Wat is Libra Credit: Digital Assets as the Future for International Credit

Weegschaal krediet biedt een gedecentraliseerd op Ethereum gebaseerd ecosysteem dat gebruikers helpt om overal en altijd open toegang tot krediet te krijgen.

Zolang een gebruiker digitale activa heeft, kunnen ze geld van Libra Credit lenen door die digitale activa als onderpand te gebruiken. Bovendien zullen deze gebruikers in staat zijn om een ​​internationale kredietgeschiedenis op te bouwen – een concept dat Libra Credit en zijn partners willen stimuleren om wereldwijd erkend te worden.

Libra Credit-platform

Libra Credit is van plan om een ​​vaste jaarlijkse rente van 8% in rekening te brengen, die mogelijk wordt gemaakt door haar partnerschappen met traditionele financiële instellingen. Het tarief is concurrerend met dat van andere peer-to-peer-leningsplatforms zoals Lending Club en Salt, maar is niet gekoppeld aan de beschikbaarheid van een peer-match.

Libra Credit-platform

Libra Credit heeft een paar synergetische partnerschappen in lijn met cryptocurrency-uitwisselingen, stabiele muntenproviders zoals Makerão, externe identiteitsverificatiegegevensproviders zoals uPort en gelicentieerde financiële instellingen.

Het team

Mede-oprichter Lu Hua sneed zijn tanden op het gebied van fintechbetalingen en bracht een aantal jaren door bij PayPal in leidinggevende en leidinggevende functies voordat hij in 2011 een CEO-rol op zich nam bij een toonaangevend digitaal kredietservicebedrijf genaamd moKredit. Met investeringen van Sequoia Capital, Bertelsmann Asia Fund en Ventech China heeft moKredit opgeschaald naar meer dan 30 miljoen gebruikers met behulp van zijn op AI gebaseerde technologieën voor kredietberekening en risicobeheer.

Libra Credit-team

Het Libra Credit-team

Tijdens zijn tijd bij moKredit ontdekte Lu Hua dat het buitengewoon moeilijk was om een ​​internationale kredietgeschiedenis op te bouwen vanwege de talloze kredietrapportagesystemen van elk land..

Mede-oprichter Dan Schatt bekleedde ook verschillende leidinggevende en leidinggevende functies. Tijdens de ambtsperiode van Schatt als de GM van Financial Innovations bij PayPal, was hij in staat om productieve partnerschappen op te bouwen met een verscheidenheid aan financiële instellingen.

In 2017 sprongen Hua en Schatt in blockchain en richtten Libra Credit op om de huidige beperkte methoden voor het internationaal opbouwen van krediet te helpen ontwikkelen.

“Het is de eerste keer in de menselijke geschiedenis dat er enkele universeel aanvaardbare digitale activa zijn, zoals Bitcoin en Ethereum,” merkte Hua op. “Wij geloven dat blockchain de juiste keuze is.”

Libra Credit, een platform waarmee iedereen geld kan lenen van Libra Credit op voorwaarde dat ze digitale activa hebben, steunt zijn bedrijfsmodel op de snel groeiende populatie van cryptocurrency-houders.

We zijn gepassioneerd door financiële inclusie. Je zou niet meer geld moeten betalen vanwege waar je geboren bent. Dit is een wereldwijd probleem dat blockchain kan aanpakken. Digitale activa kunnen door iedereen en overal worden gekocht, zolang u toegang heeft tot internet. Dat is echt de kracht. ” Zei Dan Schatt.

De Libra Credit-adviseurs

De Libra Credit-adviseurs

Libra Credit heeft ook een redelijk gestapelde reeks adviseurs, zoals PayPal President & Yahoo CEO Scott Thompson, oprichter en CEO van Alphabit Digital Currency Fund Liam Robertson, oprichter & CEO van Moven.com, CEO van Global ID & Chief Risk Officer van Ripple Labs Greg Kidd, en effectenadvocaat en consultant Zachary Fallon.

Laatste gedachten

Het lijkt erop dat Libra Credit ernaar streeft zichzelf te positioneren als een entiteit met het beste van twee werelden, de flexibiliteit en decentralisatie van een door digitale activa gedekt kredietplatform en dat van een traditionele financiële en minder volatiele instelling..

“Wij zijn van mening dat het noodzakelijk is om een ​​uitleenplatform te bieden binnen de crypto-ruimte en samen te werken met traditionele financiële intuïties,” zei Hua. “In het begin is het moeilijker om te bouwen in vergelijking met peer-to-peer-platforms, maar op de lange termijn is het veelbelovender.”

“We zien de toekomst en we zien het gebeuren,” zei Schatt. “Libra Credit is misschien wel een van de allereerste producten die mensen een zeer praktische en tastbare smaak geven van hoe blockchain hun dagelijks leven kan uitrusten en verbeteren.”

Hoewel alleen de tijd zal uitwijzen hoe de inherente volatiliteit die zo diep verbonden is geraakt met de cryptocurrency-industrie het bedrijfsmodel van Libra Credit zal beïnvloeden, kan het zeker geen kwaad dat het bedrijf een op AI gebaseerd kredietbeoordelingskader ontwikkelt om de risico’s op de kredietverlening te beperken. kant.

Voor meer informatie over Libra Credit, bekijk hun site en wit papier.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me