Wat is Monacoin?

Monacoin is een virtuele valuta die is ontworpen voor digitale peer-to-peer-transacties. Door de makers genoemd als ‘de eerste Japanse cryptocurrency’, is de munt een beetje het nationale alternatief van Japan voor Bitcoin of Litecoin geworden..

Net als zijn voorgangers is de munt puur gemaakt om te dienen als P2P elektronisch contant geld, een gedecentraliseerde digitale valuta gericht op Japanse burgers. Er zijn een paar belangrijke verschillen die het onderscheiden van de munten die eraan voorafgingen, en deze gids is bedoeld om deze verschillen naar voren te brengen.

Monaco in Japanhuilen

Monacoin: A Brief History

Monacoin, bedacht in december 2013, werd officieel geboren op 1 januari 2014 zonder premine. Een Bitcoin Talk-forum op dezelfde datum beschrijft de lancering van de munt en zijn specificaties.

Monacoin beschrijving

Bij blok 937440 werd een soft fork uitgevoerd om Segwit te implementeren, een zet om het in lijn te houden met Bitcoin, Litecoin, Vertcoin en andere op betalingen gerichte cryptocurrencies. Bovendien, het Monacoin-team heeft naar verluidt geïmplementeerd het Lightning Network voor hun munt.

Over zachte vorken gesproken, Monacoin is eigenlijk een harde vork van Litecoin, iets waar we verder rekening mee zullen houden als we de onderstaande specificaties bekijken..

Nu u bent ingelicht over de al korte geschiedenis van de munt, gaan we eens kijken wat Monacoin anders probeert te doen dan zijn concurrenten.

Hoe Monacoin zich opstapelt

Als harde vork van Litecoin wil Monacoin het oorspronkelijke model van zijn moeder verbeteren. Zoals Litecoin voor Bitcoin is, is Monacoin gebouwd om snellere transacties te realiseren dan de munt die ervoor kwam. Bovendien heeft het een grotere circulerende voorraad (105.120.000 MONA) en werkt het volledig op een ander hash-algoritme.

In feite is een belangrijk kenmerk van de munt de ASIC-weerstand. Net als Vertcoin runde het oorspronkelijk Scrypt om zichzelf te versterken tegen ASIC-mijnbouw totdat mijnwerkers een Scrypt-compatibele ASIC bouwden en de barrière van dit algoritme doorbraken. Monacoin verhuisde vervolgens naar Lyra2REv2 om trouw te blijven aan zijn GPU / CPU-mijnbouwmissie.

Monacoin past ook zijn moeilijkheidsgraad elk blok aan, een andere gelijkenis die het deelt met Vertcoin. Om dit te bereiken, gebruikt Monacoin het Dark Gravity Wave v3-algoritme.

We zouden de overeenkomsten / verschillen kunnen blijven doornemen die Monacoin heeft met de gouden, zilveren en bronzen starterspakketten van crypto’s, maar we hebben besloten om deze grafiek samen te voegen..

Monacoin Team en Roadmap

Monacoin is oorspronkelijk opgericht door de pseudoniem Mr.Wantanabe, ongetwijfeld als eerbetoon aan Satoshi Nakamoto van Bitcoin. Behalve dit pseudoniem is de rest van het team van de munt volledig anoniem, dus er valt hier niets te melden.

Bovendien heeft het project geen zichtbare roadmap op zijn site of ergens anders online. Het team lijkt echter op de hoogte te blijven van updates en upgrades, zoals de Segwit- en Lyra2REv2-updates en Lightning Network-implementatie suggereren. Je kunt de ontwikkeling van Monacoin volgen op zijn officiële Github.

Wedstrijd

Oh man, waar te beginnen met deze. Aangezien Monacoin uitsluitend als een valuta functioneert, kunt u doorgaan en Bitcoin, Litecoin, Vertcoin en Groestlcoin in de wachtrij plaatsen, en tal van andere voor concurrentie in de cryptocurrency-arena. Vertcoin en Groestlcoin zijn meer directe concurrenten dan de rest, omdat deze zich beide richten op ASIC-weerstand.

Als het echter om de de facto nationale cryptocurrency van Japan gaat, is er hier geen concurrentie: Monaco heeft ze allemaal verslagen.

Monacoin marktgeschiedenis

Op zijn absolute hoogtepunt had Monacoin een marktkapitalisatie van iets meer dan $ 1mld. Op het moment van schrijven is het een beetje gezakt met een marktkapitalisatie van $ 318mld en een # 63-positie op CoinMarketCap.

Waar Monacoin te kopen

Als je wat Monacoin voor jezelf wilde hebben, zou de meest populaire locatie een Japanse beurs zijn. Zowel Bitbank- als Zaif-beurzen stellen beleggers bijvoorbeeld in staat MONA te verhandelen voor Japanse Yen of BTC, en deze beurzen zijn goed voor bijna 70% van het volledige handelsvolume van de munt. Als alternatief hebben Livecoin, Upbit en Bittrex allemaal ook BTC / MONA-handelsparen.

Waar Monacoin te bewaren

Monacoin’s website geeft een overzicht van alle beschikbare wallets voor de valuta. Naast kernportefeuilles voor Windows, Mac en Linux, heeft het ook zijn eigen Electrum-portemonnee en een Coinomi-portemonnee voor Android.

Laatste gedachten

Simpel gezegd, Monacoin werkt puur als een digitale valuta. Het deelt overeenkomsten met Bitcoin en Litecoin, maar het onderscheidt zich voldoende van beide tot het punt dat Vertcoin een geschiktere vergelijking is..

Zoals we in dit artikel meerdere keren hebben vermeld, is Monacoin functioneel de cryptocurrency van Japan. De eerste in zijn soort in Japan, is erg populair geworden in het land van herkomst. Zo populair zelfs dat het te zien was op het Tokyo TV Network, WBS en een man kocht een stuk grond in Monacoin in 2014. Volgens internet accepteren tal van retailers en restaurants Monacoin in Japan, maar omdat we daar niet wonen, kunnen we dit niet bevestigen of ontkennen.

TL; DR voor Monacoin: een ASIC-resistente harde vork van Litecoin die populair is in Japan en op zijn minst een vermakelijke katachtige tegenhanger is van Dogecoin.

Aanvullende bronnen

Website

Github

Reddit