Wat is Iconomi?

Iconomi is een platform voor digitaal activabeheer waarmee gebruikers digitale activa-arrays (DAA) kunnen maken of erin kunnen investeren. Hoewel Coinbase en andere verhuizers in de branche u anders laten denken, heeft Iconomi eigenlijk een van (zo niet het) eerste cryptocurrency-indexfonds opgericht, de Blockhain Index DAA..

Door zichzelf verder af te scheiden van andere cryptocurrency-index / hedgerfondsen, is er geen toetredingsdrempel voor de activa van Iconomi. In tegenstelling tot het Coinbase Index Fund hebben niet-geaccrediteerde beleggers volledige toegang tot alle DAA’s van het platform. Deze benadering, zo gelooft het team, “creëert de ontbrekende schakel tussen de oude en de nieuwe economie”, een benadering waarbij het gemiddelde individu kan profiteren van investeringspraktijken die voorheen alleen bestonden voor de elite en economisch bevoorrechte..

Hoe Iconomi werkt

Iconomi richt zich op het aanbieden van een verscheidenheid aan beleggingsvehikels met een hoog, gemiddeld en laag risico met een hoge liquiditeit aan beleggers. Deze investeringen komen in de vorm van DAA’s die gebruikers kunnen kopen op het Iconomi-platform, en alle DAA’s beloven onmiddellijke opnames zonder de dreiging van lock-outs..

DAA's

Om in een DAA te investeren, moet u een account op Iconomi’s website. Van daaruit kunt u cryptocurrency storten om te kopen in een verscheidenheid aan DAA’s. Het platform zelf maakt gebruik van door Ethereum aangedreven slimme contracten om investeringen te beheren, en Iconomi bewaart de meeste fondsen in koude opslag met meerdere handtekeningen om ze te beschermen tegen hackpogingen.

Het idee hier is om een ​​gemakkelijke manier voor investeringen te bieden, een waarbij u alleen maar hoeft aan te wijzen en te klikken, en Iconomi doet de rest. Sommige van deze fondsen worden beheerd dankzij aan DAA-managers die Iconomi heeft geselecteerd om activarrays op zijn platform te bouwen. Managers kunnen hun eigen DAA’s samenstellen / creëren met behulp van de toolkit van het platform, en ze innen vergoedingen door gebruikers naar hun DAA’s te lokken en / of andere gebruikersgelden te beheren. Hoe succesvoller een DAA, hoe beter de reputatie van zijn manager op het platform en hoe meer investeerders hij waarschijnlijk zal aantrekken.

Op dit moment zijn de DAAs Iconomi-lijsten opgesteld door marktleiders op het gebied van cryptocurrency / kapitaalinvesteringen, waaronder Columbus Capital Ltd. en Solidum Capital. In zijn huidige staat heeft Iconomi in totaal 11 DAA’s om uit te kiezen, elk met zijn eigen mix van crypto-activa en de mate van risico / rendementpotentieel. Elk heeft ook zijn eigen beheervergoeding, die doorgaans varieert van 1-5%. Sommige DAA’s hebben hun eigen ERC20-tokens om aandelen te vertegenwoordigen, en sommige van deze tokens kunnen actief worden verhandeld op beurzen (voor meer informatie over dit front, worden tokendetails vermeld op de informatiepagina van elke DAA).

Zonder al te veel in detail te treden, volgen hier een paar voorbeelden van de fondsen die het platform biedt:

Blockchain-index (BLX): Iconomi’s vlaggenschip DAA en zijn Dow Jones-equivalent. Door de makers uitgeroepen als “de vinger aan de pols houden van de blockchain-economie”, omvat het goed gescreende, gevestigde projecten met ten minste een werkende bèta. Onder zijn 33 activa herbergt het Bitcoin, Ethereum, Dash, Monero, Icon, Qtum en Lisk.

BLX

Crush Crypto Core (CCC): Deze DAA is gespecialiseerd in ‘hoogwaardige en ondergewaardeerde’ activa en is bedoeld om te dienen als een langetermijnportefeuille. Het is gebouwd om beter te presteren dan portefeuilles met een laag risico die 50/50 naar Bitcoin en Ethereum gaan, en de 13 activa omvatten munten als Ethereum, Monero, Bitcoin, Icon, Kyber Network en Raiden Network..

Crypto Crush Core CCC

Solidum Prime (SOPR): Door zichzelf te adverteren als ” s werelds eerste DAA met gelijk gewicht ‘, biedt SOPR een uitgebalanceerd portfolio in enkele van de meer potentieel veelbelovende valuta’s die worden aangeboden op het platform van Iconomi. Het fonds bezit 3-4% van elk van zijn ongeveer 30 activa, waaronder Quantstamp, Golem, OmiseGo, Monero, Icon, Request Network, Ethereum, Steem en meer.

Het ICN-token

Zoals je waarschijnlijk zou verwachten, wordt Iconomi geleverd met zijn eigen native token, ICN. In zijn puurste vorm vertegenwoordigt ICN aandelen van het Iconomi-platform. Het team had het oorspronkelijk in gedachten om het te gebruiken voor bedrijfsdividenden, maar vanwege de hoofdpijn die dit zou veroorzaken bij het navigeren door de effectenwetten van land tot land, kozen ze in plaats daarvan voor een terugkoopprogramma. Volgens dit model neemt Iconomi een deel van zijn winst om ICN terug te kopen van investeerders, en verbrandt deze ICN op zijn beurt om waarde te creëren voor houders.

Toch heeft het algemene gebrek aan duidelijke bruikbaarheid van het ICN-token sommige gemeenschapsleden angstig en op hun hoede gemaakt over de noodzaak ervan. Naarmate het platform DAA-beheer openstelt voor meer individuen / entiteiten, wordt het token gebruikt om een ​​DAA te maken (het huidige primaire hulpprogramma) en te betalen voor andere acties, zoals het opnieuw in evenwicht brengen en het verhogen van limieten voor fondsen.

In een recente Medium-post, het Iconomi-team maakte bekend dat ze van plan zijn om in maart twee belangrijke use-cases voor het ICN-token aan te kondigen.

Iconomi Team en Roadmap

Een van de mede-oprichters van het project en de CEO, Tim M. Zagar, was CEO van Cashila, een Bitcoin-betalingsgateway gevestigd in Praag, voordat hij Iconomi startte. Jani Valjavec, de tweede mede-oprichter van Iconomi, hielp ook mee met het oprichten van Cashila en is een van de oprichters van Columbus Capital Ltd.

COO Matej Tomazin heeft uitgebreide ervaring in bedrijfsbeheer en operations, zowel als CEO als als makelaar / portfoliomanager. Iconomi’s CTO, Miha Vidmar, heeft meer dan 15 jaar ervaring in softwareontwikkeling / engineering, en hij komt naar het project nadat hij als Head of Development voor Halcom d.d..

Iconomi-team

Eind 2017 publiceerde het team een medium artikel met hun visie voor 2018 en wat ze hopen te introduceren op het platform. Op het programma staan ​​een aantal verbeteringen voor gebruikers, uitbreiding van het platformaanbod en toegevoegde tools voor DAA-managers. Opmerkelijke toevoegingen aan het platform zijn onder meer:

  • Fiat-integratie voor stortingen / opnames
  • Directe aankoop van individuele activa
  • Een pinpas
  • Ondersteuning voor bedrijfsaccounts van DAA-managers
  • Optimalisatie van DAA-tokenisatie
  • Door ICN te betalen vergoedingen
  • Big Four-audit
  • Lancering van private DAA’s (alleen investeringen op uitnodiging)
  • API-integratie voor data / handel

Iconomi handelsgeschiedenis

Iconomi heeft onlangs zijn weg gevonden naar de top 100. Op het moment van schrijven staat het op een prijs van ~ $ 1,80 met de # 83-plek op CoinMarketCap.

Waar Iconomi kopen

Binance claimt momenteel de grootste ICN-markt, goed voor meer dan 80% van al het handelsvolume met BTC- en ETH-handelsparen.

Kraken en OKEx ondersteunen ook de volgende grootste markten met BTC- en ETH-paren.

Waar kan ik Iconomi opslaan

Zoals met de meeste munten die we met plezier bedekken, is Iconomi een ERC20-token. Als zodanig is het gebruikelijke gepeupel van populaire Ethereum-portefeuilles voldoende (bijv.MyEtherWallet, MetaMask, Parity, Ledger Nano S, Trezor, enz.)

Laatste gedachten

Het Iconomi-team bouwt een investeringsplatform voor de gewone man, en daarmee openen ze allebei voorheen niet-bestaande investeringsmogelijkheden voor degenen die er geen toegang toe hadden, en maken ze beleggen in cryptocurrency toegankelijker voor het grote publiek..

Naarmate het platform vordert, verwachten we een grotere verscheidenheid aan DAA’s van verschillende managers, meer volwassen tools voor het volgen van investeringen en portfolio’s, een robuuster hulpprogramma voor het ICN-token, fiat-gateways en nog veel meer. We hopen ook dat Iconomi in de toekomst zal worden opengesteld voor Amerikaanse investeerders, maar we zullen eerst moeten afwachten hoe de regelgeving zich ontwikkelt in het met sterren bezaaide land voordat deze mogelijkheid wordt vermaakt..

In wezen opent Iconomi de schatkist van crypto’s voor iedereen, waardoor een toch al revolutionaire, democratiserende beleggingscategorie verandert in iets waar iedereen van kan genieten. Naarmate de adoptie zich uitbreidt, zal het zien van Iconomi groeien naast meer exclusieve indexfondsaanbieders, zoals Coinbase, een glimp opvangen van hoe nieuwe particuliere en institutionele beleggers ervoor kiezen om deze ontluikende activaklasse te benaderen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me