandige regelgevende verboden

Landen die vijandig staan ​​tegenover cryptocurrency kunnen Bitcoin en zelfs Zcash blokkeren. ZenCash maakt gebruik van de domein-fronting-techniek die het eindpunt van een communicatie verbergt. ZenCash verbindt specifiek een commerciële contentdistributie (CDN) met Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS), een veiligere variant van de standaard webarchitectuur.

Uiteindelijk neemt Zen de belangrijkste gebruiksscenario’s op de markt en bundelt ze in een nieuw token, applicatie en platform met extra ingebouwde beveiliging en anonimiteit op protocolniveau..

ZenCash-functieset

Andere langdurige use-cases van Horizen zijn onder meer:

 • Governance as a Service (GaaS) – Openstelling van hun bestuursmodel en platform voor gebruik door andere initiatieven
 • Gedecentraliseerde activabeurs (DEX) – De mogelijkheid om nieuwe tokens op een volledig gedecentraliseerde manier te hosten en uit te geven
 • Selectief eigendomsbewijs – Behoeften op het gebied van vastgoedbeheer door het eigendom veilig digitaal over te dragen via een betrouwbaar systeem
 • Gedecentraliseerde bankdiensten – De mogelijkheid om te lenen en uit te lenen via de Blockchain
 • P2P-verzekering – Een systeem waarbij leden hun middelen bundelen om met premies en andere dekkingen om te gaan

Beveiligde knooppunten versus masternodes

Masternodes (ook bekend als gebonden validatorsystemen) fungeren als blockchain-beschermers tegen netwerkaanvallen. Ze werken op dezelfde manier als algoritmen voor het bewijs van inzet, maar gebruiken iets andere prikkels en marktstructuur.

Masternodes (zoals met DASH) dienen functies zoals directe en anonieme betalingen. Bovendien ondersteunen ze gedecentraliseerd beheer waar knooppuntoperatoren over alle problemen kunnen stemmen.

Een punt van kritiek op mijnwerkers is dat de prikkels van de ene munt naar de andere kunnen overschakelen naarmate de winstgevendheid en moeilijkheidsgraad fluctueren. Om dat te verhelpen, hebben Masternodes een bepaalde hoeveelheid onderpand nodig om het knooppunt te bedienen en operators loyaal te houden.

De manier waarop Masternodes een vergoeding ontvangen via een dividendachtig rendement (vergelijkbaar met de beloningen van Bitcoin voor mijnwerkers).

Horizen werkt volgens een soortgelijk stimuleringsmodel. Kleine aanpassingen rechtvaardigden een naamswijziging om knooppunten te beveiligen in plaats van “masternodes”. Het verschil is om munten niet buiten het netwerk te houden (wat kunstmatige inflatie veroorzaakt), een lage toegangsbarrière te houden en de netwerkbeveiliging te waarborgen.

Secure Nodes worden beloond voor het leveren van kritieke functies zoals:

 1. Ervoor zorgen dat alle netwerkcommunicatie tussen knooppunten en portemonnee wordt versleuteld
 2. Volledige Horizen blockchain onderhouden
 3. Levert op certificaten gebaseerde encryptieverbindingen voor Horizen-portefeuilletoepassingen

Beveiligde knooppunten handhaven een standaard van beveiliging en prestaties. Hierdoor blijft het systeem gedistribueerd en bestand tegen DDoS en andere aanvallen.

Veilige knooppunten vereisen slechts 42 ZEN uitzetten. Dit creëert een veel lagere toegangsbarrière en geeft meer mensen de kans om een ​​beveiligd knooppunt te gebruiken. Andere Master node-systemen vereisen doorgaans een aanzienlijke investering (bijv.DASH vereist 1000 tokens, wat meer is dan $ 300K)

Uiteindelijk verlagen beveiligde knooppunten de toegangsdrempel voor gebruikers. Bovendien dwingen ze gecodeerde communicatie tussen knooppunten af. Hierdoor beschermen ze tegen afluisteren.

Uitdagingen en kritieken

Zoals besproken in de artikelen Hush en Zcash, gebruikt Horizen dezelfde vertrouwde privésleutels en ceremonie als Zcash. Dit betekent dat eventuele problemen met de achterdeur ook voor Horizen gelden

Rolf Versluis, Chief Engineer van Horizen, merkt verder op:

“Horizen (en Zclassic AFAIK) gebruiken de originele Zcash-parameters die zijn gemaakt tijdens de Zcash Parameter Generation-ceremonie.

Na beoordeling van het proces dat het Zcash-team voltooide voor de ceremonie, geloofde het Horizen-team dat het was gedaan op een manier die de mogelijkheid van problemen met het “gevaarlijke afval” minimaliseerde..

De bedoeling was dat als Horizen marktondersteuning zou vinden, we ofwel een nieuwe ceremonie voor het genereren van parameters zouden kunnen houden, ofwel zouden we verhuizen naar een ander onderliggend softwaresysteem en op dat moment naar een andere set parameters. ”

Op een meer bemoedigende opmerking zou dit geen invloed hebben op de communicatie op protocolniveau en de getroffen beveiligingsmaatregelen, zelfs als er een kwetsbaarheid is. Bovendien is er tot dusver geen bewijs dat de ceremonie zelf of een van de acteurs kwaadwillig handelde.

Nieuwe en opmerkelijke ontwikkelingen

 • Zen Hulp – Servicedesk-systeem kennisbank en klantenserviceticketsysteem
 • 7240+ beveiligde knooppunten – Dit is een behoorlijke prestatie en duidt op een zeer veerkrachtige, veilige Blockchain
 • IOHK-partnerschap – Gemaakt door Charles Hoskison van Cardano, IOHK is een op Fintech gericht data science-bedrijf dat een diepgaande analyse gaat maken voor Horizen
 • Ledger wallet-ondersteuning – Gebruikers kunnen nu ZEN verzenden en ontvangen met hun hardware wallet

Zoals je kunt zien, is Horizen druk bezig geweest met groeien, het uitbreiden van hun team en beveiligd knooppuntnetwerk. ZEN blijft ook een top 10 Equihash-mineable-munt in winstgevendheid.

Waar kunt u Horizen bewaren??

Horizen heeft verschillende portefeuilleformaten voor verschillende besturingssystemen:

 • Arizen en Swing portemonnees – Door ontwikkelaars aanbevolen en ondersteunde desktopportefeuilles voor Windows, Mac en Linux
 • Web portemonnee – Een handige webinterface die toegang tot de portemonnee via een browser mogelijk maakt
 • Android – Een handige mobiele portemonnee beschikbaar voor Android-gebruikers
 • Papieren portemonnee – Een van de meest rudimentaire en offline methoden voor het opslaan van cryptocurrencies

Arizen wallet beschikbaar op Windows, Mac en Linux

Waar Horizen kopen of verkopen

De uitwisselingen met het grootste volume zijn onder meer Bittrex en Cryptopia.

Waar zen te mijnen

Enkele van de beste mijnbouwpools zijn https://zenmine.pro/ en https://zen.suprnova.cc/ maar er zijn tientallen om uit te kiezen.

Gevolgtrekking

Horizen is een echte leider, niet alleen op het gebied van privacy, maar ook met bestuur, economische prikkels en puur technisch vernuft. Zen is de allereerste cryptocurrency die in TLS is ingebouwd. Het beschermt niet alleen het protocol, maar ook de datapakketten die tussen communicaties worden verzonden.

Hun veilige knooppuntensysteem zorgt voor een lage instapdrempel en een passieve inkomstenstroom voor knooppuntoperatoren. Ze bedienen het netwerk door strikte privacyvereisten af ​​te dwingen, volledige geschiedenis bij te houden en netwerkgegevens te versleutelen.

Veel mensen zeggen: “wanneer Lambo” … ik zeg, wanneer privacy? Met initiatieven als Horizen is het antwoord misschien nu privacy.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me